-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Γνωριζει κανεις μια εταιρεια με το ονομα **ALPHARM **η οποια 'υποστηριζει' οτι ειναι εξειδικευμενη σε ανταλλακτικα OPEL και μαλιστα εχει στοκ ανταλλακτικων για παλιοτερα μοντελα?Όχι φίλε μου, εγώ τουλάχιστον δεν την έχω ακούσει. Αλλά για πές μας που είναι να την μάθουν όσοι ενδιαφέρονται για παλαιότερα ανταλλακτικά
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Γνωριζει κανεις μια εταιρεια με το ονομα **ALPHARM **η οποια 'υποστηριζει' οτι ειναι εξειδικευμενη σε ανταλλακτικα OPEL και μαλιστα εχει στοκ ανταλλακτικων για παλιοτερα μοντελα?
Όχι φίλε μου, εγώ τουλάχιστον δεν την έχω ακούσει. Αλλά για πές μας που είναι να την μάθουν όσοι ενδιαφέρονται για παλαιότερα ανταλλακτικά
**Εχω εναν φιλο Ολλανδο που ασχολειται με παλια Opel
Τον προσεγγισε αυτος απο την ALPHARM και του προτεινε να του πουλησει παλια ανταλλακτικα.
Αλλα οταν ο Ολλανδος ζητησε να μην του στειλει τα λεφτα κατευθειαν, αλλα να μεσολαβησω εγω για να παραλαβω και να πληρωσω τα ανταλλακτικα...ο ALPHARM αρχισε να προφασιζεται διαφορες δυσκολιες και δικαιολογιες για να μην ολοκληρωθει η συνναλαγη με αυτον το τροπο!!!!Με αλλους φιλους συλλεκτες παλιων OPEL που μιλησα στο προσφατο παρελθον, μου εξεφρασαν τους φοβους τους γι αυτο το ατομο! (τον ειχαν ακουστα παρ ολα αυτα)
**
Εμενα δε με αφορα αμεσα αυτο το γεγονος, αλλα πιστευω οτι καλο θα ηταν να αναφερθει κατι που εχει πεσει στην υποληψη μου, με προθεση παντα να προστατεψω καποιον απο μας/εσας σε περιπτωση που ο εν λογω ανθρωπος/εταιρεια αποδειχτει απατεωνας. Αλλωστε ολοι μεσα στο χωρο του κλασικου αυτοκινητου ειμαστε μια 'παρεα' και δεν χωρανε ατομα που θα προσπαθησουν να εκμεταλλευτουν αυτη μας τη καψουρα για τα ¨παλια' αυτοκινητα *
-
Χθες τοποθετησα τον adaptor της Clarion για τα κουμπια στο τιμονι του Astra G.(για το Clarion DXZ-648)Κοστος 100 Ευρω.Δουλευει αψογα.Αρκετο το κοστος,αλλα δεν μου αρεσε τοσο καιρο που ηταν αχρησιμοποιητα και αποφασισα να το βαλω
Κατι αλλο.Μετα το γενικο service που εκανα πριν 20 μερες,οταν μπαινω στο γκαραζ του αυτοκινητου,υπαρχει μυρωδια βενζινης,αλλοτε εντονη,αλλοτε λιγοτερο.Το χω αντιληφθει και σε εξωτερικο χωρο,οταν ειναι σταθμευμενο το αυτοκινητο υπαρχει μυρωδια.Τι λετε να παιζει?
Στο service αλλαξα (παραθετω και κοστος με ΦΠΑ-μου φανηκαν πολυ καλες οι τιμες)
-Λαδια ημισυνθετικα 4lt:21,42
-Φ.Λαδιου:2,64
-Φ.Βενζινης:13,78
-Φ.Αερος:11,9
-Φ.Καμπινας:17,56
Με εργασια και υλικα 129 Ευρω το γενικο service των 30000 χλμ. εκτος απο μπουζι.Αν αναλογιστω ποσο εδινα για το Golf IV.....Μηπως δεν βιδωθηκε καλα το φ.βενζινης??Θα παω να το δω μαλλον.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Μηπως δεν βιδωθηκε καλα το φ.βενζινης??Θα παω να το δω μαλλον.και εγω αυτο θα φανταζομουν. τσεκαρε το. εχει καθολου σημαδια απο διαρροή απ'κατ';;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΚΑDETT -E-(τό αυγό),δίλιτρο οχταβάλβιδο τού '85.
Τί λές,μέ παίρνει;Είμαστε δυό είμαστε τρείς είμαστε χίλιοι δεκατρείς!!!!!!
Το δεύτερο ΟΠΕΛ μου Astra 1,400c.c Elegance 7-98, το πρώτο ενα Κντέντ αυγό του 84!!!! που το κράτησα μέχρι το 98 ( 14 χρόνια !!!! ) κύριοι.
Ο πεθερός μου χρόνια αυτοκινητιστής ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα το Οπελ Ολύμπια ταξί εν έτι 1959!!! και το έχει ακόμη μέχρι σήμερα περνώντας από το Ρεκορντ στο Καντέντ.
Οπελ και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!! -
Ακομα μια ..συνηθισμενη ερωτηση,προς κατοχους Astra G.
Καθε ποτε αλλαζετε λαδια?Στην αντιπροσωπεια μου εχουν πει λαδια καθε 7500 χλμ. ή 6 μηνες και γενικο καθε 30000 χλμ. ή 1 χρονο.Ξαναδιαβαζοντας το βιβλιο service ειδα πως γραφει ολα να γινονται καθε 30000 ή 1 χρονο.(προγραμμα G ή Ecoservice 1).Γραφει επισης αν οι συνθηκες οδηγησης ειναι δυσμενεις(ανηφορες,πολη,αλλαγες θερμοκρ. κτλ.)τοτε η αλλαγη λαδιων να γινεται στο μισο δηλ. 15000 χλμ. ή 6 μηνες-εφοσον βαζεις ημισυνθετικα.Για full συνθετικα καμια αλλαγη.Παραμενει 30000 ή 1 χρονο.
Επομενως τα 7500 χλμ. της αντιπροσωπειας δεν 'κολλανε' πουθενα....
Εσεις τι κανετε??Τα full συνθετικα της Opel ποσο κοστιζουν??
Το ημισυνθετικο το εχουν ~5 Ευρω/lt. -
Τα φουλ συνθετικά της Opel τα δίνουν μέχρι ~10 ευρώ το λίτρο. Κρατάνε 30,000 χλμ ή 2 χρόνια (θεωρητικά τουλάχιστον - το να δώσεις 40 ευρώ παραπάνω στη διετία αλλάζοντάς τα στο μισό χρόνο/χλμ δεν είναι σοβαρή δαπάνη κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο). Δεν ξέρω αν κάνουν για το Astra G (τα βάζουν στο Η), αλλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην κάνουν αφού ο κινητήρας δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές. Ρώτα καλύτερα στην αντιπροσωπεία.
-
Μηχανικος μου ειχε πει να μην αφηνω σε καμια περιπτωση λαδια 30.000κμ στο μοτερ μου. Εγω βαζω ημισυνθετικά κάθε 7500 και εχω την κεφαλα μου ησυχη.
-
Εγώ συνθετικά κάθε 15.000/1 έτος και ομοίως έχω το κεφάλι μου ήσυχο (ίδια λεφτά δίνουμε).
-
Εγώ βάζω πλήρη συνθετικά και τα αλλάζω ανα 10 με 15.000 χιλιόμετρα. Πάνω απο ενα χρόνο καλό είναι να μην αφήνετε τα λάδια.
Και 50 ευρώ που κάνει μια αλλαγή λαδιών δεν νομίζω οτι είναι πολλά για την σωστή λειτουργία του κινητήρα σας. -
Λαδάκια αλλάζω κάθε 5.000 χλμ. κατόπιν συμβουλής του μηχανικού του συνεργείου, με κόστος (μαζί με φίλτρο και εργασία) περίπου 20
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
...Κατι αλλο.Μετα το γενικο service που εκανα πριν 20 μερες,οταν μπαινω στο γκαραζ του αυτοκινητου,υπαρχει μυρωδια βενζινης,αλλοτε εντονη,αλλοτε λιγοτερο.Το χω αντιληφθει και σε εξωτερικο χωρο,οταν ειναι σταθμευμενο το αυτοκινητο υπαρχει μυρωδια.Τι λετε να παιζει?
Στο service αλλαξα .....
...Λαδια ,Φ.Λαδιου,Φ.Βενζινης,Φ.Αερος,Φ.ΚαμπιναςΜηπως δεν βιδωθηκε καλα το φ.βενζινης?Θα παω να το δω μαλλον.
Τελικα ηταν το φ.βενζινης.Τις τελευταιες μερες εσταζε εμφανως απο εκει.
Δεν ηταν θεμα 'κουμπωματος' ομως,αλλα ελλατωματικο το φιλτρο.
Ηταν η 3η φορα που τους συμβαινει τον τελευταιο μηνα,μου ειπαν...Τους ειπα να 'κραξουν' τον προμηθευτη τους γιατι αυτα δεν ειναι αστεια.
Αν πετουσε ενας το τσιγαρο απο κατω δηλ. τι θα γινοταν???Μπουρλοτο ολοι???
Μου το αλλαξαν,εννοειται χωρις κανενα κοστος.. -
Φίλος πρέπει να αλλάξει λάστιχα σε Vectra 1.8 (215/55/16). Να βάλει τα εργοστασιακά bridgestone ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ????
-
Σχεδόν ποτέ τα εργοστασιακά (οποιασδήποτε μάρκας) δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Μπορείς να ρωτήσεις εδώ:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 4%C9%D7%C1 -
Thanks manosk...
Μεταφέρθηκα.... -
παιδες που ειναι το θεμα που μιλατε για το πολυ ενδιαφερον astra opc?
2.0 turbo
240ps
6αρι σαζμαν
φουλ εξοπλισμος (18αρες, xenon κλπ)
0-100 6.4''
τιμη 30.000 -
Πολύ γκάζι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καλή ποιότητα κατασκευής, καλή τιμή, έκανε και καλό χρόνο στην πίστα του Top Gear αλλά από οδηγική συμπεριφορά είναι πολύ πίσω. Έπρεπε να δείτε τα μούτρα που έβγαζε στις κλειστές στροφές τις πίστας...
-
κοιτα να δεις msamaro..
με 2 λογια... αδιαφορω (και καλα θα κανεις να αδιαφορεις και εσυ) για το ποσα μουτρα εβγαλε στον ιξ οδηγο του topgear το αμαξι.
αυτοι ειναι 95% του χρονου χαβαλεδες. για τον δε ιερεμια εχω εκφραστει και αλλου..αμα ειναι πληρες σε ολα τα αλλα, τραβα βαλτου αναρτηση με κληρονομια dtm και τα ξαναλεμε περι μουτρων..
-
Αλλά 'μαμά', άσε να του χώσει κανείς τίποτα after αναρτήσεις.
Άκου 6,4' στα 30.000 ευρώ...
Είναι και κουκλί.Edit 1: με πρόλαβε ο Petran.
Edit 2: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=165 -
Δεν αρκεί να βάλεις μόνο αναρτήσεις. Πρέπει να ψαχτείς και με σκληρότητες και γωνίες...
OPEL FORUM