-
Τώρα, βέβαια, αν δεν κάνω λάθος,
η Alfa Romeo προσφέρει άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα
με δωρεάν δερμάτινο σαλόνι κτλ... για την 156,
οπότε είναι ασφαλώς μια συμφέρουσα αγορά.Όπως άλλωστε γίνεται πάντα και παντού,
λίγο πρίν την έλευση του νέου μοντέλουΠροσωπικά θα περίμενα την 157.
Δε θα ήθελα να μετανιώσω για την αγορά μου, σε καμιά περίπτωση.Έρευνα, λοιπόν.....
-
H 156-Gt ειναι τεχνολογικα χρεπια μπροστα στην 157.Αν καποιος μου εδινε 30000ευρωπουλα για την Gt(την αγορασα 38000 και εχει μονο 3000km) θα την πουλαγα αμεσως και θα πηγαινα για 2.4jtd 157!
Οριστε και οι κινητηρες!
benzina
1.9 jts 160 hp
2.2 jts 190hp
2.8 v6 Q4 jts 240 hp
3.2 v6 Q4jts 280 hpdiesel
1.9 jtd 150 hp
2.4 jtd 200 hp
3.0 v6 Q4 jtd 250 hpGTA
3.2 v6 jts twin turbo 408 hp 680nmΜελλοντικα
benzina
2.2 jts twin turbo 310hpdiesel
1.9 jtd twin turbo 200 hp αντικαθιστα τον 1.9
2.5 jtd ?hp αντικαθιστα τον 2.4
3.0 v6 jtd twin turbo 300 hp -
sakiss στην φώτο η 157 είναι κούκλα... Μου θυμίζει ιταλικό supercar...
-
Πώς είναι έτσι το εσωτερικό ;
-
....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πώς είναι έτσι το εσωτερικό ;Θελει πολυ φαντασια για να καταλαβεις!Για τον ιδιο λογο που ειναι ετσι και το εξωτερικο!
-
To εσωτερικό είναι όλα τα λεφτά!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
To εσωτερικό είναι όλα τα λεφτά!!Kαιι πανω απ'ολα οδηγοκεντρικο!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
To εσωτερικό είναι όλα τα λεφτά!!
Kαιι πανω απ'ολα οδηγοκεντρικο!
ΑΥΤΟ είναι όλα τα λεφτά!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εχει ηδη παραγγειλει την 157 στην ιταλια και θα εχω την ευκαιρια να δω την 1η 157 στην ελλαδα απο κοντα μιας και εχουμε τον ιδιο μηχανικο!
Τόσο γρήγορα θα χρειαστεί συνεργείο;
Μπα, ο λόγος είναι άλλος...
Είναι αυτοκίνητα που ΑΚΟΜΑ τα σχεδιάζουν μηχανικοί, και όχι μαρκετίρς...
Μηχανικοί τοποθετούν μόνιμα ηλεκτρονικά;
Κοίτα, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν η 156 μου έχει σύστημα ελέγχου ευστάθειας (μάλλον όχι χωρίς σιγουριά...), και ας στρίβω (με γραμμές βέβαια) που με το Γκολφ της μάνας μου ούτε στο πιο τρελλό μου όνειρο δεν έβλεπα, και παρακαλούσα να έχει κάποιο βοήθημα, μπας και η μούρη του βρει το δρόμο...
-
Πραγματι, τοεσωτερικο ειναι απο τα πιο ωραια που εχω δει
-
Η Alfa Romeo σταματά να δέχεται παραγγελίες για την 156 αυτή την εβδομάδα.
Η στιγμή της παρουσίασης της 157 πλησιάζει. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Κοίτα, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν η 156 μου έχει σύστημα ελέγχου ευστάθειας (μάλλον όχι χωρίς σιγουριά...), και ας στρίβω (με γραμμές βέβαια) που με το Γκολφ της μάνας μου ούτε στο πιο τρελλό μου όνειρο δεν έβλεπα, και παρακαλούσα να έχει κάποιο βοήθημα, μπας και η μούρη του βρει το δρόμο...Την 156 φαντάζομαι ότι την οδηγείς περισσότερο στο εξωτερικό και το Golf IV στην Ελλάδα.
Το IV (ειδικά το 1.4) ποτέ δεν είπε ότι είναι 'σπορ' ενώ η Alfa το διατυμπανίζει.
Το γιατί είναι μόνιμα ΟΝ σε 'σπορ' αυτοκίνητα, ούτε οι Ιταλοί μπορούν να το εξηγήσουν. Εξήγηση του τύπου: 'Επειδή οι κάτοχοι Alfa τα απενεργοποιούν και μετά τα ξεχνάνε γι' αυτό και τα έχουμε μόνιμα ΟΝ' είναι τουλάχιστον γελοία και υποτιμητική
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κοίτα, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν η 156 μου έχει σύστημα ελέγχου ευστάθειας (μάλλον όχι χωρίς σιγουριά...), και ας στρίβω (με γραμμές βέβαια) που με το Γκολφ της μάνας μου ούτε στο πιο τρελλό μου όνειρο δεν έβλεπα, και παρακαλούσα να έχει κάποιο βοήθημα, μπας και η μούρη του βρει το δρόμο...
Την 156 φαντάζομαι ότι την οδηγείς περισσότερο στο εξωτερικό και το Golf IV στην Ελλάδα.
Το IV (ειδικά το 1.4) ποτέ δεν είπε ότι είναι 'σπορ' ενώ η Alfa το διατυμπανίζει.
Το γιατί είναι μόνιμα ΟΝ σε 'σπορ' αυτοκίνητα, ούτε οι Ιταλοί μπορούν να το εξηγήσουν. Εξήγηση του τύπου: 'Επειδή οι κάτοχοι Alfa τα απενεργοποιούν και μετά τα ξεχνάνε γι' αυτό και τα έχουμε μόνιμα ΟΝ' είναι τουλάχιστον γελοία και υποτιμητική
Μόνο το Ίμπιζα έχω οδηγήσει 20.000+ χμ εντός και 20.000+ χμ εκτός Ελλάδος.
Το 1.4 Γκολφ δεν το έχω οδηγήσει ποτέ εκτός Ελλάδος.
Έχω οδηγήσει όμως το Γκολφ Τζενερέισιον με ντηζελ 1900 130 ίππων και 4κίνηση σε πολύ γνωστή μου ορεινή διαδρομή στην Ελβετία, χειμώνα με κατά μέρη στεγνό, κατά μέρη ολισθηρό-πατημένο χιόνι (όπου και συνηδειτοποίησα πόσο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ είναι η Χάλντεξ 4κίνηση, καλύτερα να ΠΛΗΡΩΣΩ να ΜΗΝ το έχω...)
Ομοίως Τζενερέισιον 1600 στην Ελλάδα
Θυμίζω πως το τζενερέισιον είναι με τα 205/55 16άρες... η διάσταση που φοράει και η 156 μου, αλλά σε άλλο οδηγικό πλανήτη...Την Άλφα την οδήγησα πολύ στο εξωτερικό, αλλά επίσης αρκετά σε διαδρομές αναφοράς για εμένα στην Ελλάδα, ώστε να βγάλω κάποια συμπεράσματα... Με ενθουσιάζει στην οδήγηση και πραγματικά ΑΔΙΑΦΟΡΩ αν έχει ηλεκτρονικά ή όχι!! ΔΕΝ είναι το παν στην οδήγηση να μπαίνεις με τις πόρτες... Ακόμα και η Πεζώ το εγκατέλειψε...
Από την άλλη είχα οδηγήσει και το Τολέδο με τον 1.8Τ 180 ίππων (ίδιο πάτωμα με το Γκολφ, και είναι η εταιρεία που δήλωσε πως βάλθηκε να γίνει Άλφα στις καρδιές μας...) Αυτό είχε σύστημα ευστάθειας, απενεργοποιούμενο! Τελικά και αναμμένο και σβηστό σεν ήταν αυτό που έπρεπε, παρά τις 17άρες και τα 225/45 αν θυμάμαι καλά... Είχα γράψει και για αυτό το μοντέλο εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=1284
Ε, χίλιες φορές να πατάει το αμάξι στο δρόμο και να έχει ΜΗ απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά, παρά να το φοράς και να... πετάς!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ε, χίλιες φορές να πατάει το αμάξι στο δρόμο και να έχει ΜΗ απενεργοποιούμενα ηλεκτρονικά, παρά να το φοράς και να... πετάς!
Βλέπεις που σας έφατασε το marketing; Επίσης υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα εκτός VAG (ειδικά τα Golf IV πλαίσια είναι δράμα, κάτι που δεν ισχύει στo V) που δεν έχουν καν ηλεκτρονικά και στέκονται μια χαρά στο δρόμο
Υπάρχουν και άλλα που τα έχουν στον προαιρετικό εξοπλισμό και απενεργοποιούνται και στέκονται επίσης πολύ καλά στο δρόμο (και καλύτερα από Alfa)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Την 156 φαντάζομαι ότι την οδηγείς περισσότερο στο εξωτερικό και το Golf IV στην Ελλάδα.
Μπορουμε να σταματησουμε την ανουσια συζητηση και παψε επιτελους να χρησιμοποιεις πληθυντικο αριθμο για ενα vdc και σταματα τις γενικευσεις οτι αλλα αυτοκινητα χωρις ηλεκτρονικα κρατανε καλυτερα!Το cuore sportivo που διαφημιζει η αλφα ειναι κατι πολυ περισσοτερο απο ενα απλο πεταγμα του κωλου η ενα μπασιμο με τις παντες οπως εσυ νομιζεις.Το cuore sportivo της αλφα το νιωθεις ακομα και οταν στριβεις με 20χιλ η οταν ακους το κροταλισμα του κινητηρα οταν γυρνας τη μιζα.To cuore sportivo ειναι πνευμα που σε ερεθιζει ακομα και οταν χαζευεις το κοριτσι σου η αναλογιζεσαι την μεγαλη ιστορια της alfaromeo...εννοιες και συναισθηματα που ο καθε δυσπυστος ορθολογιστης οταν αρνειται να περασει στην αλλη οχθη και να βιωσει νεες εμπειριες δεν μπορει να νιωσει και να εκτιμησει.Πρεπει να εισαι connaiseur και οχι με τη μαζα για να κατανοησεις το cuore sportivo στην πληροτητα του!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Μπορουμε να σταματησουμε την ανουσια συζητηση και παψε επιτελους να χρησιμοποιεις πληθυντικο αριθμο για ενα vdc και σταματα τις γενικευσεις οτι αλλα αυτοκινητα χωρις ηλεκτρονικα κρατανε καλυτερα!Το cuore sportivo που διαφημιζει η αλφα ειναι κατι πολυ περισσοτερο απο ενα απλο πεταγμα του κωλου η ενα μπασιμο με τις παντες οπως εσυ νομιζεις.Το cuore sportivo της αλφα το νιωθεις ακομα και οταν στριβεις με 20χιλ η οταν ακους το κροταλισμα του κινητηρα οταν γυρνας τη μιζα.To cuore sportivo ειναι πνευμα που σε ερεθιζει ακομα και οταν χαζευεις το κοριτσι σου η αναλογιζεσαι την μεγαλη ιστορια της alfaromeo...εννοιες και συναισθηματα που ο καθε δυσπυστος ορθολογιστης οταν αρνειται να περασει στην αλλη οχθη και να βιωσει νεες εμπειριες δεν μπορει να νιωσει και να εκτιμησει.Πρεπει να εισαι connaiseur και οχι με τη μαζα για να κατανοησεις το cuore sportivo στην πληροτητα του!Ξανά: περασμένα μεγαλεία...
-
Εκτός γραμμής, τουλάχιστον...
Ποια είναι αυτά που στέκονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ από μία 156 και ΔΕΝ έχουν ηλεκτρονικά σήμερα; Πάντως το νοέμβριο οι 4Τ την ανέφεραν για μια ακόμα φορά σαν την κορυφή της κατηγορίας, ενώ είναι το παλιότερο αμάξι της κατηγορίας πλέον... Αυτό αν δε σου λέει βέβαια κάτι, τότε μάλλον τα ηλεκτρονικά σου επιδρουν ως παρωπίδες...
Επίσης επαναλαμβάνω: Αγόρασα το αμάξι με 73500 χιλιόμετρα και έχω ξεπεράσει τις 92.000 και **δεν έχω καταλάβει ακόμα **αν έχω μη απενεργοποιούμενο σύστημα ευστάθειας, ή δεν έχω καθόλου!!
Ο πωλητής είπε πως έχω (όλα είχαν στις ακριβές εκδόσεις...), αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο...Φυσικά και δεν προσπαθώ να οδηγώ από τα παράθυρα, αλλά από το παρμπριζ. ΕΤΣΙ σχεδιάστηκε το αμάξι να στρίβει, ΑΥΤΟ κάνει ΤΕΛΕΙΑ, οπότε γιατί να προσπαθήσω να μπασταρδέψω το οδήγημά μου; Αν ήθελα κώλους απόλυτο όριο, φθορά-αφθαρσία και γύμνια στο αμάξι θα έπαιρνα 306 Race.
Όμως εγώ ήθελα ένα στέησιον που να το κοιτάω και να είναι το πιο όμορφο σχεδιαστικά αμάξι ανεξαρτήτως κατηγορίας, να έχει όλες τις ανέσεις, όλες τις ασφάλειες, να καίει ελάχιστα και να ταξιδεύει άνετα μεν, 'ψυχαγωγικά' δε. Να στρίβει μακράν από τον μέσο όρο και στην ένα κλικ από το όριο οδήγηση να βγαίνω πιο ξεκούραστος και χαμογελαστός από όλους.
Τώρα αν σε αυτό συντελεί και ένας ηλεκτρονικός βοηθός ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ!!! Οπότε πως στο Δία μπορεί να με ενοχλήσει και να πω πως κρίμα που το έβαλαν μη απενεργοποιούμενο; -
Η Αlfa μας τα 'χει μπερδέψει λίγο...
Παρεπιπτόντως, το εσωτερικό της δεν μου αρέσει
-
'γερμανίζει' λίγο, γι' αυτό (το εννοώ!)
Alfa Romeo 159 & 159TBi