-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Σωστά όλα αυτά μα το κόστος των ασφαλίστρων είναι τεράστιο.... Αν οι ασφαλίσεις γίνονταν προαιρετικές (σύμφωνα με το σκεπτικό μου), θα αναλάμβανε ενεργό ρόλο η τροχαία ή θα υπήρχε μια κρατική υπηρεσία με κάποιο κόστος (πολύ μικρότερο των τωρινών ιδιωτικών εταιριών) που θα κάλυπτε τυχόν ατυχήματα ή δυστυχήματα (όλα αυτά σε ένα κράτος με ορθές βάσεις, αν ποτέ γίνει κάπως έτσι η Ελλάδα). Είναι υπερβολικό να είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις 500 ευρώ τουλάχιστον το χρόνο για να μπορείς να κυκλοφορίσεις νομίμως το αμάξι σου. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να τα κυκλοφορούν δίχως ασφάλεια? Αναγκάζονται, επαναλαμβάνω. Το αυτοκίνητο είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Ίσως για μερικούς δεν είναι καν επιλογή. Πριν γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ας ρίξουν τα ασφάλιστρα ή ας βρουν άλλη λύση στο πρόβλημα (ναι, είναι πρόβλημα).Υπάρχει το υπογραμμισμένο σε κάποιο από τα κράτη που διαθέτουν 'ορθές βάσεις'; Μην κατηγορούμε την Ελλάδα και για αυτά που δεν φταίει.
Όσο για το ύψος των ασφαλίστρων, δύο είναι οι λόγοι που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια:
- Πρώτος και κύριος η αύξηση των ορίων αστικής κάλυψης. Αν δεν κάνω λάθος, μέχρι πριν 2-3 χρόνια ανέρχονταν σε 250.000ευρώ και τώρα έχουν φτάσει τα 750.000ευρώ με προοπτική (;) να ανέβουν κι άλλο. Κοινώς, η αύξηση επήλθε ώστε στην απευκταία περίπτωση που τραυματιστείς σοβαρά σε ατύχημα να υπάρχουν τα λεφτά που θα απαιτηθούν σε βάθος χρόνου για την αποκατάσταση της υγείας σου.
- Δεύτερος ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων. Είναι μεγάλο το κόστος 'συντηρήσης' του επικουρικό ταμείο για τις ασφαλιστικές. Το οποίο επικουρικό είναι αυτό που θα σε αποζημιώσει στην - και πάλι - απευκταία περίπτωση που θα σε χτυπήσει ένας από τους πολλούς ανασφάλιστους τους οποίους υπερασπίζεσαι (;)
Όσο για τον φιλικό διακανονισμό, εσύ που έχεις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες είσαι ο πρώτος που τον χρειάζεσαι. Σε περίπτωση που σε τρακάρει κάποιος χωρίς να φέρεις ευθύνη, η ασφαλιστική του οφείλει να σε αποζημιώσει. Όμως, η αποζημίωση λαμβάνει χώρα ΜΕΤΑ την όποια επισκευή και την προσκόμιση των αντίστοιχων τιμολογίων. Πού θα βρει ο ευρισκόμενος σε δεινή οικονομική θέση τα 2-3-4χιλιάδες ευρώ για να πληρώσει το συνεργείο, ώστε να αποζημιωθεί στη συνέχεια;;; Εδώ βοηθάει ο φιλικός διακανονισμός, όπου η δική σου ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να σε αποζημιώσει. Και μάλιστα υπό προϋποθέσεις (συνεργαζόμενο συνεργείο) αποζημιώνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το συνεργείο και δεν χρειάζεται να βγάλεις λεφτά από την τσέπη σου
Εν κατακλείδι, σε πολύ μεγάλο βαθμό τα 'αυξημένα' ασφάλιστρα είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Οπότε ο (υποψήφιος) κάτοχος ενός αυτοκινήτου ζυγίζει τα συν/πλην κι αποφασίζει αν θα συνεχίσει να κατέχει (αποκτήσει) αυτοκίνητο. Είναι από τα λίγα έξοδα αυτοκινήτου που είναι πραγματικά απαραίτητα και που θεωρώ ότι όποιος δεν μπορεί/θέλει να βγάλει πέρα, ας πάρει παπάκι/ΜΜΜ/ποδήλατο/πόδια/κτλ.
Υ.Γ.: Αν ποτέ με τρακάρει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, θα προσπαθήσω να 'σκίσω' τον ιδιοκτήτη του προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση.
-
@ k_kb312
Τον κίνδυνο από την κυκλοφορία και το τυχαίο γεγονός δεν το βλέπεις πουθενά ? ε!
Αυτό λέγεται άγνοια κινδύνου.Κοίτα . Το αυτοκίνητο είναι έξοδο όπως και πολλές άλλες επιλογές . Πριν το κάνεις πρέπει να σκεφτείς το κόστος .
Αν κάποιος δεν μπορεί να συντηρήσει αυτοκίνητο ας πάρει μηχανάκι. ( εκτός από χρήμα θα κερδίσει και χρόνο )Όσο για τα ανασφάλιστα για πες μου ,
Τι θα κάνεις αν ένας ανασφάλιστος σε τρακάρει και εσύ είσαι επίσης ανασφάλιστος ?** Ποιος θα σε αποζημιώσει ?**
Αν υπάρχει και τραυματισμός ? Ποιος ?
Αν υπάρχει θάνατος ? Ποιος ?**Τα όρια της ευθύνης είναι τεράστια . ** Η ευθύνη σου ξεκινά από την ασφάλεια των άλλων .
Ας μην χαλάμε χρόνο προσπαθώντας να υποστηρίξουμε το αδύνατο .
Η ικανότητα των δημοσίων φορέων , οργανισμών , τμημάτων , αρχών είναι γνωστή και δεδομένη .
Η ικανότητα βελτίωσης μετρήσιμη@ lokatzis
με πρόλαβες .
Σχετικά με το 1ο σωστά τα λες , Θα ανέβει μάλιστα από τα 750.000 στο 1.000.000.
Σχετικά με το 2ο η απάντηση είναι όχι . Μέχρι σήμερα το κόστος του επικουρικού κεφαλαίου επιβαρύνει μεν αναλογικά το κόστος ασφάλισης αλλά δεν είναι ανάλογο των ζημιών του όπως θα ίσχυε σε μία ασφαλιστική εταιρεία
Το επικουρικό κεφάλαιο προκύπτει από εισφορά που πληρώνουν οι ασφαλιστικές μέσω των ασφαλίστρων του συμβολαίου την οποία στην πραγματικότητα επιβαρύνεται ο πελάτης .
Αν ασφαλίζονταν όλα τα αυτοκίνητα λογικά θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα . Συνεπώς αν αυτό οι εταιρείες δεν το απορροφούσαν ως κερδοφορία ίσως το απολαμβάναμε ως μείωση ασφαλίστρου. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υπάρχει το υπογραμμισμένο σε κάποιο από τα κράτη που διαθέτουν 'ορθές βάσεις'; Μην κατηγορούμε την Ελλάδα και για αυτά που δεν φταίει.Το ότι δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα μέχρι πρότινος, δεν σημαίνει τίποτα. Άλλωστε είναι λογικό. Ποιά χώρα θα ενδιαφερόταν πρωτίστως για τους πολίτες και δευτερευόντως για τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών?
Το οποίο επικουρικό είναι αυτό που θα σε αποζημιώσει στην - και πάλι - απευκταία περίπτωση που θα σε χτυπήσει ένας από τους πολλούς ανασφάλιστους τους οποίους υπερασπίζεσαι (;)
Δεν τους υπερασπίζομαι. Τους καταλαβαίνω. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις εσύ δηλαδή. Εσύ αντιθέτως υπερασπίζεσαι με πρωτοφανές πάθος τις ασφαλιστικές σε σημείο που αμφιβάλω ότι έχω να κάνω με κάποιον που μιλάει δίχως προσωπικό συμφέρον.
Όσο για τον φιλικό διακανονισμό, εσύ που έχεις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες είσαι ο πρώτος που τον χρειάζεσαι. Σε περίπτωση που σε τρακάρει κάποιος χωρίς να φέρεις ευθύνη, η ασφαλιστική του οφείλει να σε αποζημιώσει. Όμως, η αποζημίωση λαμβάνει χώρα ΜΕΤΑ την όποια επισκευή και την προσκόμιση των αντίστοιχων τιμολογίων. Πού θα βρει ο ευρισκόμενος σε δεινή οικονομική θέση τα 2-3-4χιλιάδες ευρώ για να πληρώσει το συνεργείο, ώστε να αποζημιωθεί στη συνέχεια;;; Εδώ βοηθάει ο φιλικός διακανονισμός, όπου η δική σου ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να σε αποζημιώσει. Και μάλιστα υπό προϋποθέσεις (συνεργαζόμενο συνεργείο) αποζημιώνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ το συνεργείο και δεν χρειάζεται να βγάλεις λεφτά από την τσέπη σου
Ποιός σου είπε ότι έχω περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες? Έγραψα ότι δεν προτίθεμαι να πληρώσω αρκετά χρήματα για κάτι που μπορώ να πληρώσω λίγα. Ασφαλώς και μπορώ να πληρώσω το ποσό της ζημιάς που αναφέρεις. Ωστόσο με αντικειμενική αξία αυτοκινήτου τα 4500Ε, νομίζω ότι μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα χρειαζόταν επισκευή.
Εν κατακλείδι, σε πολύ μεγάλο βαθμό τα 'αυξημένα' ασφάλιστρα είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Οπότε ο (υποψήφιος) κάτοχος ενός αυτοκινήτου ζυγίζει τα συν/πλην κι αποφασίζει αν θα συνεχίσει να κατέχει (αποκτήσει) αυτοκίνητο. Είναι από τα λίγα έξοδα αυτοκινήτου που είναι πραγματικά απαραίτητα και που θεωρώ ότι όποιος δεν μπορεί/θέλει να βγάλει πέρα, ας πάρει παπάκι/ΜΜΜ/ποδήλατο/πόδια/κτλ.
Γνώμη σου, με την οποία πολλοί διαφωνούν (ειδικότερα εκτός του χώρου).
-
H ασφάλιση όλων παράγει την ασφάλεια Δικαίου και ριχνει το κόστος.
Ιδεωδώς, θα έπρεπε να ασφαλίζονται, για ευθύνη έναντι τρίτων, και τα (δεσποζόμενα) βρωμόσκυλα που ορμούν στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, καθώς και τα 'παιδιά' (όπως ονομάζονται τα ανήλικα αδίστακτα καθάρματα στην Ελλάδα).Σε ένα ευνομούμενο κράτος, όπου η πουστιά, η βλαχιά, η αλητεία, είναι ελάχιστες και αμελητέες, το κόστος ασφάλισης είναι μηδαμινό, ειδικά αν μιλάμε μόνο για αστική ευθύνη έναντι τρίτων.
Σε πρώην Οθωμανικές επαρχίες, όπου επικρατεί η ΜΗ ασφάλιση οχημάτων, η οδήγηση ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ, η πουστιά, η βλαχιά, η ατιμία, η ανομία, είναι προφανές ότι το κόστος και της στοιχειώδους ασφάλισης (έναντι τρίτων) θα είναι υψηλό. -
Υπάρχει το υπογραμμισμένο σε κάποιο από τα κράτη που διαθέτουν 'ορθές βάσεις'; Μην κατηγορούμε την Ελλάδα και για αυτά που δεν φταίει.
Το ότι δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα μέχρι πρότινος, δεν σημαίνει τίποτα. Άλλωστε είναι λογικό. Ποιά χώρα θα ενδιαφερόταν πρωτίστως για τους πολίτες και δευτερευόντως για τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών?
Δεκτό. Μην περιμένεις, όμως, από μία χώρα που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης να εφαρμόσει κοινωνικές πρακτικές που δεν έχουν ούτε κράτη με πολύ αναβαθμισμένη κοινωνική πολιτική (π.χ. Σκανδιναβικές).
Το οποίο επικουρικό είναι αυτό που θα σε αποζημιώσει στην - και πάλι - απευκταία περίπτωση που θα σε χτυπήσει ένας από τους πολλούς ανασφάλιστους τους οποίους υπερασπίζεσαι (;)
Δεν τους υπερασπίζομαι. Τους καταλαβαίνω. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις εσύ δηλαδή. Εσύ αντιθέτως υπερασπίζεσαι με πρωτοφανές πάθος τις ασφαλιστικές σε σημείο που αμφιβάλω ότι έχω να κάνω με κάποιον που μιλάει δίχως προσωπικό συμφέρον.
Καμία σχέση με ασφαλιστικές. Ίσα-ίσα που στο παρελθόν έχουμε 'καεί' οικογενειακά από απατεώνα ασφαλιστή.
Ποιός σου είπε ότι έχω περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες? Έγραψα ότι δεν προτίθεμαι να πληρώσω αρκετά χρήματα για κάτι που μπορώ να πληρώσω λίγα. Ασφαλώς και μπορώ να πληρώσω το ποσό της ζημιάς που αναφέρεις. Ωστόσο με αντικειμενική αξία αυτοκινήτου τα 4500Ε, νομίζω ότι μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα χρειαζόταν επισκευή.
Μα δε διαφωνεί κάποιος στο να πληρώνεις λιγότερα, αρκεί το επίπεδο των υπηρεσιών να μην πέφτει. Σκέψου, όμως, τι μπορεί να σημάνει για κάποιον άλλον (πέρα από εσένα) η απόφασή σου να πας σε μια ασφαλιστική εκτός φιλικού διακανονισμού. Αφηρημένος τρακάρεις κάποιον μεροκαματιάρη από αυτούς που υπερασπίζεσαι επειδή δυσκολεύονται να πληρώσουν την ασφάλεια τους. Ζημιά 2000-3000ευρώ. Ο άνθρωπος δεν έχει να τα δώσει στο συνεργείο και δεν μπορεί να παραλάβει το αυτοκίνητο του, αφού η ασφαλιστική του (ελλείψει φιλικού διακανονισμού) δεν αναλαμβάνει να πληρώσει απευθείας τη ζημιά.
Γενικότερα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε δικαίωμα, όπως το να οδηγούμε, συνοδεύεται κι από ευθύνες ως προς το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι ξερά 'εγώ οδηγώ και δε με νοιάζει για τους υπολοίπους'. Δικαίωμά σου να μην έχεις ασφάλεια κλοπής/πυρός/τρομοκρατικών ενεργειών/κτλ. 'Καφρίλα' να προσπαθείς να γλυτώσεις λεφτά από παροχές που 'στηρίζουν' τους άλλους οδηγούς.
Γνώμη σου, με την οποία πολλοί διαφωνούν (ειδικότερα εκτός του χώρου).
Αν ανατρέξεις λίγο στα θέματα της 'Αυτοκίνησης' στο παρόν forum θα βρεις πάρα πολλά θέματα (περί διοδίων, τελών κυκλοφορίας, φόρων εκτελωνισμού) όπου σχεδόν όλοι οι χρήστες 'κράζουν' την κυβέρνηση για αδικαιολόγητο 'ξεζούμισμα' αυτών. Όμως, αν διαβάσεις το παρόν θέμα περί ασφαλειών, θα βρεις ελάχιστους που πιστεύουν ότι είναι αδικαιολόγητο το ύψος των ασφαλίστρων. Μάλλον κάτι σημαίνει αυτό και μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το με ποια άποψη συντάσσεται η πλειοψηφία.
-
Ποιός σου είπε ότι έχω περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες?500.000-1.000.000 έχεις έτοιμα στην άκρη και θα τα δώσεις αν γίνει η μαλακία, ή θα τρέχεις να τα γράφεις εδώ κι εκεί για να σώσεις την πάρτη σου (αν τα έχεις) και ο άτυχος θα πάρει τ@@ του;
Κι εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει ένας και μόνο ασφαλιστικός φορέας, προφανώς υποχρεωτικός για όλους, να έχει μόνο δύο τύπων καλύψεις (απλή, μικτή) και να τον πληρώνεις με την άδεια/σήματα/whatever.
Είσαι σίγουρος ότι θα ήταν πιο φτηνό από αυτά που υπάρχουν τώρα; Γιατί κάπου βάλε ότι (εξ όσων γνωρίζω γιατί δεν είμαι και μέσα στο χώρο) οι ασφάλειες αυτοκινήτων ΔΕΝ είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις (πλην μικρομάγαζων που κλείνουν σε πρώτη ευκαιρία) ακόμα και με τα τωρινά ασφάλιστρα (με διορθώνετε αν κάνω λάθος) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ποιός σου είπε ότι έχω περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες?
500.000-1.000.000 έχεις έτοιμα στην άκρη και θα τα δώσεις αν γίνει η μαλακία, ή θα τρέχεις να τα γράφεις εδώ κι εκεί για να σώσεις την πάρτη σου (αν τα έχεις) και ο άτυχος θα πάρει τ@@ του;
Κι εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει ένας και μόνο ασφαλιστικός φορέας, προφανώς υποχρεωτικός για όλους, να έχει μόνο δύο τύπων καλύψεις (απλή, μικτή) και να τον πληρώνεις με την άδεια/σήματα/whatever.
Είσαι σίγουρος ότι θα ήταν πιο φτηνό από αυτά που υπάρχουν τώρα; Γιατί κάπου βάλε ότι (εξ όσων γνωρίζω γιατί δεν είμαι και μέσα στο χώρο) οι ασφάλειες αυτοκινήτων ΔΕΝ είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις (πλην μικρομάγαζων που κλείνουν σε πρώτη ευκαιρία) ακόμα και με τα τωρινά ασφάλιστρα (με διορθώνετε αν κάνω λάθος)Ναι αλλά αν υπάρχει ένας φορέας τότε θα έχει και εξασφαλισμένο κεφάλαιο μιας και θα είναι μονοπώλιο.
Με μία μέση ασφάλιση των €400 το χρόνο σε 5,4 εκ. ασφαλισμένους (το γκούγκλαρα αυτό το στοιχείο) έχεις ρευστό €2,16 δις. Δεν το λες και άσχημο. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
500.000-1.000.000 έχεις έτοιμα στην άκρη και θα τα δώσεις αν γίνει η μαλακία, ή θα τρέχεις να τα γράφεις εδώ κι εκεί για να σώσεις την πάρτη σου (αν τα έχεις) και ο άτυχος θα πάρει τ@@ του;
Είσαι σίγουρος ότι θα ήταν πιο φτηνό από αυτά που υπάρχουν τώρα; Γιατί κάπου βάλε ότι (εξ όσων γνωρίζω γιατί δεν είμαι και μέσα στο χώρο) οι ασφάλειες αυτοκινήτων ΔΕΝ είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις (πλην μικρομάγαζων που κλείνουν σε πρώτη ευκαιρία) ακόμα και με τα τωρινά ασφάλιστρα (με διορθώνετε αν κάνω λάθος)Ναι αλλά αν υπάρχει ένας φορέας τότε θα έχει και εξασφαλισμένο κεφάλαιο μιας και θα είναι μονοπώλιο.
Με μία μέση ασφάλιση των €400 το χρόνο σε 5,4 εκ. ασφαλισμένους (το γκούγκλαρα αυτό το στοιχείο) έχεις ρευστό €2,16 δις. Δεν το λες και άσχημο.Δεν ξέρω αν είναι άσχημο, εξαρτάται από τις ετήσιες βεβαιωμένες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές.
Πάντως, δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να οργανώσεις ένα καθαρά αεριτζίδικο (με το συμπάθειο...) χώρο να δουλεύει έτσι. Αφού, γενικώς προσπαθούν να σου πουλήσουν πράγματα που (στατιστικά...) δεν θα σου χρειαστούν (δεν μιλώ μόνον για τις ασφάλειες στα αυτοκίνητα).
Αν και στ' αυτοκίνητα ή σε μια επιχείρηση καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης, γενικώς έχω την εντύπωση πως οι ασφαλιστικές προσπαθούν να σε πείσουν να πληρώνεις για πράγματα ... άχρηστα. Και εξ αυτών είναι και το κέρδος τους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες είναι ελλειματικές στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά ρεφάρουν από τον κλάδο ζωής πχ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι αλλά αν υπάρχει ένας φορέας τότε θα έχει και εξασφαλισμένο κεφάλαιο μιας και θα είναι μονοπώλιο.
Με μία μέση ασφάλιση των €400 το χρόνο σε 5,4 εκ. ασφαλισμένους (το γκούγκλαρα αυτό το στοιχείο) έχεις ρευστό €2,16 δις. Δεν το λες και άσχημο.1- Γούγλαρε και τον αριθμό των ατυχημάτων, νεκρών και τραυματιών κάθε χρόνο και πολλαπλασίασε την κάθε μία περίπτωση με π.χ. 100.000ευρώ (ας μην είμαστε και πλεονέκτες ) και δες αν φτάνει το κεφάλαιο αυτό.
2- Τα 400€ το χρόνο που λες είναι ήδη μια μέση τιμή που τρέχει τώρα με τις ιδιωτικές εταιρείες. Εδώ όμως κάνουν μανούρα ακόμα και για τα 180 το εξάμηνο...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με μία μέση ασφάλιση των €400 το χρόνο σε 5,4 εκ. ασφαλισμένους (το γκούγκλαρα αυτό το στοιχείο) έχεις ρευστό €2,16 δις. Δεν το λες και άσχημο.2 παρατηρήσεις :
α) πως θα διασφαλισθεί ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι 5,4 εκ και όχι π.χ. 4 ,4 εκ και το 1 εκ θα είναι οι ανασφάλιστοι που τώρα χρεωνουν τις εταιρίες/επικουρικό ?
β) με ενδεικτική τιμή 130 θανατοι/εκατ. πληθυσμού , έχουμε μόνο από θανάτους ο αριθμός να πλησιάζει τα 1500 άτομα/'ετος και το ανωτερο όριο ανά άτομο να πηγαίνει στα 1.000.000 ευρώ το 2012
Επομένως το διαθέσιμο ρευστό των 2,16 δις ίσως να αποδειχθεί μικρό αν βάλουμε μέσα και αναπηρίες/ελαφρά τραυματίες/υλικές ζημίες κλπ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι αλλά αν υπάρχει ένας φορέας τότε θα έχει και εξασφαλισμένο κεφάλαιο μιας και θα είναι μονοπώλιο.
Με μία μέση ασφάλιση των €400 το χρόνο σε 5,4 εκ. ασφαλισμένους (το γκούγκλαρα αυτό το στοιχείο) έχεις ρευστό €2,16 δις. Δεν το λες και άσχημο.Μα για πολλούς λόγους βρίσκω ότι ένας ενιαίος φορέας ασφάλισης θα ήταν προτιμότερος, αν υπήρχε το πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει
πως θα διασφαλισθεί ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι 5,4 εκ και όχι π.χ. 4 ,4 εκ και το 1 εκ θα είναι οι ανασφάλιστοι που τώρα χρεωνουν τις εταιρίες/επικουρικό ?
νομίζω πως θα μπορούσε να ενταχθεί πολύ ευκολότερα σε κάποιο σύστημα με το οποίο θα ήταν σαφώς δυσκολότερο να αποφύγει κανείς την ασφάλιση.
-
2,16 δις ευρώ λέω, όχι εκ. ...
η διασφάλιση ότι όλοι θα είναι ασφαλισμένοι μπορεί να επιτευχθεί εύκολα. (πχ δεν θα έχεις φορολογική ενημερότητα κτλ)
προτιμώ να έχω 1 φορέα και να είμαι εξασφαλισμένος από 50 μαγαζάκια που βαράνε λουκέτο κάθε τρεις και λίγο.
προφανώς δεν αναφέρομαι σε σοβαρές ασφάλειες τύπου αλλιανζ.
-
Διαρκής αναπάντητη απορία μου ήταν και είναι γιατί δεν είχαμε ΕΝΑ φορέα ασφάλισης γιά όλο τον κόσμο, και είχαμε 500. Δηλαδή η Αλιάνζ και η Ιντεαμέρικαν πως ασφαλίζουν ΌΛΟ τον κόσμο κάτω από μία στέγη, είτε αγρότης, είτε μηχανικός, είτε βουλευτής είναι αυτός?
Θα μου πείτε το προφανές, άμα είχαμε ένα φορέα πως θα διορίζαμε 500 διοικητές, 500 ιδιαιτέρες γραμματείς, και 500 διοικητικά συμβούλια με 10 συμβούλους το καθένα να εισπράττουν έξοδα παράστασης?
Νταξ', αλλά είναι τόσο προφανές, που κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουμε με αυτές τις παπαριές. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι άσχημο, εξαρτάται από τις ετήσιες βεβαιωμένες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές.
Πάντως, δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να οργανώσεις ένα καθαρά αεριτζίδικο (με το συμπάθειο...) χώρο να δουλεύει έτσι. Αφού, γενικώς προσπαθούν να σου πουλήσουν **πράγματα που (στατιστικά...) δεν θα σου χρειαστούν **(δεν μιλώ μόνον για τις ασφάλειες στα αυτοκίνητα).
Αν και στ' αυτοκίνητα ή σε μια επιχείρηση καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης, γενικώς έχω την εντύπωση πως οι ασφαλιστικές προσπαθούν να σε πείσουν να πληρώνεις για πράγματα ... άχρηστα. Και εξ αυτών είναι και το κέρδος τους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες είναι ελλειματικές στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά ρεφάρουν από τον κλάδο ζωής πχ...
Στατιστικά , καθε άνθρωποςκαι θα τρακάρει/ή θα τον τρακάρουν
και θα αρρωστήσει ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογενείας του λίγες ή πολλές φορές
και θα συνταξιοδοτηθεί ( παίρνοντας ...360 ευρώ βασική )
και θα φύγει απ την ζωή κάποια στιγμή.
Ολες αυτές οι παράμετροι της ζωής έχουν αμελητέο/μικρό/μεγάλο/τεράστιο οικονομικό κόστος για τον ιδιο και την οικογένεια του αναλόγως της οικονομικής ανεξαρτησίας του.
Αν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οικονομικά ανεξάρτητος , συμφωνώ 100 % μαζί σου , του είναι άχρηστα πράγματα.
Πόσοι είναι αυτοί στο σύνολο του πληθυσμού ??? -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μα δε διαφωνεί κάποιος στο να πληρώνεις λιγότερα, αρκεί το επίπεδο των υπηρεσιών να μην πέφτει. Σκέψου, όμως, τι μπορεί να σημάνει για κάποιον άλλον (πέρα από εσένα) η απόφασή σου να πας σε μια ασφαλιστική εκτός φιλικού διακανονισμού.Αυτό θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν αφορά εμένα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να ασφαλιστώ, το σε ποιά εταιρία και με τι προϋποθέσεις, είναι δικαίωμά μου να το επιλέξω μη σκεπτόμενος τους άλλους. Ας υπήρχε νόμος του κράτους που να υποχρέωνε τις ασφαλιστικές να συμμετέχουν στο διακανονισμό ή έστω όσες δεν συμμετέχουν, να μην καθυστερούν τις αποζημιώσεις. Εγώ το μόνο που οφείλω να κάνω είναι να γνωρίζω και να συμφωνώ με τους όρους της ασφάλειάς μου.
Δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι ξερά 'εγώ οδηγώ και δε με νοιάζει για τους υπολοίπους'. Δικαίωμά σου να μην έχεις ασφάλεια κλοπής/πυρός/τρομοκρατικών ενεργειών/κτλ. 'Καφρίλα' να προσπαθείς να γλυτώσεις λεφτά από παροχές που 'στηρίζουν' τους άλλους οδηγούς.
Όχι, και αυτό δικαίωμά μου είναι. Δεν παρανομώ, ούτε ζημιώνω κανέναν. Αν το θεωρείς καφρίλα, θύμισέ μου να σου γράψω τον τραπεζικό μου λογαριασμό, να μου βάλεις 100 ευρώ και να πάω σε εταιρία εντός φιλικού. Εγώ δεν τα δίνω.
Όμως, αν διαβάσεις το παρόν θέμα περί ασφαλειών, θα βρεις ελάχιστους που πιστεύουν ότι είναι αδικαιολόγητο το ύψος των ασφαλίστρων. Μάλλον κάτι σημαίνει αυτό και μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το με ποια άποψη συντάσσεται η πλειοψηφία.
Περίεργο γιατί είναι χιλιάδες τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Μήπως υποκρινόμαστε λίγο εδώ μέσα? Ή ανάμεσα στους χρήστες δεν υπάρχει κανένας που αναγκάζεται να παρανομήσει? Όλα είναι πιθανά. Όπως και να 'χει, δεν συνηθίζω να αλλάζω γνώμη βάσει του αν συμφωνούν άλλοι με μενα.
Όπως έγραψα και παραπάνω, ο καθένας οφείλει να γνωρίζει και να συμφωνεί με τους όρους της ασφάλισής του.
Πάντως, δεν ξέρω πώς θα μπορούσες να οργανώσεις ένα καθαρά αεριτζίδικο (με το συμπάθειο...) χώρο να δουλεύει έτσι. Αφού, γενικώς προσπαθούν να σου πουλήσουν πράγματα που (στατιστικά...) δεν θα σου χρειαστούν (δεν μιλώ μόνον για τις ασφάλειες στα αυτοκίνητα).
Αυτό το τελευταίο ξαναπεστο!
-
Όπως έγραψα και παραπάνω, ο καθένας οφείλει να γνωρίζει και να συμφωνεί με τους όρους της ασφάλισής του.
Δεν καταλαβαίνω το νόημα της απάντησης σου.
μα εσύ λες ότι θα ήθελες να είσαι ανασφάλιστος γιατί τα 3-4 χιλιάρικα της υλικής ζημιάς τα έχεις να τα δώσεις.Γεννάται το ερώτημα όμως, ένα μύριο έχεις να το δώσεις αν γίνει η μαλακία;
Οι ευνόητες απαντήσεις είναι:
α) δεν το έχεις, οπότε αν γίνει η μαλακία κάποιος θα την πληρώσει επειδή εσύ δε γούσταρες να ασφαλιστείς.
β) το έχεις, αλλά όταν δεν είσαι διατεθειμένος να δίνεις ένα κλάσμα των τόκων/κερδών του κεφαλαίου του ενός μυρίου για ασφάλιση, το πιο πιθανό είναι τελικά να βρεις τρόπο να καλύψεις τον κώλο σου, και πάλι κάποιος άλλος θα είναι εκτεθειμένος. -
Μα δε διαφωνεί κάποιος στο να πληρώνεις λιγότερα, αρκεί το επίπεδο των υπηρεσιών να μην πέφτει. Σκέψου, όμως, τι μπορεί να σημάνει για κάποιον άλλον (πέρα από εσένα) η απόφασή σου να πας σε μια ασφαλιστική εκτός φιλικού διακανονισμού.
Αυτό θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν αφορά εμένα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να ασφαλιστώ, το σε ποιά εταιρία και με τι προϋποθέσεις, είναι δικαίωμά μου να το επιλέξω μη σκεπτόμενος τους άλλους. Ας υπήρχε νόμος του κράτους που να υποχρέωνε τις ασφαλιστικές να συμμετέχουν στο διακανονισμό ή έστω όσες δεν συμμετέχουν, να μην καθυστερούν τις αποζημιώσεις. Εγώ το μόνο που οφείλω να κάνω είναι να γνωρίζω και να συμφωνώ με τους όρους της ασφάλειάς μου.
Δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι ξερά 'εγώ οδηγώ και δε με νοιάζει για τους υπολοίπους'. Δικαίωμά σου να μην έχεις ασφάλεια κλοπής/πυρός/τρομοκρατικών ενεργειών/κτλ. 'Καφρίλα' να προσπαθείς να γλυτώσεις λεφτά από παροχές που 'στηρίζουν' τους άλλους οδηγούς.
Όχι, και αυτό δικαίωμά μου είναι. Δεν παρανομώ, ούτε ζημιώνω κανέναν. Αν το θεωρείς καφρίλα, θύμισέ μου να σου γράψω τον τραπεζικό μου λογαριασμό, να μου βάλεις 100 ευρώ και να πάω σε εταιρία εντός φιλικού. Εγώ δεν τα δίνω.
Όμως, αν διαβάσεις το παρόν θέμα περί ασφαλειών, θα βρεις ελάχιστους που πιστεύουν ότι είναι αδικαιολόγητο το ύψος των ασφαλίστρων. Μάλλον κάτι σημαίνει αυτό και μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το με ποια άποψη συντάσσεται η πλειοψηφία.
Περίεργο γιατί είναι χιλιάδες τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Μήπως υποκρινόμαστε λίγο εδώ μέσα? Ή ανάμεσα στους χρήστες δεν υπάρχει κανένας που αναγκάζεται να παρανομήσει? Όλα είναι πιθανά. Όπως και να 'χει, δεν συνηθίζω να αλλάζω γνώμη βάσει του αν συμφωνούν άλλοι με μενα.
Αυτό το τελευταίο ξαναπεστο!
Τελικά να μην απογοητευμαστε.Ο Ελληνας έχει ...ασφαλιστική συνείδηση !!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω το νόημα της απάντησης σου.
μα εσύ λες ότι θα ήθελες να είσαι ανασφάλιστος γιατί τα 3-4 χιλιάρικα της υλικής ζημιάς τα έχεις να τα δώσεις.Γεννάται το ερώτημα όμως, ένα μύριο έχεις να το δώσεις αν γίνει η μαλακία;
Οι ευνόητες απαντήσεις είναι:
α) δεν το έχεις, οπότε αν γίνει η μαλακία κάποιος θα την πληρώσει επειδή εσύ δε γούσταρες να ασφαλιστείς.
β) το έχεις, αλλά όταν δεν είσαι διατεθειμένος να δίνεις ένα κλάσμα των τόκων/κερδών του κεφαλαίου του ενός μυρίου για ασφάλιση, το πιο πιθανό είναι τελικά να βρεις τρόπο να καλύψεις τον κώλο σου, και πάλι κάποιος άλλος θα είναι εκτεθειμένος.Δεν είπα ότι θα ήθελα να είμαι ανασφάλιστος. Είπα ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός ασφαλιστικός φορέας με μικρότερο κόστος ή τέλος πάντων, να πέσουν τα ασφάλιστρα.
-
Δεν είπα ότι θα ήθελα να είμαι ανασφάλιστος. Είπα ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός ασφαλιστικός φορέας με μικρότερο κόστος ή τέλος πάντων, να πέσουν τα ασφάλιστρα.μάλλον θα με μπέρδεψε αυτό εδώ:
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε η ασφάλιση του αυτοκινήτου να είναι υποχρεωτική. Ο μόνος λόγος που την κάνω είναι γιατί δεν μπορώ να την αποφύγω.
-
Τι ακριβώς σε μπέρδεψε? Για να το ξεκαθαρίσω: αν λοιπόν η ασφαλίση του αυτοκινήτου γινόταν προαιρετική, που θα έπρεπε, προφανώς θα υπήρχε ένα άλλο σύστημα, μια άλλη νομοθεσία, για όσους επέλεγαν να μην ασφαλιστούν. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχα το δικαίωμα επιλογής ή μια εναλλακτική.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ