-
Μοραρης Μανος Παναγούλη και Ζαϊμη 1 Αγ.Παρασκευή, Τηλ: 2106080173
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Στα απλά Brembo δεν μπορώ να βρώ χαρακτηριστικά γθια να κάνω μια οποιαδήποτε σύγκριση, από την άλλη η Ferodo μετά τα Premier μια σκάλα επάνω έχει τα DS Performance και ακόμα πιο πάνω έχει τα DS 2500.
Tα Galfer που έρχονται στην Ελλάδα η πάστα τους είναι η 1055 αντίστοιχη των DS Performance, έχει και την 1065 που είναι ανάμεσα στο DS 2500 και DS 3000 αλλά από ότι ξέρω δεν την φέρνει στην Ελλάδα.
Τα Premier είναι πολύ καλά για απλό καθημερινό τακάκι, δεν είναι για το κάτι παραπάνω, ανάμεσα σε αυτό και στο DS Performance είναι το Ferodo Thermoquite, και αυτό πολύ καλό καθημερινό τακάκι αλλά μέχρι εκεί.
Δεν ξέρω πως οδηγάς και τι απαιτήσεις έχεις από τα φρένα σου, από μακρυά δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, το στύλ φρεναρίσματος που έχει ένας οδηγός μπορεί να κάνει ένα απλό τακάκι θεό, όπως και επίσης να καταστρέψει ακόμα και το καλύτερο τακάκι σπάζοντας και τους δίσκους.
Οδηγάω σε κανονικούς ρυθμούς με αρκετά γρήγορα περάσματα ~180 χλμ όπου το επιτρέπει βέβαια ο δρόμος, άλλωστε το αυτοκίνητό μου δεν είναι κανένα super car για να κάνεις ταρζανιές
Φαντάζομαι πως τα Ferodo Premier με καλύπτουν επαρκώς απλώς έχω ακούσει απο αρκετούς πως είναι μαλακά και δεν βγάζουν παραπάνω από 20-30 Κ χλμ. Γι΄αυτό ψάχνω κάτι ίσως πιό ανθεκτικό
το εξειδικευμένο συνεργείο φρένων του Μάνου
Που είναι βρε παιδιά αυτό το συνεργείο του Μάνου ;
Με τα premier δεν έχεις 2ο πάτημα από τα 180 χλμ, στη μέση του 2ου πατήματος θα μείνεις από φρένα, το αμέσως επόμενο στη σειρά της Ferodo είναι το DS Performance, και αμέσως μετά πας στο DS 2500.
-
Μόλις μου ήρθαν οι δίσκοι από HiSpec στη δουλειά.
Η ζυγαριά έδειξε
5.1¨kg για τον καθένα από τους εμπρός (304χ25.4mm)
1.7 kg για τον καθένα από τους πίσω (247χ8mm)Για να δούμε οι δαγκάνες πόσο θα κάνουν.....
-
Σε τι οφείλεται το μονόπλευρο φρενάρισμα (στον ίδιο άξονα) σε ένα σύγχρονο αμάξι? Είναι θέμα φθοράς ή ρυθμίσεων?
Πέρασα πρόσφατα κτέο (για πρώτη φορά, 4 χρόνια) και η διαφορά μεταξύ αριστερού-δεξιού τροχού για τον μπροστά άξονα ήταν
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μόλις μου ήρθαν οι δίσκοι από HiSpec στη δουλειά.Η ζυγαριά έδειξε
1.7 kg για τον καθένα από τους πίσω (247χ8mm)Για να δούμε οι δαγκάνες πόσο θα κάνουν.....
Καλώς τους δέχτηκες Νίκο.
-
Να 'σαι καλά Παναγιώτη.
Σύντομα κοντά σου για τα ...δέοντα!Τώρα συνειδητοποίησα τι έγραφες για τους 380mm που σου έφεραν όσον αφορά το βάρος...
Καλά, πούπουλο είναι οι δικοί μου! -
Να 'σαι καλά Παναγιώτη.
Σύντομα κοντά σου για τα ...δέοντα!Τώρα συνειδητοποίησα τι έγραφες για τους 380mm που σου έφεραν όσον αφορά το βάρος...
Καλά, πούπουλο είναι οι δικοί μου!Καλά, σου φεύγει η μαγκιά όταν πας να τους σηκώσεις.
-
Παναγιώτη αν σου ζαλίζουν τον έρωτα πολύ και θέλουν φρένα άγκυρες, έχει έτοιμα εδώ
Youtube VideoΜια δυο μετατροπές θα κάνεις και ταιριάξανε παντού
Φρενάρες όμως
-
πολυ εντυπωσιακο το 2ο ,ακομα και αν ειναι ξεφορτωτο.
-
4 Τύποι τακακιών που χρησιμοποιούμε
Όταν έρθει η ώρα να αλλάξουμε τα τακάκια μας, πρέπει να γνωρίζουμε τι τύποι τακακιών υπάρχουν σήμερα στην αγορά, ώστε να επιλέξουμε τον σωστό τύπο που να ταιριάζει στο αυτοκίνητο μας ( Βάρος, Ιπποδύναμη, τύπος αμαξώματος ) και στον τρόπο οδήγησης μας, αμυντικός, επιθετικός, καθημερινός, μαχητής του σαββατοκύριακου κλπ.
Τακάκια ημιμεταλλικά ( Semi Metallic )
Η πάστα των ημιμεταλλικών τακακιών αποτελείται από 30% έως 65% μεταλλικά στοιχεία, τα πιο κοινά είναι ατσαλόμαλλο, χαλκός, σύρμα και άλλα μεταλλικά στοιχεία που αποτελούν τη συνταγή κάθε κατασκευαστή.
Τα τακάκια αυτά λόγω των υλικών που περιέχει η πάστα τους είναι σχετικά σκληρά έως σκληρά και παρουσιάζουν αυξημένη φθορά στις δισκόπλακες, επίσης τα ημιμεταλλικά τακάκια δεν αγαπούν τις χαμηλές θερμοκρασίες και για να δείξουν τα πολλά πλεονεκτήματα τους πρέπει να ξεπεράσουν τους 100-120c.Oργανικά τακάκια χωρίς αμίαντο ( Non-asbestos Organic )
Τα αυθεντικά λεγόμενα Οργανικά τακάκια είναι τα τακάκια των περασμένων χρόνων που στα συστατικά τους το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν αμίαντος.
Ο αμίαντος είναι το καλύτερο και πλέον κατάλληλο υλικό τριβής αφού αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή τριβής από όλα τα υλικά και είναι ταυτόχρονα και μαλακός χωρίς να φθείρει υπερβολικά τις δισκόπλακες, αλλά είναι καρκινογόνος και έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα όμως δεν έχει βρεθεί το υλικό εκείνο που έχει τις ιδιότητες του αμίαντου σαν υλικό τριβής.
Τα σημερινά λοιπόν οργανικά τακάκια, τα λεγόμενα και ΝΑΟ, κατασκευάζονται από οργανικές ύλες όπως διάφορες ίνες, γυαλί, καουτσούκ, ακόμα και ίνες Κέβλαρ. Συνήθως είναι μαλακά και δεν παράγουν θόρυβο αλλά φθείρονται γρήγορα και παράγουν πολύ σκόνη.Χαμηλού μετάλλου ( Low Metallic NAO )
Tα τακάκια αυτά χρησιμοποιούν τη φόρμουλα της συνταγής των Οργανικών έχοντας στη σύνθεση της πάστας τους και μικτή ποσότητα χαλκού και μεταλλικών στοιχείων που βοηθούν τη μεταφορά και άνοδο της θερμοκρασίας ώστε να έχουν μεγαλύτερο συντελεστή τριβής που βελτιώνει το φρενάρισμα.
Λόγω της προσθήκης των μεταλλικών στοιχείων στην πάστα τους, τα τακάκια αυτά παρουσιάζουν συγκριτικά ελαφριά σκόνη και παράγουν ελαφρύ θόρυβο.Κεραμικά τακάκια ( Ceramic Brake Pads )
Τα κεραμικά τακάκια στην σύνθεσή τους περιέχουν κυρίως κεραμικές ίνες και διάφορα υλικά, συνήθως είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα τακάκια, δεν παράγουν σκόνη που λερώνει τις ζάντες και δεν παράγουν θόρυβο, έχουν καλό συντελεστή τριβής και δεν φθείρουν τις δισκόπλακες.
Αυτά όσον αφορά τα λόγια και έργα των κατασκευαστών τακακιών, γιατί υπάρχει και η δική μου γνώμη μετά από παρατηρήσεις χρόνων και μετρήσεις στην πίστα των Μεγάρων.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των κεραμικών τακακιών αν τους πιστέψει κανείς θα νομίζει ότι ανακάλυψε το ιδανικό τακάκι, ελάχιστη έως καθόλου σκόνη, ελάχιστος έως καθόλου θόρυβος, και γερό δάγκωμα.
Έτσι είναι και μέχρι εδώ όλα καλά, αυτό είναι το τυράκι, ας δούμε και την φάκα, βέβαια για να μην είμαι τελείως κακός, όλα τα πολύ καλά ομολογουμένως στοιχεία των κεραμικών τακακιών ισχύουν εκεί που το αυτοκίνητο έχει μια νορμάλ χρήση, γραφείο, σπίτι, σούπερμαρκετ, χαλαρές βόλτες στην παραλία, και γενικά για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.Όταν όμως πάψουν οι μεταφορές προσώπων και αρχίζει το οδήγημα τότε πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής πολύ σοβαρά προβλήματα τους.
1ον. Μειώνεται πολύ ο συντελεστής τριβής όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.
**2ον. **Αντέχει μέχρι και 800c χωρίς να παθαίνει fade, άρα ο οδηγός δεν έχει καμμιά ένδειξη ότι ζεστάθηκαν πολύ τα φρένα του.
Έτσι με τον συντελεστή τριβής να μειώνεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία των φρένων το αυτοκίνητο δεν φρενάρει όσο πρέπει, ο οδηγός επιμένει να πατά γερά το φρένο το οποίο δείχνει να μην πιάνει καθόλου, επιμένει ο οδηγός, οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν, ο συντελεστής τριβής έχει πέσει στα τάρταρα, το τακάκι δεν μας ειδοποιεί ότι πρέπει να μειώσουμε ρυθμό γιατί δεν παθαίνει fade όπως είπα, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι υψηλότερες από τη θερμοκρασιακή αντοχή του δίσκου, και να επακολουθήσει η κατάρρευσή του, να σπάσει δηλαδή.
Το συμπέρασμα μου από τα κεραμικά τακάκια είναι ότι φτιάχτηκαν για τους ήρεμους ανθρώπους των γραφείων που πηγαίνουν ήσυχα στη δουλειά τους και χρειάζονται τον υψηλό συντελεστή τριβής τα κρύα πρωινά που πρέπει να σταματήσουν στο πρώτο φανάρι χωρίς να τους φύγει η ψυχή, και την Κυριακή πλένουν το αμάξι τους για να γυμνάζονται και θέλουν οι ακριβές ζάντες τους να είναι καθαρές. Για αυτή τη χρήση είναι τέλεια τακάκια αλλά μέχρι εκεί.
Τα οργανικά και τα χαμηλού μετάλλου τώρα είναι μία από τα ίδια όταν τα πιέσεις παραπάνω + τη βρώμα και την επιπλέον φθορά. Οι οδηγοί που οδηγάνε πραγματικά και χαίρονται τα αμάξια τους και δεν μεταφέρονται απλά από αυτό, πρέπει να έχουν τακάκια ημιμεταλλικά για να έχουν φρένα παντού και πάντα, και ας κοστίζει λόγο παραπάνω η αγορά και η μεγαλύτερη φθορά τους, ας έχουν και λίγο θόρυβο κάπου – κάπου και λίγο βρώμικες ζάντες, δεν είναι τίποτα σπουδαίο.
Το σπουδαίο είναι να μείνεις από φρένα χωρίς να το έχεις επιδιώξει, γιατί τα σύγχρονα αυτοκίνητα, και κυρίως τα SUV, αναγκάζουν τα φρένα μέσω του ESP σε υπερωρίες σε βουνίσιες διαδρομές χωρίς ο οδηγός να το καταλαβαίνει, και όταν έχει μαζέψει χλμ και χρειαστεί πραγματικά τα φρένα, αυτά θα τον έχουν εγκαταλείψει από βράσιμο.
Τελικά φαίνεται καθαρά ότι μισώ τα κεραμικά τακάκια ε !
-
Μεταξύ οργανικών και κεραμικών τακακιών για οδήγηση καθημερινή προς σχετικά σπορτίφ (χωρίς όμως επιδίωξη συχνών/ακαριαίων φρεναρισμάτων από τον οδηγό), ποιος από τους 2 τύπους προκρίνεται από πλευράς απόδοσης και διάρκειας ζωής;
-
Μόλις μου ήρθαν οι δίσκοι από HiSpec στη δουλειά.Η ζυγαριά έδειξε
Έτσι για σύγκριση, 282 από 308 μκ2, 6.655 kg.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μεταξύ οργανικών και κεραμικών τακακιών για οδήγηση καθημερινή προς σχετικά σπορτίφ (χωρίς όμως επιδίωξη συχνών/ακαριαίων φρεναρισμάτων από τον οδηγό), ποιος από τους 2 τύπους προκρίνεται από πλευράς απόδοσης και διάρκειας ζωής;Κεραμικά, τουλάχιστον γλυτώνεις τη βρώμα στις ζάντες.
-
Oκ ευχαριστώ Παναγιώτη.
-
ξερει καποιος πιο ειναι το επιτρεπτο οριο στο παχος στα πισω τακακια σε golf 6 tsi 122ps!? να τα τσεκαρω μια μονος γιατι τα ακουω να τσιριζουν 3 στα 4 φρεναρισματα(ευτυχώς οχι έντονα!).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μόλις μου ήρθαν οι δίσκοι από HiSpec στη δουλειά.
http://s10.postimg.org/85r5whjex/IMG_20 ... 24_sml.jpg
Η ζυγαριά έδειξε
Έτσι για σύγκριση, 282 από 308 μκ2, 6.655 kg.
Χρησιμοποιημένες ή 'του κουτιού' Κωνσταντίνε?
Με τι πάχος? 28? -
Τοποθετημένες πάνω σε καινούριο αμάξι με λίγα χιλιόμετρα. 26 χλστ πάχος, 28 χλστ είναι οι 304 χλστ διαμέτρου.
-
Τα textar τί λένε ;
-
Eίναι μέλος του τεράστιου TMD Friction Group που περιλαμβάνει τις κάτωθι εταιρίες υλικών τριβής, τώρα τι ανακατεύουν μεταξύ τους, και τι μπορεί να είναι ένα Textar που δεν μας λένε τα χαρακτηριστικά του όταν αδελφές εταιρίες είναι Pagit και η Mintex που έχουν τα πάντα, τι να σου πω.
Σαφώς και έχει μια σταθερή και αξιοπρεπή ποιότητα σε σχέση με τα Κινέζικα, καλά είναι και τα Wagner, νέα εταιρία τoυ Federal Mogul group που βγάζει τα Ferodo, πήρε φίλος Wagner των 25€ για Clio II και μείναμε μαλάκες συγκριτικά με το κόστος πάντα, τα πήρε για κανένα μήνα μέχρι να του φτιάξω δίσκους και τα ξέσκισε και δεν κατάλαβαν τίποτα.
Θέλω να πω ότι με τις άγνωστες θυγατρικές των κορυφαίων εταιριών δεν ξέρεις τι μπορεί να παίζει, σίγουρα είναι αξιοπρεπέστατα στη χειρότερη περίπτωση, αλλά μπορεί να βγούν και τεφαρίκια
http://aftermarket.federalmogul.com/en- ... /home.aspx
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τοποθετημένες πάνω σε καινούριο αμάξι με λίγα χιλιόμετρα. 26 χλστ πάχος, 28 χλστ είναι οι 304 χλστ διαμέτρου.26 ήθελα να γράψω...
Οι 304 οι δικές μου είναι λίγο πιο λεπτές από τις 283 μου (όταν ήταν νέες, γιατί τώρα οι 283 μου είναι 22.9 η μία και 23.1 η άλλη ).
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις