-
Έχει αλλάξει κανείς τα φρένα του Corsa D (246mm) σε αυτά του Grande Punto (284mm) να μας πει εντυπώσεις;
Σκέφτομαι να κάνω την μετατροπή (δαγκάνες & δίσκους), θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα λέτε;
-
Σε Ford Kuga 2.5T αλλαξαμε τακακια μπροστα και πισω και απο τοτε μολις ζεσταθουν τα φρενα σφυριζουν!Νομίζω σφυριζουν τα μπροστα .Μπροστα βαλαμε μαμα ford και πισω ferodo.Μηπως τα 'εκαψα' τα τακακια στο στρωσιμο?Αν και δεν τα πιεσα...Απο την αλλαγη εχω κανει 3.000 χλμ μηπως δεν εχουν στρωσει ακομα?
Υ.Γ.Ειναι η πρωτη αλλαγή τακακια του αυτοκινήτου...χλμ:35.000.
Ευχαριστώ! -
Καθάρισε τους δίσκους καλά? Εφαγε ελάχιστα τις γωνίες των τακακιων ? Έβαλε γρασσο χαλκού στη πλάτη του τακακιου? Καθαρισε και γρασσαρε τις γλυστρες των δαγκανων? Αν δεν γνωρίζεις ξανακανε μια βόλτα απο κει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καθάρισε τους δίσκους καλά? Εφαγε ελάχιστα τις γωνίες των τακακιων ? Έβαλε γρασσο χαλκού στη πλάτη του τακακιου? Καθαρισε και γρασσαρε τις γλυστρες των δαγκανων? Αν δεν γνωρίζεις ξανακανε μια βόλτα απο κει.Τους καθαρισε,εφαγε και τις γωνίες τωρα τα υπολοιπα νομιζω οχι αλλα και παλι δε θα σφυραγε και κρυο?
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καθάρισε τους δίσκους καλά? Εφαγε ελάχιστα τις γωνίες των τακακιων ? Έβαλε γρασσο χαλκού στη πλάτη του τακακιου? Καθαρισε και γρασσαρε τις γλυστρες των δαγκανων? Αν δεν γνωρίζεις ξανακανε μια βόλτα απο κει.
Τους καθαρισε,εφαγε και τις γωνίες τωρα τα υπολοιπα νομιζω οχι αλλα και παλι δε θα σφυραγε και κρυο?
Οχι απαραιτητα, να τους βαλει και παστα χαλκου στη πλατη και να δει τις γλυστρες των δαγκανων.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τους καθαρισε,εφαγε και τις γωνίες τωρα τα υπολοιπα νομιζω οχι αλλα και παλι δε θα σφυραγε και κρυο?
Οχι απαραιτητα, να τους βαλει και παστα χαλκου στη πλατη και να δει τις γλυστρες των δαγκανων.
Σκέφτηκα να κανω ενα καλο φρεναρισμα στην εθνική μήπως 'στρωσουν' καλυτερα...χαζη ιδέα?
-
καλημέρα.
Θέλω να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια στο opel corsa c 1.4 twinport 2004 αλλά υπάρχουν 2 διαφορετικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη δισκόπλακα... 260 και 240mm πός να βρω ποια παίρνω εγώ χωρίς να βγάλω την δισκόπλακα? -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
καλημέρα.
Θέλω να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια στο opel corsa c 1.4 twinport 2004 αλλά υπάρχουν 2 διαφορετικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη δισκόπλακα... 260 και 240mm πός να βρω ποια παίρνω εγώ χωρίς να βγάλω την δισκόπλακα?Γιάννη, 260mm δίνει ο παρακάτω,
http://www.autotires.gr/opel-corsa-c-f0 ... nport-90hp -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
καλημέρα.
Θέλω να αλλάξω δισκόπλακες και τακάκια στο opel corsa c 1.4 twinport 2004 αλλά υπάρχουν 2 διαφορετικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη δισκόπλακα... 260 και 240mm πός να βρω ποια παίρνω εγώ χωρίς να βγάλω την δισκόπλακα?-
Δεν χρειαζεται να βγαλεις δισκοπλακα, τη ροδα μονο αρκει
-
αν η ζαντα εχει μεγαλα κενα, μετρας με προσοχη αποσταση κορυφης δισκοπλακας απο το εδαφος (α) , αποσταση κεντρου ζαντας απο το εδαφος (β), αφαιρεις β απο το α και διπλασιαζεις το αποτελεσμα και βρισκεις την διαμετρο δισκοπλακας.
-
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα clio IV dci 90hp και έχω κάνει 51.000 και έχω αλλάξει ήδη μια φορα τακάκια και τώρα πια θέλω πάλι τακάκια αλλά και δίσκους. Εμπρος μόνο. Πισω έχει ταμπουρα.
Τα τακάκια της ρενο φθειρονται πολυ γρήγορα σε αυτο το αυτοκίνητο. Τουλάχιστον μέχρι και 15 μήνες περιπου πριν που άλλαξα τα τακάκια.
Σκέφτομαι να πάρω μόνος μου άλλους δίσκους και τακάκια και όχι της μαμάς και να πάω σε ένα συνεργείο να τους πω να μου τα βάλουν.
Ισως να αγοράσω απο κάποιο μαγαζι σαν και αυτα
http://www.maxxparts.gr/ https://www.onparts.gr http://www.bestparts.gr/Έχετε να προτεινετε κατι να προσέξω ή να αποφύγω? Δε θα ήθελα να πάρω τακάκια που να τρίζουν. Τι να προτιμήσω? Μήπως να πάω σε χαρακτή δισκόπλακα? Θα δω κάποια διαφορα απο δισκόπλακα των 15ε η μια με μια ίδιας εταιρίας που κάνει 55ε η μία? Συγκεκριμένα αναφέρομαι στη Brembo.
-
Δεν θα βρείς λύση, αυτά τα μοντέλα με τις 16¨ζάντες φοράνε μικρά τακάκια που υπερθερμαίνονται και καταστρέφονται καταστρέφοντας και τους δίσκους + ότι είναι ντήζελ που δεν κόβει με κατάβασμα ταχύτητας, και δυστυχώς δεν υπάρχουν τακάκια με καλύτερη πάστα.
Οι λύσεις είναι 2, η μια είναι να βρείς μεταχειρισμένες δαγκάνες από το μοντέλο σου που φορούσε ζάντες 17¨από το εργοστάσιο, αυτές οι δαγκάνες φοράνε μεγαλύτερο τακάκι σαν αυτά που φορούσε το Clio 3 / Megane 2, οι δίσκοι είναι ίδιοι.
Η άλλη λύση είναι ακριβή, να βάλεις τετραπίστονες δαγκάνες με μεγαλύτερους δίσκους, υπάρχει και ενδιάμεση λύση να κάνεις τους δίσκους σου διαιρούμενους και να βάλεις τακάκια ferodo DS2500 τα οποία θα κοπούν και ταιριάξουν στις δαγκάνες που έχεις.
Στο Renaultclub έχουν συζητηθεί επί μακρόν τα προβλήματα των φρένων του μοντέλου και κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί οι παραπάνω λύσεις, να θυμάσαι ότι τα φρένα και τα υλικά τους φθείρονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, οπότε άλλαξε ρυθμό για να αντέχουν περισσότερο.
-
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Εψαξα στο γουγλο δε βρηκα κατι απο renaultclub ελλαδα η εξωτερικο για τα φρενα δυστυχως. Θα ψαξω για αυτες τις δαγκανες απο το clio με τις 17αρες ζαντες.
Αλλιως ισως να βαλω απλα αλλα μαρκα δισκους και τακακια και ελπιζω να αντεχουν περισσοτερο απο τα εργοστασιακα. -
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Εψαξα στο γουγλο δε βρηκα κατι απο renaultclub ελλαδα η εξωτερικο για τα φρενα δυστυχως. Θα ψαξω για αυτες τις δαγκανες απο το clio με τις 17αρες ζαντες.
Αλλιως ισως να βαλω απλα αλλα μαρκα δισκους και τακακια και ελπιζω να αντεχουν περισσοτερο απο τα εργοστασιακα.Ειδικά για το Clio4 στο greekrenaultclub.gr υπάρχουν 80 σελίδες εκτός των σελίδων για φρένα που αφορούν άλλα μον΄τελα κια γενικότερα.
-
Απο καιρο καταλαβαινα πως το φρεναρισμα μου χειροτερευε,οχι μονο η αμεσοτητα και ο θορυβος αλλα & η αποσταση απο την ωρα που εβαζα το σημαδι και πατουσα.
Αλλο ενα εκνευριστικο εως επικινδυνο ηταν πως μετα απο ζορισμα σε στροφιλικι οταν εβγαινα Εθνικη Οδο ενοιωθα καμια φορα το πεταλ να κολλαει στην επαναφορα !
Τα υγρα φρενων σιγουρα ηθελαν αλλαγη ομως επι τη ευκαιρια ειπα να αλλαξω & τακακια (ασχετα αν μου ειχαν πει πως ειχαν ακομη 'ψωμι') με αλλης μαρκας.
Οταν πηγα να παρω το αμαξι με περιμενε μια δυσαρεστη εκπληξη,ο τεχνικος μου ειπε πως το ενα τακακι ηταν σχεδον κολλημενο στην δισκοπλακα,βγηκε δυσκολα & στο αλλο ειχε ρωγμες η παστα.
Το ενα κομματι μου ειπε αποκολληθηκε και επεσε κατω καθως το εβγαζε ενω το αλλο με ρωγμη κι αυτο ειχε μεινει επανω,εγω ο ιδιος με την μυτη απο το κατσαβιδι ελαφρα το αγγιξα στην βαση & εγινε κομματια,2 εξ'αυτων θα τα δειτε παρακατω στις φωτογραφιες.
Εχει καποιος συναδελφος αναλογη εμπειρια; Αστοχια υλικου;
Οχι ασκοπη καταπονηση παντως εκ μερους μου. -
Αλλαξα πριν 1 μηνα περιπου δισκους και τακακια πισω.Οι δισκοι που μπηκαν ειναι Febi bilstein και τα τακακια Ate original.
Eντυπωσεις σιγουρα καποια βελτιωση αφου οι παλιοι δισκοι ειχαν πολυυυ νυχι και τα τακακια ηταν αρκετα παλια(οχι τελειωμενα).
Να σημειωσω πως αλλαχθηκαν ολα τα υγρα φρενων.
Μπροστα οι δισκοι μου ειναι οκ απο φθορα αλλα τα τακακια μου οχι.Εχω καποια οικολογικα-κεραμικα που βρωμιζουν-καφετιαζουν τον δισκο και με ασχημη αισθηση στο πενταλ καθως και με ανυπαρκτο δαγκωμα στην αρχη του φρεναρισματος.
Ενω ειχα πει πως θα εβαζα τα ferodo TQ απογοητευτηκα οταν ειδα πως δν τα στελνουν Ελλαδα οποτε 150-200ευρω για τακακια σε 20+χρονων αμαξι δν δινω.
Οποτε θελω ενα τακακι για καθημερινη χρηση,οχι σφυριγματα και κυριως με οσο γινεται καλυτερο δαγκωμα σαν οργανικο τακακι.
Τακακια που βρισκω ευκολα: Αte original,ferodo και jurid
Στο παρακατω λινκ ποια η διαφορα:
*Φεροντο με κωδικο FSL και κωδικο FDB
Αν συγκρινουμε τα Ferodo FDB με τα Jurid ποιοτητας ΟΕΜ ποια καλυπτουν καλυτερα τις προτιμησεις μου?http://www.autotires.gr/mercedes-benz-c ... kia-empros
-
Στο δεύτερο αμάξι μου ενα skoda favorit έχω πάρει τακάκια ισπανικά μάρκας psp (17 ευρω) απο τον Κουτσούκο δίπλα στο υπουργείο μεταφορών στο περιστέρι. Έχει πολύ καλό φρένο σαν οργανικό όντας κρύο, τώρα είναι στα τελειώματα του 50.000χλμ! Έχουν φαει ζόρια/αναμματα σε κατηφόρες άπειρα, πάντα φοβούμενος το fade, ποτε δεν μου κανε το παραμικρό. Παλι τα ίδια θα βάλω. Δεν προσέφεραν τίποτα περισσότερο τίποτα λιγοτερο απο γνωστές φίρμες bendix, pagid, brembo ιδιας κατηγοριας. Σαν μάρκα μου είναι παντελώς άγνωστη πάντως.
Οποτε στην κατηγορια των οργανικών τακακιων επέλεξε κάτι οικονομικό μα όλα ίδια είναι.(Γνώμη μου έπειτα απο δοκιμές στο αμαξι μου) -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αλλαξα πριν 1 μηνα περιπου δισκους και τακακια πισω.Οι δισκοι που μπηκαν ειναι Febi bilstein και τα τακακια Ate original.
Eντυπωσεις σιγουρα καποια βελτιωση αφου οι παλιοι δισκοι ειχαν πολυυυ νυχι και τα τακακια ηταν αρκετα παλια(οχι τελειωμενα).
Μπροστα οι δισκοι μου ειναι οκ απο φθορα αλλα τα τακακια μου οχι.Εχω καποια οικολογικα-κεραμικα που βρωμιζουν-καφετιαζουν τον δισκο και με ασχημη αισθηση στο πενταλ καθως και με ανυπαρκτο δαγκωμα στην αρχη του φρεναρισματος.
Ενω ειχα πει πως θα εβαζα τα ferodo TQ απογοητευτηκα οταν ειδα πως δν τα στελνουν Ελλαδα οποτε 150-200ευρω για τακακια σε 20+χρονων αμαξι δν δινω.
Οποτε θελω ενα τακακι για καθημερινη χρηση,οχι σφυριγματα και κυριως με οσο γινεται καλυτερο δαγκωμα σαν οργανικο τακακι.
Αν συγκρινουμε τα Ferodo FDB με τα Jurid ποιοτητας ΟΕΜ ποια καλυπτουν καλυτερα τις προτιμησεις μου?http://www.autotires.gr/mercedes-benz-c ... kia-empros
Που έψαξες για τα TQ και είδες ότι δεν τα φέρνουν Ελλάδα ?
Τα Ferodo FDB είναι η σειρά premier, τα FSL είναι πιο μαλακή πάστα και ακατάλληλα για βαρειά αυτοκίνητα σαν το δικό σου που ΄΄εχει και μικρό μέγεθος τακακιού και θα το λιώσεις εύκολα.
Τα TQ τα έχω βάλει παλαιότερα σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα, είναι καλά για νορμάλ οδήγηση και μέχρι εκεί, αξίζουν να ψάξεις να τα βρείς, στείλε μου στοιχεία αυτοκινήτου να ψάξω και εγώ και να σου πω που θα τα βρώ, δεν είναι ακριβά όσο αναφέρεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Που έψαξες για τα TQ και είδες ότι δεν τα φέρνουν Ελλάδα ?
Τα Ferodo FDB είναι η σειρά premier, τα FSL είναι πιο μαλακή πάστα και ακατάλληλα για βαρειά αυτοκίνητα σαν το δικό σου που ΄΄εχει και μικρό μέγεθος τακακιού και θα το λιώσεις εύκολα.
Τα TQ τα έχω βάλει παλαιότερα σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα, είναι καλά για νορμάλ οδήγηση και μέχρι εκεί, αξίζουν να ψάξεις να τα βρείς, στείλε μου στοιχεία αυτοκινήτου να ψάξω και εγώ και να σου πω που θα τα βρώ, δεν είναι ακριβά όσο αναφέρεις.
Τα ειχα βρει στο ebay 70 αυστραλιανα δολλαρια δλδ 50 ευρω.Ειναι ενα σιτε απο αυστραλια που τα πουλαει πολυ αλλα δν ειχε αποστολη προς Ελλαδα....ελεγε να συνενοηθω με τον πωλητη,πλεον δν πουλα για w202.
Ελλαδα σε σιτε με ανταλλακτικα εχει μονο τα κοινα τακακια και το streetandcircuit δν εχει για w202
Aν δν βρω τα TQ θα παω σε Premier ή jurid oem(ποιο να ναι καλυτερο)
Ουσιαστικα θελω ενα τακακι με καλο δαγκωμα...η διαρκεια δν με νοιαζει τοσο πολυ μιας και οταν τρεχω το κανω σε ανηφορικες διαδρομες και με 120 αλογα σπανια παταω δυνατο φρενο πριν απο στροφη. -
Σε Accord 1/03 τήν 1η φορά μετά απο 280.000χιλιόμετρα άλλαξα σέτ δισκόπλακες+τακάκια.
Την 1η φορά μετά απο 2.500 χλμ οι δισκόπλακες στράβωσαν(AP-BREMBO+ ZTEC Τακάκια).Λογικά απο αστοχία υλικού επιστράφηκαν τα χρήματα.
Το καλύτερο τακάκι για εμένα είναι της TRW(κόστος 60 ευρώ).Πλέον μετα απο 40.000χλμ θα ξανατοποθετήσω της TRW τακάκια. -
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Σε Accord 1/03 τήν 1η φορά μετά απο 280.000χιλιόμετρα άλλαξα σέτ δισκόπλακες+τακάκια.
Την 1η φορά μετά απο 2.500 χλμ οι δισκόπλακες στράβωσαν(AP-BREMBO+ ZTEC Τακάκια).Λογικά απο αστοχία υλικού επιστράφηκαν τα χρήματα.
Το καλύτερο τακάκι για εμένα είναι της TRW(κόστος 60 ευρώ).Πλέον μετα απο 40.000χλμ θα ξανατοποθετήσω της TRW τακάκια.Τα εστρωσες τα φρενα σου?Και εγω νομιζα οτι τα ειχα στρωσει καποτε αλλα μετα απο ενα 10 λεπτο σε κατηφορικη διαδρομη το πενταλ βυθιζονταν μεσα και η οσμη των φρενων καλυπτε οικοδομικο τετραγωνο...Ευτυχως οι δισκοπλακες(ΑΤΕ) εμειναν αθικτες μεχρι σημερα
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις