-
@bassstarlet said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Μα νομίζω, πως η ανομοιόμορφη φθορά στις πλάκες, είναι φυσιολογική.
Σχετικά με τιμές, παλιά κάποιος ανέφερε, πως σε EVO η.. πλαστοπροσωπεία ζητούσε χιλιάρκου!
Κι εμενα η αντιπροσωπεια για μπροστινους δισκους και τακακια με αισθητηρα κι εργατικα ζητησε 350 ευρω.
Τελικα τοποθετησα zimmermann δισκους και textar τακακια (εταιρειες που φτιαχνουν και τα γνησια αντιστοιχα ανταλλακτικα) με αισθητηρα bosch στα 220 ευρω, με εργατικα εννοειται.Δεν ειναι τοσο μεγαλη επιστημη η αλλαγη δισκων και τακακιων ουτε προφανως χρειαζεται καποιος να παει σε γνησια ανταλλακτικα για να συνεργαστουν σωστα οι δισκοι με τα τακακια. Εναν νορμαλ συνδυασμο χρειαζεται με μια αξιοπιστη μαρκα δισκων κι ενα νορμαλ τακακι, οχι πολυ σκληρο, κι ολα καλα. 9 στις 10 φορες που δημιουργειται καποιο προβλημα μετα απο τοποθετηση νεων δισκων και τακακιων αυτο δεν προερχεται επειδη δε συνεργαζονται σωστα τα ανταλλακτικα αλλα επειδη ειτε δεν εγινε σωστη τοποθετηση, ειτε υπηρχε ηδη κι αλλο θεμα (μουαγιε, δαγκανες κλπ.) που φανηκε πιο εντονα με την αλλαγη.
-
This post is deleted! -
@manhunter said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Γεια χαρά μάγκες. Είμαι άσχετος με το θέμα φρένα και θέλω μερικές συμβουλές. Διάβασα μερικά για συντελεστές τριβής, ceramic, semi, organic τακάκια άλλα έχω πελαγώσει.
Το αυτοκίνητο είναι Toyota Celica TS μαμά και θέλει συμμάζεμα. Έκανε πάντως service στην Toyota.Ψάχνω κάτι κάλο σε value για street χρήση.
Ρώτησα στην αντιπροσωπεια και μου είπαν 170 ευρώ μόνο μπροστά δίσκοι/τακάκια. Δεν ξερω συντελεστές τριβής στα τακάκια ουτε ποιος ειναι ο κατασκευαστης δισκους/τακακια. Στο site με τα μαμα toyota parts εχει σαν κατασκευαστες τακάκια μπροστά τα NiBK PN540H και AISIN PC553H και πισω AK PA511H. Τα NiBK ειναι κατηγορία GG απο οτι ειδα στο google.
Έψαξα για aftermarket στο γνωστό γερμανικό μαγαζί με ανταλλακτικά για λογους κοστους και ξεχώρισα τις γνωστές μαρκες tmd friction group και ferodo premier. Με τα ίδια λεφτά βάζω μπρος πίσω.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι στην Αμερική δίνουν σαν standard μόνο κεραμικά τακάκια πχ akebono, advics αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να τα βρω Ευρώπη.
Έχετε να προτείνεται κάτι ?? Είμαι για καθαρά street χρήση.
Τεινω προς ferodo premier δισκους, και τακακια μπροστα Hella-Pagid με συντελεστη GF και πισω ferodo eco με συντελεστη GG. Δεν αποκλειω και τους hella δισκους εαν ειναι καλυτεροι.
Sorry για το σεντονι απλα τα εχω ολα μπερδεμενα στο μυαλο μου και δεν ξερω τελικα την τυφλα μου. Πρωτη φορα ασχολουμε με φρενα και δεν θελω να αγορασω και να το ξαναπληρωσω.
Οποια αποψη σεβαστη και ευχαριστω
170 ευρω για σοβαρους δισκους με τακακια δεν ειναι πολλα παντως. Και την hella εγω για φαναρια την ξερω, οχι για δισκους ή τακακια. Αν πας σε aftermarket εγω θα προτεινα δισκους κυριωε zimmermann ή ΑΤΕ και τακακια ΑΤΕ, ferodo ή textar κυριως. Αλλα αν η διαφορα μεταξυ τακακια-δισκους ηταν κατω απο 60-70 ευρω αναμεσα σε εργοστασιακα και αφτερμαρκετ, εγω τα εργοστασιακα θα εβαζα.
-
Τι πλεονέκτημα έχουν τα κεραμικά, σε street χρήση όπως λες;
Μήπως είναι πολλά άλογα; -
Μήπως είναι πολλά άλογα;Πολλοί λένε μόνο πλεονεκτήμα η σκόνη κατά τα άλλα αυτά που πουλάνε των 40€ κατωτέρα των κλασσικών
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Μήπως είναι πολλά άλογα;Οχι δεν εχει πολλα αλογα ουτε κανω ταρζανιες επειδη ειναι κοντα στα χρηματα σε αυτα που βρισκω εδω και ειναι οργανικα νομιζω. Δυσκολα παντως δεν μπορω να τα βρω. Ισως εχουν να κανουν και με τις πιστοποιησεις r90 για χρηση δρομου στην Ευρωπη, δεν ξερω να σου πω οποτε μαλλον χλωμο να βρω.
Νομιζω οτι εχουν καποια πλεονεκτηματα οπως λιγοτερη φθορα στον δισκο, μεγαλυτερο ευρως λειτουργίας σε θερμοκρασιες, λιγοτερη σκονη.
Δεν ειχα ποτε εμπειρια οποτε δεν ξερω εαν πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους. Μπορει να θελουν και καλυτερο δισκο απο το μαμα. Υγρα φρενων μαλλον κατι καλυτερο.Δεν ξερω
Τα χρήματα που σου ζήτησε η αντιπροσωπεία είναι νορμάλ και σίγουρα θα βάζουν κάποιο συνδυασμό δίσκων και τακάκια που είναι δοκιμασμένα.
-
Τα pagid τα τακάκια δεν είναι κακά. Χωρίς βέβαια να φτάνουν τα ATE ή τα Textar.
Μη μπλέκεις τώρα με κεραμικές δισκόπλακες. Είναι για ειδικές εφαρμογές γιατί ζεσταίνονται λιγότερο και δυσκολότερα από τις μεταλλικές σε συνεχή χρήση.
Βάλε ότι σου προτείνει η αντιπροσωπεία να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Για λίγα ευρώ παραπάνω μπορεί να γλυτώσεις από φασαρίες που πιθανόν να έχεις μετά με σφυρίγματα, ανομοιόμορφη φθορά δίσκων κλπ.
Αν τελικά καταλήξεις σε after market φρένα,το πιο ασφαλές είναι να βάλεις ίδια μάρκα δίσκους-τακάκια. -
@driver-m said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Γεια χαρά μάγκες. Είμαι άσχετος με το θέμα φρένα και θέλω μερικές συμβουλές. Διάβασα μερικά για συντελεστές τριβής, ceramic, semi, organic τακάκια άλλα έχω πελαγώσει.
Το αυτοκίνητο είναι Toyota Celica TS μαμά και θέλει συμμάζεμα. Έκανε πάντως service στην Toyota.Ψάχνω κάτι κάλο σε value για street χρήση.
Ρώτησα στην αντιπροσωπεια και μου είπαν 170 ευρώ μόνο μπροστά δίσκοι/τακάκια. Δεν ξερω συντελεστές τριβής στα τακάκια ουτε ποιος ειναι ο κατασκευαστης δισκους/τακακια. Στο site με τα μαμα toyota parts εχει σαν κατασκευαστες τακάκια μπροστά τα NiBK PN540H και AISIN PC553H και πισω AK PA511H. Τα NiBK ειναι κατηγορία GG απο οτι ειδα στο google.
Έψαξα για aftermarket στο γνωστό γερμανικό μαγαζί με ανταλλακτικά για λογους κοστους και ξεχώρισα τις γνωστές μαρκες tmd friction group και ferodo premier. Με τα ίδια λεφτά βάζω μπρος πίσω.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι στην Αμερική δίνουν σαν standard μόνο κεραμικά τακάκια πχ akebono, advics αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να τα βρω Ευρώπη.
Έχετε να προτείνεται κάτι ?? Είμαι για καθαρά street χρήση.
Τεινω προς ferodo premier δισκους, και τακακια μπροστα Hella-Pagid με συντελεστη GF και πισω ferodo eco με συντελεστη GG. Δεν αποκλειω και τους hella δισκους εαν ειναι καλυτεροι.
Sorry για το σεντονι απλα τα εχω ολα μπερδεμενα στο μυαλο μου και δεν ξερω τελικα την τυφλα μου. Πρωτη φορα ασχολουμε με φρενα και δεν θελω να αγορασω και να το ξαναπληρωσω.
Οποια αποψη σεβαστη και ευχαριστω
170 ευρω για σοβαρους δισκους με τακακια δεν ειναι πολλα παντως. Και την hella εγω για φαναρια την ξερω, οχι για δισκους ή τακακια. Αν πας σε aftermarket εγω θα προτεινα δισκους κυριωε zimmermann ή ΑΤΕ και τακακια ΑΤΕ, ferodo ή textar κυριως. Αλλα αν η διαφορα μεταξυ τακακια-δισκους ηταν κατω απο 60-70 ευρω αναμεσα σε εργοστασιακα και αφτερμαρκετ, εγω τα εργοστασιακα θα εβαζα.
170 ευρω απο αντιπροσωπεια για μπροστα οπως προειπα οποτε υπολογιζω κανα 100-120 και για πισω ? Δεν ξερω θα ρωτησω συντομα. Απο το γερμανικο site 170 βγαινουν μπρος/πισω.
Το θεμα ειναι οτι εχω διαβασει διαφορες γνωμες για ate, textar, zimmermann, jurid οτι κλπ οτι στραβωνουν και για το αυτοκινητο που μιλαμε δεν εχουν καποια σοβαρη σειρα παρα μονο συμβατους δισκους που φορανε πιο ηπια αμαξια πχ yaris, corolla verso κλπ. Δεν ξερω τι να πω.
Για την Hella γνωριζω ειναι μια εταιρια με την Pagid η οποια ειναι κατεξιωμενη στα τακακια υπολογιζα οτι ειναι καλης ποιοτητας.
Δε νομιζω να στραβωνουν οι μαρκες που αναφεραμε. Ουτε χρειαζεσαι καμια τρελη σειρα για το αυτοκινητο σου, 190 αλογα χωρις τρελο βαρος. Εγω φοραω στη διλιτρη bmw μου με 1500 κιλα βαρος συνδυασμο zimmermann δισκους και textar τακακια εδω και κανα 2 μηνες και το αποτελεσμα ειναι εφαμιλλο των αψογων εργοστασιακων φρενων. Σ'εμενα ομως η αντιοροσωπεια ηθελε 350 ευρω μονο για μπροστα ανταλλακτικα γι'αυτο κι εβαλα αφτερμαρκετ καλης ποιοτητας με 220 ευρω. Με 170 που ειπαν σ'εσενα δεν θα το εψαχνα και πολυ, θα πηγαινα στον εργοστασιακο συνδυασμο και τελος. Ιδιως δισκους αλλωστε δεν αλλαζεις και συχνα οποτε μη μπλεκεις με hella κλπ, βαλε τα γνησια που πιστευω θα ειναι αρκετα καλα γιατι και σε δοβαρα αφτερμαρκετ ανταλλακτικα να πας δε νομιζω οτι θα σου βγει πανω απο 50 ευρω η διαφορα προς τα κατω.
-
Φρενα και μλκιες... !!!
Δυναμωσε την κορνα -
Εκανα προσφατα αναβαθμιση στα φρενα του Fiesta μου (mk8 1.0). Tαυτοχρονα αλλαξα και το μεγεθος δισκοπλακας απο 262 σε 278mm που φοραει το mk8 ST. Επελεξα τους EBC GD Sports Rotors δισκους και τα EBC Yellowstuff τακακια τα οποια ειναι για Fast street driving οπως λενε. Επισης εβαλα και σωληνακια υψηλης και νεα υγρα φρενων.
Το αποτελεσμα απλα φανταστικο. Πολυ δυνατοτερο φρενο, φοβερο cold bite που το φοβομουν για τα συγκεκριμενα τακακια, πολυ μεγαλυτερη διαρκεια και αντοχη πριν παραδωσουν και οσο ζεστενονται γινονται ακομα καλυτερα. Ακριβως οτι ηθελα. Επισης αν για καποιον μετραει και πολυ ομορφο στα ματια (χαρακτος και ταυτοχρονα οχι τρυπητος/διατρητος αλλα dimple δισκος).
Τιμη λιγο πανω απο τα εργοστασιακα αλλα ειλικρινα αξιζουν και το καθε ευρω. Τα συγκεκριμενα τα ειχα ψωνισει αρκετο καιρο πριν (πανω απο χρονο) αλλα δεν τα ειχα βαλει πανω, με τιμες πριν το θεμα με την Αγγλια και τους εκτελωνισμους γιατι απο εκει ηρθαν. Πλεον οι τιμες εχουν ανεβει ομως για τα συγκεκριμενα αλλα σκεφτομαι να κανω την ιδια αναβαθμιση και για τα πισω φρενα.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι στα λεφτα που κανουν τα εργοστασιακα υπαρχουν σαφως καλυτερες επιλογες με πραγματικη αναβαθμιση στην αποδοση. Μερικες λυσεις ειναι και φθηνοτερες απο τα εργοστασιακα οπως προ-ειπατε.
Μια αλλη επιλογη μου ηταν τα ΑΤΕ.
ΑΤΕ Powerdisc δισκος με ΑΤΕ original τακακια που μου εχουν πει αλλοι κατοχοι οτι δουλευει εκπληκτικα και επισης αναβαθμιση στην αποδοση. -
Δεν είχες θέμα με τις δαγκάνες;;;
Είχαν τόσο κενό για τους μεγαλύτερους δίσκους;;; -
@ggab said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Δεν είχες θέμα με τις δαγκάνες;;;
Είχαν τόσο κενό για τους μεγαλύτερους δίσκους;;;Οι δαγκανες στο Fiesta mk8 και για τα 1.0 και για τα ST ειναι ακριβως οι ιδιες. Επισης και τα τακακια ειναι ακριβως τα ιδια.
Μονο οι βασεις για τις δισκοπλακες αλλαζουν και αυτες αλλαξα. Πηρα δλδ τις βασεις για το ST. -
Καλησπέρα, είμαι για αλλαγή σε δίσκους και τακάκια σε mercedes w204 1.6 c180 kompressor 2008. Ψάχνω κάτι καλό και αξιόπιστο έχετε να μου προτείνετε κάτι;
-
Όποια απ' τις γνωστές μάρκες και να βάλεις καλή είναι. Zimmerman, ATE, Textar, Brembo. Θα σου πρότεινα να βάλεις ίδια μάρκα δίσκους-τακάκια για να αποφύγεις πιθανά "σφυρίγματα" κατά το φρενάρισμα.
Την έχω πάθει, έβαλα δίσκους Zimmerman και τακάκια ΑΤΕ, που είναι κορυφαίες μάρκες και οι δύο. Και τα πίσω φρένα σφύριζαν. Πλήρωσα και 25€ για έλεγχο και μετρήσεις σε φρενά και δεν έβρισκε τίποτα.
Άλλαξα τα πίσω τακάκια σε ΑΤΕ, ίδια μάρκα με το δίσκο και το πρόβλημα λύθηκε. -
@andya3 said in Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις:
Όποια απ' τις γνωστές μάρκες και να βάλεις καλή είναι. Zimmerman, ATE, Textar, Brembo. Θα σου πρότεινα να βάλεις ίδια μάρκα δίσκους-τακάκια για να αποφύγεις πιθανά "σφυρίγματα" κατά το φρενάρισμα.
Την έχω πάθει, έβαλα δίσκους Zimmerman και τακάκια ΑΤΕ, που είναι κορυφαίες μάρκες και οι δύο. Και τα πίσω φρένα σφύριζαν. Πλήρωσα και 25€ για έλεγχο και μετρήσεις σε φρενά και δεν έβρισκε τίποτα.
Άλλαξα τα πίσω τακάκια σε ΑΤΕ, ίδια μάρκα με το δίσκο και το πρόβλημα λύθηκε.Και εγω με ιδιο συνδυασμο ειμαι,και οντως δεν συνεργαζονται καλα.
-
Eγω με zimmermann δισκους και textar τακακια δεν εχω κανενα θεμα παντως.
Γενικα δεν ειναι απαραιτητο να εχεις την ιδια μαρκα και στα δυο για να μην εχεις τετοια θεματα. Παλια πχ ειχα στο αλλο μου αμαξι bosch και δισκους και τακακια και σφυρουσαν τρελα. Εβαλα κι εκει τακακια textar κι εξαφανιστηκε. Ειναι και λιγο θεμα τυχης λοιπον. -
Δεν ξέρω σε πιο νήμα ακριβώς θα ταίριαζε να το γράψω, αλλά νομίζω αξίζει να αναφερθεί.
Σήμερα μπορώ με σιγουριά να πω ότι το αυτόματο φρενάρισμα συνέδραμε αποφασιστικά στο δικό μου φρενάρισμα, όταν το μπροστινό hilux, εμπορικής αξίας 4 με 6 -το πολύ- €, χωρίς κανένα λειτουργικό φως φυσικά, αποφάσισε να σταματήσει πάνω στη στροφή όντας τρίτο σε μια σειρά τεσσάρων αυτοκινήτων. Εγώ τέταρτος.
Φρέναρα ήδη γιατί όλοι οι μπροστινοί έκοβαν για την αριστερή κατηφορική στροφή, όταν ξαφνικά ένιωσα το πεντάλ να υποχωρεί και το αυτοκίνητο να φρενάρει πιο έντονα από ότι θα περίμενα. Δεν υπήρξε μπιπ, δεν υπήρξαν δράματα. Το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε, και μόλις αντιλήφθηκα την πλήρη εικόνα, έκοψα λίγο περισσότερο το τιμόνι αριστερά και το φρενάρισμα σταμάτησε. Δεν σκέφτηκα να δω τι παίχτηκε με το κιβώτιο.
Να τα γράφουμε και τα καλά των αυτοματισμών. Οχι μόνο τις μ@λ@κίες τους.
3-1! -
Εχει βάλει κανείς τα textar epad να πει εντυπώσεις; Σκέφτομαι να τα συνδυάσω με δίσκους Zimmerman μιας και βλέπω το κάνουν αρκετοί στο αμάξι μου... Απλά δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν τα τακάκια μιας και γράφουν κεραμικά...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις