-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Απτο στόμα μου το πήρες! Μπες στο αλφίστι να βρεις την υγειά σου! Εδώ μέσα το πολύ πολύ να μάθεις πόσο κοστίζει μια Κ04 της Borgwarner... -
-
τα υπόλοιπα στα VAG forum και στην pub
-
Ωραία να επανέλθω με κάτι on topic αφού χαλιέσαι συναλφίστα!
Διαθέτουμε φώτος από τη σημερινή συνάντηση? Δεν έχει πάρει το μάτι μου ακόμα τπτ στο αλφίστι!! -
Ωραία να επανέλθω με κάτι on topic αφού χαλιέσαι συναλφίστα!
Διαθέτουμε φώτος από τη σημερινή συνάντηση? Δεν έχει πάρει το μάτι μου ακόμα τπτ στο αλφίστι!!Eγώ δεν έχω, δεν πήγα για 1η φορά μετά από πολύ καιρό, βαρύ το πάπλωμα, βαρύς και ο καιρός
-
Επειδη δεν εχω ξεχασει ακομα την 159 ...τη ξαναοδηγησα
Αυτη τη φορα το αμαξι δεν ηταν ti kai ειχε 500χμ στο οδομετρο.
Νεες επισημανσεις: Η αναρτηση ηταν σιγουρα πιο ανετη ,αλλα καπως μαλακη για τα γουστα μου.Προτιμω της ti.Απο οτι εμαθα μπορω να βαλω σπορ αναρτηση στη premium.Ειναι αραγε ιδια με την αναρτηση της ti?
Ο κινητηρας ηταν ακομα σφικτος ,ανεβαζε λιγο πιο δυσκολα απο την ti που ειχα οδηγησει παλιοτερα,η οποια ειχε 8000χμ.Παντως η δυναμη ηταν παντοτε παρουσα και η επιταχυνση φοβερη.Εφτανε τα 170 για πλακα ,σα να μη συμβαινει τιποτα!Μονο ενα σφυριγμα απο το αριστερο καθρεπτη ακουγα...
Δισταγμο κατα το ξεκινημα δεν εντοπισα ουτε σε αυτη.
Το πορτ μπαγκαζ με προβληματισε λιγακι τωρα που το ξαναειδα...Αραγε να χωραει καροτσακι μωρου ,χωρις να το κλεινει ολο?
Ενα αλλο σημειο που με προβληματισε ,ειναι οτι εχει μεγαλο μπροστινο προβολο και σε συνδυασμο με το χαμηλο υψος απο το εδαφος ισως βρισκει κατω ευκολα.
Επισης μαλλον η εκδοση ti αξιζει τα λεφτα της,οπως ειπε και ο pasxos...Ειδικα στο εσωτερικο το αυτοκινητο μεταμορφωνεται ,ενω και λειτουργία της αναρτησης μου ειχε φανει πολυ καλη.
Μηπως καποιος απο τους κατοχους ή γνώστες μπορει να μου πει ακριβως τα διαστηματα service και την εγγυηση γιατι καθε αντιπροσωπεια λεει άλλα?
Αυτα προς το παρον... -
romile μπες στο alfisti να έχεις να διαβάζεις μέχρι αύριο για το θέμα.
υπηρξε ασυμφωνια χαρακτηρων... οποτε προλαβα να διαβασω λιγα..
Τι εννοείς? Έχεις υπάρξει στο αλφίστι και μπαναρίστηκες?
Και γιατί αν επιτρέπεται?Ε ναι την έχουν δει λίγο υπεροπτικά εκεί και πολύ καλοί χαρακτήρες την έχουν κάνει με ελαφρα ή τους έχουν διώξει γιατι τους χαλάνε το μαγαζάκι.....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Επειδη δεν εχω ξεχασει ακομα την 159 ...τη ξαναοδηγησα
Αυτη τη φορα το αμαξι δεν ηταν ti kai ειχε 500χμ στο οδομετρο.
Νεες επισημανσεις: Η αναρτηση ηταν σιγουρα πιο ανετη ,αλλα καπως μαλακη για τα γουστα μου.Προτιμω της ti.Απο οτι εμαθα μπορω να βαλω σπορ αναρτηση στη premium.Ειναι αραγε ιδια με την αναρτηση της ti?
Ο κινητηρας ηταν ακομα σφικτος ,ανεβαζε λιγο πιο δυσκολα απο την ti που ειχα οδηγησει παλιοτερα,η οποια ειχε 8000χμ.Παντως η δυναμη ηταν παντοτε παρουσα και η επιταχυνση φοβερη.Εφτανε τα 170 για πλακα ,σα να μη συμβαινει τιποτα!Μονο ενα σφυριγμα απο το αριστερο καθρεπτη ακουγα...
Δισταγμο κατα το ξεκινημα δεν εντοπισα ουτε σε αυτη.
Το πορτ μπαγκαζ με προβληματισε λιγακι τωρα που το ξαναειδα...Αραγε να χωραει καροτσακι μωρου ,χωρις να το κλεινει ολο?
Ενα αλλο σημειο που με προβληματισε ,ειναι οτι εχει μεγαλο μπροστινο προβολο και σε συνδυασμο με το χαμηλο υψος απο το εδαφος ισως βρισκει κατω ευκολα.
Επισης μαλλον η εκδοση ti αξιζει τα λεφτα της,οπως ειπε και ο pasxos...Ειδικα στο εσωτερικο το αυτοκινητο μεταμορφωνεται ,ενω και λειτουργία της αναρτησης μου ειχε φανει πολυ καλη.
Μηπως καποιος απο τους κατοχους ή γνώστες μπορει να μου πει ακριβως τα διαστηματα service και την εγγυηση γιατι καθε αντιπροσωπεια λεει άλλα?
Αυτα προς το παρον...-
Σέρβις (λέει) κάθε 35.000 χλμ, σύμφωνα και με το manual (ε για τα λάδια τουλάχιστον δεν νομίζω να τολμήσει κανείς να κάνει τέτοια μλκία). Για ιμάντα προτείνει στα 4 χρόνια αλλαγή για 'σκληρή χρήση' αλλιώς στα 5 ή στα 105 k χλμ. Πάντως και για το λάδι+φίλτρο λέει (το προφανές) κάθε 12 μήνες αν κάνει λίγα χλμ ή σε 'δύσκολες συνθήκες' ή μέσα στην πόλη.
-
3ετής εγγύηση
-Η σπορ ανάρτηση είναι ίδια με της Ti. (κατά 99,9%). Η ανάρτηση γενικώς της 159 είναι μάλλον στα προφανή ατού της. Εγώ δεν έχω τη σπορ και δεν θα την ήθελα με τίποτα πιο σκληρή από εδώ που είμαι (και είμαι και με 17ρα 225/50). Νομίζω ότι είναι η χρυσή τομή εφόσον μιλάμε για μια μάλλον σπορ μπερλίνα με 200 αλόγα.
-
Ναι βρίσκει εύκολα κάτω (και δεν έχω τη σπορ ανάρτηση).
-
Γενικώς η 159 με όρους καθαρά χρηματικούς προσφέρει πάρα πολλά σε εξαιρετική τιμή.
Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις που έχεις κάνει και στα 2 posts σου για την 159 είναι σωστές. Πάντως σίγουρα για τους χώρους της δε διακρίνεται, ούτε για χώρους για μικροαντικείμενα. Αν αυτοί όμως σε καλύπτουν δύσκολα θα βρεις με αυτά τα λεφτά κάτι καλύτερο.
-
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
romile μπες στο alfisti να έχεις να διαβάζεις μέχρι αύριο για το θέμα.
υπηρξε ασυμφωνια χαρακτηρων... οποτε προλαβα να διαβασω λιγα..
Τι εννοείς? Έχεις υπάρξει στο αλφίστι και μπαναρίστηκες?
Και γιατί αν επιτρέπεται?Ε ναι την έχουν δει λίγο υπεροπτικά εκεί και πολύ καλοί χαρακτήρες την έχουν κάνει με ελαφρα ή τους έχουν διώξει γιατι τους χαλάνε το μαγαζάκι.....
Μηπως να αφησουμε τα αλλα φορουμ να διαχειριζονται οπως θελουν τα του οικου τους ;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Επισης, ειναι κανενας με 159 που να εχει βαλει aftermarket αναρτηση?
:Ναι, γνωστός γνωστού του γνωστού μου έχει βάλει στην 3.2Q4 τις αναρτησάρες της Intrax, νομίζω την HDA
Μακρυνος για να εχεις ακουσει εντυπωσεις ε?
Σκεφτομαι στο μελλον οταν φτασει για αλλαγη να βαλω τις εργοστασιακες σπορ που εχουν και 2 ποντους χαμηλωμα..μου ειπε και ενας φιλος μεσα στην αλφα πολυ καλη τιμη νομιζω για ολο το σετ..
Δεν χρειάζεται εντυπώσεις φίλε ρομίλε αυτή η ανάρτηση. Αν ξέρεις τι εστί Intrax, παραγγέλνεις στην Ολλανδία και έρχεται στην πόρτα σου. Αν ψάχνεις κάτι πιο σπορ, τότε απλά δεν κάνουν για σένα. Είναι σχεδόν πισταδόρικες. Τιμή με τοποθετήση ευθυγράμμιση θα πάει κάτω του 2χίλιαρου. Υπολόγισε 1.800....
Αν την ψάχνεις όμως, είσαι στρίφτης ας πούμε και το πετάς κανα Μέγαρο, νομίζω ότι καμία άλλη δεν θα σε ικανοποιήσει τόσο. Ωστόσο το μεγάλο της μείον είναι ότι χτύπα ξύλο αν δακρύσει καμιά μπουκάλα, ή αν έρθει η ώρα της ανακατασκευής, δεν υπάρχει υποστήριξη στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να της ξηλώσεις και να τις στείλεις Ολλανδία....Επίσης ακόμη να γνωρίζεις ότι λόγω αρχιτεκτονικής των αναρτήσεων της 159, όσο ακραία ανάρτηση και να βάλεις λόγου χάρη Intrax, Orap, Osrav, PSS9, KW3 το αυτοκίνητο δεν θα κοπανάει....Ανακατοσούρα στο στομάχι θα έχεις από τα γρήγορα rebound όμως
Τωρα προσεξα την απαντηση σου...
δεν ψαχνω κατι πολυ σπορ (αλλωστε εχω και το rallye για καμια πιστα) απλα καποια στιγμη ισως παω για ενα ελαφρουτσικο χαμηλωμα και ειπα μηπως παω σε ρυθμιζομενη για να εχεις δυνατοτητες να παιξεις!
Αν συζηταμε οτι δεν εχει σερβις στην ελλαδα μαλλον ηδη το ξεχασα... ισως σε αλλαγη αμορτισερ να παω στο σπορ πακ το μαμα, αλλα βλεπουμε ακομα...
Οταν λες λογω αρχιτεκτονικης αναρτησης τι εννοεις? Τι διαφορετικο συστημα εχει απο αλλα? Το κοπανημα ειναι επισης ενα θεμα που με απασχολει, μιας και τωρα σε καμια περιπτωση δεν το λες βαρκα αλλα ουτε και κουραστικο. Φανταζομαι η σκληροτηρα αυτη ειναι λογω σκληρων ελατηριων λογω αυξημενου βαρους, ετσι δεν ειναι?
ασχετο... οταν στριβετε ακινητοι το τιμονι υπερβολικα αργα καταλαβαινετε μια πολυ μικρη δονηση στο τιμονι?@ stefan147 ναι ειχα μπει για ενα διαστημα.. αν εισαι μεσα ισως πετυχεις στα διαφορα τοπικς κουβεντες
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
δεν ψαχνω κατι πολυ σπορ (αλλωστε εχω και το rallye για καμια πιστα) απλα καποια στιγμη ισως παω για ενα ελαφρουτσικο χαμηλωμα και ειπα μηπως παω σε ρυθμιζομενη για να εχεις δυνατοτητες να παιξεις!
Αν συζηταμε οτι δεν εχει σερβις στην ελλαδα μαλλον ηδη το ξεχασα... ισως σε αλλαγη αμορτισερ να παω στο σπορ πακ το μαμα, αλλα βλεπουμε ακομα...
Οταν λες λογω αρχιτεκτονικης αναρτησης τι εννοεις? Τι διαφορετικο συστημα εχει απο αλλα? Το κοπανημα ειναι επισης ενα θεμα που με απασχολει, μιας και τωρα σε καμια περιπτωση δεν το λες βαρκα αλλα ουτε και κουραστικο. Φανταζομαι η σκληροτηρα αυτη ειναι λογω σκληρων ελατηριων λογω αυξημενου βαρους, ετσι δεν ειναι?
ασχετο... οταν στριβετε ακινητοι το τιμονι υπερβολικα αργα καταλαβαινετε μια πολυ μικρη δονηση στο τιμονι?Πολύ καλή λύση το sport pack, αλλά σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα ελατήρια, όχι μόνο τα amortiseur.
Τα διπλά ψαλίδια της 159 είναι σε διάταξη υπερηψωμένου παραλληλόγραμμου σε σχέση με τον 147/156/GT τα οποία είναι ουσιαστικά μια υπερεξελιγμένη MP. Αυτό πρακτικά λοιπόν δίνει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική διαδρομή εμβόλου στο amortiseur ακόμη και με χαμήλωμα, κάτι που δεν είχαν οι 147/156/GT, και βέβαια την χρήση ελατηρίου με περισσότερες λίβρες δίχως να θυσιάζεις μεγάλα ποσοστά άνεσης....το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Στις 147/156/GT είσαι αποφασισμένος να ζεις μετά ακόμα και με τριγμούς που απορροφούνται στο εσωτερικό της καμπίνας....Εξαιρετική δουλειά επίσης έχει γίνει και στα ίδια τα ψαλίδια....Της 147 το παίρνεις με το χεράκι σου και το πας βόλτα, της 159 είναι ασήκωτα....Για αυτό και δεν χαλάνε/τρίζουν κάθε 50.000χλμ....
Η δονήσεις από το τιμόνι, όπως τις αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ελέω του νέου σου ζαντολάστιχου και μην ξεχνάς ότι έχεις υδραυλική υποβοήθηση....δεν είναι κάτι θορώ -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ασχετο... οταν στριβετε ακινητοι το τιμονι υπερβολικα αργα καταλαβαινετε μια πολυ μικρη δονηση στο τιμονι?Πολύ καλή λύση το sport pack, αλλά σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα ελατήρια, όχι μόνο τα amortiseur.
Τα διπλά ψαλίδια της 159 είναι σε διάταξη υπερηψωμένου παραλληλόγραμμου σε σχέση με τον 147/156/GT τα οποία είναι ουσιαστικά μια υπερεξελιγμένη MP. Αυτό πρακτικά λοιπόν δίνει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική διαδρομή εμβόλου στο amortiseur ακόμη και με χαμήλωμα, κάτι που δεν είχαν οι 147/156/GT, και βέβαια την χρήση ελατηρίου με περισσότερες λίβρες δίχως να θυσιάζεις μεγάλα ποσοστά άνεσης....το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Στις 147/156/GT είσαι αποφασισμένος να ζεις μετά ακόμα και με τριγμούς που απορροφούνται στο εσωτερικό της καμπίνας....Εξαιρετική δουλειά επίσης έχει γίνει και στα ίδια τα ψαλίδια....Της 147 το παίρνεις με το χεράκι σου και το πας βόλτα, της 159 είναι ασήκωτα....Για αυτό και δεν χαλάνε/τρίζουν κάθε 50.000χλμ....
Η δονήσεις από το τιμόνι, όπως τις αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ελέω του νέου σου ζαντολάστιχου και μην ξεχνάς ότι έχεις υδραυλική υποβοήθηση....δεν είναι κάτι θορώΕννοειται οτι για αλλαγη συζηταω ελατηριο+αμορτισερ!! βεβαια ακομα δουλευουν καμπανα τα μαμα οποτε δεν δινω τα λεφτα μονο και μονο για το εμφανισιακο! αργοτερα..
οσο για το τιμονι και γω ετσι πιστευω οτι λογω φαρδυτερου και φρεσκου λαστιχου απλα τωρα προσεξα περισσοτερο το πραγμα αυτο! Μπορει να το κανε και πριν και απλα τωρα να το προσεξα..
Για την 159 δεν εχει ακουστει τιποτα για προωρη φθορα εξαρτηματων ε?
-
Υπάρχουν όντως σχέδια για έκδοση 2010 ΜΥ για την 159?
Αν ναι, ξέρει κανένας τι διαφορές θα έχει?
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Υπάρχουν όντως σχέδια για έκδοση 2010 ΜΥ για την 159?Αν ναι, ξέρει κανένας τι διαφορές θα έχει?
Kατά το πρόσφατο product plan που είδε το φως της δημοσιότητας, ναι.
Πιθανόν το νέο κιβώτιο C635 και την διπλόδισκη εκδοχή αυτού ονόματι DDCT, αλλά και η πιο δυνατή έκδοση του 1750. -
-
Αυτά είναι ΠΟΛΥ καλά νέα!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αυτά είναι ΠΟΛΥ καλά νέα!Όπως επίσης το ότι δεν προβλέπεται καμία σύντομη αλλαγή της 159.
Έχει ακόμα 3 γεμάτα χρόνια στην αγορά και πιστεύω ότι θα τα πάει καλά με αυτό τον εμπλουτισμό στην γκάμα. Αν μάλιστα επιτρέψουν 4κίνητες εκδόσεις με τον 1750 τότε κάποιο μερίδιο θα πάρει από την Audi. -
Πότε περίπου αναμένονται νέα;
-
ασχετο αλλα η μονη με ψαλιδια μπροστα ,2,3 στροφες στο τιμονι και αλουμινενια βαση κινητηρα........ευγε!!!!!!!!!!
- να ρωτησω καποια φωτο απο τα ψαλιδια της 159 υπαρχει??
ειναι μονα η τριγωνικα???????????
- να ρωτησω καποια φωτο απο τα ψαλιδια της 159 υπαρχει??
-
Alfa Romeo 159 & 159TBi