-
Απ' όσο ξέρω, και διορθώστε, το χαρτί φιλικής δήλωσης δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά από οποιαδήποτε λευκή κόλα χαρτί.
Δεν έχει καμία διαφορά αν τα ίδια πράγματα αν γράψεις σε απλό χαρτί και τα υπογράψουν και οι δύο.ΤΟ νομικό κομμάτι (εισαγγελέας, δικαστήρια κλπ) δεν έχει καμία σχέση με φιλικούς διακανονισμούς. Οι φιλικοί έχουν απλώς να κάνουν με τις ασφαλιστικές, και ποιος δίνει άμεσα λεφτά σε ποιον.
Οποιοδήποτε υπογεγραμμένο χαρτί προφανώς έχει κάποια βαρύτητα αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Την επόμενη μέρα μπορεί ο ένας να αναιρέσει και να μην ισχύει τπτ. Μπορεί να υπογράψει τη φιλική, και να πάει την άλλη μέρα στην ασφαλιστική και να αναιρέσει. Πάπαλα η φιλική.
Και να μην έχεις το έντυπο, και να κάνεις απλή δήλωση, αν και οι δύο ασφαλιστικές είναι στο 'πρόγραμμα' φιλικής, πάλι από τη δική σου θα τα πάρεις.
-
Και να μην κάνεις και να κάνεις δεν έχει σημασία. Σε ατύχημα μου ο άλλος , οδηγός του Δήμου Θεσσαλονίκης, δεν δεχόταν να κάνει φιλική, ήρθε η τροχαία έκανε καταγραφή και φύγαμε και οι δύο. Η ασφαλιστική του ζήτησε να γίνει φιλική δήλωση από την δική μου και το θέμα τελειώσε εκεί. Για μένα επειδή ζούμε στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η καταγραφή από την τροχαία, έτσι και να τα γυρίσει ο άλλος υπάρχει ένα χαρτί με κάποια ας το πούμε μεγαλύτερη βαρύτητα. Ειδικά αν ο άλλος όπως στην περίπτωση μου είναι ξεκάθαρα αρνητικός και εσείς έχετε ξεκάθαρα δίκιο ναι θα περιμένετε 2 ώρες την τροχαία γιατί όταν ο άλλος παραβιάζει Stop πρέπει να μάθει οτι έχει κάνει μαλακία και να πληρώσει γι αυτή
-
Καλώ πάντα τροχαία κι ας χρειαστεί να περιμένω 2-3 ώρες. Ποτέ δεν ξέρεις που θα χρειαστεί το δελτίο συμβάντων. Όσο για την ανάγκη να συμπληρωθεί το έντυπο του φιλικού διακανονισμού, έχω να καταθέσω την εξής εμπειρία. Με τράκαραν στις αρχές του χρόνου. Κάλεσα τόσο την ασφαλιστική όσο και την τροχαία και κατέγραψαν το γεγονός. ΔΕ συμπληρώθηκε έντυπο φιλικού διακανονισμού. Παρόλα αυτά, η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι θα με αποζημιώσει η ίδια μόλις της εστάλη η δήλωση της άλλης οδηγού. Της αρκούσε που η ζημιά ήταν κάτω από ένα όριο (1500/2500ευρώ, δε θυμάμαι ακριβώς) και που η άλλη ασφαλιστική ήταν στο δίκτυο του φιλικού διακανονισμού.
-
Καλημέρα!
Είμαι στη διαδικασία αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Έχω ελέγχξει το αυτοκίνητο σε συνεργείο που μου έχουν συστήσει. Δεν βρήκε πρόβλημα μηχανικό ούτε κάποιο σοβαρό χτύπημα με εξαίρεση ένα χτύπημα στο μασπιέ (πιθανώς σε πεζοδρόμιο), και πιθανό στοκάρισμα του καπώ (διάγνωση του μηχανικού με γυμνό μάτι).
Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει δυνατότητα να δει κανείς στην τωρινή ασφάλιση του αυτοκινήτου πιθανά τρακαρίσματα. Υπάρχει κάποιο είδος ιστορικού τρακαρισμάτων και αν ναι, τι πρέπει ακριβώς να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη? -
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Καλημέρα!Είμαι στη διαδικασία αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Έχω ελέγχξει το αυτοκίνητο σε συνεργείο που μου έχουν συστήσει. Δεν βρήκε πρόβλημα μηχανικό ούτε κάποιο σοβαρό χτύπημα με εξαίρεση ένα χτύπημα στο μασπιέ (πιθανώς σε πεζοδρόμιο), και πιθανό στοκάρισμα του καπώ (διάγνωση του μηχανικού με γυμνό μάτι).
Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει δυνατότητα να δει κανείς στην τωρινή ασφάλιση του αυτοκινήτου πιθανά τρακαρίσματα. Υπάρχει κάποιο είδος ιστορικού τρακαρισμάτων και αν ναι, τι πρέπει ακριβώς να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη?Ιστορικό ζημιών (ως αναίτιος ή υπαίτιος) μπορείς να μάθεις από την ΥΣΑΕ για ένα όχημα .
Αν η απάντηση είναι αρνητική , κάνε ένα τηλ. στην intersalonica , μήπως το ασφάλιζαν αυτοί στο παρελθόν (είναι η μοναδική εταιρία που δεν δίνει στοιχεία στην ΥΣΑΕ).- -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Ιστορικό ζημιών (ως αναίτιος ή υπαίτιος) μπορείς να μάθεις από την ΥΣΑΕ για ένα όχημα .
Αν η απάντηση είναι αρνητική , κάνε ένα τηλ. στην intersalonica , μήπως το ασφάλιζαν αυτοί στο παρελθόν (είναι η μοναδική εταιρία που δεν δίνει στοιχεία στην ΥΣΑΕ).-[/quote]
Ευχαριστώ Τι σημαίνουν τα αρχικά ΥΣΑΕ και που μπορώ να βρώ τα τηλέφωνα τους?
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Ιστορικό ζημιών (ως αναίτιος ή υπαίτιος) μπορείς να μάθεις από την ΥΣΑΕ για ένα όχημα .
Αν η απάντηση είναι αρνητική , κάνε ένα τηλ. στην intersalonica , μήπως το ασφάλιζαν αυτοί στο παρελθόν (είναι η μοναδική εταιρία που δεν δίνει στοιχεία στην ΥΣΑΕ).-Ευχαριστώ Τι σημαίνουν τα αρχικά ΥΣΑΕ και που μπορώ να βρώ τα τηλέφωνα τους?[/quote]
ΥΣΑΕ Υπηρεσία Στατιστικών Ασφαλιστικών Εταιριών , είναι υπηρεσία της ΕΑΕΕ (Ενωση ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδος) τηλ.2103334100.
Απαντήσεις/Βεβαιώσεις κλπ παρέχει μόνο στα μέλη της (ασφ.εταιρίες) και όχι σε ιδιώτες , οπότε πάρε τηλ. τον ασφαλιστή σου και δώσε του τα στοιχεία του οχήματος που θέλεις και μέσω εκείνου μπορείς να έχεις απάντηση στο θέμα σου.- -
Βρήκα σήμερα την Lancia γρατζουνισμένη στην δεξιά πλευρά. Φτερό και πόρτα έχουν μια καλή χαρακιά και μάλιστα η ακμή της πόρτας, έχει ανασηκωθεί.
Βρήκα και σημείωμα από έναν μάρτυρα , αλλά δυστυχώς δεν έχω τηλέφωνό του, έχω μόνον 2 πινακίδες: ΕΚΕ-4556 ή ΕΚΕ-4546 (δεν είδε προφανώς καλά ).
Μου γράφει πως ήταν επαγγελματικό φορτηγό, αλλά δεν έχω άλλα στοιχεία δυστυχώς, εκτός αν έρθει σε επαφή μαζί μου κάποιος άλλος ή ο ίδιος... Τρέχα γύρευε δηλαδή, πάντως τουλάχιστον νοιάστηκε ο άνθρωπος.
Φώναξα την ασφάλεια και έκανε καταγραφή, έκανα και καταγγελία στην Interamerican και από Δευτέρα θα ψάξω τα στοιχεία του και θα αναζητήσω και μάρτυρες στα παιδιά που έχουν ένα μαγαζί απέναντι. Υποθέτω, πως ο ιδιοκτήτης θα κάνει σε κάθε περίπτωση τον ...Κινέζο πάντως!
Oh well, την υγειά μας να έχουμε, οι λαμαρίνες φτιάχνονται!
-
Μου είπε ο ασφαλιστής μου πως το αυτοκόλλητο της ασφάλειας ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να το έχεις κολλημένο στο παρμπρίζ σύμφωνα με νόμο τα τελευταία 2-3 έτη. Ισχύει? Εάν ισχύει έχει πέσει κανένας χωρίς κολλημένο αυτοκόλλητο σε 'στραβόξυλο' όργανο της τάξεως και να μην βγάζει άκρη?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μου είπε ο ασφαλιστής μου πως το αυτοκόλλητο της ασφάλειας ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να το έχεις κολλημένο στο παρμπρίζ σύμφωνα με νόμο τα τελευταία 2-3 έτη. Ισχύει? Εάν ισχύει έχει πέσει κανένας χωρίς κολλημένο αυτοκόλλητο σε 'στραβόξυλο' όργανο της τάξεως και να μην βγάζει άκρη?εδω δεν ζητανε την ασφάλεια , στο αυτοκόλλητο θα μείνουν;
πραγματι, δεν μου εκαναν παρατηρηση, ακομα αι καποιος που εψαχνε κατι για να με γραψει, μου είπε για το αυτοκόλλητο του...ΚΤΕΟ
-
Για κακούργημα το Δ.Σ. ασφαλιστικής εταιρείας - Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν ξεκρέμαστοι
Χωρίς λεφτά βρέθηκαν τα ταμεία της ασφαλιστικής, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι πλέον να μένουν ξεκρέμαστοι.
Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV Leben International (γερμανικών συμφερόντων), ασκήθηκε έπειτα από δικαστική έρευνα, αφού, σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου.
Ο δικαστικός έλεγχος της εταιρίας ξεκίνησε μετά από μήνυση της ΕΠΙΕΑ (επιτροπή ελέγχου ιδιωτικής ασφάλισης) και μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης διεφάνη ότι η εταιρεία για την οικονομική χρήση 2009 παρουσίαζε στο ισολογισμό της ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ.
Μετά την έρευνα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκε και ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.
Η ΕΠΕΙΑ προ ολίγων εβδομάδων ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρίας, που αφορούν το σύνολο της δραστηριότητά της στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, απαγορεύοντας την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.
Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56836&catid=3&la=1
-
έχει κανείς εμπειρία από την ασφάλεια της Αγροτικής Ασφαλιστικής ή της Ιντεραμέρικαν στην Ευρώπη?
Χρειάστηκε κάποιος τη βοήθειά τους στην Ευρώπη κ αν ναι, με ποια ανταπόκριση?
Γενικώς, πως γίνεται η εξυπηρέτηση με τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη? Μέσω συνεργασίας με κάποια εταιρία? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
έχει κανείς εμπειρία από την ασφάλεια της Αγροτικής Ασφαλιστικής ή της Ιντεραμέρικαν στην Ευρώπη?
Γενικώς, πως γίνεται η εξυπηρέτηση με τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη? Μέσω συνεργασίας με κάποια εταιρία?Θα βγάλεις πράσινη κάρτα και τέλος. Δεν ισχύουν οι μεικτές καλύψεις εκτός αν αυτό αναφέρεται ρητά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γενικώς, πως γίνεται η εξυπηρέτηση με τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη? Μέσω συνεργασίας με κάποια εταιρία?Θα βγάλεις πράσινη κάρτα και τέλος. Δεν ισχύουν οι μεικτές καλύψεις εκτός αν αυτό αναφέρεται ρητά.
ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για την Ιντεραμέρικαν επεκτείνεται μόνο η κάλυψη αστικής ευθύνης έως τα όριο κάλυψης που έχουν οι χώρες που κυκλοφορούμε (οι πρόσθετες καλύψεις ισχύουν μόνο εάν το αποδεχθεί η εταιρία και μετά από έκδοση πρ.πράξης και είσπραξης ασφαλίστρου για το χρονικό διάστημα ισχύος της π.κ.)
Γιά την Αγροτική , ισχύουν οι πρόσθετες καλύψεις στις χώρες της ΕΕ και στην Ελβετία χωρίς την καταβολή επασφαλίστρου.Για τις υπόλοιπες χώρες υπάρχει επασφάλιστρο. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Είχα ένα μικροατύχημα: με χτύπησε από πίσω ένα Golf VI TSI, με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει μικροεκδορές στο χρώμα του προφυλακτήρα. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος λειτουργούν κανονικά, η πίσω πόρτα κλείνει χωρίς πρόβλημα και δεν φαίνεται ορατή παραμόρφωση στον προφυλακτήρα. Δεν έχω κοιτάξει τις βάσεις από κάτω, αλλά υποθέτω θα είναι ΟΚ.Δυστυχώς, το Golf είναι με leasing, ασφαλισμένο στην Euro Insurances (ποιά?) που δεν είναι στο φιλικό διακανονισμό (ωχ-ωχ). Αστυνομία δεν κάλεσα, ήρθε μόνο η φροντίδα ατυχήματος της δικής μου ασφαλιστικής και έβγαλε φωτο τα οχήματα (αυτός είχε αρκετές ζημιές μπροστά, που τις απέδωσε σε παλαιότερο τρακάρισμα), τα διπλώματα και τις άδειες κυκλοφορίας και των δύο. BTW, ο τύπος μου εκμυστηρεύτηκε ότι του έχουν 'ανάψει κάτι κόκκινα στο ταμπλό εδώ και κάτι μέρες' ενώ εκείνη τη στιγμή ανακάλυψε τεράστια βίδα καρφωμένη στο πίσω αριστερό λάστιχο που 'έκανε έναν περιέργο θόρυβο'.
Έχει μπλέξει κανείς με την ανωτέρω ασφαλιστική, να μου πει αν αξίζει να ασχοληθώ να αποζημιωθώ; Αν είναι να μου πούνε 'βάψε τον προφυλακτήρα' και να πάρω τα χρήματά μου μετα από κανένα 6μηνο, να μου λείπει... Ακόμα χειρότερα, να ακούσω τίποτα 'δεν σε αποζημιώνουμε, τράβα δικαστικά' και να τα πάρω στο κρανίο, γιατί δεν θα με συμφέρει.
Αλήθεια, πώς καλυπτόμαστε από τέτοιες συμπεριφορές; Η αλήθεια είναι ότι για μικροζημιές 150-300 ευρώ, δε συμφέρει να πληρώνεις δικηγόρους, ακόμα και αν αποζημιωθείς πλήρως στο τέλος.
Ενημέρωση, για όποιον ενδιαφέρεται για το τι έγινε τελικά:
Πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, που σε παλαιότερη αντίστοιχη φάση είχε ξηγηθεί υποδειγματικά (άψογη εργασία, αυτοκίνητο αντικατάστασης, τήρηση χρόνου παράδοσης και τελικά καλή τιμή, συγκρίσιμη με το φαναρτζή της γειτονιάς). Το κοιτάει ο μάστορας, μου λέει 'Δεν έχει ζημιά από μέσα, μόνο βάψιμο θέλει. Κόστος 150 € συν φπα, κανόνισε πότε θα το φέρεις για να έχω αυτοκίνητο να σου δώσω'. Παίρνω τηλ. στην ασφαλιστική του άλλου και κανονίζω για πραγματογνώμωνα με μια ευγενέστατη κυρία που έδωσε επιτόπου και αριθμό φακέλου. Καμιά ώρα μετά, με παίρνει στο κινητό ο τύπος: 'Ρε φιλαράκι, πότε τρακάραμε, γιατί κάνω τη δήλωση και δεν θυμάμαι ημερομηνία...'
Τες πα, το βλέπει ο πραγματογνώμονας και συμφωνεί με την επισκευή. Πάω να συνεννοηθώ με τον προϊστάμενο του συνεργείου: η τιμή τώρα πήγε στα 185 συν φπα 'γιατί πληρώνει η ασφαλιστική' και 'αυτοκίνητο αντικατάστασης δεν δίνουμε σε τόσο μικρής αξίας επισκευές' Φυσικά, όταν διαμαρτυρήθηκα, με έβγαλαν μακακα, και καλά ότι δεν κατάλαβα τι μου είπαν, δηλ. ότι η τιμή είναι άλλη για μένα και άλλη για την ασφαλιστική. Η διαφορά στην τιμή και βέβαια με ένοιαζε, από τη στιγμή που τα χρήματα θα τα έδινα πρώτα από την τσέπη μου (δεν είχα υπολογίσει τη διαφορά, άλλο να λείπουν 180 και άλλο 230) και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα πάρω πίσω (άλλο το ρίσκο με 180, άλλο με 230). Για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, δεν είπαν τίποτα...
Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε (άψογη δουλειά στο συμφωνημένο χρόνο). 'Εστειλα τιμολόγιο και άδεια κυκλοφορίας με φαξ και περίμενα να με ειδοποιήσουν. Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια, παίρνω τηλέφωνο: 'Μην ανησυχείτε, να πάρουμε την έκθεση του πραγματογνώμονα και θα σας καλέσουμε εμείς σε 6-8 εργάσιμες'. Περνάνε οι 8 εργάσιμες, περνάνε κι άλλες και ξαναπάιρνω. Βγαίνει τηλεφωνητής 'καλέστε 8.00-14.00' ή δεν απαντούν. Αυτό, επί 3 μέρες και σε διάφορες ώρες της ημέρας. Λέω, 'ωχ την πατήσαμε, το κλείσανε το μαγαζί'. Παίρνω στο κέντρο τους: 'δεν μπορώ να σας συνδέσω, μιλάει για αυτό βγαίνει ο τηλεφωνητής'. Αφού διαμαρτυρήθηκα κάπως έντονα στην τηλεφωνήτρια ότι δεν είναι δυνατό να παίρνω κάθε 2 λεπτά μήπως πιάσω γραμμή, της άφησα όνομα και τηλέφωνο για να με καλέσουν. Φυσικά, δεν με κάλεσαν, την επόμενη φορά που πήρα βγήκε μεν ο τηλεφωνητής, αλλά τον έκοψε στη μέση η υπάλληλος και απάντησε (άρα δεν μιλούσε, απλά είδε το νούμερο και είπε να κλείσει το φάκελο για να μην τη ζαλίζω).
Μου έκλεισε ραντεβού 2-3 μέρες μετά και πήγα κάπου στην Καλλιθέα χαμηλά. Μου μένει το πόμολο της πόρτας στο χέρι - καλή αρχή. Εξυπηρέτηση Δημοσίου :'περιμένετε εδώ να έρθει η υπεύθυνη' - στο διάδρομο . Έρχεται τελικά - πιπινάκι τρελό με υγρά ματάκια και αθώο προσωπάκι . Παίρνει τα δικαιολογητικά, βγάζει φωτοτυπία, 'περιμένετε εδώ' - πάλι στο διάδρομο. Ρε πστ μου, τι είχε στο γραφείο της και δεν μπορούσε να με βάλει μέσα; Μετά από αρκετή ώρα, ξανάρχεται, με βάζει στην 'αίθουσα συνεδριάσεων' (sic), μου φέρνει μια εξοφλητική απόδειξη-απαλλακτικό περαιτέρω ευθύνης και μια επιταγή, υπογράφω και φεύγω. Η επιταγή εξοφλήθηκε χωρίς πρόβλημα λίγο αργότερα σε υποκατάστημα της τράπεζας που την εξέδωσε.
Συνοπτικά, η ιστορία μού στοίχισε δυο μέρες άδειας (χωρίς αυτοκίνητο δεν μπορώ να πάω στη δουλειά), λίγη ταλαιπωρία και αρκετή 'σύφιλη' στην τριήμερη προσπάθεια να συνεννοηθώ τηλεφωνικά. Αποζημιώθηκα τελικά 27 μέρες μετά την επισκευή της ζημιάς. Έμαθα ότι υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν με κόκκινα φωτάκια αναμμένα στο ταμπλό, που αγνοούν το θόρυβο που κάνει μια βίδα στη ρόδα τους και δεν θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν δήλωση στην ασφαλιστική τους όταν τρακάρουν (διευκρινίζω, ήταν ΆΝΔΡΑΣ οδηγός και γύρω στα 30, όχι παππούς). Επίσης, να ζητώ γραπτή προσφορά από τα συνεργεία, ακόμα και από τα εξουσιοδοτημένα που δείχνουν σοβαρά. Τέλος, ότι τα μπινελίκια, δυστυχώς, έχουν αποτέλεσμα στη χώρα μας. Ως συνολικό αποτέλεσμα, άξιζε τον κόπο. -
σε λίγες μέρες παραλαμβάνω το τουτούνι μου.. Skoca Octy 1.8 Tsi..
Έλαβα τις εξής προσφορές για ασφάλεια , ανά 6μηνο :
Μικτή : από 550-600 σε διάφορες εταιρείες (ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ-ΦΟΙΝΙΞ) (ανάλογα με την απαλλαγή..)
Απλή με όλες τις καλύψεις : 350-400
Τι λέτε?
Είμαι κάτοικος αθηνών , το αυτ/το 99% θα κινείται στην Αθήνα (Ν.Προάστια) , οπότε για τα πρώτα 2 χρόνια θα η΄θελα μεικτή ασφάλεια..
Ακούω γνώμες. -
Ερώτηση: πήρα ένα παπί αλλά η μεταβίβαση θα γίνει σε λίγες μέρες. Μπορώ να το ασφαλίσω με την άδεια στο όνομα του προηγούμενου (που την έχω) και μετά? Πρέπει να ειδοποιησω την ασφαλιστική πάλι?
-
σωωωωπα, κανουν τετοιο πραγμα οι ασφαλιστικες?
-
Μιας κ έτυχε σε γνωστό μου που είναι στα δικαστήρια:
Ελευθερος επαγγελματίας που έχει στη κατοχή του 1 επαγγελματικό βανάκι + οδηγό. Ο οδηγός εμπλέκεται σε ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος. Ο οδηγός του άλλου οχήματος τραυμματίστηκε κ ζητά αποζημίωση. Αν ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, τα διεκδικήσει από τον οδηγό του επαγγελματικού κ αυτός δεν έχει, στρέφεται κατα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ?
Αν ναί, υπάρχει τρόπος να διασφαλιστώ εγώ που έχω στην κατοχή μου >4 επαγγελματικά + οδηγούς, με κάποιο τρόπο- στην ασφάλεια ? - ώστε να μη μπώ στην ίδια διαδικασία ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ