-
Την Τετάρτη παραλάβαμε ένα καινούργιο corsa 1.4 3doors sport. Ειλικρινά το αμάξι με έχει εκπλήξει,δεν το περίμενα τόσο καλό!! Το αυτοκίνητο είναι της οικογένειας και όχι δικό μου, εγώ θα προτιμούσα ένα παλιό με γκάζι, ή ένα παλιό πισωκίνητο ή κάτι τέτοιο οπότε ήμουν αρνητικά προκατηλιμένος απέναντι του! Παρόλα αυτά η ποιοτητα δείχνει και είναι πολύ καλή(αναμενόμενο αυτό), οι χώροι επίσης καλοί αν και λίγο μικρό το άνοιγμα για να περάσεις στα πίσω καθίσματα, το κιβώτιο έχει πολύ καλή κλιμάκωση και πραγματικά πηγαίνω με μία σχέση πάνω σε σχέση με το προϊγούμενο αυτοκίνητο που είχα(golf 1.4) αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο όμως ήταν η οδική του συμπεριφορά. Έχοντας αρκετή εμπειρία από γερμανικά αυτοκίνητα(κυρίως από opel και vw) όλα υπόστρεφαν από πολύ ως πάρα πολύ. Με το corsa δεν ξέρω τi συμβαίνει, (ίσως είναι και τα λάστιχα που είναι ολοκαίνουργια) αλλά ακόμα και όταν 'στραμπουλάω' το τιμόνι δεν βγάζει μούτρα αλλά αντίθετως τα βάζει στο εσωτερικό της στροφής! Ακόμα δεν το έχω πιέσει πάρα πολύ γιατί υποτίθεται πως το στρώνω αλλά σε μερικές στροφές το έχω χώσει και με εξέπλειξε γιατί συμπεριφέρθηκε σαν ένα κομμάτι! Αυτά προς το παρόν θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις.
-
Καλορίζικο το Κορσάκι!!! Αν και δεν το έχω οδηγήσει έχω ακούσει καλά λόγια απο κατόχους του για την οδηγική συμπεριφορά του.
-
Καλοτάξιδο msamaro!
-
Καλοτάξιδο masmaro.
Εχω ακριβώς το ίδιο αμάξι. Το πολύ ελαφρυ τιμόνι είναι εκνευριστικό
Δεν ξέρω πόσο το πίεσες εσύ αλλά πάντως στα πολλά πετάει μούτρα.
Παντωσ για τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο. -
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, η αλήθεια είναι ότι επειδή το στρώνω(μέχρι 4000rpm το πάω...) δεν το πήγαινα και στα όρια του... οπότε ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά. Όσο αφορά το τιμόνι είναι ακριβές μεν αλλά η αίσθηση που σου δίνει είναι όντως λίγο περίεργη! Υπερβολικά ελαφρύ στα λίγα, υπερβολικά βαρύ στα πολλά... Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με υλεκτικουδραυλικό τιμόνι που οδήγησα οπότε το συγκρίνω μόνο με απλά υδραυλικά ή μη υδραυλικά.
-
Η Opel έχει κάνει μεγάλα βήματα (έως άλματα) στην οδηγική συμπεριφορά, τουλάχιστον των Άστρα και Κόρσα (που έχω οδηγήσει), από την προηγούμενη γενιά. Έβαλε και λίγο το χεράκι της η... Lotus
Υποθέτω βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά.
Καλοτάξιδο κι από μένα!
ΥΓ. Όταν το πιέσεις θα σου τα πετάξει τα μούτρα, δεν υπάρχει περίπτωση! Απλά έχει πολλά περιθώρια μέχρι να το κάνει.
-
Καλοτάξιδο msamaro!
-
Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο.Στο τριθυρο αστρα μου αρεσουν πολυ τα πισω μαυρα φαναρια σε αντιθεση με το πενταπορτο που κατα την γνωμη μου αυτη η ασπριλα ειναι χαλια.Θα με ενδιεφερε μια αλλαγη τους αλλα με την πρωτη ματια φαινονται διαφορετικα και μεγαλυτερα.Αρα μαλλον παμε προς καποιον αλλο κατασκευαστη τριτο.Ξερετε καποιο σαιτ με αξεσουαρ η κατι παρομοιο;
Τιμη ποτε θα βγαλουν για το τριθυρο;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο.Στο τριθυρο αστρα μου αρεσουν πολυ τα πισω μαυρα φαναρια σε αντιθεση με το πενταπορτο που κατα την γνωμη μου αυτη η ασπριλα ειναι χαλια.Θα με ενδιεφερε μια αλλαγη τους αλλα με την πρωτη ματια φαινονται διαφορετικα και μεγαλυτερα.Αρα μαλλον παμε προς καποιον αλλο κατασκευαστη τριτο.Ξερετε καποιο σαιτ με αξεσουαρ η κατι παρομοιο;Astra ποιας γενιάς; Για ρίξε μία ματιά
-
Καλορίζικο, καλοτάξιδο και αξιόπιστο σου εύχομαι msamaro. Τίμιο αμάξι που θα γίνει ο καλύτερος σου σύντροφος για τις αστικές μετακινήσεις. Αν ζητάς κάτι παραπάνω για εκτός των τειχών εξορμήσεις μην περιμένεις πολλά από αίσθηση τιμονιού δυστυχώς. Η οδική του συμπεριφορά τυπική υποστροφική με μεγάλα όμως περιθώρια πριν αρχίσει να γλιστρά.
-
msamaro, καλορίζικο και καλοφόρετο και από μένα
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο.Στο τριθυρο αστρα μου αρεσουν πολυ τα πισω μαυρα φαναρια σε αντιθεση με το πενταπορτο που κατα την γνωμη μου αυτη η ασπριλα ειναι χαλια.Θα με ενδιεφερε μια αλλαγη τους αλλα με την πρωτη ματια φαινονται διαφορετικα και μεγαλυτερα.Αρα μαλλον παμε προς καποιον αλλο κατασκευαστη τριτο.Ξερετε καποιο σαιτ με αξεσουαρ η κατι παρομοιο;
Astra ποιας γενιάς; Για ρίξε μία ματιά
Astra Η.Ειδα καποια πραγματακια αλλα δεν βρηκα τιποτα.Ωραιο σαιτ παντως
-
Πολυ κάτω πέσαμε...
up!!
-
Λοιπόν για να ανεβάσω λίγο το φόρουμ της Όπελ θα πω ότι ο πατέρας μου έβαλε το booster που υποτιθέται ότι καταργεί το ηλεκτρονικό γκάζι (στην ουσία επιταχύνει το σήμα) στο vectra 1.8 gts που έχουμε. Η διαφορά πραγματικά θεαματική, ειδικά με πρώτη και δευτέρα στο κιβώτιο! Παλιά ένιωθες ότι κάτι εμπόδιζε το αμάξι να επιταχύνει από σταματημένο ενώ τώρα ειδικά με πρώτη σπινιάρει τρελά ακόμα και με το esp στο on!!
Όσο αφορά το corsa έχει αρχίσει να μου δείχνει τα πρώτα σημάδια υπερστροφικών τάσεων! Και όμως είναι αλήθεια πετάει και κώλο αλλά πρέπει να το ζορίσεις αρκετά... Προχθές σε μία στροφή που το έβαλα με παραπάνω απότι έπρεπε μπήκε κανονικά και στο τέλος της στροφής που θα ίσιωνε που πέταξε λίγο κώλο που με ανεπαίσθητο ανάποδο επανήλθε. Πραγματικά πολύ όμορφη οδηγική συμπεριφορά. Λίγο γκάζι να είχε...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Λοιπόν για να ανεβάσω λίγο το φόρουμ της Όπελ θα πω ότι ο πατέρας μου έβαλε το booster που υποτιθέται ότι καταργεί το ηλεκτρονικό γκάζι (στην ουσία επιταχύνει το σήμα) στο vectra 1.8 gts που έχουμε. Η διαφορά πραγματικά θεαματική, ειδικά με πρώτη και δευτέρα στο κιβώτιο! Παλιά ένιωθες ότι κάτι εμπόδιζε το αμάξι να επιταχύνει από σταματημένο ενώ τώρα ειδικά με πρώτη σπινιάρει τρελά ακόμα και με το esp στο on!!Όσο αφορά το corsa έχει αρχίσει να μου δείχνει τα πρώτα σημάδια υπερστροφικών τάσεων! Και όμως είναι αλήθεια πετάει και κώλο αλλά πρέπει να το ζορίσεις αρκετά... Προχθές σε μία στροφή που το έβαλα με παραπάνω απότι έπρεπε μπήκε κανονικά και στο τέλος της στροφής που θα ίσιωνε που πέταξε λίγο κώλο που με ανεπαίσθητο ανάποδο επανήλθε. Πραγματικά πολύ όμορφη οδηγική συμπεριφορά. Λίγο γκάζι να είχε...
Που το εβαλε, σε ποιον, ποσο, κανει οντως δουλεια;(ανακριση κανονικη)
Εμενα παντως σαν ιδεα μουφα μου ακουγεται... -
H τιμή του είναι λίγο τσουχτερή, φτάνει τα 170 ευρώπουλα! Και εγώ δεν το περίμενα ότι θα έχει τόσο μεγάλη βελτίωση αλλά είναι αλήθεια. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπαίνει ανάμεσα στην φίσα του γκαζιού και την φίσα του εγκεφάλου και επιταχύνει το σήμα. Ειδικά στο vectra που είναι και βαρύ αμάξι η διαφορά ήταν τεράστια, πραγματικά νομίζεις με πρώτη και δεύτερα κυρίως ότι το αμάξι έχει πάρει 10 άλογα. Στο δυναμόμετρο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, το αμάξι θα βγάζει την ίδια δύναμη, αυτό που αλλάζει είναι η απόκριση στο γκάζι!
Από που το αγόρασε θα σου το στείλω με pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση
-
Ακούγεται ενδιαφέρον. Το σημαντικότερο μειονέκτημα των κινητήρων της Opel είναι η απόκριση στα χαμηλά. Είναι περίεργο, γιατί πάνω από τις 3.000 στροφές τραβάνε καλά ενώ και οι ρεπρίζ είναι ΟΚ.
Αν όντως γίνεται πιο νευρικό από στάση το αυτοκίνητο, τότε μ'ενδιαφέρει. Θα ήθελα να μάθω όμως αν το έχει βάλει κάποιος στον 1,4 Twinport του Astra και τις εντυπώσεις του. Είδες διαφορά στην κατανάλωση; -
Για κατανάλωση θα ήθελα να μάθω κι εγώ... από περιέργεια πιο πολύ... Θα ήθελα λίγο καλύτερο γκάζι, αλλά τέτοιες λύσεις δεν μου φαίνονται και πολύ σόι.
-
VRAIA IDEA PAIDIA GIA TO FORUM!!!!!! EIMAI KATOXOS VECTRA B 2001!!!!!! FUN TOY ECOTEC!!!!!!!
-
H κατανάλωση αν και δεν την έχουμε μετρήσει ακόμα σίγουρα έχει αυξηθεί. Όταν το αμάξι έχει χαμηλές στροφές και πατήσεις το γκάζι τέρμα αυτό που κάνει το ηλεκτρονικό γκάζι είναι να ανοίξει σίγα σιγά την πεταλούδα ώστε να μην μπουκώσει το αμάξι κάτι που έχει ως αποτέλεσμα κυρίως την αύξηση των ρύπων. Ουσιαστικά αυτό καταργείται και η πεταλούδα ανοίγει όλη με την μία.
Πολλοί είναι δύσπιστοι και εγώ ήμουν εξάλλου και είναι δικαιολογημένο. Εγώ απλά είπα πως κάνει δουλειά, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σας πείσω.
OPEL FORUM