-
Εγώ πάντως έκανα (ετήσια) ασφάλιση στην ΑΙΓΑΙΟΝ μέσω InsuranceMarket, μίλησα και μαζί τους και ούτε μου είπαν τίποτα για διαφορά στη τιμή, ούτε προέκυψε κάτι.Το πακέτο είχε νομική προστασία, έβαλα και οδική βοήθεια και όλα ok.
Αντιθέτως μου είπαν ότι μπορώ να πληρώσω και σε 6 μήνες άτοκα το προβλεπόμενο ετήσιο ποσό, με πιστωτική κάρτα.
-
Τι να πω. Ίσως να εμφανίζει μόνο σε μενα το λάθος Πάντως στο τηλέφωνημα που τους έκανα, μου είπαν ότι δεν είμαι ο πρώτος που υπολόγισε φθηνότερα τα ασφάλιστρα μέσω insurance απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, opel corsa, 2001, 1.2 με επασφάλιστρο, αιγαίον ασφαλιστική τη δίνει στα 184,49 το insurance ενώ στο τηλέφωνο η εταιρία μου έδωσε τιμή 225 ευρώ! 41 ευρώ η διαφορά...
-
Στην InsuranceMarket πήρες τηλέφωνο ή στην ΑΙΓΑΙΟΝ;
Εγώ πάντως προς το παρόν δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Υποτίθεται ότι έχει εγκριθεί το συμβόλαιο και περιμένω τηλέφωνο για την αποστολή και πληρωμή. Αν προκύψει κάτι ... τότε Anytime. Απλά τα πράγματα ...
-
Στην αιγαίον πήρα.
-
Στην InsuranceMarket έπρεπε να πάρεις.
Σαν μεσιτική εταιρία μάλλον εξασφαλίζει καλύτερες τιμές. Όπως όλες οι μεσιτικές. -
Μα οι μεσιτικές δεν χρεώνουν παραπάνω για να εξασφαλίσουν και το δικό τους μερίδιο?
-
Όχι φίλε μου. Οι μεσιτικές εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές ώστε να προωθούν πακέτα. Έτσι μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός και περιθώριο για κάποια κέρδη. Άσε που κάποιες υπηρεσίες τις παρέχουν χωρίς να απαιτείται Εταιρία Ασφαλίσεων. Π.χ. Νομική Προστασία, Οδική βοήθεια κλπ...
Φυσικά πολλές μεσιτικές κάνουν το 'κορόιδο' και προωθούν ακριβά πακέτα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Τέλος πάντων. Το θέμα με την Insurance Market λύθηκε πάντως.
Η οδική βοήθεια είναι εξτρά συμβόλαιο και το δίνουν μαζί με το συμβόλαιο της ασφάλειας.
Με αυτό το τρόπο εξασφαλίζουν κάποιες καλύτερες τιμές και δίνουν την δυνατότητα στο πελάτη να επικοινωνεί απ'ευθείας με την οδική χωρίς να επικοινωνεί με την ασφαλιστική.
Την οδική βοήθεια δεν την έχω μάθει ακόμα. Αύριο, μεθαύριο που θα παραλάβω τα συμβόλαια θα σας πω.
Καλά θα ήταν και η Νομική Προστασία να ήταν εξτρά συμβόλαιο από άλλη εταιρεία π.χ. DAS αλλά δεν είναι... -
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
http://www.asfalisinet.gr/?p=272
τι ειναι παλι τουτο? θελω να πιστευω οτι εννουν για τα αυτοκινητα που θα ελεγχουν να κινουνται. Εαν εγω θελω να το εχω ακινητο για καποιους μηνες (εννοειτε με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας) θα πρεπει να πληρωνω ασφαλεια με το ζορι?
Φαντάζομαι ότι για τα ακινητοποιημένα, δεν θα ισχύσει. Πάντως πολύ σωστή πρωτοβουλία, μακάρι επιτέλους να γίνει πράξη. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ασφάλιστρα, να μην τα κυκλοφορούν καν. Αυτοκίνητο + να τη βγάζουμε στο τζάμπα, δεν πάνε μαζί.
εγω δεν μιλαω για ακινητοποιημενο οχημα, εχω πληρωσει τελη και εχω πινακιδες αλλα δεν το κουναω για καποιους μηνες. Βαριεμαι να τρεχω στις εφοριες για να παραδιδω προσωρινα πινακιδες, αλλα εαν ισχυσει το μετρο οπως λενε καλυτερα γιατι θα με αναγκασουν να τις καταθετω προσωρινα και να γλιτωνω και τεκμηριο (οποτε παλι λιγοτερα θα παρουν)
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
τι ειναι παλι τουτο? θελω να πιστευω οτι εννουν για τα αυτοκινητα που θα ελεγχουν να κινουνται. Εαν εγω θελω να το εχω ακινητο για καποιους μηνες (εννοειτε με πληρωμενα τελη κυκλοφοριας) θα πρεπει να πληρωνω ασφαλεια με το ζορι?
Φαντάζομαι ότι για τα ακινητοποιημένα, δεν θα ισχύσει. Πάντως πολύ σωστή πρωτοβουλία, μακάρι επιτέλους να γίνει πράξη. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ασφάλιστρα, να μην τα κυκλοφορούν καν. Αυτοκίνητο + να τη βγάζουμε στο τζάμπα, δεν πάνε μαζί.
εγω δεν μιλαω για ακινητοποιημενο οχημα, εχω πληρωσει τελη και εχω πινακιδες αλλα δεν το κουναω για καποιους μηνες. Βαριεμαι να τρεχω στις εφοριες για να παραδιδω προσωρινα πινακιδες, αλλα εαν ισχυσει το μετρο οπως λενε καλυτερα γιατι θα με αναγκασουν να τις καταθετω προσωρινα και να γλιτωνω και τεκμηριο (οποτε παλι λιγοτερα θα παρουν)
Νομίζω ότι και σταθμευμένο σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχει ασφάλεια γιατί ακόμα κι έτσι μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα. Π.χ. παρκαρισμένο σε στροφή εμποδίζει την ορατότητα οδηγού που βγαίνει από STOP και τρακάρει. Ο οδηγός αυτός - για το δικό του συμφέρον - καλά θα κάνει να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη του σταθμευμένου αυτοκινήτου ελπίζοντας σε επιδίκαση συνυπαιτιότητας στον ιδιοκτήτη του σταθμευμένου...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Νομίζω ότι και σταθμευμένο σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχει ασφάλεια γιατί ακόμα κι έτσι μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα.Έτσι ακριβώς. Πρέπει να είναι ασφαλισμένο για αστική ευθύνη.
-
Γνωρίζουμε πληροφορίες για την ασφαλιστική εταιρεία Generali? Σκέφτομαι να μεταβώ σε αυτήν και θα ήθελα να δώ αν είναι καλή.
-
4ος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στο Κόσμο.
Από το 1886 στην Ελλάδα ,
Προσωπικά την κατατάσσω στις 2 σοβαρότερες Εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι . -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι φίλε μου. Οι μεσιτικές εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές ώστε να προωθούν πακέτα. Έτσι μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός και περιθώριο για κάποια κέρδη. Άσε που κάποιες υπηρεσίες τις παρέχουν χωρίς να απαιτείται Εταιρία Ασφαλίσεων. Π.χ. Νομική Προστασία, Οδική βοήθεια κλπ...
Φυσικά πολλές μεσιτικές κάνουν το 'κορόιδο' και προωθούν ακριβά πακέτα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Μάλλον έχεις δίκιο. Έκανα βλακεία τελικά που δεν ασφαλίστηκα μέσω insurance. Θα είχα γλιτώσει ένα 30αρι. Αλλά θα το 'χω υπόψην μου για τον Ιούλιο.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
4ος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στο Κόσμο.
Από το 1886 στην Ελλάδα ,
Προσωπικά την κατατάσσω στις 2 σοβαρότερες Εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι .Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα είμαι στην Groupama Φοίνιξ και σκεφτόμουν για κάποια εναλλακτική και μέσα στις προτάσεις υπήρχε και η Generali αλλά δεν είχα πληροφορίες περί αξιοπιστίας της.
-
Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει σε μια θεωρητική ερώτηση?
Έχω φυτέψει στο πεζοδρομιο του σπιτιου μου 2 δέντρα = μουριές
Αν πέσει από τον αέρα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, είμαι εγω υπόλογος?Νομίζω ότι κάπου έχω ακούσει ότι απαγορεύεται από τον Δήμο η δεντροφύτευση στα πεζοδρομια από τους οικοπεδούχος = κατοίκους.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν πέσει από τον αέρα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, είμαι εγω υπόλογος?Νομίζω ότι κάπου έχω ακούσει ότι απαγορεύεται από τον Δήμο η δεντροφύτευση στα πεζοδρομια από τους οικοπεδούχος = κατοίκους.
Αποδεικνύεται ότι εσύ τα έχεις φυτέψει;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
http://www.dprotodikeio-ath.gr/apofaseis.aspx?a=185
Ο Δήμος μπορεί εύκολα να στραφεί, εναντίον εκείνου που 'φύτεψε' τα δέντρα.
Αν όμως τα έχει 'φυτέψει' ο δήμος τότε αυτός 'πληρώνει'. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Νομίζω ότι και σταθμευμένο σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχει ασφάλεια γιατί ακόμα κι έτσι μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα. Π.χ. παρκαρισμένο σε στροφή εμποδίζει την ορατότητα οδηγού που βγαίνει από STOP και τρακάρει. Ο οδηγός αυτός - για το δικό του συμφέρον - καλά θα κάνει να στραφεί κατά του ιδιοκτήτη του σταθμευμένου αυτοκινήτου ελπίζοντας σε επιδίκαση συνυπαιτιότητας στον ιδιοκτήτη του σταθμευμένου...
να ξανασυμπληρωσω τοτε. το αυτοκινητο το εχω παρκαρισμενο σε ιδιωτικο παρκινγκ, οχι στον δρομο. Οποτε εγω που εχω πινακιδες, πληρωνω τελη, δεν το εχω στον δρομο (οποτε δεν χρειαζομαι ασφαλεια ουτε για αστικη ευθυνη), γιατι να πρεπει να πληρωνω ασφαλεια??? θα μου πεις, ε τοτε κατεθεσε προσωρινα τις πινακιδες σου, απλα βαριεμαι την διαδικασια, γιατι εαν θελησω να βγαλω ασφαλεια γινεται με ενα τηλεφωνο, εαν ομως πρεπει να τρεχω να παιρνω τις πινακιδες ειναι ολοκληρη διαδικασια
-
Γεια χαρά σε όλους! –και πάλι!!
Σίγουρα, το παραπάνω δίλημμα μου, θα μπορούσε να έχει διατυπωθεί :
DAS vs. ARAG (...)Όμως, στόχος μου,
δεν είναι επ’ουδενί οι εντυπώσεις, ούτε η άμεση η έμμεση διαφήμιση.Απλά προσπαθώ, να ξεδιαλύνω στο μυαλό μου ορισμένα συγκεχυμένα πράγματα,
και, σε τελική ανάλυση,
να ενημερωθούμε όλοι μαζί από κοινού,
για ένα ουσιαστικό θέμα που μας αφορά όλους.Γενικά, οι προσφερόμενες υπηρεσίες από τις δυο παραπάνω Εταιρείες,
θεωρούνται ίδιες (...)
Όμως, μελετώντας το ενημερωτικό τους φυλλάδιο,
εντοπίζεις κάποιες διαφορες, οι οποιες, ενδεχομένως, 'κάνουν τη διαφορα'...!Συγκεκριμένα :
'Πραγματογνωμοσύνη'
«…δωρεάν Πραγματογνωμοσύνη για όλες τις ζημιές άνω των 400ευρώ που θα συμβούν
σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο…» (DAS Hellas)Συγγνώμη, αλλα, και η Ασφαλιστική μας (Αστικής Ευθύνης κλπ),
δεν μας παρέχει Πραγματογνώμονα,
όταν διαφωνούμε με την πραγματογνωμοσύνη του Ειδικού της 'αντιδίκου' Ασφαλιστικής...?'Προστασία από Ανασφάλιστα'
«Άμεση πληρωμή του 70% του κόστους των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την (αποκλειστική) υπαιτιότητα του Ανασφάλιστου οχήματος…» (DAS Hellas)Και πάλι, συγγνώμη...
Αλλά, όταν πληρώνεις στο Ασφαλιστήριό σου, τον ειδικό όρο 'Ανασφάλιστα Οχήματα', με υψηλότατο ποσό Κάλυψης,
θα το παίξει η Ασφαλιστική μας, 'κινέζος'...?Ας το κάνει.
Μέσω της ανεξάρτητης 'Νομικής Προστασίας' μου,
έχω κάθε δικαίωμα να διεκδικήσω, πέρα από τα νομίμως προβλεπόμενα,
και αποζημίωση για κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των...!Δεκτή, κάθε παρατήρηση -σχόλιο σας,
αλλά και ενδεχομενη προσθήκη σας, στα παραπάνω 'ολίγα' που κατάφερα να εντοπίσω.Σας ευχαριστώ πολύ!
-
παιδια θελω την αποψη σας για τιν interlife γιατι την βρηκα για το γκολφακι στα 200ευρω με κλοπη...τιμη που μεχρι σημερα ειχα για την απλη mydirect....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ