-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαι εμενα παραξενο μου φανηκε.Μηπως επειδη ειναι επαγγελματικο το αμαξι;Ορισμένες ασφαλιστικές έχουν μια αποστροφή προς την ασφάλιση επαγγελματικών αυτοκινήτων. Κάνουν μεν αλλά υπό όρους και κάποιους περιορισμούς.
-
εγώ έχω ένα αμάξι 10 ετών στην κατοχή μου και του έχω κάνει κανονικά μικτή.
-
Κι εγώ σχεδόν 9 ετών τώρα (πρώτη άδεια αρχές '99). Και σίγουρα συμφέρει αφού καλύπτει τις κακόβουλες βλάβες, κάτι που είναι απαραίτητο για μας που έχουμε (πανάκριβη) κουκούλα αντί για ταβάνι...
-
Άσχετο (αλλά σχετικό με το θέμα).
Ξέρει κανείς αν παίζει τίποτα άσχημο με την General Union -
φίλος μου είπε πως από του χρόνου η ασφάλιση του αυτοκινήτου θα αυξηθεί αισθητά, κατά 50%. έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλος μου είπε πως από του χρόνου η ασφάλιση του αυτοκινήτου θα αυξηθεί αισθητά, κατά 50%. έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?Ερχονται γενεες αυξησεις, γιατι αυξανονται γεναια και οι καλυψεις για ατυχημα. Οδηγια απο EU, και καλυτερα ετσι. Ο σημερινες καλυψεις δεν φτανουν ουτε για πλακα σε ενα δικαστηριο (εμπλοκη σε ατυχημα με θυματα)
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλος μου είπε πως από του χρόνου η ασφάλιση του αυτοκινήτου θα αυξηθεί αισθητά, κατά 50%. έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?Ναι, κάπου στο 40%-50%.
-
Παιδιά στο θέμα μερική κλοπή, οι ασφάλειες σε αποζημιώνουν μόνο αν κλαπούν εξαρτήματα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την κίνηση του οχήματος ή για οτιδήποτε; Κάτι τέτοια είχα διαβάσει σε όρους συμβολαίου...
Γνωρίζετε τι παίζει;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Παιδιά στο θέμα μερική κλοπή, οι ασφάλειες σε αποζημιώνουν μόνο αν κλαπούν εξαρτήματα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την κίνηση του οχήματος ή για οτιδήποτε; Κάτι τέτοια είχα διαβάσει σε όρους συμβολαίου...Γνωρίζετε τι παίζει;
Οτιδήποτε. Ακόμα και το σήμα από τη μάσκα να σου κλέψουν αποζημιώνεσαι. Αν αναφέρεσαι σε εξοπλισμό και εξτρα στοιχεία εξοπλισμού (aftermarket), θα πρέπει να τα έχεις δηλώσει και να τα έχει αποδεχτεί η ασφαλιστική στο συμβόλαιό σου, για να σε αποζημιώσουν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν αναφέρεσαι σε εξοπλισμό και εξτρα στοιχεία εξοπλισμού (aftermarket), θα πρέπει να τα έχεις δηλώσει και να τα έχει αποδεχτεί η ασφαλιστική στο συμβόλαιό σου, για να σε αποζημιώσουν.Πρέπει να έχω δηλώσει το a/c, ηλεκτρ. καθίσματα, κλπ στην ασφαλιστική εταιρεία αλλιώς σε περίπτωση κλοπής θα με αποζημιώσουν με το κόστος της βασικής έκδοσης;
ποιος είναι ασφαλιστής;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν αναφέρεσαι σε εξοπλισμό και εξτρα στοιχεία εξοπλισμού (aftermarket), θα πρέπει να τα έχεις δηλώσει και να τα έχει αποδεχτεί η ασφαλιστική στο συμβόλαιό σου, για να σε αποζημιώσουν.
Πρέπει να έχω δηλώσει το a/c, ηλεκτρ. καθίσματα, κλπ στην ασφαλιστική εταιρεία αλλιώς σε περίπτωση κλοπής θα με αποζημιώσουν με το κόστος της βασικής έκδοσης;
ποιος είναι ασφαλιστής;
Αυτά μπορούν να φανούν από το τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου. Σε αυτό φαίνεται η έκδοσή του, ο αριθμός πλαισίου και ο εξοπλισμός που έφερε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, όταν το αγόρασες.
Αν επιλέξεις αργότερα να κάνεις πρόσθετη πράξη και να συμπεριλάβεις εξτρα εξοπλισμό που πρόσθεσες εκ των υστέρων (π.χ. ακριβότερα ζαντολάστιχα, ηχοσύστημα κτλ), ζητάς από την ασφαλιστική σου να συμπεριλάβει τον πρόσθετο εξοπλισμό στη μερική κλοπή του αυτοκινήτου. Έρχεται πραγματογνώμωνας της ασφαλιστικής, καταγράφει τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, το βγάζει φωτογραφίες, και προσθέτουν τις αλλαγές στους όρους του συμβολαίου σου.
-
τελικά παίδες το όλο θέμαμε τις ασφάλειες κ τις αυξήσεις τους για το 2008 κατά 40-50% είναι μεγάλο ψέμα κ δημοσιογραφικό τρικ.
πρέπει οι αυξήσεις των ασφάλιστρων να ανέλθουν στο +50% ως το 2013. οπότε από το 2008 θα γίνει μία σταδιακή αύξηση, η οποία όμως με τίποτα δε θα είναι 40%, γιατίθα γίνει χαμός. απλά ως το 2013 θα αυξηθούν στο +50% τα ασφάλιστρα προοδευτικά. όχι όμως σε ένα χρόνο μέσα. οπότε του χρόνου θα έουμε μία αύξηση περίπου 10%.
απλά αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι (+40-50% αύξηση) είναι παράλογα κ μερικές φορές. αν δεν κινδυνολογήσουν, πως θα φανεί το έργο τους?
-
Η ασφαλιστικη εταιρία aspis προνοια συγκαταλέγεται στις μεγάλες εταιρίες?
Μπορει να χαρακτηριστεί αξιόπιστη και αξιόλογη? -
Μετέφερα πρόσφατα εκεί το αυτοκίνητό μου.
Δεν έχω εμπειρία, πρόκειται όμως για ασφαλιστική εταιρία 60 ετών, ανήκει σε όμιλο 15 επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και η Aspis Bank και το σημαντικότερο κατ' εμέ είναι κερδοφόρα, άρα λογικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας. Ως προς τις υπηρεσίες της... ελπίζω να μην τις χρειαστώ
-
Διάβασα κάτι στο συμβόλαιο της ασφαλιστικής μου (Aspis) που είχα διαβάσει και σε παλαιότερο συμβόλαιο άλλης ασφαλιστικής και με έβαλε σε σκέψεις.
Αναφέρεται λοιπόν:
'Αρθρο 7. ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ.
...
Ο λήπτης της ασφάλισης ή και ο ασφαλισμένος υποχρεούται:
...
- Να μην προβαίνει σε ομολογίες ευθύνης'
Σύμφωνα με το 5 μου απαγορεύεται σε περίπτωση ευθύνης μου να υπογράψω φιλική δήλωση; Δηλαδή η ασφαλιστική με υποχρεώνει ακόμα και να φταίω να πω στον άλλο 'ξέρεις φίλε, το ξέρω ότι φταίω αλλά δε μπορώ να υπογράψω τη φιλική δήλωση γιατί μου το απαγορεύει η ασφαλιστική μου;'
-
aserf
Δεν νομίζω να εννοεί κάτι τέτοιο.
Ίσως ο όρος αυτός να έχει παραμείνει από την εποχή προ φιλικού διακανονισμού...
Σε περίπτωση ατυχήματος θα καλέσεις την Aspis Help, που θα έρθει να καταγράψει το ατύχημα, τα στοιχεία των εμπλεκομένων και θα φωτογραφήσει το σημείο του ατυχήματος και τα εμπλεκόμενα οχήματα και θα υπογράψεις αυτή την καταγραφή στη φιλική δήλωση. Ακόμα κι αν δεν υπογράψεις, οι ασφαλιστικές εταιρίες των εμπλεκομένων θα έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και θα προσπαθήσουν να εντάξουν το ατύχημα στον φιλικό διακανονισμό (άτυπος Φ.Δ.)
Θα ρωτήσω αύριο...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Διάβασα κάτι στο συμβόλαιο της ασφαλιστικής μου (Aspis) που είχα διαβάσει και σε παλαιότερο συμβόλαιο άλλης ασφαλιστικής και με έβαλε σε σκέψεις.Αναφέρεται λοιπόν:
'Αρθρο 7. ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ.
...
Ο λήπτης της ασφάλισης ή και ο ασφαλισμένος υποχρεούται:
...
- Να μην προβαίνει σε ομολογίες ευθύνης'
Σύμφωνα με το 5 μου απαγορεύεται σε περίπτωση ευθύνης μου να υπογράψω φιλική δήλωση; Δηλαδή η ασφαλιστική με υποχρεώνει ακόμα και να φταίω να πω στον άλλο 'ξέρεις φίλε, το ξέρω ότι φταίω αλλά δε μπορώ να υπογράψω τη φιλική δήλωση γιατί μου το απαγορεύει η ασφαλιστική μου;'
Εχεις λαθος... Στην φιλικη δηλωση δεν προβαινεις σε καμια ομολογια. Κανεις ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ατυχηματος. Το ποιος φταιει και ποιος οχι θα το βρει η ασφαλιστικη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Στην φιλικη δηλωση δεν προβαινεις σε καμια ομολογια. Κανεις ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ατυχηματος. Το ποιος φταιει και ποιος οχι θα το βρει η ασφαλιστικη.Αυτο ακριβως, τιποτ' αλλο *
- copyright:
http://www.youtube.com/watch?v=HoePGRDnnpY
- copyright:
-
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και όταν το ατύχημα καταγράφεται από την τροχαία. Η τροχαία γράφει τι έγινε αλλά πουθενά στο φύλλο δεν αναφέρεται ποιός φταίει και ούτε πρόκειται να σου ζητηθει κάποια ομολογία. Γενικά σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και αν νομίζεις οτι φταίς δεν χρειάζεται να το πείς. Το ποίος φταίει και πόσο θα το βρούνε οι εταιρείες, συμπλήρωσε την φιλική δήλωση, κάλεσε την Aspis help ( υπάρχει νούμερο τηλεφώνου στο συμβόλαιο πάνω ) και αν δείς οτι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι κάπως κάλεσε και την τροχαία για να είσαι 100% σίγουρος.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και όταν το ατύχημα καταγράφεται από την τροχαία. Η τροχαία γράφει τι έγινε αλλά πουθενά στο φύλλο δεν αναφέρεται ποιός φταίει και ούτε πρόκειται να σου ζητηθει κάποια ομολογία. Γενικά σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και αν νομίζεις οτι φταίς δεν χρειάζεται να το πείς. Το ποίος φταίει και πόσο θα το βρούνε οι εταιρείες, συμπλήρωσε την φιλική δήλωση, κάλεσε την Aspis help ( υπάρχει νούμερο τηλεφώνου στο συμβόλαιο πάνω ) και αν δείς οτι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι κάπως κάλεσε και την τροχαία για να είσαι 100% σίγουρος.Η τροχαία ναι μεν οφείλει να είναι αντικειμενική κατά την σύνταξη του φύλλου συμβάντος (κάνει απλά καταγραφή του συμβάντος και των στοιχείων των εμπλεκομένων μερών), αλλά οφείλει να καταγράψει όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα πχ αν το οχημα Α είχε προτεραιότητα και το όχημα Β παραβίασε ΣΤΟΠ, ερυθρό σηματοδότη κτλ, αν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ και αν υπήρχαν μάρτυρες. Ναι μεν η τροχαία δεν παίρνει θέση, αλλά είναι σημαντικό το να κάνει σωστή καταγραφή του συμβάντος γιατί από το χαρτί αυτό θα βγουν τα σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα του ποιος έφταιγε.
Ετσι δεν μπορεί μετά και αυτός που προκάλεσε το ατύχημα να τα γυρίσει στη δήλωση του και να ζητήσει συνυπαιτιότητα (κλασσική μέθοδος που στην αρχή σου λέει φταίω και αναλαμβάνω την ευθύνη και μετά στην ασφαλιστική του τα γυρνάει). Για αυτό ΠΑΝΤΑ ζητάτε καταγραφή από τροχαία (ή τουλάχιστον φιλική δήλωση ή υπεύθυνη δήλωση που αναλαμβάνει την ευθύνη και υπογράφει, και να φαίνονται λεπτομερώς όλα τα στοιχεία του)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ