Ο χρήστης meco έγραψε:
Τό δικό μου(Kadett-e-) έχει πίσω,δισκόφρενα γιά τό φρένο,καί ταμπούρα γιά τό χειρόφρενο!!!
Τι λες τώρα!!!!!
Πάντως τα ταμπούρα φρενάρουν κατά πολύ καλύτερα σε σχέση με τους δίσκους, αλλά σε επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα χάνουν ραγδαία την απόδοσή τους για αυτό και τελικά οι δίσκοι είναι η καλύτερη επιλογή....
αυτο πρωτη φορα το ακουω.....και αν κατι τετοιο ισχυε γιατι εδω και δεκαετιες ολα τα αυτοκινητα εχουν δισκοφρενα εμπρος αφου λογω μικροτερου κοστους κατασκευης [των ταμπουρων] οι κατασκευαστες δεν επιλεγουν την ''καλυτερη'' και οικονομικοτερη αυτη λυση.
το μεγαλυτερο προβλημα των ταμπουρων ειναι η ελλειψη προοδευτικοτητας κατα το φρεναρισμα με αποτελεσμα και ειδικα οταν ειναι εμπρος τοποθετημενα [βλεπε μικρα και παλια subaru-suzuki ss40] σε φρεναρισμα πανικου να βλεπεις τον κ*λο σου να σε προσπερναει.
σημερα μολις εκανα αναβαθμιση των απαραδεκτων εμπρος φρενων στο kadett e που εχω με αεριζομενους δισκους 256χιλ και δαγκανες απο corsa B 16V και μπορω να πω πλεον οτι εχω σχετικα αξιοπρεπη φρενα αν και τα πισω ταμπουρα ειναι για τα μπαζα........υπομονη ομως και θα βρω και πισω δισκοφρενα για να μπορω να πω οτι εχω καλα φρενα.