-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αναρρωτιέμαι όμως τι συμβαίνει αν δηλώσεις πχ την τελευταία μέρα της ασφάλισης ή μετά τη λήξη της σύμβασης (και της αυτόματης ανανέωσης) ότι επιθυμείς να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία. Σου τα πρήζουν ή σε αφήνουν; Αν δεν σε αφήνουν, τότε ίσως να μπορεί να στοιχειοθετηθεί καταχρηστικότητα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, ΟΚ.Είναι υποχρεωμένοι να ακυρώσουν το ανανεωτήριο από έναρξη. Και να σε πρήξουν, who gives a damn; Απλά δεν πληρώνεις...
αν τρακάρεις με ανασφάλιστο που θα φύγει ή δε θα αναγνωρίζει ότι φταίει τι μπορείς να του κάνεις; από ποιον αποζημιώνεσαι;
Αν έχεις κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, η εταιρία σου. Διαφορετικά, το επικουρικό κεφάλαιο. Πρέπει όμως να έχεις κρατήσει τα στοιχεία του άλλου.
@ lokatzis: Πλέον ο νόμος ορίζει αυτό που αναφέρεις με τη συστημένη επιστολή. Δεν γνωρίζω όμως αν ίσχυε και τότε. Ακόμα και σήμερα όμως λίγες εταιρίες το κάνουν.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
φίλε lokatzi επειδή με ταλαιπωρεί ανάλογο πρόβλημα, μήπως θα μπορούσες να πεις λίγο πιο αναλυτικά το κομμάτι για τις επισκευές...
δηλ πως κινήθηκες αφού πήρες τη δήλωση της Τροχαίας για εγκατάλειψη και πως έγινε η συννενόηση για το συνεργείο με την ασφαλστική.Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να πολυασχοληθώ. Έκανα μια εξουσιοδότηση στο συνεργείο ώστε να διεκδικήσει εκείνο τα χρήματα από το επικουρικό ταμείο, τους άφησα το αυτοκίνητο και το επισκεύασαν. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, το μόνο που μου ζήτησαν ήταν να καταθέσω μήνυση για εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και να τους πάω μία βεβαίωση από την αστυνομία ότι την κατέθεσα για να μπορέσουν να την προσκομίσουν ως ενισχυτικό στοιχείο σε περίπτωση που απαιτείτο δίκη.
-
-
Η εκτίμηση της ζημιάς είναι 7500€ και το καλύπτει η ασφάλεια. Όμως μου ζητάνε απο το συνεργείο 3000€ προκαταβολή για να ξεκινήσουν τις παραγγελίες ανταλλακτικών.
Τελικά τί γίνεται? Πληρώνω απο την τσέπη μου και μου τα δίνει η ασφάλεια ή η ασφάλεια πληρώνει απ ευθείας το συνεργείο? Αυτό που φοβάμαι είναι μήν βαρέσει η ασφάλεια ή το συνεργείο κανόνι και μείνω στο τέλος με ένα σαραβαλιασμένο αυτοκίνητο και 3000 ευρώ μείον.
EDIT: Επίσης τί γίνεται αν στην πορεία βγούν και άλλα προβλήματα και ανέβει το κόστος? Τα καλύπτει και αυτά η ασφάλεια ή πληρώνω απο την τσέπη μου?
-
dog80 φίλος μου που έπαθε παρόμοιο με εσένα περιστατικό και ζημιά αξίας 10000€, τα πλήρωσε αρχικά από την τσέπη του και σε 2η φάση τον αποζημίωσε η ασφάλεια.
Ευχαριστώ τους υπολοιπους για τις απαντήσεις προηγουμένως. -
Αύξηση στα ασφάλιστρα. Πέρυσι για το δίκυκλο (150 cc) έδωσα 90 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο. Σήμερα 105 ευρώ για την ετήσια ανανέωση.
-
Πριν δυόμιση χρονια αγορασαμε την μπαρκετα και η ασφαλεια βγηκε απο πρακτορα στην Αθηνα που συνεργαζεται με την αντιπροσωπεια .ΜΕτα το πρωτο εξαμηνο ρωτησα σε γνωστη μου ασφαλιστρια αν θα βρισκαμε φτηνοτερη ασφαλεια αλλα η διαφορα θα ηταν ελαχιστη οποτε συνεχισαμε εκει.Τοτε πληρωναμε 160€ και καθε χρονο ανεβαινε λιγο ωσπου τωρα ηρθε το χαρτι απο το ταχυδρομιο για την ανανεωση με 209€ οποτε πηγα στην γνωστη μου να μου φτιαξει αλλη.
Με παιρνει τηλεφωνο σημερα το πρωι και με ρωτα αν εχω αλλαξει μηχανη γιατι το παλιο ασφαλιστήριο γραφει οτι ειναι 10 φορολογησιμους ιππους ενω η αδεια κυκλοφορειας λεει 1747κ.εκ. δλδ 12 φορολογησιμοι ιπποιΕυτυχως δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα αλλα αν γινοταν κατι;Αν το εκλεβαν και εγω περιμενα να αποζημιωθω θα βρισκομουν ξεκρεμαστος απο την μαλ@κια ενος βλακα στην ασφαλιστικη .
-
Παιδια χθεs βραδυ μου σπασαν το τζαμι συνοδηγου κανονταs ζημια και στην κολονα τηs πορταs και μου καναν ζημια εμφανισιακη στο ηχοσυστημα χωριs να καταφερουν να παρουν τιποτα .εχω ασφαλεια μερικηs /ολικηs κλοπηs και το αμαξι ειναι ενοs μηνα ,η ασφαλεια θα τα καλυψει ολα (αντικ/ση τζαμιου, πιθανον πορταs και αντικ/ση προσοψηs ηχοσυστηματοs ) αραγε .
Εχει κανειs προσφατη εμπειρια ;
τα φωτα σαs παρακαλω!! -
Ο χρήστης DRIVER1.8 έγραψε:
Παιδια χθεs βραδυ μου σπασαν το τζαμι συνοδηγου κανονταs ζημια και στην κολονα τηs πορταs και μου καναν ζημια εμφανισιακη στο ηχοσυστημα χωριs να καταφερουν να παρουν τιποτα .εχω ασφαλεια μερικηs /ολικηs κλοπηs και το αμαξι ειναι ενοs μηνα ,η ασφαλεια θα τα καλυψει ολα (αντικ/ση τζαμιου, πιθανον πορταs και αντικ/ση προσοψηs ηχοσυστηματοs ) αραγε .
Εχει κανειs προσφατη εμπειρια ;
τα φωτα σαs παρακαλω!!Καλεσες αστυνομια για να καταγραψει το συμβαν?
-
οχι θα επρεπε ; ηρθε ενασ τησ ασφαλιστικησ ,εβγαλε φωτογραφιεσ και κατεγραψε το συμβαν και αυτοσ μου ειπε δεν αλλαζει τιποτα αν καλεσεισ την αστυνομια ασφαλιστικα!
γνωριζεισ κατι αλλο; -
Ο χρήστης DRIVER1.8 έγραψε:
οχι θα επρεπε ; ηρθε ενασ τησ ασφαλιστικησ ,εβγαλε φωτογραφιεσ και κατεγραψε το συμβαν και αυτοσ μου ειπε δεν αλλαζει τιποτα αν καλεσεισ την αστυνομια ασφαλιστικα!
γνωριζεισ κατι αλλο;O ασφαλιστης δε σου ειπε αν θα αποζημιωθεις?
-
Λουκέτο στην ασφαλιστική εταιρία ΕΟΣ επέβαλε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις για τους δείκτες φερεγγυότητας.
Η ΕΟΣ δραστηριοποιούταν κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου και μάλιστα είχε περίπου 250.000 ασφαλισμένα οχήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επικουρικού Κεφαλαίου οι ασφαλισμένοι καλύπτονται για 30 ημέρες από το ταμείο. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού τα οχήματά τους θεωρούνται ανασφάλιστα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 3327400.
Πηγή Ημερησία
Πρόσθετα άρθρα:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/04/2009_273619
http://www.asfalistika.com/News.aspx?ArticleID=2060Και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες...
-
Το περιμέναμε αυτό να σκάσει Βασίλη, ακουγόταν εδώ και καιρό.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λουκέτο στην ασφαλιστική εταιρία ΕΟΣ ...Φοβερό...
Σήμερα το πήρα είδηση...
Στην EOS (μέσω μεσιτικής εταιρίας) είχα το Coupe μέχρι πριν από 20 μέρες ... που ακύρωσα (χωρίς να ξέρω τίποτα) το συμβόλαιο.Η μεσητική εταιρία πλέον με πέρασε στην Interlife ...
Κάτι θα ήξεραν ...
-
Ξαδερφος φιλου περιμενει αποζημίωση για κλοπη του αυτοκινητου του απο την ΕΟΣ.Τον καθυστερουσαν συνεχεια ριχνοντας ταυτοχρονα το ποσο που ελεγαν οτι θα του δωσουν.Τωρα δεν θα παρει τιποτα..........
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το περιμέναμε αυτό να σκάσει Βασίλη, ακουγόταν εδώ και καιρό.Και πολλές ακόμα που είναι στο κόκκινο αλλά ο κόσμος συνεχίζει να ασφαλίζεται σε αυτές...
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/487718/Article.aspx
Το φθηνό καταλήγει να είναι ακριβό πολλές φορές.
-
Και η general union κανονι δηλαδη; Ας μας το διευκρυνησει καποιος τι εννοει το αρθρο
-
Καλημέρα!!
Καθώς είμαι σε αναζήτηση καινούριας ασφάλειας αυτό τον καιρό,είχα καταλήξει στο anytime της interamerican.
Γενικά βλέποντας μέχρι πριν λίγο καιρό τις τιμές,το full πακέτο εκτός μικτής έβγαινε στα 350€ το 6μηνο (@#$% επασφάλιστρο )
Τώρα πρόσφατα ξαναμπήκα στο site της εταιρίας και δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα!!Πλέον βγάζει 480€
Κοιτάζοντας παράλληλα στο asfalistra το αντίστοιχο πακέτο μου το βγάζει 380€ περίπου,όσο ήταν και πιο παλιά που κοίταζα.
Έχει κανείς ιδέα τι γίνεται?!?Είχα ακούσει γι' αύξηση αλλά 130€ είναι αδιανόητο...
Και αν όντως είναι αύξηση,γιατί στο asfalistra βγάζει χαμηλότερη τιμή για το ίδιο πακέτο?!? -
H αναπροσαρμογή των ελάχιστων ορίων υλικών ζημιών από 100κ στα 500κ θα φέρει μεγάλες αλλαγές στις τιμές των ασφαλίστρων.
Οι δικές μου ερώτησεις είναι η εξής:
Τώρα με την μείωση των τελών ταξινόμησης κατά 50% για 4 μήνες με ποιά μεθοδο θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την αξία των αυτοκινήτων μας ώστε να πληρώνουμε ασφάλιστρα γι την πραγματική αξία που θα αποζημειωθούμε?Αν κούφια η ώρα σου κλέψουν το αμάξι σήμερα η αποζημιώση που θα πάρεις μετά απο 3μήνες δεν θα θα είναι η αξία του μεταχειρισμένου, που η τιμή λογικά θα είχει μειωθεί κατά το ποσό των τελών που μειώθηκε στο αντίστοιχο καινούργιο?
Μήπως θα έπρεπε να βγει μια οδηγία προς τις ασφαλιστικές να μειώσουν αυτόματα τα ασφάλιστρα κατά το ποσό που αναλογεί σε αυτή την μείωση των τελών για 4 μήνες?
-
Μια γνωστή ενεπλάκη σε ατύχημα στο οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή. Στο αυτοκίνητό της, που ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της, έπεσε ένα άλλο αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση με ένα τρίτο. Η ζημιά που έπαθε είναι αρκετά μεγάλη αλλά το χειρότερο είναι, σαν να μην έφτανε αυτό, ότι της αφαίρεσαν τις πινακίδες και της έκοψαν και 500 ευρώ (!) κλήση επειδή είχε λήξει η ασφάλειά της (10 ημέρες πριν). Το σφάλμα της είναι ότι επειδή το έχει βάλει αγγελία για να το πουλήσει μιας και αγόρασε καινούργιο και επειδή δεν το κινεί καθόλου, δεν ανανέωσε την ασφάλειά της.
Νομίζω πάντως πως τελικά ορθώς έπραξε ο μπάτσμαν και τη στόλισε.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ