-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τα γιαπωνεζικα τακακια AKEBONO τι γνωριζετε?H Akebono κατασκευαζει συστηματα φρενων (δαγκανες κλπ), ενδεχομενως τα δικα σου να ειναι τετοια αν δεν ειναι Mando.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αυτοί οι δίσκοι μπήκαν πίσω σε Renault Clio 3 197 στο Λονδίνο με πολύθ καλά αποτελέσματα αφού κάθε πίσω δίσκος ελάφρωσε κατά 3 κιλάΝα πω εδώ ότι οι πίσω δίσκοι σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι δίσκος / μουαγιέ / ρουλεμάν μαγνητικό, αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο βαρύς, ολόκληρα 9.8 κιλά, με το μουγιέ που φτιάχνω ελαφρώνει κατά 3 - 4 κιλά ανάλογα τη χρήση του αυτοκίνητου, πχ ο τελευταίος που ετοίμασα και θα στείλω στη Σκωτία πάλι σε Clio R3 είναι ελαφρύτεροες κατά 700gr από τον 1ο δίσκο που έστειλα εκεί, να σημειώσω ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχοι δίσκοι πουθενά, είναι δική μου ιδέα και υλοποίηση.
Αυτοί οι δίσκοι μπήκαν σε Renault Clio R3 γνήσιο αγωνιστικό Renault sport του Paul Ballantyne που συμμετείχε στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα ασφάλτου το οποίο κέρδισε ο Paul πριν 3 κυριακές
Το αυτοκίνητο του Paul είναι αυτό
Βλέπω στο αγωνιστικό να μην έχεις κάνει χαρακιές
Γιατί;;;
-
Δεν το ζήτησε.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για τα γιαπωνεζικα τακακια AKEBONO τι γνωριζετε?
H Akebono κατασκευαζει συστηματα φρενων (δαγκανες κλπ), ενδεχομενως τα δικα σου να ειναι τετοια αν δεν ειναι Mando.
Ασε τα δικα μου ειναι MANDO και ειναι τελεια!
Ρωταω για τα Akebono γιατι τοποθετηθηκαν σε civic type-r εναντι των ferodo ds2500 που φοραγε, ημιμεταλλικα εννοειται αντιστοιχης σειρας με τα ferodo (made in Japan) , αλλα δεν εχω καμια εικονα πληροφοριων για αυτα τα τακακια περα απο τα πολυ θετικα σχολια του μαστορα. Οσο απο τιμη βγηκαν ακριβως στη μιση εναντι των ds που δεν ηταν και ετοιμοπαραδοτα.
Τωρα ειναι σε στρωσιμο ακομη δεν εχουν φαει ξυλο, αν και η πρωτη αισθηση ειναι οτι κρυα πιανουν πιο καλα απο οτι τα ds2500. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τα γιαπωνεζικα τακακια AKEBONO τι γνωριζετε?
H Akebono κατασκευαζει συστηματα φρενων (δαγκανες κλπ), ενδεχομενως τα δικα σου να ειναι τετοια αν δεν ειναι Mando.
Ασε τα δικα μου ειναι MANDO και ειναι τελεια!
Ρωταω για τα Akebono γιατι τοποθετηθηκαν σε civic type-r εναντι των ferodo ds2500 που φοραγε, ημιμεταλλικα εννοειται αντιστοιχης σειρας με τα ferodo (made in Japan) , αλλα δεν εχω καμια εικονα πληροφοριων για αυτα τα τακακια περα απο τα πολυ θετικα σχολια του μαστορα. Οσο απο τιμη βγηκαν ακριβως στη μιση εναντι των ds που δεν ηταν και ετοιμοπαραδοτα.
Τωρα ειναι σε στρωσιμο ακομη δεν εχουν φαει ξυλο, αν και η πρωτη αισθηση ειναι οτι κρυα πιανουν πιο καλα απο οτι τα ds2500.Νεοτερα απο αυτο το τακακι(το Akebono), απλα με αφησε απο φρενο σε κατι ζορια φρεναριστος απο 160+ σε κατηφορα, σε ανοιχτο αδειο δρομο με ασφαλεια καθως ηταν το πρωτο δυνατο τεστ μετα το στρωσιμο τους. Μυρισαν και βγαλαν και καπνους απο το 2ο με αποκορυφωση στο 3ο πατημα. Τα ds2500 στο ιδιο σημειο πιαναν σαν αγκυρες δεν μασαγαν τιποτα. Θα παω στον μαστορα να ζητησω αλλαγη σε ds2500 με οποια διαφορα κοστιζει, αλλα θελω να μαθω αν τα ds2500 κυκλοφορούν σε διάφορες παστες(οπως τα 3000) ή κυκλοφορουν μονο με μια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Νεοτερα απο αυτο το τακακι(το Akebono), απλα με αφησε απο φρενο σε κατι ζορια φρεναριστος απο 160+ σε κατηφορα, σε ανοιχτο αδειο δρομο με ασφαλεια καθως ηταν το πρωτο δυνατο τεστ μετα το στρωσιμο τους. Μυρισαν και βγαλαν και καπνους απο το 2ο με αποκορυφωση στο 3ο πατημα. Τα ds2500 στο ιδιο σημειο πιαναν σαν αγκυρες δεν μασαγαν τιποτα. Θα παω στον μαστορα να ζητησω αλλαγη σε ds2500 με οποια διαφορα κοστιζει, αλλα θελω να μαθω αν τα ds2500 κυκλοφορούν σε διάφορες παστες(οπως τα 3000) ή κυκλοφορουν μονο με μια?Τωρα ειναι σε στρωσιμο ακομη δεν εχουν φαει ξυλο, αν και** η πρωτη αισθηση ειναι οτι κρυα πιανουν πιο καλα απο οτι τα ds2500**.
Μετα Χριστον προφητης: ισως αυτη η φραση να ηθελε να μας προειδοποιησει οτι ειναι πιο 'καθημερινο' τακακι απο το DS2500.
-
Σωστός ο Θοδωρής, όταν τα γράφω με γράφουν.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Νεοτερα απο αυτο το τακακι(το Akebono), απλα με αφησε απο φρενο σε κατι ζορια φρεναριστος απο 160+ σε κατηφορα, σε ανοιχτο αδειο δρομο με ασφαλεια καθως ηταν το πρωτο δυνατο τεστ μετα το στρωσιμο τους. Μυρισαν και βγαλαν και καπνους απο το 2ο με αποκορυφωση στο 3ο πατημα. Τα ds2500 στο ιδιο σημειο πιαναν σαν αγκυρες δεν μασαγαν τιποτα. Θα παω στον μαστορα να ζητησω αλλαγη σε ds2500 με οποια διαφορα κοστιζει, αλλα θελω να μαθω αν τα ds2500 κυκλοφορούν σε διάφορες παστες(οπως τα 3000) ή κυκλοφορουν μονο με μια?
Τωρα ειναι σε στρωσιμο ακομη δεν εχουν φαει ξυλο, αν και** η πρωτη αισθηση ειναι οτι κρυα πιανουν πιο καλα απο οτι τα ds2500**.
Μετα Χριστον προφητης: ισως αυτη η φραση να ηθελε να μας προειδοποιησει οτι ειναι πιο 'καθημερινο' τακακι απο το DS2500.
Πρεπει να ειναι πολυ μουφα τακακι........και καθαρα βολταδικο τακακι να φοραγε,δεν νομιζω να συμπεριφεροτανε ετσι,τουλαχιστον στα 160 χλμ.....δεν τη λες και σουπερουαου ταχυτητα
-
Τα στοκ τακάκια στα περισσότερα αυτοκίνητα με καλά φρένα δεν καταλαβαίνουν τίποτα από φρενάρισμα 160-0. Το αν θα αντέξουν απανωτό 2ο και 3ο φρενάρισμα βέβαια, χωρίς να πέσουν σε απόδοση, ποικίλει. Αλλά χωρίς να έχει ζοριστεί, δεν μιλάμε για αντοχή αλλά για απαράδεκτα και ανεπαρκή φρένα.
-
Απαντηστε μου αν ξερετε για το ds2500 αν κυκλοφορει σε παραπανω απο μια παστες γιατι θελω να το αγορασω αμεσα. Επισης σε ποια μαγαζια το βρισκω στην Αθηνα?
-
μια παστα ειναι απο οτι ξερω, μαγαζι ελτρεκα στην πειραιως.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Απαντηστε μου αν ξερετε για το ds2500 αν κυκλοφορει σε παραπανω απο μια παστες γιατι θελω να το αγορασω αμεσα. Επισης σε ποια μαγαζια το βρισκω στην Αθηνα?Γιάννη μια είναι η πάστα στο DS2500, τα βρίσκεις και στην Spare απέναντι από το Γεωπονική σχολή στην Καβάλας δεξιά από Αθήνα προς Ελευσίνα, ζήτα τον Τάσο.
-
Παιδιά, από τακάκια και δισκόφρενα mintex έχει κανείς εμπειρία?
Η ίδια ερώτηση ισχύει και για bosch.Πήρα προσφορά για ένα peugeot 207 1,4 90hp που έχω και μου είπαν για τακάκια και δίσκους mintex 140 ευρώ, ενώ για τα αντίστοιχα bosch 160 ευρώ (μαζί με υγρά φρένων και εργασία για όλα).
Οι τιμές μου φαίνονται αρκετά καλές, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να προτιμήσω μια από τις 2 εταιρείες ή να κοιτάξω και σε κάτι άλλο. Την mintex τη γνωρίζω σαν εταιρεία, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Από bosch δεν έχω ιδέα τι παίζει στα φρένα.Τα φώτα σας.
-
Ο χρήστης Driver///M έγραψε:
Η ίδια ερώτηση ισχύει και για bosch.Πήρα προσφορά για ένα peugeot 207 1,4 90hp που έχω και μου είπαν για τακάκια και δίσκους mintex 140 ευρώ, ενώ για τα αντίστοιχα bosch 160 ευρώ (μαζί με υγρά φρένων και εργασία για όλα).
Οι τιμές μου φαίνονται αρκετά καλές, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να προτιμήσω μια από τις 2 εταιρείες ή να κοιτάξω και σε κάτι άλλο. Την mintex τη γνωρίζω σαν εταιρεία, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Από bosch δεν έχω ιδέα τι παίζει στα φρένα.Τα φώτα σας.
Καλά τόσο σπάνιες εταιρείες είναι η mintex και η bosch που δεν χρησιμοποίησε κανείς προϊόντα τους?
-
Δεν ξερω αν ειναι το σωστο θεμα η ερωτηση μου....Βλεπω οτι το να παρεις ανταλλακτικα απο το ιντερνετ συμφερει εως και 50% στην τιμη.Με προβληματιζει ομως το εξης.Σε αναλωσιμα οπως οι δισκοι η τα τακακια η ιδια εταιρια π.χ.bosch βγαζει και σετ δισκους με 20 ευρω και σετ δισκους 35 ευρω.Διαφορα δεν αναφερεται πουθενα.Αν παρω αυτους με 20 ευρω απλα θα χρειαστουν προωρη αντικατασταση η θα σπασει κανας δισκος στο φρεναρισμα?Η ειναι το ιδιο ανταλλακτικο και σε κοροιδευουν αν παρεις το ακριβοτερο?
-
θα εχει καπου διαφορα, στη διαμετρο η στο παχος του δισκου
-
Ο χρήστης Driver///M έγραψε:
Καλά τόσο σπάνιες εταιρείες είναι η mintex και η bosch που δεν χρησιμοποίησε κανείς προϊόντα τους?
Οι τιμες που γραφεις ειναι μονο για μπροστα ή μπρος πισω?
-
Βρε παιδιά, απο όσα ξέρετε...
BMW 316, μοντέλο Ε90 του 2008. Το κοντέρ γράφει 55.000 χλμ. Οι δίσκοι έχουν πολύ μεγάλο νύχι κι είναι κατευθείαν για αλλαγή.
Είνια δυνατόν να πέσαμε σε περίπτωση; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βρε παιδιά, απο όσα ξέρετε...
BMW 316, μοντέλο Ε90 του 2008. Το κοντέρ γράφει 55.000 χλμ. Οι δίσκοι έχουν πολύ μεγάλο νύχι κι είναι κατευθείαν για αλλαγή.
Είνια δυνατόν να πέσαμε σε περίπτωση;το ατος μου με 132Κ και το 6αρι με 67Κ χλμ........δεν έχουν υποψία νυχιού!!!
θα μου πεις άλλα υλικά,άλλα βάρη και δεν ξέρω τι χρήση είχε πριν απο εσένα...... -
Ο χρήστης sonakias έγραψε:
Οι τιμες που γραφεις ειναι μονο για μπροστα ή μπρος πισω?
Μονο για μπροστα.
Εκτος του οτι το 1400αρι εχει ταμπουρα πισω, δεν παιζει να βρει κανεις 4 τακακια και δισκοφρεμα με εργατικα και υγρα στην τιμη αυτη αλλωστε.Φιλε με την Ε90, εγω εχω μια 320 και οι δισκοι στα 58.000χλμ ειναι αψογοι.
Κινειται βεβαια πιο πολυ για ταξιδια αλλα και παλι δεν δικαιολογειται η περιπτωση σου.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις