-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Πριν από 4 μήνες το εξαμηνιαίο μου ασφάλιστρο κατά την ανανέωσή του ήταν αρκετά τσιμπημένο. Γύρω στα 40 ευρώ ή 8% αύξηση . Αποδείχτηκε ότι η ιστορία με τη σημαντική αύξηση των εξαμηνιαίων ασφαλίστρων μου στη Groupama είχε να κάνει με την αύξηση του bonus-malus από 3 σε 5... μετά από μικροατύχημα που είχα (επαφή με άλλο αμάξι από πίσω, εγώ δεν έπαθα απολύτως τίποτα, ο άλλος γρατζουνιές στον προφυλακτήρα και του έκανα δήλωση). Νόμιζα ο αφελής ότι είχα τη σχετική κάλυψη (προστασία b/m) ενώ δεν την είχα. Βλακείες μου έλεγε ο ασφαλιστής μου, ότι η σχετική κάλυψη είναι στάνταρ στη Groupama . Το θέμα είναι το εξής πλέον...Του ζήτησα πριν από καιρό (πριν το Πάσχα) να κάνουμε πρόσθετη πράξη ασφάλισης προσθέτοντας την προστασία Bonus-malus στο υπάρχουν εξαμηνιαίο συμβόλαιο. Μου είπε ΟΚ, απλά θα έπαιρνε κάποιο διάστημα μέχρι να βγει η πρόσθετη πράξη. Μετά από 20 και πλέον μέρες που επικοινώνησα πάλι μαζί του, μου είπε ότι τελικά η Groupama δεν μπορεί να κάνει πρόσθετη πράξη για την προσθήκη της προστασίας bonus-malus στο υπάρχον συμβόλαιο εν μέσω ισχύος του υφιστάμενου εξαμηνιαίου συμβολαίου και πως αυτό μπορεί να γίνει στην επόμενη ανανέωση, στις 11 Αυγούστου φέτος...Πολιτική της συγκεκριμένης ασφαλιστικής, μου είπε...
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή μου (και για αυτό στην επόμενη ανανέωση δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί του), θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου πει, αν όντως υφίσταται τέτοια πρακτική (το ότι δεν προβαίνουν σε προσθήκη της εν λόγω κάλυψης) σε ότι αφορά ειδικά την προσθήκη Bonus-malus εν μέσω συμβολαίου που τρέχει για την Groupama;
Επίσης, με δεδομένο ότι στη λήξη του παρόντος εξαμηνιαίου συμβολαίου μου στις 11/8/2010, το αμάξι κλείνει 5ετία (για την ακρίβεια βάσει άδειας κυκλοφορίας η 5ετία κλείνει στις 10/8/2010, απλά το παρέλαβα και το πρωτασφάλισα την επομένη, 11/8 το 2005) και συνήθως οι ασφαλιστικές σε αμάξια άνω 5ετίας σε παλαιότητα δεν κάνουν μικτή ασφάλιση, αν θελήσω να αλλάξω εταιρεία και να πάω σε άλλη ζητώντας αντίστοιχες καλύψεις και τη διατήρηση της μικτής (ίδιες ζημιές), υπάρχει δυνατότητα για κάλυψη ιδίων ζημιών; Θα με ενδιέφερε ενδεχομένως ασφάλιση στην Εθνική. Ξέρει κανείς σε μια τέτοια περίπτωση τι ελάχιστη απαλλαγή ιδίων ζημιών έχει η συγκεκριμένη εταιρεία; (στη Groupama έχω 250 ευρώ). Διαφορετικά προτείνετέ μου άλλη αξιόπιστη εταιρεία για μικτή και με λογικό ποσό απαλλαγής ιδίων ζημιών (κάτω από 500 ευρώ οπωσδήποτε).
Ευχαριστώ.Καμιά περαιτέρω άποψη επί του θέματος;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σημερα το πρωι ακουσα στην TV (εφημεριδα το εγραφε), οτι θα συνδεουν τα ασφαλιστρα με το ποιντ συστεμ.... δλδ αν εχεις κανει παραβασεις σοβαρες... κοκκινο, ατυχημα κ.λ.π. τοτε θα σε βαζουν σε ομαδα υψηλου κινδυνου σαν οδηγο και θα πληρωνεις αντιστιχα.....@@ μεντολες. Ανεφαρμοστο, αφου στην Ελλαδα ασφαλιζεται το αυτοκινητο κ οχι ο Οδηγος, αρα οποιοδηποτε οχημα μπορει να το οδηγει οποιοσδηποτε οδηγος κ κανεις δεν μπορει να σου ζητησει να δηλωνεις οδηγους. Αρα μονο εφαρμοσιμο στον ιδιοκτητη του αυτοκινητου. Κ τα ΙΧ που ανηκουν σε εταιριες?
Φωστηρες ειναι ρε πστ μου...
-
θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου πει, αν όντως υφίσταται τέτοια πρακτική (το ότι δεν προβαίνουν σε προσθήκη της εν λόγω κάλυψης) σε ότι αφορά ειδικά την προσθήκη Bonus-malus εν μέσω συμβολαίου που τρέχει για την Groupama;Αρκετα ειδικη ερωτηση, γιατι δεν τηλεφωνεις στα κεντρικα της εταιριας να τους ρωτησεις;
Επίσης, με δεδομένο ότι στη λήξη του παρόντος εξαμηνιαίου συμβολαίου μου στις 11/8/2010, το αμάξι κλείνει 5ετία (για την ακρίβεια βάσει άδειας κυκλοφορίας η 5ετία κλείνει στις 10/8/2010, απλά το παρέλαβα και το πρωτασφάλισα την επομένη, 11/8 το 2005) και συνήθως οι ασφαλιστικές σε αμάξια άνω 5ετίας σε παλαιότητα δεν κάνουν μικτή ασφάλιση, αν θελήσω να αλλάξω εταιρεία και να πάω σε άλλη ζητώντας αντίστοιχες καλύψεις και τη διατήρηση της μικτής (ίδιες ζημιές), υπάρχει δυνατότητα για κάλυψη ιδίων ζημιών;
Δεν ξερω συγκεκριμενα για την Εθνικη, αλλα πολλες εταιριες δινουν τις ιδιες καλυψεις, αν τις ειχες στην προηγουμενη εταιρια σου, ασχετα με τους περιορισμους που θετει η πολιτικη τους.
Και παλι ενα τηλεφωνο στην Εθνικη θα ελυνε αμεσως την απορια σου. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αν μιλάμε για την περίπτωση της kalokyra αναφέρει ότι είναι ολική...Αν μιλάμε για άλλη περίπτωση μάλλον έχω μπερδέψει τα μπουτιά μου...
Εγω εχω μπερδευτει
Γραφει πραγματι οτι ειναι ολικη, αν και η πρακτικη που ακολουθει η εταιρια δεν ειναι αυτη της ολικης καταστροφης.
Κι εγω γραφω στην αρχη οτι ειναι ολικη, μετα οτι δεν ειναι, ο,τι να'ναι... -
Ήρθε το καινούργιο πούντο που περιμένει η μητέρα μου κ οι της φιατ επιμένουν πως τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο πρέπει να το ασφαλίσουμε εκεί που θέλουνε αυτοί, αφού το αυτοκίνητο αγοράστηκε με χρηματοδότηση.
Σε αντίθετη περίπτωση, η λάμδα στη μεταμόρφωση (πολύ εξυπηρετικοί κατά τα άλλα) είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν πίσω την προκαταβολή των 500 ευρώ που έχουμε δώσει όταν πουληθεί το αμάξι
Θεωρώ απαράδεκτη την πολιτική της φιατ ελλάς, κ νομίζω κ παράνομη? Για πείτε!
Ειλικρινά, με έχει ξενερώσει η πολιτική αυτή, να τους δίνεις 11χιλιάδες κ να κάνουν σα ψιλικατζίδες για να παρουν κάποια ευρώ προμήθεια από την ασφαλιστική που συνεργάζονται αγνοώντας τον νόμο κ την σύννομη επιθυμία του πελάτη τους.
Αύριο θα τους ζητήσω γραπτά την απαίτηση τους αυτή κ πραγματικά δεν ξέρω τί θα κάνω. Σκέφτομαι ή να ακυρώσω ζητώντας άμεσα την προκαταβολή πίσω κάνοντας τους όμως καταγγελία αφού έχουμε μείνει ήδη χωρίς αμάξι, περιμένοντας το καινούργιο ή να προχωρήσω όπως θέλουν κ να τους κάνω καταγγελία μετά. -
πηγαινε αλλου, τα 500 ευρω ποτε θα στα δωσουν πισω ειπαν? αμα πουληθει σε αλλον?
πολλες φορες λενε οτι τους πιεζει και η τραπεζα που βγαζει το δανει.. παπαρια ομως τη προμηθειουλα κυνηγουν
οταν λες καταγγελια εννοεις μηνυση? γιατι οτιδηποτε αλλο στο ελλαντα, δεν εχει νοημα
-
Πάρε την προκαταβολή και μακριά! Άκου Λάμδα! Γιατί πήγες και έμπλεξες με αυτούς...
Πάρε την προκαταβολή και πάρε ένα ετοιμοπαράδοτο από τον Σφακιανάκη.
Στην χειρότερη περίπτωση περίμενε μερικές εβδομάδες παραπάνω,Με διαφορά ο σοβαρότερος dealer.
-
Είναι πολιτική της Φίατ και όχι θέμα dealer. Τουλάχιστον σε ασφαλίζουν στο Φοίνικα. Ένα εξάμηνο είναι μόνο, μετά μπορείς να γυρίσεις όπου θέλεις.
-
Στην αγορά αυτοκινήτου υπάρχουν καλές προσφορές αυτή την εποχή. Προσωπικά οι τιμές της φιατ αυτή ειδικά την περίοδο μου φαίνονται φουσκωμένες.
Από την άλλη εαν σας άρεσε το αμαξάκι και η τιμή της ασφαλιστικής τους δεν είναι ιδιαίτερα φουσκωμένη , χτύπα το. -
Αρκεί να τους στείλουν μια βεβαίωση ασφάλισης από την ασφαλιστική που επιθυμεί ο πελάτης και ασφαλίζεται εκεί. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση.
Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1844377#p1844377 -
Πριν από 4 μήνες το εξαμηνιαίο μου ασφάλιστρο κατά την ανανέωσή του ήταν αρκετά τσιμπημένο. Γύρω στα 40 ευρώ ή 8% αύξηση . Αποδείχτηκε ότι η ιστορία με τη σημαντική αύξηση των εξαμηνιαίων ασφαλίστρων μου στη Groupama είχε να κάνει με την αύξηση του bonus-malus από 3 σε 5... μετά από μικροατύχημα που είχα (επαφή με άλλο αμάξι από πίσω, εγώ δεν έπαθα απολύτως τίποτα, ο άλλος γρατζουνιές στον προφυλακτήρα και του έκανα δήλωση). Νόμιζα ο αφελής ότι είχα τη σχετική κάλυψη (προστασία b/m) ενώ δεν την είχα. Βλακείες μου έλεγε ο ασφαλιστής μου, ότι η σχετική κάλυψη είναι στάνταρ στη Groupama . Το θέμα είναι το εξής πλέον...Του ζήτησα πριν από καιρό (πριν το Πάσχα) να κάνουμε πρόσθετη πράξη ασφάλισης προσθέτοντας την προστασία Bonus-malus στο υπάρχουν εξαμηνιαίο συμβόλαιο. Μου είπε ΟΚ, απλά θα έπαιρνε κάποιο διάστημα μέχρι να βγει η πρόσθετη πράξη. Μετά από 20 και πλέον μέρες που επικοινώνησα πάλι μαζί του, μου είπε ότι τελικά η Groupama δεν μπορεί να κάνει πρόσθετη πράξη για την προσθήκη της προστασίας bonus-malus στο υπάρχον συμβόλαιο εν μέσω ισχύος του υφιστάμενου εξαμηνιαίου συμβολαίου και πως αυτό μπορεί να γίνει στην επόμενη ανανέωση, στις 11 Αυγούστου φέτος...Πολιτική της συγκεκριμένης ασφαλιστικής, μου είπε...
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή μου (και για αυτό στην επόμενη ανανέωση δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί του), θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου πει, αν όντως υφίσταται τέτοια πρακτική (το ότι δεν προβαίνουν σε προσθήκη της εν λόγω κάλυψης) σε ότι αφορά ειδικά την προσθήκη Bonus-malus εν μέσω συμβολαίου που τρέχει για την Groupama;
Επίσης, με δεδομένο ότι στη λήξη του παρόντος εξαμηνιαίου συμβολαίου μου στις 11/8/2010, το αμάξι κλείνει 5ετία (για την ακρίβεια βάσει άδειας κυκλοφορίας η 5ετία κλείνει στις 10/8/2010, απλά το παρέλαβα και το πρωτασφάλισα την επομένη, 11/8 το 2005) και συνήθως οι ασφαλιστικές σε αμάξια άνω 5ετίας σε παλαιότητα δεν κάνουν μικτή ασφάλιση, αν θελήσω να αλλάξω εταιρεία και να πάω σε άλλη ζητώντας αντίστοιχες καλύψεις και τη διατήρηση της μικτής (ίδιες ζημιές), υπάρχει δυνατότητα για κάλυψη ιδίων ζημιών; Θα με ενδιέφερε ενδεχομένως ασφάλιση στην Εθνική. Ξέρει κανείς σε μια τέτοια περίπτωση τι ελάχιστη απαλλαγή ιδίων ζημιών έχει η συγκεκριμένη εταιρεία; (στη Groupama έχω 250 ευρώ). Διαφορετικά προτείνετέ μου άλλη αξιόπιστη εταιρεία για μικτή και με λογικό ποσό απαλλαγής ιδίων ζημιών (κάτω από 500 ευρώ οπωσδήποτε).
Ευχαριστώ.α) η χρέωση της κάλυψης γίνεται με πρόσθετη πράξη κατόπιν αίτησης του ασφαλισμένου και ισχύει άμεσα.
β)η ΕΘΝΙΚΗ έχει ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 200 ευρώ (ή εναλλακτικά 400 ευρώ)και αποδέχεται την κάλυψη για οχήματα εως 10 ετών.
η ΑΓΡΟΤΙΚΗ έχει μικρότερες απαλλαγές στα 300/350/400/500 ευρώ και ασφαλίζει οχήματα εως 5 έτη.
η GROUPAMA έχει εναλλακτική επιλογή τα 500 ευρώ.
η ALLIANZ έχει ελάχιστη επιλογή τα 300 ευρώ και δέχεται οχήματα έως 10 έτη. -
μια ερωτηση παιδια.
στο μηχανακι εχω intersalonika και καποιος φιλος μου ειπε οτι μαλλον παει για κλεισιμο.
εχετε ακουσει τιποτα?
για πειτε κανενας αλλος καμια αλλη προταση για αλλη οικονομικη εταιρια.
-
Ειχαμε ξαναμιλησει για την ΠΡΩΤΗ, αλλα τωρα μαλλον εφτασε στο απροχωρητο.
Αν δε γινει η εξαγορα της κλεινει.
ξερει κανεις κατι παραπανω;
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
β)η ΕΘΝΙΚΗ έχει ελάχιστο ποσό απαλλαγής τα 200 ευρώ (ή εναλλακτικά 400 ευρώ)και αποδέχεται την κάλυψη για οχήματα εως 10 ετών.Από 1/7/2010 η κατώτερη απαλλαγή γίνεται 400 €
-
Golf Comfortline 122 hp DSG, 3πορτο ενος ετους, κοστος αγορας 21500 περιπου απο οτι θυμαμαι.
Μεχρι τωρα ειχα Interamerican και για ολες τις καλυψεις εκτος μικτης θα εδινα 700 ευρω (ηταν ασφαλισμενο για 20000 περσι). Λογω του τρακαρισματος που ειχα, αποφασισα να κανω μικτη (προφανως και οχι στην interamerican, γιατι θα πηγαινε 1000+). Η αρχικη προοπτικη ηταν στην Αγροτικη με 770 ευρω , 400 ευρω απαλλαγη και το αμαξι ασφαλισμενο για 17500 ευρω. Σημερα με ενημερωνει ο πραγματογνωμονας οτι πηγε σε αντιπροσωπειες μπλα μπλα, και η τιμη του αυτοκινητου στην αγορα ειναι 12500 ευρω , αλλα το κοστος της ασφαλειας θα ειναι 570 ευρω. Στην ερωτηση πως γινεται να χασει το 40% της αξιας του σε ενα μαμημενο χρονο το αμαξι, η απαντηση ηταν... Κριση , και υπερκοστολογηση περσι απο την Ιντεραμερικαν, και οτι ολα τα αμαξια εχουν χασει παρα πολυ την αξια τους. (η οποια ιντεραμερικαν δεν το ασφαλιζε για πανω απο 13500-14000 ευρω σημερα)Εσεις την βρισκετε λογικη την τιμη των 12500;
-
παιδια ειχα ρωτησει αν ξερετε κατι για την intersalonika.υπαρχει προβλημα η ολα οκ με αυτη την εταιρια.
κανεις?
-
Ο χρήστης chrisstyle έγραψε:
παιδια ειχα ρωτησει αν ξερετε κατι για την intersalonika.υπαρχει προβλημα η ολα οκ με αυτη την εταιρια.
κανεις?Το λένε εδώ και πολλά χρόνια αλλά προς το παρόν βλέπω να είναι μόνο φήμες.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Golf Comfortline 122 hp DSG, 3πορτο ενος ετους, κοστος αγορας 21500 περιπου απο οτι θυμαμαι.
Μεχρι τωρα ειχα Interamerican και για ολες τις καλυψεις εκτος μικτης θα εδινα 700 ευρω (ηταν ασφαλισμενο για 20000 περσι). Λογω του τρακαρισματος που ειχα, αποφασισα να κανω μικτη (προφανως και οχι στην interamerican, γιατι θα πηγαινε 1000+). Η αρχικη προοπτικη ηταν στην Αγροτικη με 770 ευρω , 400 ευρω απαλλαγη και το αμαξι ασφαλισμενο για 17500 ευρω. Σημερα με ενημερωνει ο πραγματογνωμονας οτι πηγε σε αντιπροσωπειες μπλα μπλα, και η τιμη του αυτοκινητου στην αγορα ειναι 12500 ευρω , αλλα το κοστος της ασφαλειας θα ειναι 570 ευρω. Στην ερωτηση πως γινεται να χασει το 40% της αξιας του σε ενα μαμημενο χρονο το αμαξι, η απαντηση ηταν... Κριση , και υπερκοστολογηση περσι απο την Ιντεραμερικαν, και οτι ολα τα αμαξια εχουν χασει παρα πολυ την αξια τους. (η οποια ιντεραμερικαν δεν το ασφαλιζε για πανω απο 13500-14000 ευρω σημερα)Εσεις την βρισκετε λογικη την τιμη των 12500;
Οι ασφαλιστικές χρησιμοποιούν το Autotriti για να υπολογίζουν τις τιμές των μεταχειρισμένων, δεν πέρνουν σβάρνα τις μάντρες.
Τα 12500 ίσως είναι μια λογική τιμή ΑΛΛΑ για ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό και σίγουρα όχι για το δικό σου.
Τα 17.000 επίσης είναι νορμάλ τιμή για αυτοκίνητο ενός έτους που κόστιζε αρχικά 21.000 ευρώ.Κοίτα και άλλες εταιρείες καλύτερα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Οι ασφαλιστικές χρησιμοποιούν το Autotriti για να υπολογίζουν τις τιμές των μεταχειρισμένων, δεν πέρνουν σβάρνα τις μάντρες.
Τα 12500 ίσως είναι μια λογική τιμή ΑΛΛΑ για ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό και σίγουρα όχι για το δικό σου.
Τα 17.000 επίσης είναι νορμάλ τιμή για αυτοκίνητο ενός έτους που κόστιζε αρχικά 21.000 ευρώ.Κοίτα και άλλες εταιρείες καλύτερα.
το οποίο έχει ότι να ναι από μοντέλα.... δηλ το Leon 1.8 tsi και το 2.0 Cupra πώς τα βλέπουν αφού δεν τα έχει το 'έγκυρο' ΑutoTuesday ?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
κανεις?Το λένε εδώ και πολλά χρόνια αλλά προς το παρόν βλέπω να είναι μόνο φήμες.
Συμφωνώ, ασφάλισα εκεί το μηχανάκι μου προ διμήνου και μέσω θείου μου που είναι ασφαλιστής. Κανένα πρόβλημα. Συνάδελφος έχει χρόνια εκεί το αυτοκίνητό του.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ