-
To γράφω εδώ.
Πήγα πριν 20 μέρες να πάρω το καινούργιο ασφαλιστήριο. Ανανέωση ήγταν βασικά. Μου λέει ο υπάλληλος ότι υπάρχει μία καινούργια κάλυψη προς 3,40 ευρώ - αν θυμάμαι καλά - σε περίπτωση που χαθεί το κλειδι του αυτοκινήτου.
'Βάλε τη κι αυτη' είπα κι εγώ.Χθές έχασα τη κάρτα του Μεγκάν.
Πήγα και έκανα παραγγελία για καινούργια, 200 ευρω με την κωδοκοποίηση.
Θα τα πάρω όλα πίσω όπως με διαβεβαίωσαν. -
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Η Allianz είναι μια καλή λύση αφού για καινούρια αυτοκίνητα έχει την προστασία της αξίας του για 3 χρόνια.
Δηλαδή όπως ανέφερε και ο PGM νωρίτερα, για 3 χρόνια σε αποζημιώνει με την αρχική αξία του οχήματος σου.Αναφέρεσαι για αποζήμίωση σε περίπτωση κλοπής; Και μήπως ξέρει κανείς να μου εξηγήσει ποια η διαφορά μεταξύ ολικής και μερικής κλοπής; Διάβασα σε άλλο Forum (RAV4CLUB) από άτυχο φίλο που του έκλεψαν το αυτοκίνητο μέσα από την πυλωτή 'Ευτυχώς ο ασφαλιστής μου είναι έντιμος και μου είχε κάνει και μερική κλοπή για κεφάλαιο 24κ. Προσέξτε γιατί μόνο ολική κλοπή είναι σαν να μην έχεις καθόλου ασφάλεια κλοπής.'.
H εγγύηση αξίας της ALLIANZ αφορά οποιαδήποτε αιτία γίνει αφορμή να καταστραφεί/χαθεί το όχημα.
Αν δηλαδή κάτι πάθει το αμάξι τότε θα αποζημιωθείς στην αρχική του αξία ακόμα και μετά από 3 χρόνια από την αγορά... (πυρκαγιά, κλοπή, ολική καταστροφή από ατύχημα)Η ολική κλοπή, γενικότερα σαν κάλυψη, σε αποζημιώνει με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος σου αν αυτό κλαπεί και ΔΕΝ βρεθεί ούτε μια βίδα του εντός 3 μηνών.
ΑΝ βρεθεί έστω κια ένα μικρό κομμάτι του τότε ΔΕΝ αποζημιώνεσαι.
ΑΝ αποζημιωθείς και μετά από π.χ. 5 μήνες βρεθεί το όχημα τότε ενδέχεται η ασφαλιστική να ζητήσει τα χρήματα και εσύ να πάρεις το αυτοκίνητο σου πίσω ή αν αρνηθείς τότε να μεταβιβάσεις το όχημα σε αυτήν και να κρατήσεις τα λεφτά...
ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει εδώ, επειδή πολλά λαμόγια ασφαλιστές ή εταιρείες, ΔΕΝ αναπροσαρμόζουν τα ασφάλιστρα στην τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου κάθε χρόνο (λίγότερα ασφάλιστρα για τον οδηγό), εσύ νομίζεις ότι θα αποζημιωθείς κανονικά στο ποσό που γράφει επάνω στο συμβόλειο και αν γίνει κάτι τρώς μεγάλη ήττα...Η μερική κλοπή αφορά την κλοπή από το αυτοκίνητο κομματιών που είναι σταθερά εγκατεστημένα επάνω του. (καθρέπτες, ζαντολάστιχα, κεραία, σήμα και ότι άλλο μπορεί να αφαιρεθεί)
-
Μερική κλοπή είναι αυτό...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μερική κλοπή είναι αυτό...Ημαρτον...
-
Και αυτό... Σε πιλοτή μέσα.
-
Προ διμήνου 'έγδυσαν' και τη μηχανή φίλου στην Αγία Παρασκευή μέσα στην πυλωτή. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν χτύπησε ούτε ο συναγερμός!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μερική κλοπή είναι αυτό...Οι περισσότερες εταιρείες δεν δίνουνν ασφάλεια κλοπής για μηχανές και η ολική κλοπή (αν το είχε στην Ιντεραμέρικαν) δεν θα τον αποζημίωνε... Κρίμα.
Αυτό είναι ορισμός της μερικής κλοπής, , απίστευτο πάντως γιατί πρέπει να έκατσαν κάνα 2ωρο για να αφαιρέσουν όλη την μετώπη...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αυτό είναι ορισμός της μερικής κλοπής, , απίστευτο πάντως γιατί πρέπει να έκατσαν κάνα 2ωρο για να αφαιρέσουν όλη την μετώπη...
πήρε ότι του έλειπε....μπορεί κ στο χρώμα που το ήθελε.
-
Το βασικό στη μερική κλοπή είναι το αν μπορεί να διαπιστωθεί θετικά η ταυτότητα του κλαπέντος αυτοκινήτου. Αν πχ. στο κλέψουν, το γδύσουν τελείως και αφήσουν μόνο το σασί με τον αριθμό πλαισίου, θεωρείται μερική κλοπή και δεν αποζημιώνεται (παρότι πρακτικά πρόκειται περί ολικής απώλειας του αυτοκινήτου). Οπότε σε αυτή την περίπτωση συμφέρει να ΜΗ βρεθεί ούτε ίχνος του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
To γράφω εδώ.
Πήγα πριν 20 μέρες να πάρω το καινούργιο ασφαλιστήριο. Ανανέωση ήγταν βασικά. Μου λέει ο υπάλληλος ότι υπάρχει μία καινούργια κάλυψη προς 3,40 ευρώ - αν θυμάμαι καλά - σε περίπτωση που χαθεί το κλειδι του αυτοκινήτου.
'Βάλε τη κι αυτη' είπα κι εγώ.Χθές έχασα τη κάρτα του Μεγκάν.
Πήγα και έκανα παραγγελία για καινούργια, 200 ευρω με την κωδοκοποίηση.
Θα τα πάρω όλα πίσω όπως με διαβεβαίωσαν.Σε ποια εταιρεία έχεις ασφαλισμενο το αμάξι;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Οι περισσότερες εταιρείες δεν δίνουνν ασφάλεια κλοπής για μηχανές και η ολική κλοπή (αν το είχε στην Ιντεραμέρικαν) δεν θα τον αποζημίωνε... Κρίμα.Σωστά, και τέτοιες φωτογραφίες είναι ο λόγος που δεν προσφέρουν μερική κλοπή για τις μοτοσυκλέτες. Τα περισσότερα μηχανικά μέρη είναι εκτεθειμένα, χωρίς έστω την υποτυπώδη προστασία από κλοπή.
Και στις 2 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν πάντως, η 'αποσυναρμολόγηση' δεν φαίνεται να έγινε από τους τυπικούς κλέφτες αλλά από άτομα που δουλεύουν σε συνεργεία και ήρθαν διαβασμένοι, με 'λίστα για ψώνια'. Και στις 2 περιπτώσεις ανταλλακτικά για ένα τυπικό, μπροστινό τρακάρισμα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μέχρι και διπλασιασμό των ασφαλίστρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να αναμένουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων με την προσαρμογή της αγοράς του κλάδου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.Ετσι ένα 1.400-1.600 κυβικών, για 6μηνο ασφάλιστρο, μετά το 2012 θα πληρώνει περίπου 400- 500 ευρώ, από περίπου 200-250 ευρώ που είναι σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Interlife Ασφαλιστική. Γ. Βοτσαρίδη. Οπως είπε χτες το αντασφαλιστικό κόστος αυξήθηκε κατά 170%, μετά την ενεργοποίηση της ρύθμισης που αυξάνει στα 500 χιλ. ευρώ, ανά άτομο και για απεριόριστο αριθμό, το ασφάλιστρο κάλυψης. Μετα από αυτό οι ντόπιες ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% έως 15%, για τα ασφάλιστρα τα οποία θα ενεργοποιηθούν από το Φεβρουάριο και μετά.
http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/ ... _2453.html
μισώ αυτή την φράση!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μέχρι και διπλασιασμό των ασφαλίστρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να αναμένουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων με την προσαρμογή της αγοράς του κλάδου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.
...
http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/ ... _2453.html
μισώ αυτή την φράση!
Είναι που δεν το λένε ποτέ για τους μισθούς μας...
-
Σήμερα έπεσε ένας από πίσω στο αμάξι όπως οδηγούσε η μάνα μου (άνοιξε λίγο ο προφυλακτήρας).
Ο ασφαλιστής του άλλου αντί για 5456 είχε γράψει 3456.
Μια άλλη φορά που η μάνα πάλι είχε σπάσει το φανάρι μιας γειτόνισσας ο ασφαλιστής μας, είχε γράψει πάλι λάθος αριθμό αυτοκινητου της γυναίκας.Προφανώς πρόκειται για κλασσικό τρικ να μην πληρώνουν τις ζημιές. Γι αυτό προσοχή στους αριθμούς
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Σήμερα έπεσε ένας από πίσω στο αμάξι όπως οδηγούσε η μάνα μου (άνοιξε λίγο ο προφυλακτήρας).Ο ασφαλιστής του άλλου αντί για 5456 είχε γράψει 3456.
Μια άλλη φορά που η μάνα πάλι είχε σπάσει το φανάρι μιας γειτόνισσας ο ασφαλιστής μας, είχε γράψει πάλι λάθος αριθμό αυτοκινητου της γυναίκας.Προφανώς πρόκειται για κλασσικό τρικ να μην πληρώνουν τις ζημιές. Γι αυτό προσοχή στους αριθμούς
τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις??
-
- Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
- Απάντηση με παράθεση
Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Δημοσίευσηαπό red_monster » 30/03/10 13:08
ddl449 έγραψε:Σήμερα έπεσε ένας από πίσω στο αμάξι όπως οδηγούσε η μάνα μου (άνοιξε λίγο ο προφυλακτήρας).
Ο ασφαλιστής του άλλου αντί για 5456 είχε γράψει 3456.
τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις??
Από ότι ξέρω όταν κάνεις φιλική δήλωση κάνεις και εσύ στην ασφαλιστική σου δήλωση και ο άλλος στην δική του. Άρα αν εσύ έχεις γράψει στην δική σου δήλωση σωστά τα στοιχεία του αυτοκινήτου που σε χτύπησε δεν έχεις πρόβλημα.
-
Αγροτική Ασφαλιστική...
- 30/3/2010
18:52
Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε. προχώρησε η ATEbank, με το τίμημα να ανέρχεται στα 1,53 ευρώ τοις μετρητοίς.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση το Προσφερόμενο Τίμημα είναι ανώτερο κατά:
- 26,3% από τη λογιστική αξία της μετοχής της εταιρείας που προκύπτει από το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου της Εταιρείας κατά την 31.12.2009
- 20,5% από τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής κατά το κλείσιμο της 29ης Μαρτίου 2010
...
...
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=936177*
...
- 30/3/2010
-
Εμένα αυτό μου φαίνεται ως το πρώτο βήμα για την μετέπειτα πώλησή της...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εμένα αυτό μου φαίνεται ως το πρώτο βήμα για την μετέπειτα πώλησή της... -
Τα ειπαμε και νωριτερα
SOLVENCY II
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ