-
Καλημέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Σε ferodo βγάζει μόνο τα premier. Σε ebc αν και τα δείχνει στον κατάλογο( πράσινα) εν τούτοις δεν είναι διαθέσιμη ακόμη. Hawk, pagid, bendix δεν βγάζουν, η ΑΡ βγάζει μόνο για τις δικές της δαγκάνες ενώ τα carbotech τα θεωρώ υπερβολικά για το συγκεκριμένο αμάξι. Η Wagner δεν δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και ότι έχει είναι για αυτοκίνητα Αμερικής,Ασίας. Μόνο η mintex βγάζει ένα σετ αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα από τα premier.
-
Κάπου έχεις λάθος, τακάκια Wagner έχω πάρει αρκετές φορές και μάλιστα από τη γειτονιά μου στην Αγ.Παρασκευή, πάρε τηλ΄στο 210 6000855 και ζήτα τον Γιώργο στα ανταλλακτικά και πες του τι ψάχνεις, θα σε βοηθήσει και θα σου προτείνει ίσως και κάτι άλλο.
Το ΑΧ6 της Carbotech είναι αντίστοιχο ίσως και καλύτερο του DS2500 χωρίς θόρυβο και πιάνει από κρύο.
Η εταιρία είναι Σ. Παναγόπουλος
-
Εγώ ψάχνω πατώντας Wagner brake pads και με βγάζει στο αμερικάνικο site. Αυτά τα Wagner που πουλάει αυτός ο Παναγόπουλος είναι σίγουρα καλύτερα από τα premier?
-
Τα Thermoquite τα είχα βάλει στι δικό μου και στους γιού μου, μου άρεσαν πολύ μέχρι εκεί που τα περίμενα, δεν είναι για να κατέβεις την Πεντέλη με την ταυτότητα στο στόμα αλλά είναι κάπου εκεί κοντά, και αθόρυνα λόγω κατασκευής τους.
H πάστα τους βγαίνει και στην πίσω πλευρά και ακουμπάει στο έμβολο και δεν τρίζουν, Ρώτα τον Παναγόπουλο αν τα έχει, εγώ θα πάω το πρωί από εκεί να πάρω βίδες, είμαι 300 μέτρα μακριά, θα ρωτήσω αν έχει κλπ και θα σου πω.
-
Τα Thermoquite τα είχα βάλει στι δικό μου και στους γιού μου, μου άρεσαν πολύ μέχρι εκεί που τα περίμενα, δεν είναι για να κατέβεις την Πεντέλη με την ταυτότητα στο στόμα αλλά είναι κάπου εκεί κοντά, και αθόρυνα λόγω κατασκευής τους.
H πάστα τους βγαίνει και στην πίσω πλευρά και ακουμπάει στο έμβολο και δεν τρίζουν, Ρώτα τον Παναγόπουλο αν τα έχει, εγώ θα πάω το πρωί από εκεί να πάρω βίδες, είμαι 300 μέτρα μακριά, θα ρωτήσω αν έχει κλπ και θα σου πω.
θα του τηλεφωνήσω μετά τις 11,30. Εάν πάτε ποιο νωρίς είναι για panda 4x4 cross του 2020. Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!
-
Επειδη εχω πειραματιστει με τα φρενα απο το panda αρκετες φορες... τακακι ΤΙΜΙΟ θα βρεις στην παστα του premier. Απο wagner , thermoquite κλπ δεν βγαινουν κωδικοι για τα δικα μας ουτε για πλακα. Το ειχα ψαξει και παλαιοτερα και δεν αξιζει ΤΟΣΟ κοστος για να παρεις το τιποτα. Εαν θελεις και εχεις διαθεση να παιξεις παραπανω πας στα ds2500 ωπου πλεον ξεκινανε και φρεναρουνε καλα απο χαμηλες θερμοκρασιες. Απο δισκο βαλε και τον μαμα αντεχει το ξυλο . Εαν παλι θελεις κατι αλλο εκτος απο premier πανε σε Galfer/ Ate που ειναι τιμιοτατο. Αλλωστε στο panda για να φτασεις να φρεναρεις τοσο καλα θελεις και καλα υγρα σε στυλ ΑΤΕ BLUE DOT 4 , και σωληνακια. Θα δεις μια σχετικα καλη διαφορα αλλα εως εκει .
-
Επειδη εχω πειραματιστει με τα φρενα απο το panda αρκετες φορες... τακακι ΤΙΜΙΟ θα βρεις στην παστα του premier. Απο wagner , thermoquite κλπ δεν βγαινουν κωδικοι για τα δικα μας ουτε για πλακα. Το ειχα ψαξει και παλαιοτερα και δεν αξιζει ΤΟΣΟ κοστος για να παρεις το τιποτα. Εαν θελεις και εχεις διαθεση να παιξεις παραπανω πας στα ds2500 ωπου πλεον ξεκινανε και φρεναρουνε καλα απο χαμηλες θερμοκρασιες. Απο δισκο βαλε και τον μαμα αντεχει το ξυλο . Εαν παλι θελεις κατι αλλο εκτος απο premier πανε σε Galfer/ Ate που ειναι τιμιοτατο. Αλλωστε στο panda για να φτασεις να φρεναρεις τοσο καλα θελεις και καλα υγρα σε στυλ ΑΤΕ BLUE DOT 4 , και σωληνακια. Θα δεις μια σχετικα καλη διαφορα αλλα εως εκει .
Τα premier τα ξέρω. Τα φορούσα στο προηγούμενό μου panda 4x4 (169). Σωληνάκια και υγρά φοράω ήδη.
-
Πάντως επειδή ταξιδεύω συχνά με panda 1.2 2015 φίλου, δεν έχω δει ποτέ κάποιο σημάδι κόπωσης ή μειωμένης πέδησης από τα φρένα του. Επίσης φορτωμένο σε καταβάσεις από βουνό χωρις το παραμικρό πρόβλημα.
Το αμάξι φοράει ανέκαθεν τα γνήσια , δίσκους και τακάκια. Έχει κάνει 2 αλλαγές τακακιων και μια δίσκων στα 100.000 χλμ. Επίσης δεν υπήρξε ποτέ θόρυβος.
Γνώμη μου είναι μη πειράξετε τίποτα στο συγκεκριμένο αμάξι. Θα πετάξετε τα λεφτά σας. Βέβαια δεν θα βρείτε κιόλας προϊόντα για αναβάθμιση για το συγκεκριμενο αμάξι.
Με τα premier μόνο θα πέσετε σε κόστος αρκετά καθότι είναι σίγουρα φθηνότερα από τα γνήσια. Μένει να δοκιμαστούν αν έχουν την ίδια απόδοση.
-
Αντιμετωπίζω ξανά ένα προβληματάκι με τα φρένα της w201, ειδικότερα με το ABS. Ενεργοποιείται αρκετές φορές (όχι πάντα) ακόμη και με σχεδόν 0 χιλ και περισσότερο όταν είναι στριμένο το τιμόνι. Βέβαια έχει μια διαφορετική χροιά στην αίσθηση του 'κλωτσίματος' όταν ενεργοποιείται με λίγα χλμ. Δηλαδή δεν νοιώθεις το έντονο 'κλώτσημα', αλλά κάτι πιο ήπιο με κάπως μεταλλικό ήχο.
Την προηγούμενη φορά που το έκανε, νόμιζα ότι ήθελε καθάρισμα κάποια φίσα ή ο αισθητήρας στον τροχό. Τελικά μετά από εξαέρωση του συστήματος των υγρών φρένων, όταν άλλαξα σωληνάκια στους εμπρος τροχούς, σταμάτησε για ένα μεγάλο διάστημα να το κάνει. Τώρα ξανακάνει τα ίδια. Κάποια ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει και επαναλαμβάνεται το ζήτημα; παίρνει κάπου αέρα το σύστημα; χάνει υγρά; άλλη αιτία;
Σημείωση: τα ελαστικά είναι καινούργια.
-
Ξεκινα με αλλαγη στα υγρα φρενων.
-
Ευχαριστώ Ηλία. Θα το πάω τη Δευτέρα. Το είχα ξαναπάει στο συνεργείο, αλλά εκείνη την ημέρα (ως συνήθως όταν το πας στον μηχανικό) δεν το παρουσίασε.
Ξέρεις μήπως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ υλραυλικού κυκλώματος φρένων, υγρών τιμονιού ή συμπλέκτη; Ξέχασα να γράψω ότι όταν το κάνει συνήθως στα λίγα χλμ, έχω πατήσει και τον συμπλέκτη ή είναι στριμμένο το τιμόνι.
-
Ηλιας Α wrote:
Ευχαριστώ Ηλία. Θα το πάω τη Δευτέρα για αλλαγή υγρών μιας και είναι πολλά χρόνια που δεν αλλάχθηκαν. Το είχα ξαναπάει στο συνεργείο για αυτό το ζήτημα, αλλά εκείνη την ημέρα (ως συνήθως όταν το πας στον μηχανικό) δεν το παρουσίασε.
Ξέρεις μήπως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ υδραυλικού κυκλώματος φρένων, υγρών τιμονιού ή συμπλέκτη; Ξέχασα να γράψω ότι όταν το κάνει συνήθως στα λίγα χλμ, έχω πατήσει και τον συμπλέκτη ή είναι στριμμένο το τιμόνι.
-
Το δοχειο απο τα υγρα φρενων συνηθως τροφοδοτει και τον συμπλεκτη (χωρις να επειρεαζει το ενα τη λειτουργεια του αλλου, με το τιμονι καμια σχεση.
-
Το δοχειο απο τα υγρα φρενων συνηθως τροφοδοτει και τον συμπλεκτη (χωρις να επειρεαζει το ενα τη λειτουργεια του αλλου, με το τιμονι καμια σχεση.
Πολύ χρήσιμη πληροφορία, μου εξηγεί κάπως το φαινόμενο. Σ' ευχαριστώ και πάλι Ηλία.
-
Ηλιας Α wrote:
Πολύ χρήσιμη πληροφορία, μου εξηγεί κάπως το φαινόμενο. Σ' ευχαριστώ και πάλι Ηλία.
Ακόμη δεν κατάφερα να βρω χρόνο να πάω στο συνεργείο. Ελπίζω σύντομα να έχω νέα.
-
Πρόσφατα απέκτησα ενα Opel Corsa C . Τόσο καιρό οδηγούσα 1 Mazda 6 τής οικογένειας. Φοβήθηκα με το που το οδήγησα πρώτη φορά το Corsa C. Από τακάκια φαίνεται να είναι σχετικά καινούργια . Και το πεντάλ φρένου θέλει αρκετή διαδρομή . Φαίνεται να θέλει πολυ δύναμη το πεντάλ - μεγάλη διαδρομή .
Σκέφτομαι μαζί με το ολικό service να αλλάξω εννοείται και υγρά φρένων και να βάλω και κάποια ποιοτικά τακάκια , να δούμε εάν διορθωθεί . Έχεις κάνεις παρόμοια περίπτωση με το συγκεκριμένο μοντέλο ; Οι δίσκοι του σύμφωνα με το βιβλίο Service έχουν αλλαχτεί πρίν 40,000 χιλιόμετρα και με τόν έλεγχο φαίνεται να έχουν ' ψωμί ' ακόμη επάνω τους .
-
Εχω ένα Suzuki swift sport 1600 του 08
Χρειαζεται αλλαγή δισκόφρενα τακάκια μπροστά , η τιμή που μου έδωσαν με τα ερωτικά είναι 150 euro. Θα ηθελα να ακουσω τις γνώμες σας .Ευχαριστώ !!
-
Εξαρταται απο τι ποιοτητας θα ειναι τα ανταλλακτικα. Σου ειπανε ποια θα βαλουν? Κοιτα ποσο κοστιζουν αυτα τα συγκεκριμενα που θα σου βαλουν και κρινε μονος σου . Σαν τιμη λογικη ακουγεται , αλλά αν ειναι να σου βαλουν κινεζικα , οχι
-
η τιμή που μου έδωσαν με τα ερωτικά είναι 150 euro. Θα ηθελα να ακουσω τις γνώμες σας .Ευχαριστώ !!
Αν περιλαμβάνει και ερωτικά η τιμή το λές και ευκαιρία...
-
iero wrote:
η τιμή που μου έδωσαν με τα ερωτικά είναι 150 euro. Θα ηθελα να ακουσω τις γνώμες σας .Ευχαριστώ !!
Αν περιλαμβάνει και ερωτικά η τιμή το λές και ευκαιρία...
Αρκει να μη σε κυνηγάει κανας μάυρος γκαραζιερης.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις