-
Έχω την εντύπωση ότι η Interamerican είναι η ακριβότερη...
-
Καλημέρα σας κύριοι.Πριν από δέκα μέρες μου τράκαραν το μόλις ενός μήνα καινούριο μου αυτοκίνητο.Η ζημιά ευτυχώς είναι μικρή.Ένας προφυλακτήρας πίσω που έσπασε και το πίσω αριστερό φανάρι που έχει κάτι μικρές εκδορές που είναι ορατές μόνο αν δεις το φανάρι από πολύ κοντά ,αλλά απαίτησα να μου το αλλάξουν γιατί το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.Τα ανταλλακτικά έχουν έρθει στην αντιπροσωπεία και αύριο θα πάω το αυτοκίνητο για να μου τα περάσουν.Σε ερώτησή μου στην αντιπροσωπεία για το αν μπορώ να πάρω πίσω
τα τρακαρισμένα ανταλλακτικά μου απάντησαν αρνητικά.Μου είπαν ότι αφού δεν πληρώνω εγώ αλλά η ασφάλεια,τα τρακαρισμένα ανταλλακτικά τα παίρνει η ασφάλεια.Αμέσως πήρα τον ασφαλιστή μου τηλέφωνο και μου είπε τα ίδια, ότι το φανάρι δεν είναι σπασμένο και επειδή έχει μόνο μια μικρή γρατζουνιά θα το ζητήσει η ασφαλιστική εταιρεία.Ποια είναι η γνώμη σας?Υπάρχει κάποιος του επαγγέλματος για να μου πει πως να πράξω?
ευχαριστώ. -
Ο χρήστης argiris_k έγραψε:
Καλημέρα σας κύριοι.Πριν από δέκα μέρες μου τράκαραν το μόλις ενός μήνα καινούριο μου αυτοκίνητο.Η ζημιά ευτυχώς είναι μικρή.Ένας προφυλακτήρας πίσω που έσπασε και το πίσω αριστερό φανάρι που έχει κάτι μικρές εκδορές που είναι ορατές μόνο αν δεις το φανάρι από πολύ κοντά ,αλλά απαίτησα να μου το αλλάξουν γιατί το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.Τα ανταλλακτικά έχουν έρθει στην αντιπροσωπεία και αύριο θα πάω το αυτοκίνητο για να μου τα περάσουν.Σε ερώτησή μου στην αντιπροσωπεία για το αν μπορώ να πάρω πίσω
τα τρακαρισμένα ανταλλακτικά μου απάντησαν αρνητικά.Μου είπαν ότι αφού δεν πληρώνω εγώ αλλά η ασφάλεια,τα τρακαρισμένα ανταλλακτικά τα παίρνει η ασφάλεια.Αμέσως πήρα τον ασφαλιστή μου τηλέφωνο και μου είπε τα ίδια, ότι το φανάρι δεν είναι σπασμένο και επειδή έχει μόνο μια μικρή γρατζουνιά θα το ζητήσει η ασφαλιστική εταιρεία.Ποια είναι η γνώμη σας?Υπάρχει κάποιος του επαγγέλματος για να μου πει πως να πράξω?
ευχαριστώ.Γιατι τα θες τα παλια?
-
Και εμα μου το κρατησαν το φαναρι μου σε αναλογη περιπτωση
Ειχε σπασει μονο η μια βαση του και ειχε μια εκδορα
Οταν πηγα να καταθεσω τα τιμολογια στην ασφαλιστικη μετα απο την αντικατασταση του μου το κρατησανε -
ΑΠπο οτι ξερω ετσι γινεται συνηθως. Μονο εαν φτιαξεις κατι με δικα σου εξοδα μπορεις να κρατησεις τα χαλασμενα/σπασμενα ανταλλακτικα.
-
Εμενα παλι που μου αλαξανε τα δυο πισω φαναρια (Intersalonika η ασφαλιστικη του τυπου που επεσε πισω μου) ενω ειχαν καποια ραγισματακια που δεν φαινονταν και ισως να ηταν και παλια, δεν μου ζητησαν απολυτως τπτ.
Στο φιναλε αν το φαναρι εχει γρατζουνιτσες πριν ερθει ο πραγματογνομονας να το δει κοπανα του μια να σπασει να στο αλλαξει σιγουρα.
-
Eυχαριστώ παιδιά.
-
Μιας και δε βλέπω κάποιο άλλο τόπικ για ασφάλειες...έχω να σας κάνω την παρακάτω ερώτηση...
Μεικτή ασφάλεια...ή όχι?
Και εξηγώ...αξίζει να κάνεις μεικτή? Η μεικτή για ένα 6μηνο μου βγαίνει 706 ευρώ με απαλλαγή 1000 ευρώ και 780 ευρώ με απαλλαγή 400 ευρώ. Επειδή όμως μόλις είχα ανανεώσει την ασφάλεια της 147 την πούλησα...έχω 342 ευρώ πίστωση στον λογαριασμό μου...άρα η μεικτή θα μου κοστίσει ουσιαστικά 364 ευρώ για απαλλαγή 1000 ευρώ.
Εναλλακτικά...αν κάνω την απλή (όλες τις καλύψεις εκτός από ζημιές δικές μου) θα πληρώσω 400 ευρώ για το 6μηνο...και με την πίστωση πάμε στα 58 ευρώ.
Αξίζει πιστεύετε η διαφορά των 300 ή 374 (ανάλογα με την απαλλαγή) περίπου ευρώ για 6μήνες?
Γενικά είμαι πολύ προσεχτικός οδηγός και ο μόνος λόγος που θα έκανα μεικτή θα ήταν σε περίπτωση που πέσει κανένας επάνω μου...ή σε κάποιο ξεπαρκάρισμα τους κλπ να μου κάνουν ζημιά. Είναι σχετικά μικρές οι πιθανότητες βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο.
Ποιά είναι η άποψή σας?
-
φίλε δεν είναι θέμα πίστωσης ή όχι... είναι θέμα υπηρεσιών... κατά τη γνώμη μου, αν έχεις γκαράζ κ δεν κινδυνεύει από γρατζουνιές, πάρε απλή... αν νομίζεις πως μερικοί χαιρέκακοι θα σου κάνουν γρατζουνιές, κ θα βάψεις πάνω από 2 κομμάτια λαμαρίνας στο 1ο-2ο εξάμηνο, κάνε μεικτή. εφόσον είσαι καλός οδηγός κ δεν οδηγείς επικίνδυνα... αν το πας στα όρια, κάνε μεικτή...!
-
Η μικτή έχει πραγματικά αξία και όταν το αυτοκίνητο κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Διότι άλλη η όποια ζημιά προκύψει σε ένα αυτοκίνητο των 10-15κ και άλλη σε ένα των 30-35κ και πάνω.
-
Είμαι υπέρ της μικτής ακόμη και για σχετικά φτηνά αυτοκίνητα και φυσικά όχι για τις γρατσουνιές αλλά για την περίπτωση ενός σοβαρού τρακαρίσματος.
Εξηγούμαι:
α) κοιμάσαι ήσυχος (τι θα γίνει αν μου το χτυπήσουν παρκαρισμένο;)
β) σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα δεν μπαίνεις στην ψυχοφθόρο διαδικασία 'ιμιτασιόν ή μεταχειρισμένο' αλλά βάζεις πάνω τα original ανταλλακτικά και, ίσως, καλύπτεις και καμμιά φθορά από προηγούμενα 'ακουμπηματάκια'
γ) αν στο κλέψουν και το τρακάρουν είσαι καλυμένος.Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μικτή στην ακριβότερη εταιρία, υπάρχουν και μικρότερες για τις οποίες δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι κακό.
-
Να κάνω μια ερώτηση σε όσους ξέρουν.
Έκανα μια ασφάλεια τηλεφωνικά σε κάποιον πράκτορα της Interamerican.
Ο πράκτορας μου είπε 190 ευρώ και όταν ήρθε ο courier μου ζήτησε 170.
Η αλήθεια είναι ότι δεν της έδωσα σημασία, υπέθεσα ότι δεν άκουσα καλά το αρχικό ποσό και προχτες που την κοίταξα είδα το εξής: Σαν τόπο κατοικίας δεν αναφέρει Παλαιό Φάληρο αλλά ΠΦ και σαν ταχυδρομικό κώδικα δεν έχει τον δικό μου αλλά έχει κάποιον παραμεθόριας περιοχής.
Λογικό λοιπόν να είναι πιο φτηνά τα ασφάλιστρα.
Πήρα τον ασφαλιστή, του το είπα και μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και είναι ένα κολπάκι που το κάνουν όλοι!
Λέτε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Ειδικά τώρα που θα την μεταβιβάσω σε νέο αυτοκίνητο? Παίζει κάτι με την κλοπή σε αυτό? Γιατί κάτι τέτοιο άκουσα. Να το κλέψουν (χτύπα ξύλο!) δηλαδή στην Αθήνα και λόγω του ότι θεωρήσε κάτικος πχ Δράμας να μην σε αποζημιώσουν? Στέκει αυτό? -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση σε όσους ξέρουν.
Έκανα μια ασφάλεια τηλεφωνικά σε κάποιον πράκτορα της Interamerican.
Ο πράκτορας μου είπε 190 ευρώ και όταν ήρθε ο courier μου ζήτησε 170.
Η αλήθεια είναι ότι δεν της έδωσα σημασία, υπέθεσα ότι δεν άκουσα καλά το αρχικό ποσό και προχτες που την κοίταξα είδα το εξής: Σαν τόπο κατοικίας δεν αναφέρει Παλαιό Φάληρο αλλά ΠΦ και σαν ταχυδρομικό κώδικα δεν έχει τον δικό μου αλλά έχει κάποιον παραμεθόριας περιοχής.
Λογικό λοιπόν να είναι πιο φτηνά τα ασφάλιστρα.
Πήρα τον ασφαλιστή, του το είπα και μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και είναι ένα κολπάκι που το κάνουν όλοι!
Λέτε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Ειδικά τώρα που θα την μεταβιβάσω σε νέο αυτοκίνητο? Παίζει κάτι με την κλοπή σε αυτό? Γιατί κάτι τέτοιο άκουσα. Να το κλέψουν (χτύπα ξύλο!) δηλαδή στην Αθήνα και λόγω του ότι θεωρήσε κάτικος πχ Δράμας να μην σε αποζημιώσουν? Στέκει αυτό?Το προγραμμα τις τιμολογησης αυτοκινητων στην Ιντεραμερικαν, δεν δινει απολυτα ακριβεις τιμες. Οταν παει για εκδοση και θα περαστει στην βαση... εκει φαινεται το τελικο και ακριβες κοστος (το οποιο συνηθως ειναι παρακατω). Οποτε... καποια διαφορα μπορει να υπαρξει... βεβαια τωρα 20 ευρω.... χμμμμ... ισως και να χτυπησε κατι λαθος στην τιμολογηση. Το αμαξι τιμολογειται βαση της δηλωθεισας διευθυνσης διαμονης (υπαρχει διακριση ΑΣΤΙΚΗ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ περιοχη).
Τα 'κολπακια' δεν ειναι ωραια μορφη δικαιολογιας... Φροντισε να το ξεκαθαρισεις, αν και στην Interamerican δεν θα σου δημιουργησουν προβλημα μια η αλλη.Τελος, η ασφαλεια σου ΔΕΝ μεταβιβαζεται. Επιστρεφεται και σου δινετε η οποια διαφορα η σου κοβουν πιστωτικο. (εννοω σε περιπτωση πωλησης του ασφαλιζομενου οχηματος)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το προγραμμα τις τιμολογησης αυτοκινητων στην Ιντεραμερικαν, δεν δινει απολυτα ακριβεις τιμες. Οταν παει για εκδοση και θα περαστει στην βαση... εκει φαινεται το τελικο και ακριβες κοστος (το οποιο συνηθως ειναι παρακατω). Οποτε... καποια διαφορα μπορει να υπαρξει... βεβαια τωρα 20 ευρω.... χμμμμ... ισως και να χτυπησε κατι λαθος στην τιμολογηση. Το αμαξι τιμολογειται βαση της δηλωθεισας διευθυνσης διαμονης (υπαρχει διακριση ΑΣΤΙΚΗ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ περιοχη).
Τα 'κολπακια' δεν ειναι ωραια μορφη δικαιολογιας... Φροντισε να το ξεκαθαρισεις, αν και στην Interamerican δεν θα σου δημιουργησουν προβλημα μια η αλλη.Τελος, η ασφαλεια σου ΔΕΝ μεταβιβαζεται. Επιστρεφεται και σου δινετε η οποια διαφορα η σου κοβουν πιστωτικο.
Ναι έχεις δίκιο με τη μεταβίβαση, στην ουσία κόβεις τη μια κάνεις την άλλη και πληρώνεις τη διαφορά.
Όσο για τη διαφορά στο ποσό, το είδα και στο site της, έβαλα τον πραγματικό μου ΤΚ και τον 'ψεύτικο' και μου έβγαλε διαφορά περίπου στα 20 ευρώ.
Λάθος στην τιμολόγηση δεν είναι, ο δικός μου ΤΚ είναι 17561 και αυτός που γράφει η ασφάλεια νομίζω 63300, τελείως άσχετος! Επίσης μου έκανε εντύπωση που δεν γράφει Παλαιό Φάληρο, αλλά ΠΦ. Ψάξε βρες δηλαδή περιοχή ΠΦ με ΤΚ 63300. -
Θα ήθελα να αναφέρω ότι επαγγελματικό αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με 1 νεκρό. ο υπάλληλος που οδηγούσε δεν είχε επαγγελματικό δίπλωμα εν ισχύ και ηαασφαλιστική τον άφησε ξεκρέμαστο τον ιδιοκτήτη
-
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος κανονικά η ασφαλιστική δεν πρέπει να πληρώσει και μετά να διεκδικήσει τα λεφτά από τον υπαίτιο;
-
Σημασία έχει ότι ο ιδιοκτήτης έχει φρικάρει!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σημασία έχει ότι ο ιδιοκτήτης έχει φρικάρει!!!!Και οι συγγενεις του νεκρου θα εχουν φρικαρει!
-
Ίσως δεν το έγραψα σωστά!!!!!!
100% καλά να πάθει!!!!!!! Σε μερικά πράγματα πρέπει να είμαστε πολύ επιμελείς και προνοητικοί!!!!!
Αλλιώς ένας στο χώμα και ο άλλος φυλακή!!!!!! Μια αβλεψία των 100euro θα την πληρώσει 300,000+ φαντάζομαι!!!! -
τελικα ποιος την πληρωνει;Ο ιδιοκτητης;Ο οδηγος;Και οι δυο μαζι;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ