-
Μπρός-πίσω...μάρς!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Μπρός-πίσω...μάρς!!Λίγο πιο λιανά;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Στο Golf μου οι δίσκοι όπως μου είπε και ο μηχανικός έχουν αποκτήσει 'γυαλάδα' που φαίνεται να έγινε επειδή ζεστάθηκαν από δυνατά φρενάρισματα (δεν κάνω και κάτι σπουδαίο, φαντάζομαι από μερικές καταστάσεις που χρειάστηκε να φρενάρω από πολλά είτε γιατί με έκλεισε κάποιος είτε γιατί με έπιασε φανάρι με πολλά χλμ).
Έτσι ακούγεται κάποιος ήχος σαν 'γρονκ' μερικές φορές κατά το τέλος του φρεναρίσματος.
Οι δίσκοι έχουν λιγότερο από 40.000χλμ.Επιπλέον οι πίσω δίσκοι έχουν φαγωθεί λίγο ανισόρροπα και έχουν βουναλάκια. (ΔΕΝ τραβάω χειρόφρενα btw)
Μου τελειώνουν τα τακάκια και μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ το όλο σκηνικό.
Να αρχίσω να σκέφτομαι αλλαγή δίσκων ή είναι υπερβολή;Εχουν πολυ δοντι? Ειναι πολυ λιγα 40.000κμ για δισκους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στο Golf μου οι δίσκοι όπως μου είπε και ο μηχανικός έχουν αποκτήσει 'γυαλάδα' που φαίνεται να έγινε επειδή ζεστάθηκαν από δυνατά φρενάρισματα (δεν κάνω και κάτι σπουδαίο, φαντάζομαι από μερικές καταστάσεις που χρειάστηκε να φρενάρω από πολλά είτε γιατί με έκλεισε κάποιος είτε γιατί με έπιασε φανάρι με πολλά χλμ).
Έτσι ακούγεται κάποιος ήχος σαν 'γρονκ' μερικές φορές κατά το τέλος του φρεναρίσματος.
Οι δίσκοι έχουν λιγότερο από 40.000χλμ.Επιπλέον οι πίσω δίσκοι έχουν φαγωθεί λίγο ανισόρροπα και έχουν βουναλάκια. (ΔΕΝ τραβάω χειρόφρενα btw)
Να αρχίσω να σκέφτομαι αλλαγή δίσκων ή είναι υπερβολή;Εχουν πολυ δοντι? Ειναι πολυ λιγα 40.000κμ για δισκους.
Γενικά δεν είναι φαγωμένοι, οι πίσω όμως έχουν κάνει έντονο δόντι σε κάποια σημεία.
Αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι η 'γυαλάδα' που έχουν κάνει οι δίσκοι (όπως την είχε ο μηχανικός), που είναι από ζεστάματα που έφαγαν σε κάποια δόση (wtf) και κατά το τέλος του φρεναρίσματος προκαλεί έναν ήχο (αυτό το γρονκ που έγραψα πριν). Τον ίδιο επίσης ήχο κάνει αν αφήσω λίγο το φρένο με το αμάξι ίσα που να κυλάει. Έντονος βαθύς ήχος σαν μεταλλικό τρίψιμο. Δεν ξέρω αν έχει μειωθεί και η δύναμη φρεναρίσματος - αν και δεν έχω καταλάβει διαφορά. -
Πολυ πιθανον να ειναι απο τα τακακια οι ηχοι, εφοσον τελιωνουν αλλαξε τα και βλεπεις πως θα παει.
Πισω τωρα, δεν πιστευω να πειραζει που εχουν ελαφρια αυλακια οι δισκοι. Βασικα ποτε δεν εχω δει δισκο να ειναι απολυτα ομοιομορφος στην επιφανεια του. Ολο και κατι πιανει αναμεσα τακακι-δισκο και δημιουργει κυκλικες ραβδωσεις..
-
sort of
Honda Transalp αλλαγη μπροστινα τακακια:
πιεζεις τη δαγκανα με την παλαμη προς τη ροδα και τα 3 εμβολακια επιστρεφουν στη θεση τους. Ουτε ξεβιδωματα δαγκανες, ουτε βαλε ειδικο εργαλειο ή κατσαβιδι κοντρα, ουτε τιποτα. Μια βιδα ολη και ολη ασφαλιζει τα τακακια και τελος. Μαγικό. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γενικά δεν είναι φαγωμένοι, οι πίσω όμως έχουν κάνει έντονο δόντι σε κάποια σημεία.
Αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι η 'γυαλάδα' που έχουν κάνει οι δίσκοι (όπως την είχε ο μηχανικός), που είναι από ζεστάματα που έφαγαν σε κάποια δόση (wtf) και κατά το τέλος του φρεναρίσματος προκαλεί έναν ήχο (αυτό το γρονκ που έγραψα πριν). Τον ίδιο επίσης ήχο κάνει αν αφήσω λίγο το φρένο με το αμάξι ίσα που να κυλάει. Έντονος βαθύς ήχος σαν μεταλλικό τρίψιμο. Δεν ξέρω αν έχει μειωθεί και η δύναμη φρεναρίσματος - αν και δεν έχω καταλάβει διαφορά.H γυαλάδα θα φύγει με 2-3 γερά φρεναρίσματα 100 -> 0.
Μόνο μη σταματήσεις αμέσως μετά γιατί οι δίσκοι θα είναι ζεστοί.Οι δίσκοι γυαλίζουν από την οδήγηση στην πόλη.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Λίγο πιο λιανά;Αλλαγή και των εμπρός και των πίσω δίσκων,a.s.a.p...!!
-
Γμτ θα άλλαζα μόνο τα τακάκια πρώτα να δω πως θα πάει και αν θα φύγει ο ήχος αλλά θα πατήσουν πάνω στα βουναλάκια των δίσκων και μετά θα είναι άχρηστα για καινούριες δισκόπλακες ΑΝ τελικά αξίζει να αλλαχτούν.
Leon θα δοκιμάσω δυνατό φρενάρισμα για να δω.
Θα πάω να το δει και κανένας φρενάς να μου πει τη γνώμη του. -
Παρε καμποσες γνωμες απο φρεναδες που θα τα δουν. Μην αλλαξεις τσαμπα δισκους χωρις δοντι και χωρις να ειναι στραβοι. Κριμα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γμτ θα άλλαζα μόνο τα τακάκια πρώτα να δω πως θα πάει και αν θα φύγει ο ήχος αλλά θα πατήσουν πάνω στα βουναλάκια των δίσκων και μετά θα είναι άχρηστα για καινούριες δισκόπλακες ΑΝ τελικά αξίζει να αλλαχτούν.
Θα πάω να το δει και κανένας φρενάς να μου πει τη γνώμη του.τι εννοεις βουναλακια;;;;
αν εχεις στην επιφανεια τριβης βουναλακια τα οποια φαινονται με το ματι......τοτε οταν πατας φρενο θα χορευει το πενταλ!!!και θες δισκους ........ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Θα πάω να το δει και κανένας φρενάς να μου πει τη γνώμη του.τι εννοεις βουναλακια;;;;
αν εχεις στην επιφανεια τριβης βουναλακια τα οποια φαινονται με το ματι......τοτε οταν πατας φρενο θα χορευει το πενταλ!!!και θες δισκους ........Ραβδωσεις κυκλικες εννοει φυσικα. Οπως εχουν ολοι οι δισκοι μετα απο καποια χρηση.
-
Δε πας να το δεις σε ενα μαστορα της προκοπης,γιατι και εμενα τα ιδια μου ελεγαν και τελικα ουτε για τακακια δεν ειμαι ακομα...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
αν εχεις στην επιφανεια τριβης βουναλακια τα οποια φαινονται με το ματι......τοτε οταν πατας φρενο θα χορευει το πενταλ!!!και θες δισκους ........Ραβδωσεις κυκλικες εννοει φυσικα. Οπως εχουν ολοι οι δισκοι μετα απο καποια χρηση.
Boυναλάκια μάλλον θα εννοεί τα βαθουλώματα που κάνουν οι δίσκοι στα κενά της βάνας, ανάμεσα σε 2 κόντρες, αν η βάνα είναι αραιή ( 24 ή 36 κενά ), με το ζέσταμα του δίσκου και την πίεση του τακακιού, υποχωρεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις κόντρες της βάνας, οπότε το σημείο που δεν μπορεί να υποχωρήσει θεωρείται βουναλάκι.
-
Βουναλάκια εννοώ αυτό που περιγράφει ο Quadra.
Έσκασα μύτη σήμερα σε φρενά.
Σύμφωνα με τον φρενοmeister, ο ήχος είναι επειδή τα τακάκια όντας 6.5 χρόνια στο δρόμο, εκτός του ότι έχουν φαγωθεί είναι πολυκαιρισμένα και δεν κάνουν καλή τριβή με το δίσκο - εξ ου και η γυαλάδα.
Με καινούρια τακάκια ο δίσκος θα γίνει σταδιακά πιο ομοιόμορφος και αναμένεται να φύγει και ο ήχος μόλις διώξουν τη γυαλάδα.
Θα δείξει.Θα βάλω ATΕ λοιπόν, σύντομα
-
Αυτό με τη γυαλάδα, μου το επισήμανε και ο «δικός μου» φρενάς σήμερα το πρωΐ.
Θέλουν ξεμπούκωμα και τα φρένα, τελικά... -
Ερώτηση μέχρι να πάω συνεργείο το 147, γιατί θα σκάσω.
Σε πολύ ελαφρύ ακούμπημα του φρένου, ακούγεται μεταλλικός ήχος σαν να σέρνεται μέταλλο σε μέταλλο στον εμπρός αριστερό δίσκο. Όταν πατήσω παραπάνω το πεντάλ, σταματάει ο θόρυβος. Πρόβλημα στο φρενάρισμα δεν έχει, τα τακάκια έχουν 15.000 χλμ (με 2.000 μόνο να είναι ταρζανοοδήγηση) και έχουν ψωμί ακόμα, η δισκόπλακα δεν έχει χαρακιές πάνω της.
Καμιά ιδέα; Ψάχνοντας στο ιντερνετ είδα για κολλημένο πιστονάκι στη δαγκάνα -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ερώτηση μέχρι να πάω συνεργείο το 147, γιατί θα σκάσω.
Σε πολύ ελαφρύ ακούμπημα του φρένου, ακούγεται μεταλλικός ήχος σαν να σέρνεται μέταλλο σε μέταλλο στον εμπρός αριστερό δίσκο. Όταν πατήσω παραπάνω το πεντάλ, σταματάει ο θόρυβος. Πρόβλημα στο φρενάρισμα δεν έχει, τα τακάκια έχουν 15.000 χλμ (με 2.000 μόνο να είναι ταρζανοοδήγηση) και έχουν ψωμί ακόμα, η δισκόπλακα δεν έχει χαρακιές πάνω της.
Καμιά ιδέα; Ψάχνοντας στο ιντερνετ είδα για κολλημένο πιστονάκι στη δαγκάναΜε ενδιαφέρουν κι εμένα οι απόψεις, έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θέμα τις τελευταίες ημέρες.
-
το πιο πιθανο να εχουν φτασει στο τελος τα τακακια τα οποια εχουν ενα λαμακι η δουλεια του οποιου ειναι να βρισκει στην δισκοπλακα και να ακουμε αυτον τον μεταλλικο θορυβο λιγο πριν να μεινουμε τελειως απο τακακια, μην το αμελειτε αμεσως επισκεψη στον μηχανικο ή τον φρενα σας γιατι δεν εχετε πολλα πατηματα στο φρενο ακομα.
-
Ηλια το λαμακι που λες τσιρίζει άσχημα σε υψηλες συχνοτητες, σε στυλ κιμωλια στον πινακα (ξερω απο τα δικα μου ).
Δεν ξερω αν τα παιδια παραπάνω εχουν τον ιδιο ηχο, απο τα λεγομενα τους θα ελεγα για αλλο πραγμα, ειδικα εφοσον σταματα ο θορυβος οταν πατανε καλα το φρενο...Τελευταια φορα που ακουσα πιο χαμηλης συχνοτητας θορυβο, με πατημενο φρενο, ειχε φτασει σε σημειο να τρωγεται η δισκοπλακα, αμα τη βαζαμε στο πικαπ θα επαιζε τραγουδια.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις