-
Μπορείς να ζητήσεις να γίνει εμπραγματογνωμοσύνη από τρίτο πραγματογνώμονα του οποίου εντολέας θα είσαι εσύ. Αν δεν δεχθεί το πόρισμα ο διακανονιστής πάτε δικαστικώς με όλο το φάκελο και αποφασίζει το δικαστήριο. Πολύ πιο εύκολα να λήξει το θέμα αν έχεις δικηγόρο με το μήνα ή ανεξάρτητο συμβόλαιο νομικής προστασίας (όχι στο συμβόλαιο του αυτοκινήτου γιατί εκείνο συνήθως εξαιρεί διένεξη με την ασφαλιστική που στο παρέχει).
-
Αυτή είναι η ένωση πραγματογνωμόνων http://www.fiea.org/en/home.html
-
και η Ελληνική www.pephellas.gr
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Κι εγώ έτσι ήξερα αλλά στο ειδοποιητήριο γράφει - και μάλιστα με έντονα γράμματα: αν δεν εξοφληθούν τα ασφάλιστρα στην ημερομηνία οφειλής, έχετε τη δυνατότητα να τα εξοφλήσετε το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αυτή. Αν το συμβόλαιο εξακολουθεί να παραμένει ανεξόφλητο, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε σε αυτόματη ακύρωσή του (βάσει του Ν.489/1976, Άρθρο 11, Παράγραφος 2). Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 30/2013 η ασφαλιστική κάλυψη δεν αρχίζει πριν την καταβολή του ασφαλίστρου. Ισχύει τελικά η ασφάλιση για τις 30 ημέρες ή όχι;
Τες πα, εγώ κυρίως θέλω να σταματήσω να πληρώνω τον ασφαλιστή μου για υπηρεσίες που δεν μου παρέχει. Αν ταυτόχρονα βγω και κερδισμένος οικονομικά από αυτό (με μείωση ασφαλίστρων ή και μεταφορά της οφειλής ένα μήνα μετά), ακόμα καλύτερα.Προχώρησε σε συμβόλαιο 1 μηνός σε άλλη εταιρία (παρέχεται από ορισμένες εταιρίες χωρις ανανέωση) και οταν λήξει ,αφου σε βολεύει η μεταφορά ,κάνε το συμβόλαιο στην χ εταιρία που θές...
-
Σαββατο βραδυ,ειχα ενα ατυχημα με το αυτοκινητο.
Το συμβαν εγινε ως εξης,κινουμαι σε κεντρικο δρομο(Μυλονογιαννη στα Χανια),και σε μια διασταυρωση εχω Στοπ κοβω ταχυτητα δεν βλεπω καποιον να ερχεται και επιταχυνω να περασω και πριν το καταλαβω βλεπω μπροστα μου ενα αυτοκινητο και φυσικα συγκρουομαστε.
Κοιταζω οτι εγω και η φιλη μου δεν εχουμε παθει τπτ περα απο μια τρομερη ζαλαδα που ειχα και κατεβαινουμε κοιταζω το αλλο αυτοκινητο να εχουν ανοιξει οι αεροσακοι να μην βλεπω τι γινεται μεσα ανοιγω την πορτα του οδηγου που ηταν παραμορφωμενη απο το χτυπημα και διαπιστωνω οτι η κοπελα που οδηγουσε ηταν ενταξει,οπως και να χει ειχα παθει σοκ πραγματικα, γιατι προ λιγο καιρο ειχε ο αδερφος μου ατυχημα με το αυτοκινητο και κοντεψε να πεθανει και φοβηθηκα μην εχω προκαλεσει καποια σωματικη βλαβη στην κοπελα.
Εδω τωρα αρχιζουν τα λιγο περιεργα,λεω να παρουμε την τροχαια η κοπελα μου λεει αν γινεται να μην την καλεσουμε γιατι εχει πιει λιγο γιατι ηταν σε παρτυ πριν και ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν την καλεσα,εχω ομως μαρτυρα οτι ειπωθηκε αυτη η κουβεντα.Καλουμε τις ασφαλιστικες μας,οπου πραγματογνωμονες δεν ηρθαν παρα μονο οδηγοι των φορτηγων που θα περνανε τα αυτοκινητα και δηλωσα οτι δεν προσεξα και παραβιασα το στοπ. Μονο αυτο χωρις να περιγραψω ολα τα υπόλοιπα λόγω της σύγχυσης μου.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :αν είχε έρθει η τροχαία και την μετρούσε ότι είχε πιει,θα έβγαινε π.χ συνυπαιτιότητα; γιατί και η ζημιά στο αυτοκίνητο μου είναι αρκετά μεγάλη; τώρα κάνοντας στην ασφαλιστική μου την δήλωση ακριβώς όπως έγιναν τα πράγματα συν το γεγονός ότι δεν κάλεσα την τροχαία γιατί μου είπε ότι είχε πιει(και πραγματικά από την σύγχυση μου είπα απλά ναι)μπορώ να κερδίσω κάτι; -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Σαββατο βραδυ,ειχα ενα ατυχημα με το αυτοκινητο.
Το συμβαν εγινε ως εξης,κινουμαι σε κεντρικο δρομο(Μυλονογιαννη στα Χανια),και σε μια διασταυρωση εχω Στοπ κοβω ταχυτητα δεν βλεπω καποιον να ερχεται και επιταχυνω να περασω και πριν το καταλαβω βλεπω μπροστα μου ενα αυτοκινητο και φυσικα συγκρουομαστε.Χωρίς καμμιά διάθεση ειρωνείας, ξεκίνησες από STOP κάνοντας λάθος εκτίμηση, τράκαρες κάποιον άλλον και ψάχνεις μήπως 'κερδίσεις' συνυπαιτιότητα ;;
-
Φταις δεν φταις με στοπ φταις.τέλος.χωρίς αστυνομία και επιτοπιο αλκοτεστ παπαλα
Στάλθηκε από το ZP980 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ θα καλούσα την τροχαία όχι για να βγει συνυπευθυνότητα αλλά για να πάρει η τύπισσα κλήση. Αν την έτρωγε θα το σκεφτόταν πριν οδηγήσει πιωμένη την επόμενη φορά.
Στα του ατυχήματος εφόσον είχες ΣΤΟΠ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εκτός και αν είχε κάποιον παρκαρισμένο παράνομα στην γωνία που σου έκρυβε την ορατότητα αλλά και πάλι ήθελε η τροχαία να το καταγράψει και να κόψει και κλήση και να τον πας στο δικαστήριο ως συνυπαίτιο.
-
Απλα νομιζα αρχικα οτι το αμαξι μου ηθελε μονο προφυλακτηρα και φαναρια,αλλα μαζευετε ενα κουστουμι τουλαχιστον 2 χιλιαρικα.Οποτε αν ειναι να κερδισω κατι απο την ασφαλεια καλοδεχουμενο.
-
Μερικές φορές πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας και στην θέση του άλλου. Αν ήσουνα εσύ στην θέση της κοπέλας πως θα σου φαινότανε αν αντί αυτός που φταίει να κάνει μια δήλωση και να πληρωθείς ζητούσε συνυπευθυνότητες και τα ρέστα ; Δεν στο λέω με κακό τρόπο, απλά καμιά φορά τα γραπτά παρεξηγούνται. Αυτό που εννοώ είναι δυστυχώς έγινε και δεν αλλάζει, λαμαρίνες είναι σκέψου να υπήρχε τραυματισμός πόσο πιο άσχημα θα ήταν για όλους.
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Φταις δεν φταις με στοπ φταις.τέλος.χωρίς αστυνομία και επιτοπιο αλκοτεστ παπαλαΣτάλθηκε από το ZP980 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ θυμάμαι ότι αν το χτύπημα(αυτουνού που παραβίασε το στοπ) βρίσκεται απο την κολώνα και προς τα πίσω παύει να φταίει. Ουσιαστικά έχει πέσει ο άλλος πάνω του. Δεν ισχύει αυτό που λέω;
Αν και δεν ανέφερε ο συμφορουμίτης σε ποιό σημείο συγκρούστηκε. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Φταις δεν φταις με στοπ φταις.τέλος.χωρίς αστυνομία και επιτοπιο αλκοτεστ παπαλα
Εγώ θυμάμαι ότι αν το χτύπημα(αυτουνού που παραβίασε το στοπ) βρίσκεται απο την κολώνα και προς τα πίσω παύει να φταίει. Ουσιαστικά έχει πέσει ο άλλος πάνω του. Δεν ισχύει αυτό που λέω;
Αν και δεν ανέφερε ο συμφορουμίτης σε ποιό σημείο συγκρούστηκε.Απο την στιγμή που έχει στοπ φταίει σε ότι σημειο και αν την χτύπησε,είναι υποχρεωμένος να σταματήσει και να ελεγξει πριν περάσει.Εκτός αν ερχόταν η άλλη απο απέναντι του ,και είχε και εκείνη στοπ,και έστριψε μπροστά του.Αλλά έγραψε ότι η πόρτα της οδηγού ήταν χτυπημένη οπότε δεν ήταν η παραπάνω περίπτωση.
Βλακεία σου που δεν κάλεσες τροχαία αμέσως.Μακάρι να μην σου βγει τίποτα άλλο πέραν της αποζημίωσης απο την ασφάλεια.
-
Αυτό θα του βγεί. Ακόμα κι αν καλούσε την τροχαία δεν θα άλλαζε κατι εκτός αν οντως η αλλη ηταν μεθυσμένη. Επίσης στα Stop σταματάμε τελείως και ελέγχουμε και μετα ξεκινάμε. Το έκοψαν ταχύτητα πολλές φορες οδηγεί σε τέτοια ατυχήματα
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αν και δεν ανέφερε ο συμφορουμίτης σε ποιό σημείο συγκρούστηκε.Είπε ότι έχει ζημιά μπροστά, εμπρός προφυλακτήρα φανάρια κλπ, άρα αυτός την εμβόλισε.
@giorgos_krhth
Αστυνομία έπρεπε να καλέσεις. Καταλαβαίνω ότι ήταν λίγο το σοκ, λίγο ότι κατάλαβες ότι εσύ έφταιγες και ήθελες να πάρεις την ευθύνη και μπράβο σου. Ίσως μια μέση λύση ήταν να πιει νερά να περιμένετε και κάποια ώρα να πέσει λίγο το αλκοολ (αν όντως είχε πιει λίγο και δεν ήταν ψιλοζάντα) και μετά να πάρετε το 100. Δε ξέρω και εγώ στη θέση σου τι θα έκανα.
Τώρα έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δε νομίζω να κερδίσεις τίποτα, ούτε και δικαστικά μιας και είναι ουσιαστικά ο λόγος σου απέναντι στον δικό της. -
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;+1
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;Ναι,αλλά δε μπορεί να αποδείξει(πλέον) κάτι τέτοιο.....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;Γιατί δεν έφταιγε. Μπορεί να χε 0.25mg/l και να έβρισκε πάτημα η ασφαλιστική για να μην πληρώσει το σφάλμα του giorgos_krhth. Μπορεί φυσικά να χε πιει και ένα ποτάκι και πάνω στο σοκ και τον φόβο της να φοβήθηκε ότι θα ήταν πάνω από το όριο. Πολλά μπορεί. Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου, είναι ότι δεν έφταιγε.
Προσοχή δε λέω ότι καλώς ήπιε (έστω και 1-2 ποτά) και οδήγησε. Πολύ κακώς το έκανε! Απλά λέω στο συγκεκριμένο σκηνικό δεν έπαιξε ρόλο αυτό.
Μακάρι να την είχαν πιάσει 100 μέτρα πριν και να της είχαν σκίσει τον κώλο αν ήταν πιωμένη.Ξέρω ότι τώρα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με αυτό το θέμα. let the shit hit the fan.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Γιατί να την σκαπουλάρει η άλλη;Αν ήταν πάνω απο το όριο γιατί να μην τιμωρηθεί;
Γιατί δεν έφταιγε. Μπορεί να χε 0.25mg/l και να έβρισκε πάτημα η ασφαλιστική για να μην πληρώσει το σφάλμα του giorgos_krhth. Μπορεί φυσικά να χε πιει και ένα ποτάκι και πάνω στο σοκ και τον φόβο της να φοβήθηκε ότι θα ήταν πάνω από το όριο. Πολλά μπορεί. Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου, είναι ότι δεν έφταιγε.
Προσοχή δε λέω ότι καλώς ήπιε (έστω και 1-2 ποτά) και οδήγησε. Πολύ κακώς το έκανε! Απλά λέω στο συγκεκριμένο σκηνικό δεν έπαιξε ρόλο αυτό.
Μακάρι να την είχαν πιάσει 100 μέτρα πριν και να της είχαν σκίσει τον κώλο αν ήταν πιωμένη.Ξέρω ότι τώρα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με αυτό το θέμα. let the shit hit the fan.
Απο την στιγμή που δεν έφταιγε θα έπαιρνε την κλήση της για κατανάλωση αλκοόλ όπως και πχ αν δεν φόραγε ζώνη.
-
Οταν ξεκινησα να μπαινω στο δρομο ειχε φτασει το αλλο αυτοκινητο στο υψος της μουρης μου,εμενα χτυπηθηκε ολα το μπροστινο εκτος απο θολους και κινητηρα ευτηχως.
Μεν μου ειπε οτι εχει πιει λιγο απο την αλλη σιγουρα δεν ηταν ζαντα,σκοπος μου δεν ειναι να μην αποζημειωθει η κοπελα αλοιμονο,απλα αν θα μπορουσα να κερδισω κατι ωστε να φτιαξω το αυτοκινητο μου πιο οικονομικα.
Επειδη δεν ημουνα μονος στο αυτοκινητο και ειχα μαρτυρα θα μπορουσα να ισχυριστω αρκετα πραγματα και να την μπλεξω αλλα αυτο ειναι 100% εναντια στις αρχες μου.
Το δικο της αυτοκινητο παντως(civic του 08)θελει φτιαξιμο και απο τις 2 πλευρες,εχει στραβωσει ο πισω αξονας και θελει και αεροσακους,απλα εγω αρχικα νομιζα οτι θελει λιγα πραγματα το δικο μου και επαθα σοκ μετα οταν εμαθα τιμες.
Παλι καλα παντως που δεν παθαμε απολυτως τιποτα,αν π.χ ετρεχα και γω με καμια 50αρια αντι για 20 σιγουρα θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ