-
Ευχαριστω θα περασω μαλλον απο εκει να δω τι παιζει!Θα περασω και απο εναν φρενά στη Μεσογειων που ειδα πριν λιγο!
-
Συνέχεια αλληλογραφίας με CARBOTECH....
Φοβούνται ότι με XP8 γύρω-γύρω 'λόγω μεγάλου συντελεστή τριβής' (διαβάστε απάντησή τους παρακάτω), υπάρχει περίπτωση στον πίσω άξονα να έχω μπλοκάρισμα - παρότι τους εξηγώ ότι δεν πειράζω τίποτα στην κατανομή πέδησης (brake bias) κι ότι τα πίσω φρένα θα έχουν μαμά δαγκάνες και μαμά διάμετρο (247mm) ενώ τα μπροστά θα είναι τετραπίστονα με μεγαλύτερους δίσκους από τους μαμά, i.e. πιο δυνατά από πριν σε σχέση με τα πίσω. Να αγνοήσω τις 'ανησυχίες' τους?*Carbotech Europe Ltd wrote:
Hi,
Ds2500 has a much lower friction rating and requires higher pedal pressure/clamping pressure compared to our pads, hence can be used on both front and rear of front wheel drive cars usually with no problems, moving to XP8 on the rear which produces much more friction and more importantly at much less pedal pressure/clamping pressure will im sure give you rear locking issues, i tried this setup (XP8 f&r) in my old DC2 Integra and rear locking was a big problem, however if you wanted to try them it might work for you but im not confident, also i suspect price might be a problem as they are going to be around the same price as your front pads, maybe even a little more as i think i need to buy some stock pads to use as cores as im not sure i have new backing plates for this fitment because its so rare we do it, but i will need to double check that for you.Going to AX6 is certainly another good option and it falls between the XP8 and ds2500 in terms of performance and is a proven combination on rear of front wheel drive cars running XP8 on the front, again though price is often the killer.
This is one of the reason i recommended the ds2500 for the rear as it cost effective solution, also i know it works well enough in rear alongside XP8 in the front and due it its linear nature gives no nasty surprises.
Let me know what you think and i can look at total price on making up some rear AX6 or XP8 for you.
Thanks
IanCARBOTECH EUROPE LTD
UK -
Δεν έχει σχέση με τον προβληματισμό σου, αλλά πολύ άνετος ο Ian στην αναφορά των 'ανταγωνιστών'(;) ds2500, σαν να είναι σημείο αναφοράς.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Δεν έχει σχέση με τον προβληματισμό σου, αλλά πολύ άνετος ο Ian στην αναφορά των 'ανταγωνιστών'(;) ds2500, σαν να είναι σημείο αναφοράς.o Ian χρησιμοποιει το 2500 σαν αναφορα επειδη ειναι γνωστη ποσοτητα-ποιοτητα αρα και σημειο αναφορας.
ο Ιαν εχει μεγαλη εμπειρια απο τρακντευ με εβο(και οχι μονο),ειναι τρειντερ στο lancerregister.com ,και εκει το 2500 εχει πολυ κακη φημη.λογω των προβληματων που εχει διμιουργησει.
Τολμω να πω,οτι λογω του Ιαν και της καλης δουλειας που εχει κανει στην κοινοτητα των εβο,ισως να εχει παραπανω απο 60-70 μεριδιο αγορας στο λανσερετζιστερ.
οσο αφορα τα carbotech εχετε υποψιν , οτι η Αγγλια δεν εχει τελωνειο,αλλα εχει ακριβα τα συγκεκριμενα τακακια σε συγκριση με την Αμερικη.
Εαν ειναι να αγορασεις μπρος πισω τακακια και πανε κανα 400-500αρι ευρω αξιζει να ριξεις και μια ματια στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου.εντιτ
οσο για το τι παστα να διαλεξεις,φιλοιμε 8αρια μπρος πισω σε εβο δεν εχουν θεματα με μπλοκαρισματα πισω.Ολα τα αυτοκινητα βεβαια δεν ειναι ιδια,οποτε ακολουθησε τις οδηγιες του γιατι εχει μεγαλη εμπειρια στις πωλησεις τακακιων για χρηση πιστας,γρηγορη δρομου κλπ.
-
Ευχαριστώ για το feedback Δημήτρη.
Εάν τα μαμά τακάκια ΔΕΝ έχουν ίδιο συντελεστή τριβής εμπρός & πίσω (*) τότε έχει δίκιο να ανησυχεί - δεν θα αλλάξει μόνο η δύναμη που θα χρειάζεται στο πεντάλ για να πάρω ένα συγκεκριμένο ρυθμό επιβράδυνσης αλλά και η κατανομή πέδησης με XP8 εμπρός-πίσω.
Αν είναι ίδια, το μόνο που θ'αλλάξει βάζοντας XP8 παντού θα είναι η απαιτούμενη δύναμη στο πεντάλ, συν τη διαφορά στην κατανομή που θα κάνουν οι δαγκάνες της AP και οι μεγαλύτεροι δίσκοι εμπρός.DS2500 (ή ακόμα χειρότερα μαμά πάστα) που πρότεινε αρχικά ο Ιαν (όντως πολύ 'άνετος' - προς τιμήν του) δεν παίζει να μπουν πίσω με ΧP8 εμπρός. Γενικά θέλω να το αποφύγω το Ferodo.
Αλλά βλέπει θετικά και το XP8 εμπρός με ΑΧ6 πίσω... Το ΑΧ6 'ψήνεται' λίγο πιο χαμηλά (675 σε σχέση με 740 βαθμούς του XP8 απ' ότι αναφέρουν) αλλά δουλεύει και πιο καλά κρύο (μπαίνει στη ζώνη 'σωστής' απόδοσης από τους 60-65 vs 90 του XP8) και το προτείνουν ακόμα και για track days για -
Nίκο η μέθοδος ( μπακαλίστικη όπως την αποκάλεσες, είναι μπακαλίστικη ) γιατί εμπλέκονται πολλά υλικά στην πάστα που ανάλογα με την συμπιεστικότητα της στιγμής + τη θερμοκρασία της στιγμής ( πίεση στο πεντάλ του φρένου ) προσφέρουν λιγότερη ή περισσότερη πρόσφυση στο υλικό που ακουμπάνε, οπότε ότι και να δείς δεν θα είναι ενδεικτικό.
Επίσης σε ένα αυτό αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό κατανημητή πίεσης η προκύπτουσα διαφορά στην μεγαλύτερη πίεση πίσω, ή σε ελάφρωμα του άξονα κατά το φρενάρισμα, ή σε ίσο συντελεστή τριβής τριβής με τα εμπρός τακάκια, ρυθμίζεται με ακρίβεια συνεχώς οπότε δεν συντρέχει λόγος τόσου ψαξίματος όσο σε αυτοκίνητα με μηχανικό κατανεμητή πίεσης.
Θα θυμάσαι τις κόκκινες αγωνιστικές ΑΡ 5200 που είχες δεί όταν είχες έρθει και τις συζητούσαμε, για τους 345mm δίσκους για την κρήτη για ένα Golf 5 450 ΗΡ, όταν τα έστρωσε το παλικάρι με πήρε τηλέφωνο στος 23.00 βράδυ τρελλαμένος, μου λέει φρενάρισε από τα 280 χλμ και έγραψαν τα εμπρός φτερά στα λάστιχα από το χαμήλωμα της μούρης, του είπα να κόψει τις μαλακίες γιατί δε θα βρούνε να θάψουνε αν κάτι πάει στραβά με αυτές τις ταχύτητες.
Μου είπε επίσης ότι το πίσω δεν κουνήθηκε καθόλου, θέλω να πω ότι στα σύγχρονα αυτοκίνητα κάποιες λεπτομέρειες που ίσχυαν για τα παλαιότερα απλά δεν ισχύουν, τα πω εδώ ότι τα φρένα τους τα πίσω είναι οι απλοί μονοί μαμά δίσκοι, και θα βάλουμε και τα πίσω με καμπάνες του S3 που είναι μεγαλύτερα και αεριζόμενα.
Αυτά είναι τα φρένα του
-
Τα ΧΡ8 είναι εξαιρετικά τακάκια αλλά, στο δικό μου τουλάχιστον setup και στο δικό μου αυτοκίνητο (*), με Girodisc διαιρούμενους δίσκους μπροστά και μαμά δίσκους πίσω, ενώ φρενάρουν τρομερά και θα τα ξαναχρησιμοποιήσω, έχουν 2 θέματα (α) αυξημένο θόρυβο προφανώς λόγω πολλής χρήσης στην πόλη, εκτός όντως στρώνουν (β) φαγώθηκαν σε 40000 χλμ. οι μπροστά δίσκοι ενώ τα τακάκια είναι πρακτικά άθικτα. Οπότε ναι μεν μένω σε αυτά τα τακάκια αλλά πάω για αλλαγή δίσκων, μόνο που δε βρίσκω τι να βάλω
Γενικά, όπως δεν υπάρχει αυτοκίνητο πχ. 400 ίππων, που να πηγαίνει για 400 ίππους αλλά να καίει για 200 έτσι και για να φρενάρεις σωστά κάτι θα τρώγεται, είτε το τακάκι, είτε ο δίσκος, είτε και τα δύο ισορροπημένα, που είναι φυσικά και το ζητούμενο. Ε στην περίπτωση σου θα έλεγα να βάλεις τα ΧΡ8 (*) τουλάχιστον μπροστά αλλά αν οι δίσκοι σου δεν είναι και τόσο καλής ποιότητας (όπως πχ. οι ΑΡ του dim8) τότε ίσως έχεις θεματάκι φθοράς στο μέλλον. Και φασαρίας αν κινείσαι στην πόλη, αυτό δεν το γλυτώνεις νομίζω.
(*) Η σύγκριση με το δικό σου είναι λάθος λόγω διαφοράς 500 κιλών βάρους (πολλά εκ των οποίων στον πίσω άξονα) και 4κίνησης. Πιστεύω ότι ο Ian έχει δίκιο που σου συστήνει κάτι 'χαλαρότερο' για πίσω
-
Kαί η ferodo τα ίδια προτείνει, πχ λέει σαν μπούσουλα, πίσω ένα νούμερο της κατώτερη πάστα ( θερμοκρασία & συντελεστή τριβής ) για ισορροπία.
Αυτά σαν βάση και βέβαια με παραλλαγές και δοκιμές ανάλογα το βάρος, το είδος αγώνα, ( πίστα - ράλλυ - αντοχής ) τα λάστιχα κλπ
DS 2500 F / 4003 R
DS 3000 F / DS 2500
DS 1.11 F / DS 3000 R
DS 2.11 F / DS 1.11 R -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Παιδιά πείτε κανένα καλό συνεργείο για φρένα ,κατά προτίμηση προς βόρεια Αθήνα.Τελικά πρέπει να αλλάξω και πίσω δίσκους και τακάκια στο ΜΙΝΙ και στο έμπιστο υποτίθεται συνεργείο μου ζητάνε 180 ευρώ.
150 τα ανταλλακτικά και 30εργασια...
Τα ανταλλακτικά στο mister auto παίζουν απο 70 έως 85 ευρώ ...Sent from my T100TA using Tapatalk
Για κάνε μια ερώτηση για τα ανταλλακτικά στον κατσιαφα στην οδο αναγεννήσεως στη μεταμόρφωση. Εχει πολύ καλες τιμές σε οτι αφορα φρένα, απο εκεί ψωνιζω πολλά χρόνια τώρα.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Eνταξει έγραψες.
60 ευρω δισκοι τακακια & αισθητηρας, και θα με στείλει και κάπου να τα βάλω με 20-25 ευρω.Οτι πρέπει για το αδηφάγο τέρας μου...
Ευχαριστώ Alxnks!!!
Σημειώνω εδω οτι πήγα χθες και σε ενα άλλο εξειδικευμένο ο οποιος μου ζητησε 210 ευρω... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε ναι μεν μένω σε αυτά τα τακάκια αλλά πάω για αλλαγή δίσκων, μόνο που δε βρίσκω τι να βάλωperformance friction βαλε.Πολυ καλες κριτικες για την αντοχη τους.
http://www.indigo-gt.com/catalog/index. ... cts_id=954 -
Σκεφτόμουν δίσκους χωρίς χαρακιές ή τρύπες για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ο θόρυβος να προέρχεται από εκεί (καθώς και ένα άλλο πρόβλημα που λησμόνησα να αναφέρω, θόρυβο-βουητό αλλά χωρίς τρέμουλο ή επίπτωση στο φρενάρισμα, πέραν της ψυχολογικής, σε φρενάρισμα από υψηλές ταχύτητες, το οποίο σχεδόν σίγουρα νομίζω οφείλεται στις χαρακιές)
Ιδιαίτερα οι τρύπες με φοβίζουν λίγο σε σχέση με την αντοχή τους (πχ. ακόμα και μαμά δισκόπλακες από Ε90 Μ3 ράγιζαν...)
-
Ναςς δεν ειναι διαμπερης τρυπες,ειναι λακουβιτσες με πολυ μικρο βαθος.Δεν εχω δει ποτε να ανοιγουν σε τετοιες pf δισκοπλακες.
ο θορυβος που ακους σε δυνατα φρενα ειναι φυσιολογικος λογω των χαρακιων.
-
Α μάλιστα, δεν φαινόταν καλά.
Εσένα σου κάνει θόρυβο με ΧΡ8 και αυτούς τους δίσκους (α) από υψηλές ταχύτητες (β) στην πόλη ? (ΟΚ για το (β) ξέρω ) -
με τους χαρακτους ναι κανει θορυβο.Οχι μεσα στην πολη σε κανονικα φρεναρισματα,αλλα μονο οταν φρεναρω δυνατα.
Τωρα εαν φρεναρω δυνατα στη Συγγρου απο τα 140 ναι θα το κανει.
στην εθνικη εαν φρεναρω απο τα 200 για διοδια πχ,οχι δεν θα το κανει.
Το κανει στα δυνατα φρεναρισματα μονο. -
Nido, τι δαγκάνες φοράς στα 304;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Επίσης σε ένα αυτό αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό κατανημητή πίεσης η προκύπτουσα διαφορά στην μεγαλύτερη πίεση πίσω, ή σε ελάφρωμα του άξονα κατά το φρενάρισμα, ή σε ίσο συντελεστή τριβής τριβής με τα εμπρός τακάκια, ρυθμίζεται με ακρίβεια συνεχώς οπότε δεν συντρέχει λόγος τόσου ψαξίματος όσο σε αυτοκίνητα με μηχανικό κατανεμητή πίεσης.
.....
θέλω να πω ότι στα σύγχρονα αυτοκίνητα κάποιες λεπτομέρειες που ίσχυαν για τα παλαιότερα απλά δεν ισχύουν
Πιστεύω ότι ο Ian έχει δίκιο που σου συστήνει κάτι 'χαλαρότερο' για πίσω
Ευχαριστώ αμφότερους.
Τον βρίσκω λίγο 'υπερβολικό' τον Ian.Αρχικά μου πρότεινε να βάλω XP8 μόνο μπροστά, και πίσω ν'αφήσω τη μαμά πάστα (ή να δοκιμάσω DS2500). Όμως, ο συντελεστής τριβής των μαμά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των XP8. To ίδιο και η γραμμικότητα της δύναμης πέδησης που δίνουν καθώς αυξάνει η θερμοκρασία τους. Αυτά ενώ του γράφω ότι τα μπροστά θα είναι -όταν είναι έτοιμα- με τις δαγκάνες της AP πιο δυνατά από τα μαμά, συνεπώς θα φρενάρουν δυνατότερα απ΄ ότι πριν, ενώ τα πίσω όχι, οπότε και μόνον εξαιτίας αυτού θα είναι σαν να έχω βάλει πιο δυνατά τακάκια εμπρός απ' ότι είχα πριν...
Στη συνέχεια μου έφερε ως παράδειγμα μπλοκαρίσματος πίσω άξονα με ίδια πάστα γύρω-γύρω το Integra του 1995 με το μηχανικό κατανεμητή πέδησης......
Και τέλος μου αποκάλυψε ότι αν θέλω και για πίσω XP8 (ή AX6 αν αυτό αποφασίσω) θα πρέπει να αγοράσει ένα σετ μαμά τακάκια γιατί δεν έχει έτοιμες backing plates, οπότε μπορεί το κόστος τους να μου φανεί υπερβολικό.....Στην πράξη δε θα είναι πρόβλημα, αφού έχω κρατήσει τα παλιά μου και μπορώ να του τα στείλω.
Πάντως Αμερική πράγματι έχουν πολύ λιγότερο (thanks Δημήτρη). Τα πίσω σε XP8 τα έχουν $151.
Πολύ καλύτερο το αμερικάνικο site γενικά....Nido, τι δαγκάνες φοράς στα 304;
Ακόμα είμαι με τα μαμά 283 Κωνσταντίνε, που έβαλες κι εσύ αν θυμάμαι καλά.
Περιμένω μέσα στον Ιούλιο αυτές:
http://www.apracing.com/product_details ... -1034.aspx -
Ναι, τα ίδια κι εγώ. Απλά κοιτάω ένα αμάξι που φοράει τα 340 με πλευστη μονοπιστονη και ψάχνω να δω τι παίζει.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
οσο αφορα τα carbotech εχετε υποψιν , οτι η Αγγλια δεν εχει τελωνειο,αλλα εχει ακριβα τα συγκεκριμενα τακακια σε συγκριση με την Αμερικη.
Εαν ειναι να αγορασεις μπρος πισω τακακια και πανε κανα 400-500αρι ευρω αξιζει να ριξεις και μια ματια στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου.Μεγάλη διαφορά, ειδικά αν έχεις κάποιον να στα φέρει από Αμερική....
Από Αγγλία μαζί με μεταφορικά, για XP8 εμπρός - ΑΧ6 πίσω, βγαίνει ένα 400άρι ευρώ και κάτι ψιλά.
Από Αμερική (τους έστειλα email χθες βράδυ, αφού βρήκα μοντέλα, τιμές κλπ στο πολύ καλά οργανωμένο website τους, και μου απάντησαν σήμερα) έρχονται περίπου 300 δολλάρια = κάτω από 230 ευρώ για εμπρός-πίσω, και μπορεί να μου τα φέρει φίλος που θα έρθει από Βοστώνη αρχές Αυγούστου.
-
oποτε ετσι θα γλυτωσεις και μεταφορικα + τελωνειο
και εγω απο Ιαν ψωνισα την πρωτη φορα το 2006 ή το 2007(320 ευρω μονο τα εμπρος + 280 τα πισω ),την επομενη απο Αμερικη,με τα μισα χρηματα
-
Να και η απάντηση του Αμερικάνου dealer της Carbotech που τον ρώτησα και τι συντελεστή τριβής έχει κι αν αντέχει στην πίστα το 1521 αν το βάλεις στον πίσω άξονα σε ελαφρύ προσθιοκίνητο:
*Nick,
Carbotech is still trying to get their hands on a set of the 'cores.' Yes this is for getting a set of stock pads and using the backing plates, they do this for low quantity versions, since it costs so much money to develop and design a mold, they put the pad material on the back of a stock backing plate. I will let you know of the cost ASAP, shouldn't be more than $30.I would recommend against using the 1521 pads for the track at all. I don't know the mu, Carbotech keeps all of that information and doesn't share any of it. AX6 front and rear would be a great pad to use for that light weight car.
Just for reference, where will these pads be shipped to?
Best Regards,
Nick Triggiano / General Manager*
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις