-
Ο χρήστης gio21 έγραψε:
εχετε καμια πληροφορια σχετικα με το ποτε θα βγει το c2 90 ps?΄τωρα και στο forum της OPEL....
-
Ο χρήστης KosmasF έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω το νέο Astra 1.6 Cosmo με ESP. To αμάξι έρχεται απο την εταιρία με ζάντες αλουμινίου 16'' (205/55/16). Επίσης δίνει extra ζάντα 17'' (215/45/17). Αναρωτίεμαι θα κόψει πολύ το αμάξι με το μεγαλύτερο πέλμα; Μήπως ήδη απο θέμα επιδόσεων είναι στο όριο με το στάνταρ ζαντολάστιχο και με την επιλογή του μεγαλύτερου δεν θα πηγαίνει μία;Άσε τις ζάντες και πάρε τίποτα άλλο πιο χρηστικό από τον μεγάλο κατάλογο των έξτρα. Ο κινητήρας που σ'ενδιαφέρει δεν είναι και τόσο δυνατός για αυτό το αμάξωμα ώστε να του βάζεις πιο δύσκολα.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω το νέο Astra 1.6 Cosmo με ESP. To αμάξι έρχεται απο την εταιρία με ζάντες αλουμινίου 16'' (205/55/16). Επίσης δίνει extra ζάντα 17'' (215/45/17). Αναρωτίεμαι θα κόψει πολύ το αμάξι με το μεγαλύτερο πέλμα; Μήπως ήδη απο θέμα επιδόσεων είναι στο όριο με το στάνταρ ζαντολάστιχο και με την επιλογή του μεγαλύτερου δεν θα πηγαίνει μία;Μην οδηγείσε σε μεγαλύτερες υπερβολές απο τα ήδη υπερβολικά λάστιχα που φοράει. Με τα έξτρα χρήματα που σου μένουν μπορείς να βάλεις μια ηλιοροφή που θα την καραερωτευτείς. Άντε και καλές βόλτες... τυχεράκια!
-
Κύριοι καλό μεσσημέρι σε όλους
Είμαι κάτοχος δύο Opel
Corsa 94b 1.200cc
και ASTRA H 1.6 Elegance με ESP IDS+ Sport Switch χρώμα Πάπυρος
Το ASTRA το έχω περίπου 1 μήνα 3000Km
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, δεδομένου ότι πριν από αυτό δεν είχα οδηγήσει άλλο 1.6
Όμως όπως έχω αναφέρει σε άλλο topic http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7775
παρούσιασε πρόβλημα με ηλεκτρινικό εξάρτημα στο τιμόνι, που όμως μετά από 3 εβδομάδες ταλαιπωρία πήρα ξανά το αυτοκίνητο στα χέρια μου. -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Κύριοι καλό μεσσημέρι σε όλους
Είμαι κάτοχος δύο Opel
Corsa 94b 1.200cc
και ASTRA H 1.6 Elegance με ESP IDS+ Sport Switch χρώμα Πάπυρος
Το ASTRA το έχω περίπου 1 μήνα 3000Km
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, δεδομένου ότι πριν από αυτό δεν είχα οδηγήσει άλλο 1.6
Όμως όπως έχω αναφέρει σε άλλο topic http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7775
παρούσιασε πρόβλημα με ηλεκτρινικό εξάρτημα στο τιμόνι, που όμως μετά από 3 εβδομάδες ταλαιπωρία πήρα ξανά το αυτοκίνητο στα χέρια μου.Και ποιο ακριβώς είναι το θέμα γιατί δεν κατάλαβα?!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Και ποιο ακριβώς είναι το θέμα γιατί δεν κατάλαβα?!
Μάλλον συστήθηκε και έκανε ταυτόχρονα αίτηση για συμμετοχή στο Opel Forum.
-
Και ποιο ακριβώς είναι το θέμα γιατί δεν κατάλαβα?!
Δεν υπάρχει θέμα. Απλά δηλώνω την παρουσία μου σαν κάτοχος αυτοκινήτου Opel
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας μάλλον θα κινηθώ για άλλα εξτρά του Astra. Απλά πίστευα ότι αφού τη μαμά Opel δίνει 16' ζάντα , το πέρασμα σε 17' δεν θα ήταν επώδυνο.
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας μάλλον θα κινηθώ για άλλα εξτρά του Astra. Απλά πίστευα ότι αφού τη μαμά Opel δίνει 16' ζάντα , το πέρασμα σε 17' δεν θα ήταν επώδυνο.περισσοτερο απο ''μοδα'' την δινει την 16αρα και παρα για κανεναν αλλο λογο.
παντως οι 17αρες, με το χαμηλο αναγκαστικα προφιλ, μπορει να δινουν επιπλεον ''μουρη'' ομως ας ειναι και οποιος τις επιλεγει ετοιμος για να πληρωνει κατεστραμενα απο τις λακουβες ελαστικα και σπασμενες-στραβωμενες ζαντες........ο Πεττας εχει θυσαυρισει την τελευταια δεκαετια με τα ολο και χαμηλοτερα προφιλ που ομως δεν ταιριαζουν με τους ελληνικους δρομους [τους περισσοτερους τυλαχιστον].
-
Να σας περιγράψω τη βλάβη που μου παρουσίασε το Astra μου (1400 του 98) προς γνώση περισσότερο. Τις τελευταίες τρις ημέρες κατά την εκκίνηση και για περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα ο κινητήρας έκανε θόρυβο σαν τα χτυπήματα που ακούγονται όταν εκκινεί πετρελαιοκινητήρας!!!! Μετά εξαφανιζόταν και όλα ήταν οκ. Μάλιστα ο θόρυβος αυτός δεν ακουγόταν σε κάθε εκκίνηση και δεν είχε σχέση αν ο κινητήρας ήταν κρύος ή ζεστός. Σήμερα για καλή μου τύχη κατάφερα συνδυάζοντας δουλειά της υπηρεσίας στο Ηράκλειο να επισκεφτώ το συνεργείο της Opel στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Εξυπηρέτηση άμεση και καίρια από τον αρχιμηχανικό (να λέμε και τα καλά ) που κατάλαβε άμεσα το πρόβλημα. Πολύ απλά κολλάνε τα μπεκ μου είπε και έβαλε ένα προσθετικό στην βενζίνα για τον καθαρισμό τους. Μέσα σε τρία λεπτά και με δέκα τρία ευρώ είχα τελειώσει. Από την κουβέντα μαζί του ανακάλυψα ότι συχνά κολλάνε τα κεντρικά μπεκ του δευτέρου και τρίτου κυλίνδρου και αρκεί ένα χτύπημα με κάποιο σκληρό αντικείμενο στο κέντρο και προς τα πίσω της κεφαλής για να ξεκολλήσουν και να είναι όλα οκ. Αν ο ήχος που σας περιέγραψα είναι συνεχείς με ένα καλό χτύπημα όλα γίνονται όπως πρώτα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να σας περιγράψω τη βλάβη που μου παρουσίασε το Astra μου (1400 του 98) προς γνώση περισσότερο. Τις τελευταίες τρις ημέρες κατά την εκκίνηση και για περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα ο κινητήρας έκανε θόρυβο σαν τα χτυπήματα που ακούγονται όταν εκκινεί πετρελαιοκινητήρας!!!! Μετά εξαφανιζόταν και όλα ήταν οκ. Μάλιστα ο θόρυβος αυτός δεν ακουγόταν σε κάθε εκκίνηση και δεν είχε σχέση αν ο κινητήρας ήταν κρύος ή ζεστός. Σήμερα για καλή μου τύχη κατάφερα συνδυάζοντας δουλειά της υπηρεσίας στο Ηράκλειο να επισκεφτώ το συνεργείο της Opel στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Εξυπηρέτηση άμεση και καίρια από τον αρχιμηχανικό (να λέμε και τα καλά ) που κατάλαβε άμεσα το πρόβλημα. Πολύ απλά κολλάνε τα μπεκ μου είπε και έβαλε ένα προσθετικό στην βενζίνα για τον καθαρισμό τους. Μέσα σε τρία λεπτά και με δέκα τρία ευρώ είχα τελειώσει. Από την κουβέντα μαζί του ανακάλυψα ότι συχνά κολλάνε τα κεντρικά μπεκ του δευτέρου και τρίτου κυλίνδρου και αρκεί ένα χτύπημα με κάποιο σκληρό αντικείμενο στο κέντρο και προς τα πίσω της κεφαλής για να ξεκολλήσουν και να είναι όλα οκ. Αν ο ήχος που σας περιέγραψα είναι συνεχείς με ένα καλό χτύπημα όλα γίνονται όπως πρώτα.Δεν αλλάζεις και βενζινάδικο καλού κακού γιατί για να ξεκολλήσει κάτι με προσθετικό στην βενζίνη σημαίνει ότι κάτι έλειπε απο την βενζίνη που έβαζες!
-
Να χαιρετισω και εγω με την σειρα μου ολους τους κατοχους Οpel.Ειμαι ικανοποιημενος και εγω με το astra sport 1,6 και εχοντας κανει 225000km λογω δουλειας.Οσο για το φιλο EMMANOYHL προσεχε που βαζεις βενζινα......την πατησα στην μεγαλοπολη απο πρατηρειο που η βενζινη του ηταν νερο και μου βουλωσαν και τα 4 μπεκ.Ο μηχανικος μου ειπε οτι τον μηνα αυτο εχουν παει δεκα πεντε astra με προβλημα στα μπεκ λογω βενζινης. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΟΣΤΑΛΓΙΣΕΙ
-
Αντιμετώπιση σε αυτές τις περιπτώσεις όπως του Εμανουήλ, είναι να γίνεται καθαρισμός συστήματος τροφοδοσίας και αλλάγή φίλτρου βενζίνης στο ετήσιο σέρβις.
-
Θα ήθελα να αλλάξω το φίλτρο καμπίνας. Kαλώς ή κακώς δεν έχει αλλαχτεί ποτέ παρά τα 114.000km.
Θα ήθελα να ρωτήσω πού βρίσκεται (...εννοώ την θέση του) και αν είναι εύκολη η αλλαγή του χωρίς να πάω σε συνεργείο.
thanks!
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Θα ήθελα να αλλάξω το φίλτρο καμπίνας. Kαλώς ή κακώς δεν έχει αλλαχτεί ποτέ παρά τα 114.000km.Θα ήθελα να ρωτήσω πού βρίσκεται (...εννοώ την θέση του) και αν είναι εύκολη η αλλαγή του χωρίς να πάω σε συνεργείο.
thanks!
Ξεβιδώνεις το ντουλαπάκι με πέντε βίδες και στο βάθος αριστερά το βλέπεις μέσα στην βρώμα. Εύκολο είναι με λίγο ιδρώτα. Το κόστος αλλαγής είναι 10-15 ευρω σε αντιπροσωπο. Κοστολόγησε τον χρόνο σου και πράξε αναλόγως.
-
Να σας περιγράψω τη βλάβη που μου παρουσίασε το Astra μου (1400 του 98) προς γνώση περισσότερο. Τις τελευταίες τρις ημέρες κατά την εκκίνηση και για περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα ο κινητήρας έκανε θόρυβο σαν τα χτυπήματα που ακούγονται όταν εκκινεί πετρελαιοκινητήρας!!!! Μετά εξαφανιζόταν και όλα ήταν οκ. Μάλιστα ο θόρυβος αυτός δεν ακουγόταν σε κάθε εκκίνηση και δεν είχε σχέση αν ο κινητήρας ήταν κρύος ή ζεστός. Σήμερα για καλή μου τύχη κατάφερα συνδυάζοντας δουλειά της υπηρεσίας στο Ηράκλειο να επισκεφτώ το συνεργείο της Opel στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Εξυπηρέτηση άμεση και καίρια από τον αρχιμηχανικό (να λέμε και τα καλά ) που κατάλαβε άμεσα το πρόβλημα. Πολύ απλά κολλάνε τα μπεκ μου είπε και έβαλε ένα προσθετικό στην βενζίνα για τον καθαρισμό τους. Μέσα σε τρία λεπτά και με δέκα τρία ευρώ είχα τελειώσει. Από την κουβέντα μαζί του ανακάλυψα ότι συχνά κολλάνε τα κεντρικά μπεκ του δευτέρου και τρίτου κυλίνδρου και αρκεί ένα χτύπημα με κάποιο σκληρό αντικείμενο στο κέντρο και προς τα πίσω της κεφαλής για να ξεκολλήσουν και να είναι όλα οκ. Αν ο ήχος που σας περιέγραψα είναι συνεχείς με ένα καλό χτύπημα όλα γίνονται όπως πρώτα.
Δεν αλλάζεις και βενζινάδικο καλού κακού γιατί για να ξεκολλήσει κάτι με προσθετικό στην βενζίνη σημαίνει ότι κάτι έλειπε απο την βενζίνη που έβαζες!
Δυστυχώς δεν ήταν θέμα βενζίνης. Η βλάβη είναι μεγαλύτερη. Φλάντζα κεφαλής!!! Σε μόλις 75.000 χιλιόμετρα. Γερμανική αξιοπιστία σου λέει ο άλλος μετά!!!!
Το κροτάλισμα ήταν από νερό που εισχωρεί στους κυλίνδρους ενώ είναι παρκαρισμένο το αμάξι. Μου αρέσει που βιάστηκα να παινέψω τον αρχιμηχανικό!!!
Καλός εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μεσημέρι Δευτέρας μιας και σήμερα τους το πήγα μετά τις τρις και δεν το ακούμπησαν καθόλου. -
Δέν φάνηκαν τά νερά στό λάδι Μανώλη;
-
Δεν φάνηκαν νερά στο λάδι γιατί τα «έκαιγε» στον κύλινδρο. Άφηνε χαρακτηριστικό άσπρο καπνό από την εξάτμιση. Το κακό είναι ότι όταν οδηγείς δεν βλέπεις την εξάτμιση σου!!! Μήπως να βάλω ειδικό καθρέπτη;
Για να έρθω από το Τυμπάκι σήμερα συμπλήρωσα 4 λίτρα.Τι να πω αν τα παίρνεις όλα σοβαρά; Δεν βγαίνει πουθενά. Να είμαστε καλά και όλα φτιάχνονται.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δυστυχώς δεν ήταν θέμα βενζίνης. Η βλάβη είναι μεγαλύτερη. Φλάντζα κεφαλής!!! Σε μόλις 75.000 χιλιόμετρα. Γερμανική αξιοπιστία σου λέει ο άλλος μετά!!!!
Το κροτάλισμα ήταν από νερό που εισχωρεί στους κυλίνδρους ενώ είναι παρκαρισμένο το αμάξι. Μου αρέσει που βιάστηκα να παινέψω τον αρχιμηχανικό!!!
Καλός εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μεσημέρι Δευτέρας μιας και σήμερα τους το πήγα μετά τις τρις και δεν το ακούμπησαν καθόλου.Το θέμα είναι γιατί κάηκε η φλάντζα. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με το θερμοστάτη ή το βεντιλατέρ ;;
Ξέρω 2 περιπτώσεις σε Astra που ο θερμοστάτης είχε κολλήσει σε ενδοιάμεση θέση. Σε ανοιχτό δρόμο η θερμοκρασία έπεφτε λίγο κάτω από τους 80 και στην κίνηση πήγαινε στους 95+ με το βεντιλατέρ να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια !!
Μήπως πρέπει να το ψάξεις μην έχεις τα ίδια πάλι ;; -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Καλός εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μεσημέρι Δευτέρας μιας και σήμερα τους το πήγα μετά τις τρις και δεν το ακούμπησαν καθόλου.Το θέμα είναι γιατί κάηκε η φλάντζα. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με το θερμοστάτη ή το βεντιλατέρ ;;
Ξέρω 2 περιπτώσεις σε Astra που ο θερμοστάτης είχε κολλήσει σε ενδοιάμεση θέση. Σε ανοιχτό δρόμο η θερμοκρασία έπεφτε λίγο κάτω από τους 80 και στην κίνηση πήγαινε στους 95+ με το βεντιλατέρ να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια !!
Μήπως πρέπει να το ψάξεις μην έχεις τα ίδια πάλι ;;Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν έγινε καμία εργασία σήμερα στο αμάξι για να μάθουμε τι έγινε το πιο πιθανή για μένα είναι πρόβλημα στο θερμοστάτη. Ήταν τόσο ακαριαία η αύξηση της θερμοκρασίας που δεν το δικαιολογεί κάτι άλλο. Ευτυχώς που όταν οδηγώ τα μάτια πέφτουν διαδοχικά από το δρόμο στους καθρέφτες και τα όργανα. Θα ήταν πολύ εύκολο να τον κάψω τον κινητήρα αν σκεφτείς ότι όλα έγιναν σε ανοιχτό δρόμο που πιάνω μεγάλες ταχύτητες επομένως και υψηλούς ρυθμούς περιστροφής με 36 βαθμούς ντάλα μεσημέρι.
Οι συνήθειες που έχουν μείνει από το Target φάνηκαν χρήσιμες. Πάντα έχω μαζί μου τουλάχιστον ένα τετράλιτρο νερό, πανάκια, εργαλεία και μερικά ψυλοανταλλακτικά!!!!
OPEL FORUM