-
Τέλεια, άλλη μια εταιρεία στο ακριβώς ίδιο target group με τις άλλες 2
Η Peugeot , η Citroen και η Opel κατασκευάζουν με ελάχιστη ως μηδενική απόκλιση ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα. Καμία δεν είναι πιο premium από την άλλη ή έχει κάποιο πιο ειδικό target group.
Δεν υπάρχει διαχωρισμός από φτηνό σε ακριβό (τύπου Seat -> Skoda -> VW -> Audi), είναι και οι τρεις στην ίδια νορμάλ, επιπέδου Skoda θα έλεγα, τιμολογιακή πολιτική.
Τι θα καταφέρουν πουλώντας το ίδιο ακριβώς προϊόν από 3 διαφορετικές φίρμες, αναρρωτιέμαι
-
Εαν καταφέρουν απλά να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους, θα κερδίσουν πολλά μόνο και μόνο από τις οικονομίες κλίμακας που θα έχουν.
Εξάλλου η Peugeot δείχνει ότι θέλει να μετακινηθεί προς το premium κομμάτι, άσχετα αν εμείς συμφωνούμε στο είναι / δεν είναι.
Και υπάρχει και η DS στον όμιλο.Edit: να συμπληρώσω ότι ο διαχωρισμός δεν είναι απαραίτητο να είναι τύπου VAG.
Εδώ ίσως επιλεγεί άλλη κατηγοριοποίηση. -
Εγώ ένα έχω να πω.
Πάει η OPEL HELLAS... Κρίμα.
Θα γίνει ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ HELLAS... Ωχ!... -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
ΞενεραSent from my iPad using Tapatalk
Προτιμούσες τους Αμερικάνους δηλαδή;
Η Peugeot , η Citroen και η Opel κατασκευάζουν με ελάχιστη ως μηδενική απόκλιση ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα. Καμία δεν είναι πιο premium από την άλλη ή έχει κάποιο πιο ειδικό target group.
Δεν υπάρχει διαχωρισμός από φτηνό σε ακριβό (τύπου Seat -> Skoda -> VW -> Audi), είναι και οι τρεις στην ίδια νορμάλ, επιπέδου Skoda θα έλεγα, τιμολογιακή πολιτική.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η DS είναι η πιο premium και ακριβή, η Peugeot έχει τιμές επιπέδου VW και η Citroen είναι η πιο φτηνή. Τώρα πως θα ενσωματωθεί η Opel μένει να φανεί.
-
Απλα πραγματα..
Ds -> Audi
Peugeot -> VW
Citroen -> Seat
Opel -> SkodaΤα 2 πρωτα ετσι ακριβως παιζονται αυτη τη στιγμη.. Για τα 2 τελευταια μακαρι η citroen να γινει η πιο σπορτιφ του υπερ-ομιλου και η opel η πιο συντηρητικη απ ολες και οχι αναποδα. Ισως εχει και περισσοτερη βαση να γινουν ετσι τα πραγματα λογω της αγωνιστικης εμπλοκης της citroen σε πολλα επιπεδα ολα αυτα τα χρονια οποτε ταιριαζει και λιγο με τη συνειδηση του κοσμου.
Μακαρι βεβαια, για εμενα παντα.., η citroen με την αγορα της opel ν απελευθερωθει και να γινει εντελως alternative ,οχι βεβαια πασαροντας airbumps.. , και ν αναβιωσει σ ενα βαθμο. -
Συγνώμη αλλά ως Γαλλόφιλος πως αποδέχεσαι την Πεζώ απέναντι στην vw; Δεν μπορεί, θα έχεις δει peugeot 304 gl απέναντι σε audi 80...
Απέναντι από την vw η μόνη Γαλλική εταιρεία όσον αφορά στόχους και φιλοσοφία είναι η renault νονέ. Μήπως κάνω λάθος; -
Κανεις λαθος.
Καλως κακως ετσι ακριβως εχει τοποθετησει την ds και την peugeot το psa απεναντι στο vag. Δεν ειναι θεμα δικης μου αποδοχης. -
Δεν έχει και τόσο σημασία αυτό. Σημασία έχει πως οι Αμερικάνοι δείχνουν για κάποιο λόγο να αποχωρούν από την Ευρώπη. Προσωπικά αδιαφορώ για την opel. Άνευρα αυτοκίνητα εκτός κάποιων παλαιότερων φωτεινών εξαιρέσεων. Η ενσωμάτωση στον όμιλο μόνο καλό όμως πιστεύω πως θα της κάνει.
-
Σε αυτο το σημειο να πω πως ο νεος diesel με τα 110ps πιστολιαζει τελειως σε ζεστο καιρο με aircon ανοιχτο.
Πρωτη με πληρη συμπλεξη και τερμα γκαζι, παιρνει κανα δυο δευτερολεπτα να δωσει γκαζι, κι ακομα και τοτε παει σαν ψοφιμι
Πανω απ τις 2000 στροφες κατι γινεται, αλλα κατω απ αυτες με 30+ βαθμους και A/C, ριχνει σιεστα σε σημειο να αναρρωτιεσαι αν αξιζει να βγεις απ τη διασταυρωση, η μπορει να μην προλαβεις γιατι περναει το 140 απο κεινο το σημειο σε 20 λεπτα.
-
Χαχαχα ωραια περιγραφη
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δε ξερω τι παιζει γενικα παντως με τα ηλεκτρογκαζα της opel γιατι χθες ειχα το τελευταιο corsa βενζινη με τα 90 για περιπου 320km και το αμαξι κοιμαται τον υπνο του δικαιου μεχρι να ''ακουσει''....
-
Το έχω ξαναγράψει από την εμπειρία μου με δύο κόρσα και ένα άστρα. Ηταν τα μόνα αυτοκίνητα που πριν ξεκινήσω προσπέραση, πάταγα τέρμα το γκάζι μέτραγα 2 δευτερόλεπτα και έπειτα έβγαινα στο αντίθετο ρεύμα.
-
-
Δύο δεύτερα είναι καλά, έχω ακούσει και χειρότερα. Δεν θυμάμαι για πιο αμάξι όμως.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
2000.Βρίσκομαι στο ολοκαίνουργιο astra το 1.4 με το τότε αμόρε, καλοκαίρι στο δρόμο από Γαλαξίδι για Ναύπακτο και τελικό προορισμό την Λευκάδα. Επίτηδες άφησα στο γκαράζ το corolla 1.6 GLi l\b του 91 καθότι είχε στην πλάτη του κάπου 240000 χλμ. Να πάω πιο ξεκούραστα υπολόγιζα και συνάμα πιο ποιοτικά. Στο δρόμο κολλημένος πίσω από 24μετρες νταλίκες και στις όποιες ελάχιστες ευθείες να πρέπει να μετρώ δευτερόλεπτα πριν βγώ στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση. 1,2... που είσαι βρε ΤΟΥΟΤΑ; ενας σκασμός λεφτά για να πάρω ένα αυτοκίνητο πιο αργό και από σαλίγκαρο. Σε δύο σαιζόν απαλλάχτηκα από δαύτο δίχως να χάσω ιδιαίτερα χρήματα.Απαλλάχτηκα και από την γκόμενα. Πήγα σε άλλη. Είχε ένα ολοκαίνουργιο κόρσα 1.4 με 80 κάτι ίππους. Τα ίδια κι εκεί. Ούτε το αμάξι άντεξα αλλά ούτε και το κορίτσι. Πάμε για άλλα... Ολοκαίνουργιο κόρσα 1.4 του 2006. Το είχε ευτυχώς όχι το κορίτσι αλλά ο πεθερός μου. Ακόμα υπάρχει. 30000 χλμ όλα κι όλα γιατί κανείς δεν το συμπαθεί. Μόνο ο πεθερός μου και η πεθερά μου. Το κορίτσι το κράτησα όπως και την Α146 1.4 TS Sport kit που είχε αγοράσει. Η Α έφυγε, το κορίτσι μένει. Και το seicento μου έχει μείνει. Αυτό το τελευταίο έχει απόκριση άριστη και δεν είναι κόρσα. Στρίβει και φρενάρει όταν θέλω εγώ δίχως να μετρώ δεύτερα. Τώρα διαβάζω πως παρόμοιες συμπεριφορές βγάζουν και τα καινούργια της φίρμας. Τι να πω;
-
-
Το Corsa απ'ο,τι εχω ακουσει ειναι πολυ ευκολο αμαξακι. Για πρωτο αυτοκινητο ισως ειναι το καλυτερο και γι'αυτο μαλλον πουλαει. Δεν ειναι τυχαιο που στις περισσοτερες σχολες οδηγων εχουν Corsa...
-
Για τα υπολοιπα που λες, ισως να παρατραβας λιγο. Θα το ειχαν κλεισει το μαγαζι ρε κουμπαρε αν ηταν ετσι η κατασταση.
-
Τωρα που την πηραν οι Γαλλοι, μαλλον θα γινει 'ηλεκτρικη'...
-
-
Μάλιστα. Τρία αυτοκίνητα με πολλά πολλά χλμ στην κατοχή μου, με οδήγηση στην πόλη, στον ανοικτό δρόμο σε ανηφόρες κατηφόρες, φορτωμένα ή άδεια και 2 επιπλέον νοικιάρικα που έκανα χρήση για τουλάχιστον 2 μήνες το καθένα και ίσως το παρατραβάω περιγράφοντας τις εντυπώσεις μου. Εσύ όμως ΑΕΚΑΡΑ κουμπάρε έχεις ακούσει καλά λόγια όποτε μάλλον εγώ κάνω λάθος και εσύ έχεις δίκιο. Όσο για το μαγαζί εάν δεν το ήξερες έχει πέσει έξω κατά πολλά δις.
-
Ασε ρε Σπυρο δε φτουρας... Αφου τα χουν και οι σχολες οδηγησης...
Συντομα οι εντυπωσεις μου στο ''οδηγησα'' απο το εν λογω corsa μετα απο 320km αυθημερον. -
Συγνώμη βρε Χρήστο αλλά δεν κρατήθηκα. Δεν έθιξα θέματα αξιοπιστίας vfm ή ότι άλλο αλλά όταν ο κάτοχος ενός νέου όπελ μου περιγράφει ότι έζησα κι εγώ με δαύτα πριν χρόνια τότε τι να πω; Δηλαδή ότι έχω εμπλακεί σε συζήτηση με κατόχους ΟΠΕΛ που τα αγαπούν για άλλους λόγους αλλά στο συγκεκριμένο θέμα συμφώνησαν μαζί μου δεν είναι κι αυτά στοιχεία; Όμως αυτά τα λόγια που τα παίρνει ο αέρας δεν τα ανέφερα στην αρχική μου τοποθέτηση όπως και τα δύο νοικιάρικα. Ανέφερα μάλιστα πρώτα την εμπειρία μου σαν οδηγός που αν και έχω εκατοντάδες χλμ στο ενεργητικό μου παραμένω συντηρητικός στον τρόπο οδήγησης μου. Φυσικά δεν ανέφερα τίποτε για το κοφτερό τους τιμόνι το εφάμιλλο των alfaromeo... Μάλλον θα περιμένω κάποιον δάσκαλο οδήγησης να μας πει.
-
Εγω γιατι δεν εχω δει ΚΑΜΙΑ σχολη οδηγησης,ΠΟΤΕ .........που να εχει κορσα;;;;;
OPEL FORUM