Jul 20, 2004, 7:31 PM

Να σας περιγράψω τη βλάβη που μου παρουσίασε το Astra μου (1400 του 98) προς γνώση περισσότερο. Τις τελευταίες τρις ημέρες κατά την εκκίνηση και για περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα ο κινητήρας έκανε θόρυβο σαν τα χτυπήματα που ακούγονται όταν εκκινεί πετρελαιοκινητήρας!!!! Μετά εξαφανιζόταν και όλα ήταν οκ. Μάλιστα ο θόρυβος αυτός δεν ακουγόταν σε κάθε εκκίνηση και δεν είχε σχέση αν ο κινητήρας ήταν κρύος ή ζεστός. Σήμερα για καλή μου τύχη κατάφερα συνδυάζοντας δουλειά της υπηρεσίας στο Ηράκλειο να επισκεφτώ το συνεργείο της Opel στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Εξυπηρέτηση άμεση και καίρια από τον αρχιμηχανικό (να λέμε και τα καλά ) που κατάλαβε άμεσα το πρόβλημα. Πολύ απλά κολλάνε τα μπεκ μου είπε και έβαλε ένα προσθετικό στην βενζίνα για τον καθαρισμό τους. Μέσα σε τρία λεπτά και με δέκα τρία ευρώ είχα τελειώσει. Από την κουβέντα μαζί του ανακάλυψα ότι συχνά κολλάνε τα κεντρικά μπεκ του δευτέρου και τρίτου κυλίνδρου και αρκεί ένα χτύπημα με κάποιο σκληρό αντικείμενο στο κέντρο και προς τα πίσω της κεφαλής για να ξεκολλήσουν και να είναι όλα οκ. Αν ο ήχος που σας περιέγραψα είναι συνεχείς με ένα καλό χτύπημα όλα γίνονται όπως πρώτα.