-
Avensis T25 1.8 2007, χρειάζεται νέες δαγκάνες μπροστά, γιατί είναι ασυμφορη η επισκευή τους. Φοράει δίσκους 277mm, ενώ το ίδιο σε taxi φοράει 295 με άλλο απόσταση στις δαγκάνες. Τι προτείνετε να βάλω; Μέχρι 500€ για σετ δαγκάνες δίσκους τακακι διαθέτω!
Ευχαριστώ. -
Ερωτηση. Σε τακακι που εχει 'καει' και παθαινει fade υπαρχει τροπος να το επαναφερουμε ? Δλδ τι εννοω εχει αποκτησει γυαλαδα μπορουμε να το κανουμε ενα factory default condition ή λογω των υλικων και θερμοκρασιων ειναι δρομος χωρις επιστροφη πλεον ?
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Ερωτηση. Σε τακακι που εχει 'καει' και παθαινει fade υπαρχει τροπος να το επαναφερουμε ? Δλδ τι εννοω εχει αποκτησει γυαλαδα μπορουμε να το κανουμε ενα factory default condition ή λογω των υλικων και θερμοκρασιων ειναι δρομος χωρις επιστροφη πλεον ?Είναι για πέταμα.
-
Ωραια , ερωτηση επομενη τοτε ...ενα setup του στυλ μαμα δισκος και τακακι μαμα original parts . Με ενα αλλο setup του στυλ δισκος Ferodo με τακακι ferodo premier εχει διαφορες ? Μηπως ο συνδυασμος Νο1 πολλες φορες ειναι περισσοτερο αποδοτικος για ενα μεσο χρηστη με ελαχιστες τασεις fast driving ?
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Σε Opel Astra H GTC 1.8 επίκειται προς το καλοκαίρι αλλαγή σε μπροστινά τακάκια και δισκόπλακες. Οι δισκόπλακες θα αλλαχθούν για πρώτη φορά και είναι η μαμά. Τα τακάκια είχαν αλλαχθεί στα 6 χρόνια/90.000χλμ (αν και εκ των υστέρων εκτίμησα ότι πρέπει να είχαν τουλάχιστον αλλά 10-15000χλμ αντοχή χαλαρά-ας όψεται το συνεργείο) και είχαν μπει γνήσια, αλλά μάλλον η πιο φτηνή ποιότητα της Opel (έχει 2 κωδικούς για το μοντέλο μου με το δεύτερο 50-60% ακριβότερο από τον πρώτο που λογικά μου έβαλαν). Το αμάξι τώρα έχει 179000 χλμ και μέχρι την επικείμενη αλλαγή υπολογίζω να έχει φτάσει γύρω στις 185000χλμ. Τα τακάκια μπροστά έχουν ακόμα κάποιο ψωμί. Απλά οι δισκόπλακες έχουν αρκετό δόντι (έχει μειωθεί το πάχος εμφανώς) παρότι δεν έχω θέματα αίσθησης στραβώματος κλπ, οπότε θα τα αλλάξω πακέτο όλα μαζί.
Το δίλημμα. Πριν από πολλούς μήνες είχα αγοράσει τακάκια ΑΤΕ για το μοντέλο μου (τα κλασικά οργανικά, όχι κεραμικά) με σκοπό εν συνεχεία να δω τι θα κάνω με τις δισκόπλακες. Τελικά βρήκα σετ γνήσιες δισκόπλακες με γνήσια τακάκια Opel (που πωλείται ενιαία) σε πάρα πολύ καλή τιμή και χωρίς δεύτερη σκέψη το αγόρασα. Οπότε τώρα έχω σε αναμονή τις γνήσιες μπροστά δισκόπλακες (280χιλ) και 2 σετ τακάκια, 1 γνήσιο κι ένα ΑΤΕ.
Ποιο θα προτιμούσατε να τοποθετηθεί πρώτα με τις δισκόπλακες στην επικείμενη αλλαγή; Το γνήσιο ή το ΑΤΕ; Προσωπικά φαντάζομαι ότι πάνω κάτω τα ίδια θα ναι αλλά τείνω λίγο προς το ΑΤΕ από περιέργεια κυρίως αλλά και σκεπτόμενος ότι τα γνήσια που επίσης έχω είναι ο φτηνότερος από τους 2 κωδικούς.
Προφανώς όπως καταμαρτυρούν και τα χλμ που μου έβγαλαν τα τακάκια δεν είμαι οδηγός που αρέσκεται να παίζει ιδιαίτερα και να ζορίζει τα φρένα του, αλλά επίσης προφανώς καθόλου δε με χαλάει να έχω λίγο καλύτερα φρένα, στο βαθμό που αυτό μπορεί να έχει να κάνει με 2 διαφορετικά τακάκια οργανικής πάστας.
Αναμένω τις απόψεις σας φίλοι μου. -
Καμιά άποψη παιδιά;
-
Σε Honda Accord έγινε αλλαγή δικόπλακων για 1η φορά στις 290.000 χιλιόμετρα.
Δέν είμαι γενικά του φρένου.
Δισκόπλακες βάλαμε της AP-BREMBO.
Τακάκι έχω δοκιμάσει της TRW σκληρό τακάκι , καλή απόδοση φρεναρίσματος, αλλά 60 ευρώ για τακάκι είναι πολλά θεωρω,πλέον βάζω της ZTEC με 32 ευρω το ζευγάρι. Μια φορά που δέν έβρισκα τοποθέτησα της Bosch αλλά και που στρώθηκαν έκαναν αρκετό θόρυβο κατά τη διαδικασία φρεναρίσματος. Τα πέταξα νωρίς-νωρίς. -
αντλια φρενων ate σε fabia παιρνει επισκευη?
-
Αλλαξα χθες δισκοπλάκες και τακάκια στο favorit , και έγινε και συντηρηση στις δαγκάνες που οι γλιστρες βρέθηκαν στεγνές. Μετα απο ενα ταξίδι στην εθνική παρατηρησα οτι η αριστερή ζάντα ηταν ζεστη ενω η δεξια ελάχιστα χλιαρή όπως θα έπρεπε να είναι για τόσο λίγη χρηση του φρένου. Χρηση φρένου έγινε ελάχιστη στις εξόδους της εθνικής. Μονόπλευρο φρενάρισμα δεν παρατηρω καθολου. Σιγά σιγά στρώνουν και πιάνουν όλο και καλυτερα. Καμια ιδέα?
-
Την σωστοτερη απαντηση θα στη δωσει ενα φρενομετρο με σταδιακο πατημα στο πεταλι του φρενου γιατι μπορει σαν τελικη δυναμη να εχεις την ιδια αλλα στις ενδειαμεσες καταστασεις να υπαρχει διαφορα, μεχρι 10% ειναι ανεκτη.
-
Μετά απο 2,5 χρόνια περίπου ήρθε η ώρα να αλλάξω τα υγρά φρένων στο σέρβις της αλλαγής λαδιών που θα κάνω σύντομα. Είχα αφήσει το μεταλλικό μπουκάλι με το υγρό που περίσσεψε απο την προηγούμενη αλλαγή μέσα σε μια μεταλλική ντουλάπα που βρίσκεται εκτεθειμένη στο μπαλκόνι (με το καπάκι του καλά σφιγμένο). Είναι Dot 4 της VW με ημερομηνία λήξης 5/19. Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή να τα φουντάρω και να πάρω καινούργια; Είναι του 1ος λίτρου και έχει μείνει πολύ μέσα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις υγρασίες κτλ.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Μετά απο 2,5 χρόνια περίπου ήρθε η ώρα να αλλάξω τα υγρά φρένων στο σέρβις της αλλαγής λαδιών που θα κάνω σύντομα. Είχα αφήσει το μεταλλικό μπουκάλι με το υγρό που περίσσεψε απο την προηγούμενη αλλαγή μέσα σε μια μεταλλική ντουλάπα που βρίσκεται εκτεθειμένη στο μπαλκόνι (με το καπάκι του καλά σφιγμένο). Είναι Dot 4 της VW με ημερομηνία λήξης 5/19. Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή να τα φουντάρω και να πάρω καινούργια; Είναι του 1ος λίτρου και έχει μείνει πολύ μέσα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις υγρασίες κτλ.ΤΟ ΠΕΤΑΣ
-
ok! Ευχαριστώ για την απάντηση
-
Όταν αλλάζετε τα τακάκια σας, τί επιλέγετε;
Αλλάζετε τακάκια και στους 4 τροχούς ή μόνο στους τροχούς του ίδιου άξονα;Αν έχετε τακάκια που δεν έχουν φαγωθεί ομοιόμορφα το μέσα με το έξω, του δεξιού τροχού και του αριστερού ανά άξονα,
τί άποψη έχετε για το rotation στα τακάκια ; -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Όταν αλλάζετε τα τακάκια σας, τί επιλέγετε;
Αλλάζετε τακάκια και στους 4 τροχούς ή μόνο στους τροχούς του ίδιου άξονα;Αν έχετε τακάκια που δεν έχουν φαγωθεί ομοιόμορφα το μέσα με το έξω, του δεξιού τροχού και του αριστερού ανά άξονα,
τί άποψη έχετε για το rotation στα τακάκια ;A. Aλλάζουμε τα τακάκια που έχουν - τελειώσει.
Β. Κάνουμε service στις δαγκάνες και στις γλύστρες να μην κολλάνε και τρώνε μονόπαντα τα τακάκια
Γ. Δεν κάνουμε rotation, αφήνουμε τα τακάκια εκεί που είναι που έχουν πατήσει και έχουν κάνει τα δικά τους σημάδια στους δίσκους. -
Οταν λεμε σερβις σε δαγκανες γλυστρες, τι περιλαμβανει;
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Οταν λεμε σερβις σε δαγκανες γλυστρες, τι περιλαμβανει;Θα εννοεί το τριψιμο, καθάρισμα και τη λίπανση.
Πάντως σε φόρουμ του εξωτερικού, ένα rotation το κάνουν στα τακάκια αρκετοί.
Η άνιση φθορά στα τακάκια είναι άλλωστε κανόνας σχεδόν,
για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη μάκα που μαζευεται στις γλίστρες. -
Δεν θεωρώ το rotation στα τακάκια έξυπνη κίνηση γιατί μέχρι να πατήσουν δεν έχεις καλό φρένο για 30-50-100 χλμ ανάλογα με τη σκληρότητα τους. Και σιγά το έξοδο όταν μιλάμε για απλά τακάκια / δίσκους σε σχέση με μια άτυχη στιγμή που μπορεί να σου προκύψει στο μεσοδιάστημα που το φρένο σου δεν θα είναι στο 100%.
Τέλος πάντως ο καθένας κάνει ότι νομίζει και παίρνει και τα ρίσκα του.
-
Ενώ έχεις δίκιο,
το σκεπτικό είναι πως το ίδιο συμβαίνει και με τα ολοκαίνουρια τακάκια μέχρι να φαγωθούν.
Απλά τα χρησιμοποιημένα έχουν το πέλμα ήδη μορφοποιημένο στην προηγούμενη θέση τους,
και αυτό όντως είναι ένα θέμα παραπάνω. -
Rotation στα τακακια......για να γλυτωσεις ποσα € και χλμ;;;;;
Τραγικο μου φαινεται και τοσα χρονια που οδηγω δεν εχω δει σε καποιο απο τα αυτοκινητα μου ανιση φθορα ωστε ας πουμε να δικαιολογει κατι τετοιο.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις