-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://nooooooooooooooo.com/ΓΚ, δεδομένου ότι στην φωτό με τα ανταλαντικά οι άνω και κάτω βραχίονες φαίνονται να είναι σχεδόν ισομεγέθης, θεωρώ απίθανο να ισχύει αυτό που λες.
Δεν ξερω εαν βοηθαει, παραθετω παλι την φωτο με τα ανταλλακτικα, δειχνοντας ποια κομματια ειναι ενιαια και ποια οχι:
Εχω κυκλωσει τα τεσσερα ακρα του υποπλαισιου(?), το οποιο ουσιαστικα αποτελειται απο δυο κομματια, ενωμενα μεταξυ τους.
Οπως ειναι εμφανες απο αυτη την πλευρα της εικονας, το ακρο (1) και το (2) αποτελουν το ΕΝΑ κομματι του υποπλαισιου(?)
Ομως, παροτι ΔΕΝ φαινεται απο αυτη την πλευρα της φωτο, το ακρο (3) και ακρο (4), ακολουθως αποτελουν επισης, ΕΝΑ αλλο ενιαιο κομματι του υποπλαισιου(?) και βιδωνεται στις ανω τρυπες του κομματιου με τα ακρα 1,2.
Οταν εχουμε το ανω κομματι του υποππλαισιου(?) να ειναι ενιαιο απο την μια ακρη στην αλλη, θεωρειται οτι ειναι ανεξαρτητη η αναρτηση? -
Αν με το αμάξι στον αέρα συμπιεστεί ο ένας τροχός, ο άλλος δεν κάνει τίποτα => ανεξάρτητη ανάρτηση.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν με το αμάξι στον αέρα συμπιεστεί ο ένας τροχός, ο άλλος δεν κάνει τίποτα => ανεξάρτητη ανάρτηση.Εαν θεωρησουμε αυτο σαν δεδομενο, τοτε στην ουσια, ΚΑΜΜΙΑ αναρτηση δεν μπορει να θεωρηθει ανεξαρτητη, αφου σε αυτες που υπαρχει αντιστρεπτικη ραβδος, εαν συμπιεστει στο τερμα της διαδρομης του, ο ενας τροχος, ο αλλος, θα σηκωθει ελαχιστα, ακριβως λογω της υπαρξης αυτης, της αντιστρεπτικης.
Απ' οσο γνωριζω αυτο που ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η διατηρηση του αρχικου camber στον καθε τροχο, ειτε αφορτιστος, ειτε συμπιεσμενος, η μη μεταβολη κραδασμων του ενος στον αλλο, και η οσο το δυνατον ελαχιστοποιηση του συνολικου της βαρους, ωστε να φορτιζει λιγοτερο συγκριτικα τα δυο ακρα που φερουν και τους τροχους. -
@ΓΚ
Με κάθε σεβασμό και στο πρόσωπό σου στην αγάπη και το πάθος σου για το αυτοκίνητο από κάποιον που, αν θυμάμαι καλά, ποτέ δεν έχει ασχοληθεί να στην 'πέσει'. Αν θέλεις λάβε τα υπόψη αυτά που σου γράφω, αν δε θέλεις δε βαριέσαι...
Το πρόβλημά σου είναι ότι (1) είσαι εξαιρετικά ξεροκέφαλος / εγωιστής (2) λόγω του (1) προβαίνεις σε 'χοντρές' δηλώσεις του στυλ 'τις δικές μου οδηγικές εμπειρίες άλλοι δεν θα τις αποκτήσουν σε 5 ζωές' (3) θεωρείς τα αναγραφόμενα σε περιοδικά ή το Internet θέσφατα (ενώ τα γράφουν στην πραγματικότητα πολλές φορές άνθρωποι σαν και σένα και μη μου πεις ότι δε θα γούσταρες να εργάζεσαι στους 4Τ) (3) όταν δεν κατέχεις επαρκώς κάποιο θέμα (όπως εδώ, δε λέω δεν είναι ντροπή, που θα έλεγα κανονικά, διότι πρόκειται για την ανάρτηση του δικού σου αυτοκινήτου ) προσπαθείς πάση θυσία λόγω του (1) να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Δηλαδή μιλάμε για ένα συνδυασμό περιστασιακής ημιμάθειας, μόνιμης ξεροκεφαλιάς και περιστασιακής προκλητικότητας. Για αυτό στην 'πέφτουν' διάφοροι (μπορεί να θεωρήσεις ότι στην 'πέφτω' και γω, που δεν είναι πρόθεσή μου)
Σε σχέση με την ανάρτηση, τα περιοδικά και το Internet έχουν άδικο αυτό που αναφέρουν ως εγκάρσιο / ημικάκαμπτο άξονα είναι στην πραγματικότητα (βλέπε ξεκάθαρα το διάγραμμα της ανάρτησης που ο ίδιος παρέθεσες, καλό είναι ό,τι παραθέτουμε να ξέρουμε να το 'διαβάζουμε') το υποπλαίσιο (subframe) πάνω στο οποίο εδράζεται η ανάρτηση, που με τη σειρά του εδράζεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου (για διάφορους λόγους υπάρχουν αυτά, πχ. απομόνωση θορύβου, μεγαλύτερη δυνατότητα ρυθμίσεων, επισκευασιμότητα μετά από ατύχημα χωρίς να βλάπτεται το πλαίσιο, ακόμα και για εξοικονόμιση χώρου (μικρότερα ψαλίδια / βραχίονες)). Αν δεις τα αυτοκίνητα WRC θα δεις ότι το υποπλαίσιο είναι ένα ολόκληρο χωροδικτύωμα πάνω στο οποίο εδράζονται (και αλλάζονται σε 10 λεπτά στη διάρκεια ενός service) εκτός από τους βραχίονες της ανάρτησης, εξαρτήματα όπως κρεμαγιέρα και πίσω διαφορικό.
Κατά τα λοιπά εγώ βλέπω μια τυπική διάταξη δύο εγκάρσιων βραχιόνων (που εδράζονται στο υποπλαίσιο), δηλ. 100% ανεξάρτηση ανάρτηση -αλλά, διαφωνώντας με τον mirage, όχι multilink διότι για να είναι multilink θα έπρεπε να μιλάμε για >2 βραχίονες (πχ. και έναν διαμήκη βραχίονα). Ας πούμε ότι μέχρι 2 εγκάρσιους βραχίονες λέγεται 'διπλά ψαλίδια'.
Ελπίζω να θέσεις τα παραπάνω στη σωστή τους διάσταση και να τα λάβεις υπόψη σου στην μελλοντική σου πορεία στο 4T Forum (EDIT: δεν είναι απειλή αυτό, απλή παραίνεση)
Φιλικά
EDIT: Διάβασα αυτά που έγραψες με την αρίθμηση των βραχιόνων και είναι ΛΑΘΟΣ (για να μην πω κάτι βαρύτερο). Προσπάθησε στο μυαλό σου να κινήσεις μια ανάρτηση όπως την περιέγραψες (με ένα εγκάρσιο παλούκι από τον ένα τροχό στον άλλον που ΔΕΝ αναρτάται από τα ελατήρια) και πες μας τι θα γίνει -και για ποιό λόγο τότε υπάρχει ο άλλος, προφανέστατα ανεξάρτητος, βραχίονας κάτω. Δεν είναι καν θέμα φυσικής αλλά γεωμετρίας, αυτό που περιγράφεις δε γίνεται!
-
στην απαρίθμηση ξεχασες και τα (5) ολος ο κοσμάκης ειναι ενα γιγαντιαίο τρολ που τον κυνηγάει και βέβαια το (6) γεγονός οτι εχει περισσό θρασσος να προσβάλλει οποιονε γουσταρίζει, με τρανό παράδειγμα τον D-Jet που τον αποκάλεσε ουσιαστίκα τσαρλατάνο και 'απο γνώσεις τελικα εισαι τζίφος'. και άλλα έσουρε δλδ αλλά ας το παραβλέψω...
παντως τωρα τελευταία Γρηγορη Γρηγόρη εχεις παψει να προσκαλείς σε στροφοδιαδρομές τον κοσμάκη
-
πού να πας σε στροφοδιαδρομές με τον ημιάκαμπτο...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
εχει περισσό θρασσος να προσβάλλει οποιονε γουσταρίζει, με τρανό παράδειγμα τον D-Jet που τον αποκάλεσε ουσιαστίκα τσαρλατάνο και 'απο γνώσεις τελικα εισαι τζίφος'.Link;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κατά τα λοιπά εγώ βλέπω μια τυπική διάταξη δύο εγκάρσιων βραχιόνων (που εδράζονται στο υποπλαίσιο), δηλ. 100% ανεξάρτηση ανάρτηση -αλλά, διαφωνώντας με τον mirage, όχι multilink διότι για να είναι multilink θα έπρεπε να μιλάμε για >2 βραχίονες (πχ. και έναν διαμήκη βραχίονα). Ας πούμε ότι μέχρι 2 εγκάρσιους βραχίονες λέγεται 'διπλά ψαλίδια'.
Tώρα ανοίγεις κουβέντα βγαλμένη απο το Guilietta topic και την πισω ανάρτηση της
Πάντως διπλά ψαλίδια δεν θα τα έλεγα. -
φωτογραφιες για το εσωτερικο του Opel Allegra http://www.autoblog.gr/2012/02/14/spy-p ... -revealed/ .
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
εχει περισσό θρασσος να προσβάλλει οποιονε γουσταρίζει, με τρανό παράδειγμα τον D-Jet που τον αποκάλεσε ουσιαστίκα τσαρλατάνο και 'απο γνώσεις τελικα εισαι τζίφος'.
Link;
viewtopic.php?f=15&t=47334&start=90#p2156094 και γενικά ΟΛΟ το συγκεκριμένο topic.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
O αριστερος ανω βραχιονας (1) ΔΕΝ ειναι ανεξαρτητος απο τον δεξιο ανω βραχιονα (2), παροτι η φωτο μορει να μπερδευει αρχικα. Ειναι ΕΝΑ κομματι, το οποιο βιδωνεται (στις δυο πανω βιδες)
στο υποπλαισιο(?) (3).Δηλαδή το vectra έχει ΑΚΑΜΠΤΟ άξονα?
O αριστερός άνω βραχίονας ΕΙΝΑΙ ανεξάρτητος από τον δεξιό.
Πάλι σε σχέδιο που εσύ παρέθεσες, φαίνεται ξεκάθαρα ο ξεχωριστός αριστερός άνω βραχίονας και δεν φαίνεται πουθενά -ως μονοκόμματος όπως εσύ λες, να συνεχίζει στην άλλη πλευρα.
(αυτό με τον αριθμό 6)Δεν ξερω εαν βοηθαει, παραθετω παλι την φωτο με τα ανταλλακτικα, δειχνοντας ποια κομματια ειναι ενιαια και ποια οχι:
Εχω κυκλωσει τα τεσσερα ακρα του υποπλαισιου(?), το οποιο ουσιαστικα αποτελειται απο δυο κομματια, ενωμενα μεταξυ τους.
Οπως ειναι εμφανες απο αυτη την πλευρα της εικονας, το ακρο (1) και το (2) αποτελουν το ΕΝΑ κομματι του υποπλαισιου(?)
Ομως, παροτι ΔΕΝ φαινεται απο αυτη την πλευρα της φωτο, το ακρο (3) και ακρο (4), ακολουθως αποτελουν επισης, ΕΝΑ αλλο ενιαιο κομματι του υποπλαισιου(?) και βιδωνεται στις ανω τρυπες του κομματιου με τα ακρα 1,2.
Οταν εχουμε το ανω κομματι του υποππλαισιου(?) να ειναι ενιαιο απο την μια ακρη στην αλλη, θεωρειται οτι ειναι ανεξαρτητη η αναρτηση?Όλο αυτό το μαραφέτι, είναι μονοκόμματο και πουθενά δεν βιδώνεται το τμήμα 1,2, με το 3,4.
Τί σχέση έχει το υποπλαίσιο με τα ψαλίδια, εκτός του ότι αυτά αναρτώνται από αυτό και δεν συνδέεται απευθείας με τους τροχους? Και πώς χαρακτηρίζεις μη ανεξάρτητη ανάρτηση μόνο από το ότι αυτό είναι 2 κομμάτια όπως λες?
Έσυ φαντάζομαι πιστεύεις πως το 3,4 ενώνεται με τους τροχούς? Καλή φάση.Επόμενο τμήμα προς αμφισβήτηση ποιό θα είναι άραγε?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
εχει περισσό θρασσος να προσβάλλει οποιονε γουσταρίζει, με τρανό παράδειγμα τον D-Jet που τον αποκάλεσε ουσιαστίκα τσαρλατάνο και 'απο γνώσεις τελικα εισαι τζίφος'.
Link;
viewtopic.php?f=15&t=47334&start=90#p2156094 και γενικά ΟΛΟ το συγκεκριμένο topic.
απο τον οποίο όμως ζήτησε συγνώμη αμέσως παρακάτω απο την υπόδειξη του tsilis.
Να λέμε τα στραβά αλλά να λέμε και τα ορθά.
-
Εγω δεν βλεπω κατι ορθο. Το να προσπαθεις να πεισεις πως η γη δε γυριζει και μετα απο υπαερανθρωπες προσπαθειες να σε πεισουν οτι γυριζει δεν ελαφρυνει τη θεση σου με το να ζητησεις συγνωμη...
-
Nass, δεν είναι διπλά ψαλίδια αυτό...
ΓΚ: το υποπλαίσιο δεν κινείται, πακτωμένο σταθερά είναι. Οι 2 εγκάρσιοι βραχίονες (6, 7) εδράζονται στην μία άκρη τους στο υποπλαίσιο και στην άλλη στο μουαγιέ που από ότι βλέπω με την σειρά του εδράζεται πάνω στον διαμήκη βραχίονα (19).
-
To υποπλαίσιο ουσιαστικά δεν είναι και μέρος της ανάρτησης, περισσότερο είναι του αμαξώματος, αφού δεν έχει κινούμενα μέρη.
-
Αυτό που κάνετε δεν είναι καθόλου σωστό, και το μόνο που ίσως καταφέρετε είναι να σιωπήσει άλλο ένα από τα καλά πληκτρολόγια του φόρουμ. Να δω την επισκεψιμότητα τότε που θα πέσει.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εγω δεν βλεπω κατι ορθο. Το να προσπαθεις να πεισεις πως η γη δε γυριζει και μετα απο υπαερανθρωπες προσπαθειες να σε πεισουν οτι γυριζει δεν ελαφρυνει τη θεση σου με το να ζητησεις συγνωμη...Εγώ δεν είδα καμιά υπεράνθρωπη προσπάθεια, μια καίρια τοποθέτηση του tsilis χωρίς εμπάθειες και
φανατισμούς,ωσάν φωνή λογικής δηλαδή πραγματικά απούσα το τελευταίο διάστημα στο forum,
και την συγνώμη για λάθος.Ο καθένας κρίνεται για αυτά που λεει και για τις τοποθετήσεις του,όπως και για την
ξεροκεφαλιά του, αλλά για το συγκεκριμένο λέω απλά όπως είναι η ιστορία. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό που κάνετε δεν είναι καθόλου σωστό, και το μόνο που ίσως καταφέρετε είναι να σιωπήσει άλλο ένα από τα καλά πληκτρολόγια του φόρουμ. Να δω την επισκεψιμότητα τότε που θα πέσει.αυτούς τους φόβους τους έχω απεμπολίσει, δεν νοιώθει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nass, δεν είναι διπλά ψαλίδια αυτό...Ούτε πολλαπλών συνδέσμων είναι όταν μιλάμε για 2 συνδέσμους μόνο. Αν ήταν έτσι τότε οτιδήποτε διαφορετικό από McPherson και άκαμπτο/ημιάκαμπτο θα ήταν 'πολλαπλών συνδέσμων'
Το ξέρω ότι οι βραχίονες δεν είναι ψαλίδια. Δεν είναι δύο εγκάρσια ψαλίδια σχήματος 'Λ' πάνω-κάτω αλλά δύο βραχίονες σχήματος '|' πάνω-κάτω, οπότε περισσότερο μου μοιάζει με διπλά ψαλίδια παρά με πολλαπλών συνδέσμων και το αμορτισέρ-ελατήριο και στις 2 περιπτώσεις στερεωμένο σε κάποιον από τους βραχίονες (αντί στην πλήμνη = McPherson). Παρόμοια τυπολογία δηλαδή.
Πολλαπλών συνδέσμων =
(στην πραγματικότητα ένα πάνω ψαλίδι, δύο κάτω εγκάρσιοι βραχίονες = 'ψαλίδι' (ο ένας δε φαίνεται στο σχήμα) και ένας διαμήκης βραχίονας - α ναι, έχει και υποπλαίσιο αλλά δε φαίνεται)
-
δεν μοιάζει περισσότερο σε υστερούντες βραχίονες?
Θυμίζει λίγο το αβένσις μου ( )
OPEL FORUM