-
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Γιατι δεν συνεχισε με την 156?
Συνέχισε με 2ο Facelift και το ονόμασε 159
Καλα ? και με το Facelift γιατι σε αλλη κατηγορια?
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Γιατι δεν συνεχισε με την 156?γιατί η 159 είναι μια κλασση πάνω σε όλα...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η 159 ηταν καταδικασμενη να αποτυχει γιατι ειχε να αντιμετωπισει θηρια στην κατηγορια της
βλεπε bmw,mercedes,audi .
μπορει να αρεσει στους πιτσιρικαδες η 159 αλλα δεν αρεσει σε ανθρωπους πιο ωριμους που ειναι οι αγοραστες τετοιας κατηγοριας,ανθρωποι που δεν τους ενδιαφερει η αναρτηση ,τα φρενα και οι αγριες μασκες αλλα η ποιοτητα και η αξιοπιστια.Ιταλακια νομιζω οτι στο φορουμ του Cosmopolitan θα ειχες πολλα παραπανω να προσφερεις.Χαραμιζεσαι εδω μεσα..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
η 159 ηταν καταδικασμενη να αποτυχει γιατι ειχε να αντιμετωπισει θηρια στην κατηγορια της
μπορει να αρεσει στους πιτσιρικαδες η 159 αλλα δεν αρεσει σε ανθρωπους πιο ωριμους που ειναι οι αγοραστες τετοιας κατηγοριας,ανθρωποι που δεν τους ενδιαφερει η αναρτηση ,τα φρενα και οι αγριες μασκες αλλα η ποιοτητα και η αξιοπιστια.Ιταλακια νομιζω οτι στο φορουμ του 'αγρότης μόνος ψάχνει' θα ειχες πολλα παραπανω να προσφερεις.Χαραμιζεσαι εδω μεσα..
fixed...
-
Για ποιόν λόγο την τρώει η μαρμάγκα την 159; Μ@λακία πάντως, εκεί που είπαμε πως επιτέλους προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, τον πούλο.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
μπορει να αρεσει στους πιτσιρικαδες η 159 αλλα δεν αρεσει σε ανθρωπους πιο ωριμους που ειναι οι αγοραστες τετοιας κατηγοριας,ανθρωποι που δεν τους ενδιαφερει η αναρτηση ,τα φρενα και οι αγριες μασκες αλλα η ποιοτητα και η αξιοπιστια.Ιταλακια νομιζω οτι στο φορουμ του Cosmopolitan θα ειχες πολλα παραπανω να προσφερεις.Χαραμιζεσαι εδω μεσα..
δεν μπαινω στο φορουμ για να προσφερω τιποτα σημαντικο .
να γραφουμε που και που μερικες αληθειες εμεις οι ιταλοφιλοι.
ελα ρε απαντα ,γιατι η 159 δεν πουλησε και οι αλλες μαρκες πουλησαν;
δυσκολο να απαντησεις επεραστικα .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για ποιόν λόγο την τρώει η μαρμάγκα την 159; Μ@λακία πάντως, εκεί που είπαμε πως επιτέλους προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, τον πούλο.γιατι οι πωλησεις της εχουν πιασει πατο.
-
Ημαρτον ρε ιταλακια πια... Παρε ενα golf αφου τοσο το θες να τελειωνουμε πια..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ημαρτον ρε ιταλακια πια... Παρε ενα golf αφου τοσο το θες να τελειωνουμε πια..ε κυριε ψιτροενακια μην μπαινετε στα οικογενειακα μας
ειμαι ενας γνησιος ιταλακιας και δεν παιρνω γκολφ
-
Ο λόγος που δεν πούλησε καλα ( αν και ο σωστός όρος θα ήταν τρελά όπως η 156) είναι οτι ανέβηκε ενα κλικ σε ποιότητα (καλό) αλλα και τιμή (κακό) μπαίνοντας ανάμεσα στην 156 και 166 με αποτέλεσμα η 147 και μετέπειτα Μιτο να είναι πολύ μικρές για έναν οικογενειάρχη με ...ανυσηχίες .
Γενικά όμως η 159 για τα δεδομένα της εταιρείας ( μόνο 3 - 4 μοντέλα και περιορισμένες εκδόσεις) στέκεται πολύ καλά και μάλιστα μπορώ να πώ η μη συχνότητα θέασης της κάνει περίσσότερο premium/exclusive από αντίστοιχες wannabe exclusive μαρκες (πήξαμε στα εταιρικά audi , οπελ και μερκεντες).
-
Αγαπητέ Alfisti
θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την A.R 159 ( κυρίως την TBi) sportwagonΕίμαι σε αναζήτηση οικογενειακού μοντέλου και η A.R 159 ( κυρίως την TBi) είναι ένα απο τα αυτοκίνητα που ιδίως στην έκδοση sportwagon μου αρέσει πάρα πολύ, ίσως περισσότερο απο οπoιοδήποτε άλλο stationwagon που κυκλοφορεί. 'Ενα άλλο μοντέλο που περιμένω να δώ είναι το νέο volvo V60, το οποίο θα χαρακτηρίζα ως δεύτερη επιλογή - περιμένω να το δώ δια ζώσης πρώτα.
Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τις άποψεις σχετικά με ορισμένα ζητήματα πέρι A.R 159 ( κυρίως την TBi).
Καταρχήν σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας του συγκεκριμένου μοντέλου (γενικώς) και του συγκεκριμένου κινητήρα (ξέρω ότι είναι σχετικά νέος άρα οι πληροφορίες θα είναι λιγότερες) ποια είναι η γώμη σας? Τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά του πώς είναι απο αξιοπιστία? Όσο και να μου αρέσει το συγκεκριμένο μοντέλο δεν παύει να με απασχολεί, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, η σχετικά 'μέτρια' εικόνα & προϊστορία της εταιρείας στο ζήτημα αξιοπιστία. Γνωρίζω ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και ότι η περιρέουσα αντίληψη περί αναξιοπιστίας εμπεριέχει και σαφή στοιχεία υπερβολής αλλά παρ΄όλα αυτά η ψυχολογική επίδραση δεν άρεται ολοκληρωτικά όσο καλοπροαίρεται και αν σκεφτώ.
Σχετικά με το μοτέρ TBi ποιά είναι η γνώμη σας? Γενικά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και απόψεις με εξαίρεση την ελαφρώς τσιμπημένη κατανάλωση - πράγμα που δεν με τρομάζει ιδιαιτέρως. Αν και είναι νωρίς ακόμη, τι πιστεύετε για την αξιοπιστία του? Τα θετικά του αυτοκινήτου τα γνωρίζω (στήσιμο-οδηγική ευχαρίστηση, αισθητική) και για αυτά κυρίως έιναι 1η πιθανή επιλογή παρόλο που το μοντέλο είναι προς την δύση του.
Το αυτοκίνητο σκοπεύω να το κρατήσω τουλάχιστον 7-8 χρόνια και θα είναι το κύριο οικογενειακό, το υπάρχον skoda fabia 1.4-101HP θα το κρατήσω για δεύτερο για την γυναίκα μου. Επίσης, δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ εντός πόλης γιατί έχω και μηχανή. Συνολικά κάνω 12-15.000 χλμ ετησίως.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο -
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Αγαπητέ AlfistiΚαταρχήν σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας του συγκεκριμένου μοντέλου (γενικώς) και του συγκεκριμένου κινητήρα (ξέρω ότι είναι σχετικά νέος άρα οι πληροφορίες θα είναι λιγότερες) ποια είναι η γώμη σας? Τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά του πώς είναι απο αξιοπιστία? Όσο και να μου αρέσει το συγκεκριμένο μοντέλο δεν παύει να με απασχολεί, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, η σχετικά 'μέτρια' εικόνα & προϊστορία της εταιρείας στο ζήτημα αξιοπιστία.
Σχετικά με το μοτέρ TBi ποιά είναι η γνώμη σας? Γενικά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και απόψεις με εξαίρεση την ελαφρώς τσιμπημένη κατανάλωση - πράγμα που δεν με τρομάζει ιδιαιτέρως. Αν και είναι νωρίς ακόμη, τι πιστεύετε για την αξιοπιστία του? Τα θετικά του αυτοκινήτου τα γνωρίζω (στήσιμο-οδηγική ευχαρίστηση, αισθητική) και για αυτά κυρίως έιναι 1η πιθανή επιλογή παρόλο που το μοντέλο είναι προς την δύση του.Ο κινητήρας είναι περισσότερο από ενάμιση χρόνο στην κυκλοφορία (Delta) και έχει αποδειχθεί αλεξίσφαιρος.
Καλές επιδόσεις.....απλά ανεκτή κατανάλωση.Ηλεκτρονικά- ηλεκτρολογικά προβλήματα όχι περισσότερα,πιο περίπλοκα ή κάποια επαναλαμβανόμενα.Με λίγα λόγια τίποτα περισσότερο από ό,τι μπορεί να παρουσιάσει ένα άλλο οποιοδήποτε αυτοκίνητο.Επομένως είναι καθαρά θέμα εγχώριου τεχνικού δικτύου-αντιπροσωπείας να αντιμετωπίσει εύκολα για παράδειγμα την αλλαγή ενός εγκεφάλου (συνήθως εντός εγγύησης)που δίνει λανθασμένα εντολή για μόνιμη ενεργοποίηση κάποιας ένδειξης δυσλειτουργίας.
Το μόνο μηχανικό πρόβλημα που έχει εμφανίσει μια σχετική συχνότητα, είναι ο υπερβολικός τζόγος ενός εκ των μπροστινών τροχών (συνήθως του δεξιού),μετά από μακρόχρονη όμως χρήση (συνήθως μετά τα 80Κ χλμ). Αιτία σύμφωνα με την εταιρεία είναι η ποιότητα των δρόμων.Σε μια τέτοια περίπτωση απαιτείται αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος διεύθυνσης (με κόστος πάνω απο 1300 ευρώ ή 890 ευρώ επισκευασμένη με εγγύηση ενός έτους)....καθώς η Fiat δεν παρέχει ως μεμονωμένο ανταλλακτικό το σφαιρικό τμήμα του συστήματος που ευθύνεται για το φαινόμενο.
Ποιότητα συναρμολόγησης ικανοποιητική.
Εν ολίγοις αν δεν σε απασχολεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε διαδικασία phase out....το παίρνεις.
Αλλά......Γνωρίζω ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και ότι η περιρέουσα αντίληψη περί αναξιοπιστίας εμπεριέχει και σαφή στοιχεία υπερβολής αλλά παρ΄όλα αυτά η ψυχολογική επίδραση δεν άρεται ολοκληρωτικά όσο καλοπροαίρεται και αν σκεφτώ.
Στην θέση σου λοιπόν θα κοιτούσα για κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Εν ολίγοις αν δεν σε απασχολεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε διαδικασία phase out....το παίρνεις.
Αλλά......Γνωρίζω ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και ότι η περιρέουσα αντίληψη περί αναξιοπιστίας εμπεριέχει και σαφή στοιχεία υπερβολής αλλά παρ΄όλα αυτά η ψυχολογική επίδραση δεν άρεται ολοκληρωτικά όσο καλοπροαίρεται και αν σκεφτώ.
Στην θέση σου λοιπόν θα κοιτούσα για κάτι άλλο.
Νομίζω οτι εφόσον στο μυαλό του PNT έχει δημιουργηθεί μια παράσταση της 159 ως κάτι ποθητό και
ευχάριστο, ήδη βρίσκεται σε διαδικασία η επιθυμία να υπερκεράσει την οποιαδήποτε ανησυχία.Είμαι σίγουρος ότι όταν αγαπητέ PNT δοκιμάσεις το αμάξι, οι όποιες αναστολές θα εξαφανιστούν.
Γνώμη μου. -
Ο χρήστης PNT έγραψε:
Αγαπητέ Alfisti
θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την A.R 159 ( κυρίως την TBi) sportwagonΕίμαι σε αναζήτηση οικογενειακού μοντέλου και η A.R 159 ( κυρίως την TBi) είναι ένα απο τα αυτοκίνητα που ιδίως στην έκδοση sportwagon μου αρέσει πάρα πολύ, ίσως περισσότερο απο οπoιοδήποτε άλλο stationwagon που κυκλοφορεί. 'Ενα άλλο μοντέλο που περιμένω να δώ είναι το νέο volvo V60, το οποίο θα χαρακτηρίζα ως δεύτερη επιλογή - περιμένω να το δώ δια ζώσης πρώτα.
Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τις άποψεις σχετικά με ορισμένα ζητήματα πέρι A.R 159 ( κυρίως την TBi).
Καταρχήν σχετικά με το ζήτημα της αξιοπιστίας του συγκεκριμένου μοντέλου (γενικώς) και του συγκεκριμένου κινητήρα (ξέρω ότι είναι σχετικά νέος άρα οι πληροφορίες θα είναι λιγότερες) ποια είναι η γώμη σας? Τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά του πώς είναι απο αξιοπιστία? Όσο και να μου αρέσει το συγκεκριμένο μοντέλο δεν παύει να με απασχολεί, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, η σχετικά 'μέτρια' εικόνα & προϊστορία της εταιρείας στο ζήτημα αξιοπιστία. Γνωρίζω ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και ότι η περιρέουσα αντίληψη περί αναξιοπιστίας εμπεριέχει και σαφή στοιχεία υπερβολής αλλά παρ΄όλα αυτά η ψυχολογική επίδραση δεν άρεται ολοκληρωτικά όσο καλοπροαίρεται και αν σκεφτώ.
Σχετικά με το μοτέρ TBi ποιά είναι η γνώμη σας? Γενικά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και απόψεις με εξαίρεση την ελαφρώς τσιμπημένη κατανάλωση - πράγμα που δεν με τρομάζει ιδιαιτέρως. Αν και είναι νωρίς ακόμη, τι πιστεύετε για την αξιοπιστία του? Τα θετικά του αυτοκινήτου τα γνωρίζω (στήσιμο-οδηγική ευχαρίστηση, αισθητική) και για αυτά κυρίως έιναι 1η πιθανή επιλογή παρόλο που το μοντέλο είναι προς την δύση του.
Το αυτοκίνητο σκοπεύω να το κρατήσω τουλάχιστον 7-8 χρόνια και θα είναι το κύριο οικογενειακό, το υπάρχον skoda fabia 1.4-101HP θα το κρατήσω για δεύτερο για την γυναίκα μου. Επίσης, δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ εντός πόλης γιατί έχω και μηχανή. Συνολικά κάνω 12-15.000 χλμ ετησίως.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενοΝα σε απασχολεί μονάχα το γεγονός ότι το μοντέλο λάμπει όπως το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης
Πανέμορφο αυτοκίνητο μεν, είναι στη δύση του δε.....
Για τα άλλα θέματα, δόθηκε απάντηση πιο πάνω.....Σκέψου κυρίως δύο πράγματα.
Το γεγονός της αντικατάστασης του μοντέλου, αλλά επίσης ότι ο αντικαταστάτης δύσκολα θα είναι καλύτερος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του....Τελευταία AR με διπλά ψαλίδια εμπρός και υδραυλικό τιμόνι, γνήσια multilink πίσω, εγώ θα έλεγα ότι από το παράδειγμα Giulietta να μην αναμένεις να είναι σημαντικά ποιοτικότερη η Giulia από την 159....μάλλον οι εκπτώσεις θα αφορούν γενικά πολλά μέρη στο αυτοκίνητο που θα μας έρθειΕπίσης η τιμή της 159 1750 είναι 10 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον μικρότερη από αυτήν που θα έπρεπε να πωλείται...Ας όψεται όμως η εξαίσια πολιτική της mamma Fiat
Αν την αγοράσεις όμως, δύσκολα θα απογοητευτείς. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αμάξι, πανέμορφο και ξεχωριστό.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Να σε απασχολεί μονάχα το γεγονός ότι το μοντέλο λάμπει όπως το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης
Πανέμορφο αυτοκίνητο μεν, είναι στη δύση του δε.....
Για τα άλλα θέματα, δόθηκε απάντηση πιο πάνω.....Σκέψου κυρίως δύο πράγματα.
Το γεγονός της αντικατάστασης του μοντέλου, αλλά επίσης ότι ο αντικαταστάτης δύσκολα θα είναι καλύτερος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του....Τελευταία AR με διπλά ψαλίδια εμπρός και υδραυλικό τιμόνι, γνήσια multilink πίσω, εγώ θα έλεγα ότι από το παράδειγμα Giulietta να μην αναμένεις να είναι σημαντικά ποιοτικότερη η Giulia από την 159....μάλλον οι εκπτώσεις θα αφορούν γενικά πολλά μέρη στο αυτοκίνητο που θα μας έρθειΕπίσης η τιμή της 159 1750 είναι 10 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον μικρότερη από αυτήν που θα έπρεπε να πωλείται...Ας όψεται όμως η εξαίσια πολιτική της mamma Fiat
Αν την αγοράσεις όμως, δύσκολα θα απογοητευτείς. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αμάξι, πανέμορφο και ξεχωριστό....Κάποιος δεν έχει πάει διακοπές ακόμα και τα βλέπει όλα μαύρα μου φαίνεται!
Όσο για το φίλο από πάνω η λύση είναι μία: alfisti.gr για σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις γιατί εδώ αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι ιστορίες...πάλι καλά που είναι και αργία σήμερα και λείπει πολύς κόσμος! -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το γεγονός της αντικατάστασης του μοντέλου, αλλά επίσης ότι ο αντικαταστάτης δύσκολα θα είναι καλύτερος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του....Τελευταία AR με διπλά ψαλίδια εμπρός και υδραυλικό τιμόνι, γνήσια multilink πίσω, εγώ θα έλεγα ότι από το παράδειγμα Giulietta να μην αναμένεις να είναι σημαντικά ποιοτικότερη η Giulia από την 159..τι κακο εχει η Τζουλιεττα δηλαδη?
-
PNT προτείνω να κανονίσεις ένα test drive και να οδηγήσεις το αυτοκίνητο. Εκεί θα δεις αν σε καλύπτει η όχι.
Οδηγικά πάντως εμένα μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.
Όντως φτάνει στο τέλος της ζωής της...αλλά τον αντικαταστάτη της τον βλέπω να είναι η συνέχεια του σήριαλ 149-Milano-Giulietta.
Πάρτο τώρα που κάνουν σούπερ προσφορές.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Όσο για το φίλο από πάνω η λύση είναι μία: alfisti.gr για σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις γιατί εδώ αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι ιστορίες...
Eξασφαλισμένη ενημέρωση.....και κυρίως αμερόληπτη.
Επουσιώδης λεπτομέρεια ότι εκεί η 159 έχει ιαπωνική αξιοπιστία,υλικά από ελβετικό βούτυρο,δυναμικά χαρακτηριστικά ανώτερα από RS4 και τουλάχιστον εφάμιλλα της 335i......
Τώρα αν τύχει και τον πάρει και κανείς από τα μούτρα επειδή έχει ενδοιασμούς για την αξιοπιστία...όντας πρώην κάτοχος του μνημονευθέντος αυτοκινήτου....ας μην το πάρει τοις μετρητοίς ο άνθρωπος
Ma.... per carita... -
Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι ρε παιδιά τόσο μειονέκτημα ότι είναι στη δύση της καριέρας της; Εντάξει, πέρα από το θέμα της μούρης διότι θα έχει 'παλιό' αυτοκίνητο...
Εξωτερικά μια χαρά σύγχρονη είναι, εσωτερικά το ίδιο (αν εξαιρέσουμε την τρισκατάρατη βίδα ), σε δυναμικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετική, ενώ πλέον θα έχουν λυθεί τα περισσότερα από τα γνωστά προβλήματα και μπορεί και να δίνουν έξτρα εξοπλισμό ή εκπτώσεις. Εμένα λουκουμάκι μου φαίνεται -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι ρε παιδιά τόσο μειονέκτημα ότι είναι στη δύση της καριέρας της; Εντάξει, πέρα από το θέμα της μούρης διότι θα έχει 'παλιό' αυτοκίνητο...
Εξωτερικά μια χαρά σύγχρονη είναι, εσωτερικά το ίδιο (αν εξαιρέσουμε την τρισκατάρατη βίδα ), σε δυναμικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετική, ενώ πλέον θα έχουν λυθεί τα περισσότερα από τα γνωστά προβλήματα και μπορεί και να δίνουν έξτρα εξοπλισμό ή εκπτώσεις. Εμένα λουκουμάκι μου φαίνεται΄
+1000!
Αυτοκίνητο και όπλο ποτέ από τις πρώτες παρτίδες...
Alfa Romeo 159 & 159TBi