-
Το idio λέμε... Απλά σου εξηγώ ότι αν πας στο δικαστήριο σημαίνει ότι έχεις ένσταση επί της παράβασης και όχι επί της πληρωμής της. Η λογική εξέλιξη λοιπόν είναι να εξετάσουν το αν και κατά πόσο έγινε η παράβαση και να στην μπουμπουνήξουν. Τώρα αν πετύχεις κανά δικαστή και σε λυπηθεί αν του κλαφτείς.... (βλέπε thread περί ισότητας, φεμινισμού κλπ κλπ) Είναι το κλασικό με το κράνος, την τρως γιατί δεν φορούσες, εμφανίζεσαι με το κράνος ανά χείρας και αν σε λυπηθεί.... (πάντως την τελευταία φορά που πήγα με το κράνος δεν με είχε λυπηθεί, ήταν και γυναίκα. Τελικά μήπως ποστάρω σε λάθος Thread?)
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Το idio λέμε... Απλά σου εξηγώ ότι αν πας στο δικαστήριο σημαίνει ότι έχεις ένσταση επί της παράβασης και όχι επί της πληρωμής της. Η λογική εξέλιξη λοιπόν είναι να εξετάσουν το αν και κατά πόσο έγινε η παράβαση και να στην μπουμπουνήξουν. Τώρα αν πετύχεις κανά δικαστή και σε λυπηθεί αν του κλαφτείς.... (βλέπε thread περί ισότητας, φεμινισμού κλπ κλπ) Είναι το κλασικό με το κράνος, την τρως γιατί δεν φορούσες, εμφανίζεσαι με το κράνος ανά χείρας και αν σε λυπηθεί.... (πάντως την τελευταία φορά που πήγα με το κράνος δεν με είχε λυπηθεί, ήταν και γυναίκα. Τελικά μήπως ποστάρω σε λάθος Thread?)Όχι dear δεν πας στο δικαστήριο επειδή έχεις ένσταση επι της παράβασης... Πας επειδή δεν θέλεις να σε καταδικάσουν ερρίμην σου (παρ'όλο που έχεις πληρώσει την κλίση) και τους λες ότι εγώ δεν ενίσταμαι κατά της παράβασης, απλά ήρθα να σας δείξω ότι πλήρωσα την κλίση έστω και με καθυστέρηση!
-
Πας, πας, γιατί αυτό που ξέχασα να σου πω είναι ότι δεν μπορείς να πληρώσεις εκπρόθεσμα κλήση
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι γιατί έχω μια κλίση....Σαν τον Πύργο της Πίζας δηλαδή ...Προς ποια πλευρά είναι η κλίση σου? ...No offence, έτσι?Πλάκα κάνω... Μου άρεσε το ομόηχο...Και πάλι συγγνώμη...
-
Αν θυμαμαι καλα απο την τελευταια φορα που πληρωσα κληση (και οχι δικαι μου μαλιστα ), αμα ειναι εκπροθεσμη πρεπει να πληρωθει στο οικειο τμημα απο οπου την εφαγες. Αλλα αμα πληρωθει δνε χρειαζεται να πας στο δικαστηριο γιατι ΚΑΝΟΝΙΚΑ (;)) πρεπει οτνα θα φτασει στο δικαστηριο να εχουν ενημερωθει οτι εχει πληρωθει η κληση. Αλλα για να μην σε παρω στο λαιμο μου, πεταξου μεχρι το κοντινο σου τμημα και ρωτα τους.
-
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ........
ΤΑ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙΣ.ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΡΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ.Π.Χ:ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.ΜΕ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΙΠΛΑ.ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΤΩΝ 25-27.ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ.ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ=ΤΥΠΟΣ ΜΑΓΚΑΣ(ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ).ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 80 ΚΗΦΙΣΙΑΣ.ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ? ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ,ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΝΗ ΠΟΥ Η ΚΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕ Ο COP ΣΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....?ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥΣ? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν θυμαμαι καλα απο την τελευταια φορα που πληρωσα κληση (και οχι δικαι μου μαλιστα ), αμα ειναι εκπροθεσμη πρεπει να πληρωθει στο οικειο τμημα απο οπου την εφαγες. Αλλα αμα πληρωθει δνε χρειαζεται να πας στο δικαστηριο γιατι ΚΑΝΟΝΙΚΑ (;)) πρεπει οτνα θα φτασει στο δικαστηριο να εχουν ενημερωθει οτι εχει πληρωθει η κληση. Αλλα για να μην σε παρω στο λαιμο μου, πεταξου μεχρι το κοντινο σου τμημα και ρωτα τους.Οι κλήσεις δεν πληρώνονται στην αστυνομία αλλά σε οποιοδήποτε δημόσιο ταμείο: παίρνεις παράβολο ίσο με το ποσό της κλήσης, γράφεις πάνω την υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται (δηλ. την υπηρεσία που σου έκοψε την κλήση) και το καταθέτεις στο πρωτόκολλο του δημόσιου ταμείου μαζί με την κλήση. Από εκεί και πέρα παίρνει το δρόμο του μέσω του κρατικού βραδυδρομείου οπότε υπάρχει πράγματι ενδεχόμενο όταν φτάσει εκεί που σου έκοψαν την κλήση να έχουν στείλει τα χαρτιά στο δικαστήριο οπότε πας αναγκαστικά για δίκη, όπου πρέπει να παρουσιαστείς με αντίγραφο του πρωτοκόλλου του δημόσιου ταμείου για να αποδείξεις πως όντως πλήρωσες την κλήση.
Και πράγματι αν περάσει η προθεσμία (δεν θυμάμαι, νομίζω 15 μέρες) τότε δεν δέχονται πια να πληρώσεις την κλήση και πρέπει να πας δικαστήριο αναγκαστικά, οπότε θεωρείται πως δεν την πλήρωσες.
-
Οπως ειπα, την τελευταια φορα που πληρωσα κληση (που ηταν το 2000), αμα ηταν εκπροθεσμη τοτε δεν μπορουσες να την πληρωσεις σε ταμειο αλλα **μπορουσες **να την πληρωσεις στο οικειο τμημα του αστυνομικου που σου την εδωσε. Το ξερω γιατι το ειχα κανει. Αν τωρα καταργηθηκε και αυτο, προφανως δεν το γνωριζω.
Απ'οτι ξερω αν δεν πληρωσεις μια κληση, μπορεις να πας στο δικαστηριο και να την εξοφλησεις στο εκει ταμειο την μερα της δικης αλλα πριν απο αυτη, ωστε να μην χρειαστει να περασεις απο δικη. Σωστα?
-
Την κλήση, όπως σωστά γράφει ο nass, μπορείς να την πληρώσεις σε κάποιο δημόσιο ταμείο οποιαδήποτε στιγμή, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή σου. Ακόμα και την τελευταία στιγμή δίπλα από την αίθουσα του δικαστηρίου που υπάρχει δημόσιο ταμείο. Πληρώνεις το παράβολο και ενημερώνουν τον Πρόεδρο του δικαστηρίου πως η υπόθεση έκλεισε. Απλά εκεί πρέπει να το προλάβεις προτού εκδικαστεί η υπόθεσή σου. Σε περίπτωση που στείλεις το παράβολο σε κάποιο τμήμα τροχαίας, καλύτερα να γίνει μέσω 'συστημένου' για να γνωρίζεις πως το παρέλαβαν σίγουρα.
Αυτά σε περίπτωση που δεις πως δεν σε παίρνει να διαμαρτυρηθείς και πως οι πιθανότητες να αθωωθείς στη δίκη είναι ελάχιστες. Αντίθετα, αν κάποιος περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεσή του, δεν έχει λόγο να πληρώσει την κλήση, καθώς καταβάλλοντας το πρόστιμο είναι σαν να παραδέχεσαι ότι έφταιγες και δέχεσαι να υποστείς τις συνέπειες.
Οπότε Eva στην περίπτωση αυτή, έχεις 2 επιλογές: ή θα πληρώσεις την κλήση και ξεμπερδεύεις μια και καλή (χωρίς να χρειαστεί να πας δικαστήριο μετά) ή θα περιμένεις να εκδικαστεί η υπόθεσή σου για να δεις αν θα αθωωθείς (με τον κίνδυνο όμως διπλασιασμό του προστίμου αν θεωρήσει ο δικαστής πως δεν έχεις δίκιο).
Σε ποιο πταισματοδικείο αναγράφει η κλήση πως θα γίνει η δίκη? Αν λέει για Π.Φαλήρου, εκεί Πρόεδρος είναι μια συμπαθητική γυναίκα γύρω στα 40 και αθωώνει πολλούς.
-
Στην Χαλκίδα... Και η παράβαση είναι επικίνδυνος ελιγμός με χειρόφρενο οπότε χλωμό να με αθωώσουν... (παρόλο που μόνο επικίνδυνος δεν ήταν)
Άκρη δεν βλέπω να βγάζω οπότε ας την πληρώσω καλύτερα....
167€ και 7points (και ναι είναι η πρώτη μου κλίση μετά από αρκετά χρόνια οδήγησης) -
Λοιπόν ακούστε τα τελευταία νέα που με κάναν να τραβάω τα μαλλιά μου...
Πάω στην εφορία να πληρώσω την κλίση...
Ο άνθρωπος μου λέει κοπελιά δεν μπορείς να την πληρώσεις εδώ αφού έχουν περάσει 10 μέρες από την ημερομηνία που έκδοσης της κλίσης...
Μου λέει εγώ να στα δώσω τα παράβολα αλλά δεν θα στα δεχτούν στο δικαστήριο... Πάρε τηλ. στην Τροχαία Χαλκίδας και ρώτα...Παίρνω στην τροχαία... Λέω έχω μια κλίση μπούρου μπούρου και θέλω να την πληρώσω...
Μου λέει ααααα δεν γίνεται πρέπει να πας στο δικαστήριο. Λέω ναι θα πάω στο δικαστήριο αλλά να έχω πληρωμένη την κλίση...
Λέει ααααα με τις νέες κλίσεις που μπορείς εντός 10 ημερών να τις πληρώσεις στο ταχυδρομίο δεν γίνεται να τις πληρώσεις μετά την έλευση των 10 ημερών, αναγκαστικά πρέπει να πας στο δικαστήριο...
Λέω εάν πάω να την πληρώσω στον δήμο/κοινώτητα που είναι κομμένη;
Μου λέει θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει ο δήμος άντε 2-3 μέρες το πολύ μετά την έλευση των 10 που είναι κανονικά... Πλέον δεν μπορείς να κάνεις κάτι...
Θα πας στο δικαστήριο και παρακάλα μήπως και δεν σου διπλασιάσουν το ποσό +έξοδα δικαστηρίου... άστα βράστα μου λέει... Καλύτερα να ενημερώσεις και έναν δικηγόρο!Τώρα;
Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω διπλάσια κλίση... 167€ *2 =334€ + έξοδα δικαστηρίου; Δεν παίζει... δεν έχω τόσα λεφτά να μου περισσεύουν -
Παίδες όταν σου έρχεται φωτό με πόλλά χλμ ή σε σταματούν με τα γνωστά πάνω από 40 χλμ+ ή πάνω από 140χλμ δεν παίρνεις κλήση παίρνεισ κλήτευση για δικαστήριο με την μία.... Στην περίπτωση που σε σταματήσουν σου κρατούν τα στοιχεία και έρχεται κλήση από το πταισματοδικείο ενώ αν φας φωτό πάλι κλήτευση από την περιοχή που την έφαγες....
BTW προσοχή πολλές φωτό παίζουν τον τελευταίο καιρό στο τούνελ Αρτεμισσίου όριο 60 χλμ κάποιος δύο σε γνωστούς με 85χλμ και 121χλμ..... ο δεύτερος δικαστήριο με την μια......
Μην επισκέπτεστε νεοσύλεκτους στην Τρίπολη.... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
BTW προσοχή πολλές φωτό παίζουν τον τελευταίο καιρό στο τούνελ Αρτεμισσίου όριο 60 χλμ κάποιος δύο σε γνωστούς με 85χλμ και 121χλμ..... ο δεύτερος δικαστήριο με την μια......εχω περασει εδω και πολυ καιρο απο εκει με 120 και εγω, λες να μου ερθει καμια 'καλη'???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
BTW προσοχή πολλές φωτό παίζουν τον τελευταίο καιρό στο τούνελ Αρτεμισσίου όριο 60 χλμ κάποιος δύο σε γνωστούς με 85χλμ και 121χλμ..... ο δεύτερος δικαστήριο με την μια......
εχω περασει εδω και πολυ καιρο απο εκει με 120 και εγω, λες να μου ερθει καμια 'καλη'???
Πρίν ενάμιση μήνα πέρασαν και οι δυο ακριβώς...... και τους ήρθαν την περασμένη βδομάδα..... Αθήνα και οι δυο.....
Μου έιπαν ότι το φίλμ γεμίζει στις 500 φωτό.... αληθεύει? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
εχω περασει εδω και πολυ καιρο απο εκει με 120 και εγω, λες να μου ερθει καμια 'καλη'???
Πρίν ενάμιση μήνα πέρασαν και οι δυο ακριβώς...... και τους ήρθαν την περασμένη βδομάδα..... Αθήνα και οι δυο.....
Μου έιπαν ότι το φίλμ γεμίζει στις 500 φωτό.... αληθεύει?Δεν το ξερω αυτο. Εγω ειχα περασει πολυ καιρο πριν, αρα μαλλον τη γλυτωσα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ξέρουμε πού ακριβώς στο τούνελ μιλάμε? Μέσα? Έξω?
Σε ποιο ρεύμα?
Ξέρουμε πόσο καιρό μετά του ήρθαν οι κλήσεις? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ξέρουμε πού ακριβώς στο τούνελ μιλάμε? Μέσα? Έξω?
Σε ποιο ρεύμα?
Ξέρουμε πόσο καιρό μετά του ήρθαν οι κλήσεις?Και απο τις δυο πλευρες εχει καμερες.Εχει σηματα για καμερες αν τα ακολουθησεις δεν εχεις προβλημα.Τα σηματα ειναι περιπου 100 μετρα απο τις εισοδους του τουνελ.Νομιζω οτι οι καμερες ειναι 4 φωτογραφικες πριν τις εισοδους και αλλες 4 παρακολουθησης μεσα στο τουνελ.Προσοχη στην μεγαλη ευθεια κοντα στην Τριπολη.Την στηνουν πανω στις γεφυρες και σε σημαδευουν,επισης κυκλοφορει OCTAVIA λευκο με φωτογραφικο ρανταρ μεσα και πινακιδες ΤΡΒ 95κατι (θα προσπαθησω να βρω ολο το νουμερο).
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
....Θα πας στο δικαστήριο και παρακάλα μήπως και δεν σου διπλασιάσουν το ποσό +έξοδα δικαστηρίου... άστα βράστα μου λέει... Καλύτερα να ενημερώσεις και έναν δικηγόρο...Συχαίνομαι που το λέω αλλά 'δεν με ακούς, δεν με ακούς' που λέει και το ανέκδοτο.
Τώρα, πήγαινε, κλάψου λίγο εγώ η κακομοίρα που δεν κατάλαβα μέχρι πότε πληρώνουν (όχι υπερβολές) πέτα και καμιά π...α του στυλ μάθαινα να οδηγώ με συνοδηγό φίλο και επειδή φοβήθηκε μην τρακάρω μου τράβηξε το χειρόφρενο , εγώ το εξήγησα στο όργανο αλλά μου είπε 'να έρθω να το εξηγήσω και σε εσάς' και με λίγη κ....φαρδία και τα παράβολα ανά χείρας θα την γλυτώσεις με 'μονή ταρίφα'.
Γουδ λακ...
-
Αύριο το πρωί θα μάθουμε τι θα γίνει...
Αφού θα πάμε που θα πάμε αποφασίσαμε τελικά να αμφισβητήσουμε την παράβαση, αφου το άρθρο 21 Παράγραφος 4 του ΚΟΚ (το οποίο παραβίασα σύμφωνα με την κλίση παραβίασα) αναφέρει τα εξής:
'Αυτός που επιχειρεί **στην οδό **συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που δημιουργεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού, τιμωρείται με πρόστιμο εκατό χιλιάδων (100.000) δραχμών'Εμένα ούτε οδός ήταν... αλλά χώρος στάθμευσης, αλλά ούτε και δημιουργήθηκε κανένας κίνδυνος αφού δεν υπήρχε κανένα όχημα ή πεζός εντός του χώρου...
(Εκτός από όλα τα άλλα που θα ισχυριστούμε φυσικά... )Έχω πιθανότητες να γλυτώσω πάντως.... Πείτε καμιά καλή τύχη γιατί έτσι όπως με πάει τον τελευταίο καιρό με βλέπω να με βάζουν και φυλακή στο τέλος!
-
Ναι, αλλά μήπως η κλήση γράφει 'οδός τάδε'; Γιατί τότε θα πρέπει να τους πείσεις και ότι ήσουν στο πάρκινγκ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!