-
μπορεί κάποιοι να είμαστε
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Tα emails τα βλέπουν φαντάζομαι την ώρα που διαβάζουν το in.gr ή άλλα παρόμοια εξειδικευμένα sites απ' όπου αντλούν τις 'σωστές' και 'έγκυρες' πληροφορίες με τις οποίες γεμίζουν τις σελίδες του περιοδικού τον τελευταίο καιρό; -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Παρακολουθώντας τη συζήτηση αυτό που συμπέρανα είναι πως ο kyan θεώρησε πως ο popol@ros ρίχνει flames στο θέμα (δε με απασχολεί αν είναι έτσι ή όχι, καλώς ή κακώς έτσι το εξέλαβε).
Μετά από αυτό ο popol@ros ζητά να κλειδωθεί το θέμα, και ο kyan λέει αυτό που 'δεν κατάλαβες' σκεπτόμενος πως ο popol@ros το έκανε όλο αυτό μόνο και μόνο για να κλειδώσει το θέμα (επίσης δε με απασχολεί αν είναι έτσι ή όχι, αν και αυτό όντως φάνηκε κάπως...). Οπότε αυτό αναφερόταν στο όχι, δε θα σου περάσει να το κάνεις ρμαδιό ΓΙΑ ΝΑ κλείσει, ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ κίνηση από έναν μοντερέιτορ, που σαν πρώτο σκοπό έχει να **προστατεύσει **τα θέματα από flames, και όχι να τα κλείσει.Τώρα ίσως να εκτίμησε λάθος σε αυτήν την περίπτωση (επίσης δε με απασχολεί αν είναι έτσι ή όχι, δεν πρόκειται να πάρω το μέρος κανενός), αλλά πιστεύω είναι δικαιολογημένο μετά από τα πάνδεινα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ που έχει τραβήξει ΑΥΤΟ το θέμα!
Ακριβώς έτσι! Ευχαριστώ που εξήγησες αναλυτικά το σκεπτικό μου, εγώ το θεωρούσα αυτονόητο και ότι θα το καταλάβαιναν όλοι. Το κάνω όπου μπορώ, πρώτα προσπαθώ -αν μπορώ- να επαναφέρω το θέμα στις ράγες του ως 'απλός χρήστης' μετά κάνω συστάσεις και στο τέλος κλειδώνω. Αλλά δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό να κλειδώσω ένα θέμα για (οποιοδήποτε) αυτοκίνητο. Αν ξέφευγε πέραν επαναφοράς θα κατέφευγα στο διαχωρισμό και μετά θα κλείδωνα το θέμα που θα προέκυπτε αν χρειαζόταν. Κλασσικό παράδειγμα αυτς της πρακτικής το ΕνδοVAGικές διαμάχες που τελικά ξεθύμανε μόνο του.
Στο θέμα μας τώρα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ίδιο φαντάζομαι λες και για αυτούς που υμνούν την 159 χωρίς να την έχουν δει καν από κοντά, πόσο δε μάλλον να την έχουν οδηγήσει. Σωστά ?
Σαφώς nass, αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.
Αρα, εφόσον 99 στους 100 που εκφέρουν γνώμη εδώ μέσα δεν έχουν οδηγήσει το αυτοκίνητο και 90 στους 100 δεν το έχουν καν δει από κοντά, τότε οι 99 'δικαιούνται δια να ομιλούν' μόνο για το αισθητικό κομμάτι ('μ΄ αρέσει - δε μ΄ αρέσει'), όπου φυσικά 'περί ορέξεως κολοκυθόπιττα' και σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει (εκτός και το 'αν δεν σ' αρέσει η 159 είσαι κακόγουστος και κακεντρεχής' είναι σοβαρή συζήτηση ), και οι 90 'δικαιούνται δια να ομιλούν' επίσης για θέματα απτής ποιότητας και χώρων και σε καμία περίπτωση για αξιοπιστία, οδική συμπεριφορά κτλ.
Δυστυχώς όμως ξέρεις τι είπε ο επιθεωρητής Κάλλαχαν για τις απόψειςΠάντως, εσύ ποιόν προτιμάς να θεωρήσεις πιο αξιόπιστο ? Εμένα που δεν την έχω οδηγήσει καν ή τον (οποιοδήποτε) δημοσιογράφο που την έχει οδηγήσει ? Ιδίως μάλιστα αν έχει οδηγήσει και καμιά χιλιάδα αυτοκίνητα στη ζωή του (περίπτωση ΣΧ).
Για το 'αν δεν σ' αρέσει η 159 είσαι κακόγουστος και κακεντρεχής' θα συμφωνήσω, μάλιστα σε ένα άλλο φόρουμ ήθελαν να μας πείσουν ότι ντε και καλά η 159 και η brera είναι ποιο όμορφα αυτοκίνητα από τους προκατόχους τους. (διαφωνώ κάθετα σε αυτό). Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα γνώμης, και θέση σε αυτό το topic, αρκεί να την έχει δει από κοντά το αυτοκίνητο !
Για τους δημ. θα σου πω το εξής. Αν είναι να δώσω 30.000 ευρώ για αυτοκίνητο, τότε δεν θεωρώ ούτε εσένα (τρόπος του λέγειν) και σε καμιά περίπτωση ούτε τον δημοσιογράφο. Πώς μπορεί άλλωστε ένας τελείως ξένος να μου πει ποιο αμάξι θα αγοράσω με τα λεφτά μου. Μετά από πολλές δοκιμές απο διαφορετικούς ανθρώπους, θα μπορούσα στο περίπου να σχηματίσω μια γνώμη για το μοντέλλο...Και επίσης δυστυχώς, την όλη συζήτηση του θέματος (164 σελίδες για ένα αυτοκίνητο που μόλις κυκλοφόρησε ) την άρχισε ουσιαστικά η αναγόρευση της 159 σε 'benchmark', 'BMW killer' και λοιπά χαριτωμένα από φανατικούς φίλους της μάρκας.
Ε ναι και μετά βγήκαν και οι φίλοι της BMW και έγινε χαμός ! Το θέμα είναι οτι μπορούμε να κάνουμε ενδιαφέρουσα συζήτηση, αν υποχωρήσουμε και δούμε τα πράγματα αντικειμενικά !
Φιλικά,
Θανάσης -
Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα γνώμης, και θέση σε αυτό το topic, αρκεί να την έχει δει από κοντά το αυτοκίνητο !
Για τους δημ. θα σου πω το εξής. Αν είναι να δώσω 30.000 ευρώ για αυτοκίνητο, τότε δεν θεωρώ ούτε εσένα (τρόπος του λέγειν) και σε καμιά περίπτωση ούτε τον δημοσιογράφο. Πώς μπορεί άλλωστε ένας τελείως ξένος να μου πει ποιο αμάξι θα αγοράσω με τα λεφτά μου. Μετά από πολλές δοκιμές απο διαφορετικούς ανθρώπους, θα μπορούσα στο περίπου να σχηματίσω μια γνώμη για το μοντέλλο...
Φιλικά,
ΘανάσηςΣωστά αυτό που γράφεις για τη γνώμη....
Όμως,άποψη περί του οδηγικού μέρους του αυτοκινήτου,γιατί να έχει όποιος απλώς το έχει δει?(Αυτό ως απλό παράδειγμα,για την αξιοπιστία της γνώμης μας...)
...και θέλεις να το προχωρήσουμε παραπέρα?Οδηγώ Cinque Sporting,πιστεύεις ότι θα μου φανεί κακό ποιοτικά κάποιο από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας?
Το οδηγικό μου όριο μπορεί να είναι κάτω από το δικό σου...εσύ θεωρείς ότι εγώ είμαι αξιόπιστος κριτής οδικής συμπεριφοράς?
Εγώ πάντως όχι,καθώς στο πληκτρολόγιο πολλοί γράφουν γρήγορα,στο δρόμο 'γράφουν' λίγοι τελικά...Εδώ έρχεται η δουλειά του αξιόπιστου δημοσιογράφου (που άδικα,κατά τη γνώμη μου μηδένισες) να διαφωτίσει κάποια πράγματα περί του αυτοκινήτου...
Κατά τεκμήριο ένας έμπειρος δημοσιογράφος έχει οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα,έχει άποψη απο τον ανταγωνισμό,και οδηγεί από σβέλτα έως 'αέρας' (περίπτωση ΣΧ:τόσες νίκες σε ράλλυ δεν κερδίζονται τυχαία...)
Σε ποιο σημείο,πέραν της μακροχρόνιας αξιοπιστίας (και εκεί συζητήσιμο είναι το θέμα,καθώς όλοι έχουμε την τάση να υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας...) μπορεί ο Χ άγνωστος ιδιοκτήτης να μας φανεί χρησιμότερος?Επομένως,ναι στη δημοσιογραφική γνώμη,που δεν την παίρνουμε ως θέσφατο,αλλά ναι και στην γνώμη ιδιοκτητών που γνωρίζουμε τις ικανότητες και τις ανάγκες τους από ένα αυτοκίνητο,ενώ θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι θα σταθούν αντικειμενικοί στην κρίση τους!
Προσωπικά,πολύ λίγα άτομα εμπιστεύομαι για κριτική σε ένα αυτοκίνητο,και είναι όλοι τους μέλη αυτού του φόρουμ!
-
http://www.159ownersclub.it/public/foru ... ?albumid=9
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά από 'εσωτερική' πληροφόρηση έμαθα οτί οι τιμές θα ανέβουν και οτί οι τώρα ισχύουσες είναι τιμές γνωριμίας.
Ξέχασα να ρωτήσω και το πως πάνε οι παραγγελίες!
Έχει κανείς νέα πάνω στο θέμα?
Πάντως από πολύ πρόχειρες πληροφορίες που διαθέτω μάλλον η 2.2 θα είναι το best-seller... -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
.Mέτρια για αρχή. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ÎÝ÷áóá íá ñùôÞóù êáé ôï ðùò ðÜíå ïé ðáñáããåëßåò!
¸÷åé êáíåßò íÝá ðÜíù óôï èÝìá?
.MÝôñéá ãéá áñ÷Þ. ÔïõëÜ÷éóôïí Èåóóáëïíßêç.
Áíáìåíüìåíï...
Ëßãá ôá ëåöôÜ ãéá ðïëý áìÜîé áëëÜ ...ðïëëÜ ãéá Alfa! -
.Mέτρια για αρχή. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη.
Αναμενόμενο...
Λίγα τα λεφτά για πολύ αμάξι αλλά ...πολλά για Alfa!Πάντως στα εγκαίνια της 159, η 2,2 πήρε όντως 'κεφάλι' σε κρατήσεις...
-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά από 'εσωτερική' πληροφόρηση έμαθα οτί οι τιμές θα ανέβουν και οτί οι τώρα ισχύουσες είναι τιμές γνωριμίας.Άντε βρε, χειρότερα και από τις BMW εύχομαι..
-
Video-14Mb
Trust
http://www.fiatautopress.com/download/S ... 59_fas.zip -
Λίγα τα λεφτά για πολύ αμάξι αλλά ...πολλά για Alfa! [/quote]
Γιατί ρε παιδιά πολλά για Alfa ?
-
Ο χρήστης Nicat_147 έγραψε:
Λίγα τα λεφτά για πολύ αμάξι αλλά ...πολλά για Alfa!Γιατί ρε παιδιά πολλά για Alfa ?[/quote]
Γιατί η alfa romeo, όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή δεν είναι καταξιωμένη στην Ελλάδα σαν pr#$%^& κατασκευαστής.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Λίγα τα λεφτά για πολύ αμάξι αλλά ...πολλά για Alfa!
Γιατί ρε παιδιά πολλά για Alfa ?
Γιατί η alfa romeo, όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή δεν είναι καταξιωμένη στην Ελλάδα σαν pr#$%^& κατασκευαστής.
Σωστά!!
Γι'αυτό η 159 είναι φθινότερη του ανταγωνισμού:
159 1.9 == 316 και όχι 318-320
159 2.2 == 318 και όχι 320Αν την κοστολογούσανε σαν Premium θα έπρεπε η 1.9 να είναι ανάμεσα σε 318-320 και η 2.2 ανάμεσα σε 320-325
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Σωστά!!
159 2.2 == 318 και όχι 320Αν την κοστολογούσανε σαν Premium θα έπρεπε η 1.9 να είναι ανάμεσα σε 318-320 και η 2.2 ανάμεσα σε 320-325
κι ακριβότερη από όλο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σωστά!!
κι ακριβότερη από όλο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό
δικαίως όμως
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
δικαίως όμωςσε καμία περίπτωση -το χουμε αναλύσει τόσσες φορές- για την ώρα είναι mid-premium
κάπου μεταξύ, κάπου ανάμεσα, ακριβότερη από τους πολλούς (ε όχι και να συγκρινόμαστε με... Mondeo), φτηνότερη από τους λίγους (μήπως και τσιμπήσουμε καμία πώληση) και τελικά όπως πάντα θα φανεί στις πωλήσεις (εκτός κι αν δεν θέλει η Alfa να πουλήσει, λόγω pr^#@&*, niche ή ότι άλλο)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δικαίως όμως
σε καμία περίπτωση -το χουμε αναλύσει τόσσες φορές- για την ώρα είναι mid-premium
κάπου μεταξύ, κάπου ανάμεσα, ακριβότερη από τους πολλούς (ε όχι και να συγκρινόμαστε με... Mondeo), φτηνότερη από τους λίγους (μήπως και τσιμπήσουμε καμία πώληση) και τελικά όπως πάντα θα φανεί στις πωλήσεις (εκτός κι αν δεν θέλει η Alfa να πουλήσει, λόγω pr^#@&*, niche ή ότι άλλο)
Αν κάνεις μια overall σύγκριση της 159 με τα υπόλοιπα μη-Preemium (mondeo, avensis, 6, primera, passat, toledo, 407, laguna κλπ κλπ) θα διαπιστωσεις ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Δεν λέω ότι δεν έχει μειονεκτήματα(χώροι πχ) αλλά σαν αμάξι είναι καλύτερο σε τομείς όπως
1.εμφάνιση μέσα έξω,
2. ποιότητα υλικών
3. ενεργητική ασσφάλεια
4. παθητική ασφάλεια
5. ποιότητα κύλισης-ηχομόνωση
6. πλαισιο (στιβαρότητα)
7. αναρτήσεις ( χρυσή τομή άνεσης-κρατημάτων)
8. επιδοσεις (αν λάβεις υπόψιν τα πραγματικά κυβικά 1858 και όχι τα ονομαστικά 1900-->1900+)
9. ΦρέναΜπορεί κάποιο να είναι καλύτερο σε επιδόσεις πχ μισό δευτερόλεπτο στο 0-100, κάποιο άλλο καλύτερο σε φρενάρισμα, κλπ αλλά συνολικά κανένα δεν τα συνδιάζει όλα τόσο άψογα όσο η 159.
Απο εκέι και πέρα τιμολογιακά ανήκει ανάμεσα στα premium και στα μη.
Πιστεύω ότι αν δεν ήταν AR αλλά BMW το κοινό των premium θα την θεωρούσε υποτιμημένη αφού το Α4 1.6 με 25χιλ χωρίς ίχνος εξοπλισμού το 93 1.8 με 27-28 χιλ και η 316 με 29-29 χιλ επίσης χωρίς ίχνος εξοπλισμού είναι σαφώς πιο αργά αμάξια (55-35 άλογα διαφορά) από την 1.9.
Σκεψου ότι πέρνοντας την 1.9 με:
- 3-4 χιλιάρικα λιγότερα από Α4 1.8Τ, 320
- με εμπρός κίνηση,
- με χειρότερο λόγο κιλών ανά ίππο,
- και με πολύ χειρότερο λόγο κιλών ανά κιλό ροπής
- και με ελλατωματικο συμπλέκτη σύμφωνα με τους 4Τ
έγραψε 0.8 δευτ πιο αργό χρόνο από ένα τετρακίνητο και τουρμπισμένο (Α4 1.8Τ) και ένα δίλιτρο πισωκίνητο με σπορ καταβολές 320!!
Απο εκεί φαίνεται τι δουλειά έχει γίνει σε πλάισο, αναρτήσιες, φρένα και μοτέρ, αφού τα 160 άλογα από 1900 κυβικά με 'συμβατική τεχνολογία' δλδ όχι υπερτροφοδότηση και μεταβλητό βύθισμα-χρονισμό είναι αρκετά καλά.
Μην ξεχνάμε ότι η GT 2.0JTS στις πρωτες μετρήσεις έδειχνε 9,5 δευτ 0-100 που έπεφτε από μέτρηση σε μέτρηση στα 8.8 των 4 τροχών. Πιθανότατα ο 1.9 να έχει ανάλογη συμπεριφορά και όντως να δείξει καλύτερες εποδόσεις.
Φυσικά το passat TFSI είναι καλύτερο αμάξι καθώς τα 2,5-3 δευτ 0-100 είναι δύσκολο να καλυφτούν από την εμφάνιση, την ποι΄ποτητα[/img]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
8. επιδοσεις (αν λάβεις υπόψιν τα πραγματικά κυβικά 1858 και όχι τα ονομαστικά 1900-->1900+)μ'αρέσει που έχεις βάλει στην υπογραφή σου 'ιπποκρισία' και συνεχίζεις τις κυβικές συγκρίσεις
τι σχέση έχουν;;; (δες σε προηγούμενο ποστ που κυμαίνονται οι 'επιδόσεις' της 1.9)
Alfa Romeo 159 & 159TBi