-
Απ' όσο ξέρω ο κατηγορούμενος είναι αθώος και πρέπει να αποδειχθεί η ενοχή του (κατά πόσο ισχύει αυτό είναι άλλο θέμα )
αν δηλαδή έχω στην κατοχή μου ένα όπλο νόμιμα δηλωμένο και κάποιος διαπράξει έγκλημα με αυτό το όπλο, σημαίνει ότι το έκανα εγώ;
-
Nαι κυριοι, ΟΛΑ αυτα ισχυουν, και για αυτο ειπα οτι το θεωρω αντισυνταγματικο, αλλα υπαρχει αρθρο στον ΚΟΚ Που λεει ακριβως αυτο, οτι δηλαδη αμα ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δεν αποκαλυψει ποιος οδηγουσε, τοτε χρεωνεται αυτος την παραβαση. Το θυμαμαι γιατι ακριβως μου ειχε κανει εντυπωση, οπως σας κανει και εσας εντυπωση τωρα.
-
Αν εγω ειμαι καλο παιδι και δινω το αυτοκινητο μου σε 10 φιλους θα πρεπει να θυμαμαι ποιος το ειχε παρει και ποτε?
ειναι τρελα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν εγω ειμαι καλο παιδι και δινω το αυτοκινητο μου σε 10 φιλους θα πρεπει να θυμαμαι ποιος το ειχε παρει και ποτε?ειναι τρελα...
α) Δέν γίνεται να με κάνεις κι εμένα φίλο σου?
β) 'τρέλα' είπες? Welcome to Greek Reality!
-
Τον Αυγουστο του 2001 ταξιδεψα απο Λεωνιδιο στην Αθηνα με το κλιο.
Για κακη μου τυχη μετα απο 15-20 ημερες μου εσταλει μια κληση να απευθυνθω στο αστυνομικο τμημα της Καλλιθεας...
Πηγα και ειδα φωτογραφια απο ρανταρ οπου εδειχνε το πισω μερος του αυτοκινητου,3 ατομα μεσα,ημερομηνια,ωρα,ταχυτητα.Σε αυτη τη περιπτωση πηγαινα με 127 ενω το οριο λενε οτι ηταν 50...
+77χλμ απο το οριο(εστω και αν δεν δικαιολογειται αυτο το παραλογο οριο)ειναι σοβαρο πραγμα....
Ανελαβα την ευθυνη κ μου ειπε ο αρμοδιος αστυνομος οτι μετα απο 2 χρονια θα ελθει κλητηρας στο σπιτι για το ποτε θα δικαστω...
Μεχρι τωρα δεν εχω λαβει καμμια απολυτως ειδοποιηση....
Τι μπορω να κανω????
Λετε να με καταλαβει ο δικαστης αν του πω οτι το οριο που εχουν βαλει ειναι καθαρα για εισπρακτικους σκοπους κ δεν δικαιολογειται πουθενα???
Απο οτι θυμαμαι δεν υπηρχε πινακιδα που να λεει οτι γινεται ελεγχος ταχυτητας με ρανταρ στην περιοχη ουτε και ειχα δει καποια πινακιδα που να εχει οριο 50...Αυτα πως μπορω να τα αποδειξω??
Ο δρομος ηταν ευθεια με αριστη ορατοτητα αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα υποθετω... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν εγω ειμαι καλο παιδι και δινω το αυτοκινητο μου σε 10 φιλους θα πρεπει να θυμαμαι ποιος το ειχε παρει και ποτε?ειναι τρελα...
Εσύ κινδυνεύεις να στο πάρουν κι όλας αφού 'έχεις Ibiza'
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Απο οτι θυμαμαι δεν υπηρχε πινακιδα που να λεει οτι γινεται ελεγχος ταχυτητας με ρανταρ στην περιοχη ουτε και ειχα δει καποια πινακιδα που να εχει οριο 50...Αυτα πως μπορω να τα αποδειξω??
σας το ξαναφερα ψηλα το θεμα
τελικα αυτο μπορει να το ισχυριστει καποιος?
-
Αφού το όριο είναι 50, μάλλον πρόκειται για κατοικημένη περιοχή και δεν είναι απαραίτητη η πινακίδα.
-
Σε περίπτωση που έχουμε δεχτεί φώτο έχουμε το δικαίωμα να προσκομίσουμε, μέσα σε 3 μέρες, υπέυθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ποιος ήταν ο οδηγός.
Εάν δεν οδηγούσα έγώ το αυτοκίνητο αλλά η πεθερά μου, πάω στην αστυνομία με την δήλωση της και το πρόστιμο χρεώνεται σε αυτήν (να έχει δίπλωμα ).
Επίσης απαγορεύται από το νόμο να τοποθετούνται φωτοραντάρ εάν πριν την θέση τους δεν υπάρχει πινακίδα που να ειδοποιεί για την παρουσία τους. -
Τελικα ηρθε ο κλητηρας(μετα απο 3+ χρονια!!!)και ενημερωσε οτι δικαζομαι στις 27 Σεπτεμβριου....
Τι να περιμενω??? -
Τελικα ηρθε ο κλητηρας(μετα απο 3+ χρονια!!!)και ενημερωσε οτι δικαζομαι στις 27 Σεπτεμβριου....
Τι να περιμενω???Αν θυμάμαι καλά...πήγαινες με 127 ενω έπρεπε να πηγαίνεις με 50. Καλά να πάθεις! Κακό παιδί! Ντροπή σου!
Την επόμενη φορά που θα περάσεις απο εκεί, κατέβα απο το αυτοκίνητο και τσούλησε το σε όλη την διαδρομή των 50χαω. Για να μάθεις.
....
Seriously now....καλή τύχη!
-
Αχχχχχχ.
500€ πεταμενα.
Παει η πολλαπλη που ηθελα να βαλω..
Ευχαριστωωω Μaxmara...Οποιος θελει να με υποστηριξει στο δικαστηριο,ειναι στην Ευελπιδων στις 9 το πρωι... -
Αχχχχχχ.
500€ πεταμενα.Πόσα??????
-
Ιστοριούλα που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία, για να ελαφρύνει το κλίμα...
-Ενίσταμαι εμφανώς, κυρία Πάρεδρος.
-Πρόεδρος...
-Το ίδιο κάνει. Διότι ο πελάτης μου, αυτός ο αξιότιμος και δη εντιμότατος κύριος (), του οποίου η μόνη υπολανθάνουσα πλευρά ήτο ούτη της λατρείας την οποία θρέφει περί των αυτοκινουμένων, την οποία ούτως ή άλλως οι περισσότεροι μεθ'ημών διατηρούμε μέσα μας, έστω και υποσυνειδήτως, ΥΠΕΠΕΣΕ, υπέπεσε λέγω, μία και μοναδική φοράν εις τον πειρασμόν τoυ ιλίγγου της ταχύτητας. Η τύχη, καθώς ξέρετε, παίζει άσχημα παιχνίδια εις τους ανθρώπους, αυτή τη φορά λοιπόν, έμελλε στον πελάτη μου, αυτόν τον άγιο άνθρωπο της κοινωνίας (ξανά ), να ευτελιστεί η αξιοπρέπειά του με το να πρέπει να υπερασπιστεί την οντότητά του μέσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα...
Και τι με αυτό? ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, λέγω. Εντάξει, αμαρτήσαμεν. Και ποιος δεν αμαρτάνει όμως τη σήμερον ημέραν? Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο μπαλέτο...- Βαλέτω...
-Αυτό. Διότι με τας σημερινάς συνθήκας και τις δυνατότητες των σημερινών σύγχρονων αυτοκινούμενων, είναι εξαιρετικά εύκολο - και ασφαλές συνάμα - να φτάσουμε ταχύτητες της τάξεως των 127 χλμ ανά ώρα, και πολύ παραπάνω, αν δεν απατάμαι.
-..τώμαι...
-Ετσι είπα. Συμπερασματικώς, την επιείκειά σας ζητάμε κυρία Εφεδρος...
-Πρόεδρος...
-Οπως σας βολεύει. Διότι άνθρωποι είμαστε και αμαρτάναμεν, πληρώσαμεν, το σκεφτήκαμεν και σωφρονιστήκαμεν. Ευχαριστώ πολύ κυρία...
-ΠΡΟΕΔΡΟΣ!
-Ο,τι προαιρείσθε.
Καλή επιτυχία!
- Βαλέτω...
-
-
Πάνε οι πινακιδούλες μου.
Δεύτερη φορά το παθαίνω, ξανά σε σημείο που ούτε για αστείο δεν εμπόδιζα την κυκλοφορία (εσοχή πεζοδρομίου για στάση αυτοκινήτων-όλοι σταθμευμένοι ήταν). Και βέβαια έλειπαν μόνο οι δικές μου και κανενός άλλου μπροστά και πίσω μου (μέθοδος τζόκερ του αστυνομικού οργάνου-δεν ξέρω αν σημείωσε τον αριθμό μου για να τον παίξει αργότερα).
Θα πάω να επιχειρηματολογήσω μπας και....Τελικά έχω λέγειν.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Σε περίπτωση που έχουμε δεχτεί φώτο έχουμε το δικαίωμα να προσκομίσουμε, μέσα σε 3 μέρες, υπέυθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ποιος ήταν ο οδηγός.
Εάν δεν οδηγούσα έγώ το αυτοκίνητο αλλά η πεθερά μου, πάω στην αστυνομία με την δήλωση της και το πρόστιμο χρεώνεται σε αυτήν (να έχει δίπλωμα ).
Επίσης απαγορεύται από το νόμο να τοποθετούνται φωτοραντάρ εάν πριν την θέση τους δεν υπάρχει πινακίδα που να ειδοποιεί για την παρουσία τους.O Aρειος Παγος εκρινε οτι ειναι παρανομο να σου ζητανε να κατονομασεις ποιος οδηγουσε την ωρα της παραβασης.Δηλαδη οταν σου ζητανε να τους πεις ποιος οδηγουσε, εσυ πολυ απλα λες οτι ο Αρειος Παγος σου δινει το δικαιωμα να μην τους απαντησεις, και απο την στιγμη που δεν μπορουν να αποδειξουν ποιος οδηγουσε, ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρεπει να αθωωσουν τον ιδιοκτητη λογω αμφβολιων, δεν μπορουν δηλαδη να πουν οτι αφου δεν μας λες ποιος οδηγουσε θα το χρεωσουμε σε εσενα.
-
Τι να περιμενω???325 ευρω και 9 ποντους στο διπλωμα σου για το ΣΕΣΟ.
τωρα βεβαια τα 50 με τα 127 αν ηταν σε κατοικημενη περιοχη μηπως ειναι λιγο υπερβολικα;;;;
εγω απο τοτε [1990 περιπου] που με στειλανε στο πρωτο μου δικαστηριο οταν περασα μεσα απο χωριο στην Καλαματας-Τριπολεως με 105 αντι για 50 εκατσα και το σκεφτηκα λιγο και ειπα οτι καλα μου εκαναν και μετα απο αυτο οχι βεβαια για το φοβο του προστιμου αλλα για τους κινδυνους που μπορει να υπαρξουν σε πεζους κλπ μειωνω ταχυτητα οχι παντα στα 50 του οριου ομως αναλογα με τις συνθηκες ισως λιγο παραπανω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[
O Aρειος Παγος εκρινε οτι ειναι παρανομο να σου ζητανε να κατονομασεις ποιος οδηγουσε την ωρα της παραβασης.Δηλαδη οταν σου ζητανε να τους πεις ποιος οδηγουσε, εσυ πολυ απλα λες οτι ο Αρειος Παγος σου δινει το δικαιωμα να μην τους απαντησεις, και απο την στιγμη που δεν μπορουν να αποδειξουν ποιος οδηγουσε, ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρεπει να αθωωσουν τον ιδιοκτητη λογω αμφβολιων, δεν μπορουν δηλαδη να πουν οτι αφου δεν μας λες ποιος οδηγουσε θα το χρεωσουμε σε εσενα.θα το εχω υπ'οψιν μου την επομενη φορα που θα μου ερθει γιατι την τελευταια μαλλον δεν ειχε βγει ακομη αυτη η αποφαση [πανω απο χρονος] και δηλωσα τον υπερηλικα πατερα μου
-
σχετικά με το point system..οι βαθμοί ποινής διαγράφονται? και αν ναί μετά από πόσα χρόνια?
υπάρχει περίπτωση να θεωρηθείς υπότροπος? να έχεις δηλαδή 3 βαθμούς το 2000 πχ να παρεις άλλους 5 το 2002 και να δράσει αυτό πολλαπλασιαστικά? ή θα διαγραφούν όταν συμπληρωθεί η ανάλογη περίοδος για κάθε περίπτωση?
σχετικά με το θέμα των δικαστηρίων είχα την εντύπωση πως καθορίζουν το ύψος του προστίμου και όχι τους βαθμούς ποινής..αυτοί καθορίζονται άμεσα με την βεβαίωση της παράβασης
το θέμα της κατάργησης του δικαστηρίου για τέτοιες παραβάσεις μου το είχε αναφέρει πριν κάποιους μήνες φίλη δικαστικός αφού ο φόρτος εργασίας που δημιουργούν είναι τεράστιος..αυτό που δεν διευκρίνησα είναι αν θα αφορά παραβάσεις που θα γίνουν από την λήψη μιας τέτοιας απόφασης και μετά ή αναδρομικά θα εκδοθούν πρόστιμα χωρίς δικαστήριο για όσες υποθέσεις εκκρεμούν
γνωρίζει κανείς?
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!