-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τίποτα για το site http://www.anytimeonline.gr το οποίο από ότι φαίνεται ανήκει στην Interamerican? Μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου μέσω αυτού του site, να σου στείλουν τα ασφάλιστρα με courier και να έχεις μια έκπτωση της τάξης του 10%. Ανάμεσα σε Interamerican και Interlife ποια από τις δύο θα προτιμούσατε?Είχα παλιότερα δοκιμάσει να υπολογίσω τα ασφάλιστρά μου μέσω της σχετικής φόρμας υπολογισμού κι ακόμα περιμένω να βγουν...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τίποτα για το site http://www.anytimeonline.gr το οποίο από ότι φαίνεται ανήκει στην Interamerican? Μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου μέσω αυτού του site, να σου στείλουν τα ασφάλιστρα με courier και να έχεις μια έκπτωση της τάξης του 10%. Ανάμεσα σε Interamerican και Interlife ποια από τις δύο θα προτιμούσατε?
Είχα παλιότερα δοκιμάσει να υπολογίσω τα ασφάλιστρά μου μέσω της σχετικής φόρμας υπολογισμού κι ακόμα περιμένω να βγουν...
Αργει λιγακι, οντως... Δοκιμασε με ΙΕ...
Για να εκμεταλλευτει ομως καποιος την εκπτωση πρεπει τα ασφαλιστρα να ειναι ετησια (-10%) και η πληρωμη να γινει με καρτα (-5%). -
Ποια διαδικασία ακολουθώ μετα από τρακάρισμα και φιλική δήλωση απο τον υπαίτιο, ώστε να επισκευάσω το αυτοκίνητο αλλά να μην πληρώσω πρώτα εγώ κ μετά να τα πάρω απο την ασφαλιστική μου?
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Ποια διαδικασία ακολουθώ μετα από τρακάρισμα και φιλική δήλωση απο τον υπαίτιο, ώστε να επισκευάσω το αυτοκίνητο αλλά να μην πληρώσω πρώτα εγώ κ μετά να τα πάρω απο την ασφαλιστική μου?Δανείζεσαι από κανά φίλο !
Στα σοβαρά, μόνο αν μπορείς να συνεννοηθείς για κάτι τέτοιο με το συνεργείο. Δλδ να δεχτούν να επισκευάσουν και να πάρουν τα χρήματα λίγο κάπως καθυστερημένα, δίνοντας σου την απόδειξη/τιμολόγιο χωρίς να έχεις πληρώσει. Αλλιώς δεν ξέρω αν γίνεται, γιατί συνήθως οι ασφαλιστικές θέλουν την απόδειξη/τιμολόγιο με το κόστος της επισκευής για να εκδόσουν την επιταγή. Και απόδειξη πριν την επισκευή δύσκολο να έχεις. Και μην την προτιμήσεις γιατί αν εκ των υστέρων σου βγάλουν και κατιτίς παραπάνω μετά θα τρέχεις... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ποια διαδικασία ακολουθώ μετα από τρακάρισμα και φιλική δήλωση απο τον υπαίτιο, ώστε να επισκευάσω το αυτοκίνητο αλλά να μην πληρώσω πρώτα εγώ κ μετά να τα πάρω απο την ασφαλιστική μου?
Δανείζεσαι από κανά φίλο !
Στα σοβαρά, μόνο αν μπορείς να συνεννοηθείς για κάτι τέτοιο με το συνεργείο. Δλδ να δεχτούν να επισκευάσουν και να πάρουν τα χρήματα λίγο κάπως καθυστερημένα, δίνοντας σου την απόδειξη/τιμολόγιο χωρίς να έχεις πληρώσει. Αλλιώς δεν ξέρω αν γίνεται, γιατί συνήθως οι ασφαλιστικές θέλουν την απόδειξη/τιμολόγιο με το κόστος της επισκευής για να εκδόσουν την επιταγή. Και απόδειξη πριν την επισκευή δύσκολο να έχεις. Και μην την προτιμήσεις γιατί αν εκ των υστέρων σου βγάλουν και κατιτίς παραπάνω μετά θα τρέχεις...Υπάρχουν κάποια συνεργεία που αναλαμβάνουν να επισκευάσουν το αυτοκίνητο και να ρυθμίσουν οι ίδιοι το θέμα με την αποζημίωση από την ασφαλιστική. Εξαρτάται και που θα το πας βέβαια.
Η άλλη λύση είναι να περάσεις το ποσό της επισκευής στην πιστωτική σου κάρτα και λίγες ημέρες μετά που θα εισπράξεις το ποσό από την ασφαλιστική, εξοφλείς την κάρτα και δεν επιβαρύνεσαι με τόκους κτλ.
-
Ποια διαδικασία ακολουθώ μετα από τρακάρισμα και φιλική δήλωση απο τον υπαίτιο, ώστε να επισκευάσω το αυτοκίνητο αλλά να μην πληρώσω πρώτα εγώ κ μετά να τα πάρω απο την ασφαλιστική μου?Φιλικός διακανονισμός; Ρωτάς στην ασφαλιστική σου, νομίζω πληρώνει αυτή.
Αλλιώς, μπορείς να πας να το φτιάξεις στον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. Ετσι εξασφαλίζεσαι πως δεν θα σου ζητήσουν τίποτε εξτρα, ασε που πολλές φορές δεν πληρώνεις κάτι από την τσέπη σου, αφού ο πραγματογνώμονας τα παίρνει από την ασφαλιστική.Είναι η καλύτερη μέθοδος πλέον κι εγώ πάντα αυτή θα εφαρμόζω στο μέλλον...
-
Το αυτοκίνητο πάει στο συνεργείο, το βλέπουν οι πραγματογνώμονες και των 2 εμπλεκομένων εταιρειών, βγαίνει το κοστολόγιο, επισκευάζεται, πληρώνεις ( μπορείς να μην πληρώσεις και να ζητήσεις να βγεί μια συνναλαγματική 2 μηνών αν το δέχεται το συνεργείο σου ) με το τιμολόγιο πάς στην ασφαλιστική σου και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εκδίδεται η επιταγή και πάς και εισπράτεις τα χρήματα.
-
Οκ, ευχαριστώ παιδιά!
-
Επανέρχομαι με μια άλλη ερώτηση.
Φίλη πήρε αυτοκίνητο με δάνειο από τράπεζα και αναγκαστικά ασφαλίστηκε στην εταιρία με την οποία συνεργάζεται η τραπεζα.Υστερα από ένα τρακάρισμα που είχε, είδαμε οτι η ασφαλιστική είναι πολυυυυυυυ αργή στην έκδοση χρημάτων καθώς και στην μεταξύ τους επικοινωνία.
Μπορεί ν' αλλάξει ασφαλιστική?Διαβάζοντας το συμβόλαιο θεωρώ οτι μπορεί, αρκεί να έχει τις καλύψεις που επιθυμεί η τράπεζα.
Το αυτοκινητο διανύει τον 3 χρόνο ζωής. -
Φίλη πήρε αυτοκίνητο με δάνειο από τράπεζα και αναγκαστικά ασφαλίστηκε στην εταιρία με την οποία συνεργάζεται η τραπεζα.Αυτό είναι παράνομο. Η αντιπροσωπεία μπορεί να σε αναγκάσει να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο με συγκεκριμένες καλύψεις, όχι όμως να σου επιβάλλει συγκεκριμένη ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Φίλη πήρε αυτοκίνητο με δάνειο από τράπεζα και αναγκαστικά ασφαλίστηκε στην εταιρία με την οποία συνεργάζεται η τραπεζα.
Αυτό είναι παράνομο. Η αντιπροσωπεία μπορεί να σε αναγκάσει να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο με συγκεκριμένες καλύψεις, όχι όμως να σου επιβάλλει συγκεκριμένη ασφαλιστική.
+10000000000000000
-
Πληρώνω για την μικτή ασφάλεια του Μεγκαν 2.000cc μοντέλο Σεπτέμβριος 2007 588 ευρω το εξάμηνο.
Είναι πολλά?
-
Καλά είναι πιστεύω.
Για τι ποσο ασφάλισης και απαλαγή μιλάς όμως;
Άμα έλεγες οτι δεν είσαι και γάβρος, θα έπεφτε κίολας
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φίλη πήρε αυτοκίνητο με δάνειο από τράπεζα και αναγκαστικά ασφαλίστηκε στην εταιρία με την οποία συνεργάζεται η τραπεζα.
Αυτό είναι παράνομο. Η αντιπροσωπεία μπορεί να σε αναγκάσει να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο με συγκεκριμένες καλύψεις, όχι όμως να σου επιβάλλει συγκεκριμένη ασφαλιστική.
+10000000000000000
Ακριβώς, μην ψαρωνετε σε καθε παπαρια που λενε οι πωλητες. εκτος αν το διαπραγματευτειτε για να σας κανει καποιο πιο καλο δωρο.
-
Πήγα πριν μια εβδομάδα να πάρω το 6μηνο ασφαλιστηριο. Πλήρωσα στο προηγούμενο κάπου 170 ευρω και το ίδιο περίμενα να πληρωσω. Αμ δε. Μου βγάζει ο υπάλληλος ένα κουστούμι 195 ευρω. Τωρα και μέχρι το 2012, μου λέει, θα ακριβαινουν.
Βρες μου άλλο πιο φτηνο του λέω και με τα πολλά με πήγε στην Commercial - απο την Ευρωπαϊκη που είχα - με 165 ευρω με το ίδιο πακέτο όπως πριν μείων πυρκαγια και κλοπή. -
Αν εννοείς Commercial Value, διάβασε το παρακάτω άρθρο:
Οι απαιτήσεις της ρυθμιστικής αρχής
Διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχει ο Ομιλος Aspis, συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) για την ασφαλιστική Commercial Value. Ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τη ρυθμιστική αρχή ότι υπάρχουν τα 90 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value. Ομως, οι της ΕΠΕΙΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλο είναι να μπαίνουν στην εταιρεία κι άλλο να ακούς γι' αυτά. Το σίγουρο είναι ότι θα ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» των χρημάτων που θα μπουν στην αύξηση για να ενισχύσει η Commercial Value τα ίδια κεφάλαιά της κατά 100 εκατ. ευρώ και άνω. Ομως, η ρυθμιστική αρχή φέρεται να έχει ζητήσει κι άλλα πράγματα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα από τον κ. Ψωμιάδη. Ενα απ' αυτά είναι να υποβληθεί επιχειρηματικό σχέδιο για την Commercial Value που θα δείχνει ότι είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου. Ενα άλλο είναι η απομάκρυνση ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κυπριακής Aspis Holding που χρεώνεται με ανεπιτυχή ανάμιξη σε ασφαλιστικές εταιρείες στο παρελθόν. Πρόκειται για τον κ. Χριστοφή της Aspis Holding, που παραιτήθηκε χθές.
-
Ο αδελφός μου (aserf) αγόρασε αυτοκίνητο πριν 1,5 μήνα. Την ημέρα της αγοράς ενημέρωσε την ασφαλίστρια μας η οποία επικοινώνησε με την Ασπίς Πρόνοια (ήθελε φτηνά ασφάλιστρα, ας πρόσεχε) και μας έστειλε προσωρινό σήμα ασφάλειας ενός μήνα μέχρι να εκδοθεί το συμβόλαιο. 3-4 ημέρες αργότερα, ύστερα από δική μου παρότρυνση, ο αδελφός μου πείστηκε να κάνει μεικτή ασφάλεια και ενημέρωσε την ασφαλίστριά μας η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρεία. Από την τελευταία ήρθαν και ήλεγξαν το αυτοκίνητο μετά από μερικές ημέρες. Ο μήνας πέρασε και συμβόλαιο δεν μας είχε έρθει. Επικοινωνήσαμε και πάλι με την ασφαλίστρια η οποία μεσολάβησε ώστε να μας αποσταλεί με φαξ αντίγραφο του συμβολαίου. Όμως, το τελευταίο αντιστοιχούσε σε απλή ασφάλεια (και όχι μεικτή). Προφανώς λόγω γραφειοκρατείας έκαναν λάθος οπότε και πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Δύο ερωτήσεις:
- Η φωτοτυπία του 'λάθος' ασφαλίστρου είναι αρκετή ή θεωρείται ανασφάλιστο το αυτοκίνητο;;;
- Αν το αυτοκίνητο δεν είναι ανασφάλιστο, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι το αυτοκίνητο έχει μεικτή ασφάλεια. Λογικό δεν είναι να απαιτήσουμε μείωση των έξτρα ασφαλίστρων για τη μεικτή ασφάλεια ανάλογη προς το διάστημα που έχει περάσει από την πρώτη ημέρα που ζητήθηκε η ασφάλιση; Είμαι σίγουρος ότι θα μας χρεωθούν ασφάλιστρα (απλής & μεικτής) για ολόκληρο το έτος.
Σημείωση: Ακόμα δεν έχουμε πληρώσει τίποτα.
-
Κάθε ασφαλιστήριο έχει έναν αριθμό συμβολαίου. Το τι καλύψεις έχει δεν παίζει κανένα ρόλο. Όταν εσύ ζητήσεις να γίνουν αλλαγές σε στοιχεία ή καλύψεις και έχει ήδη εκδοθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αυτό δεν ακυρώνεται, αλλά γίνονται πρόσθετες πράξεις πάνω σε αυτό.
Εφόσον έχει λήξει το προσωρινό σήμα, πρέπει να τους πιέσετε να σας στείλουν το ειδικό σήμα. Το κυρίως ασφαλιστήριο που αναφέρει αναλυτικά τις καλύψεις και τους όρους δεν είναι απαραίτητο να το κουβαλάς μαζί. Αλλά το ειδικό σήμα που μπαίνει στο παρμπριζ καθώς και την απόδειξη πληρωμής καλό είναι να τα έχεις στο ντουλαπάκι. Η τροχαία αναγνωρίζει ΜΟΝΟ τα πρωτότυπα και μόνο αυτά που αναγράφουν ημερομηνία σε ισχύ. Μέχρι να το λάβετε στα χέρια σας, τουλάχιστον ζητήστε να σας περάσει με φαξ το ειδικό σήμα, ώστε προσωρινά να έχετε κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο.
-
σε μια μινι ερευνα που έκανα στις ασφαλιστικές για το Outback (μεικτή) έβγαλα ποσα της τάξεως των 600-650 € / εξάμηνο.
Απο την αντιπροσωπία μου έκαναν μια πρόταση απο την Proton ασφαλιστική (πρώην Ωμέγα) για 450 € (400€ απαλλαγή). Η προσφορά είναι πολύ καλή, την εταιρία την ξέρει κανείς;
Proton Bank -
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_251214
Όλα καλάααααααααααααααααααα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ