-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καντό Χ100 για να είσαι πιο σίγουρος
Μπορεί να θέλει να το κρατήσει κάμποσες 10ετίες.
Πάντως laantonios σεβαστή η άποψή σου αλλά υπερβολική.
δεν είναι και σίγουρο ότι θα κρατήσει. Έχεις δει τι κατάλοιπα μαζεύονται σε αυτοκίνητα που δεν ξεπερνάνε τις 3-4.000 σαλ; (γυναικών κυρίως)
-
βρε αυτο το έκανα στις αρχες τώρα το αυτοκίνητο δουλεύει 3-5.5 ! πλάκα έχετε..
-
Ο χρήστης laantonios έγραψε:
βρε αυτο το έκανα στις αρχες τώρα το αυτοκίνητο δουλεύει 3-5.5 ! πλάκα έχετε..Μαζί σου...
Είμαι υπέρ του μακροχρόνιου στρωσίματος και στη συνέχεια της χρήσης του συνόλου των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
της χρήσης του συνόλου των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου... κι εγώ. Από το πρώτο χιλιόμετρο!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
της χρήσης του συνόλου των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου
... κι εγώ. Από το πρώτο χιλιόμετρο!
Πρόσεξε όμως μήπως έτσι έρθει πιο γρήγορα και το τελευταίο
-
Mπα...
-
Νομίζω ότι μετά την περίοδο 'χάριτος' που λέει ο κατασκευαστής (1500-2000 χλμ συνήθως) όπου δεν πρέπει να υπερβαίνουν οι στροφές του κινητήρα έναν αριθμό, το αυτοκίνητο θα πρέπει σταδιακά να πάει στο 'κόκκινο' αρκετές φορές, και εν συνεχεία να αλλαχθούν τα πρώτα λάδια.
-Ερώτηση:
Υπάρχει πουθενά ποσταρισμένη η διαδικασία 'Italian break-in'? -
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... c&start=45
Το ποστ του ΒΑΣΙΛΗ -
Thanks.
Γκαβός -
The need for the 'traditional' type of running in procedure is pretty much out the window. There are two things i would do with running in a brand new engine. First would be to use a semi-synthetic oil like mobil synth s or shell helix plus for 6000-10000kms, then switch to synthetic. This allows the rings to bed in to the cylinder better because the are softer molecules when mineral based. Also the other important thing is to avoid hard drving untill the engine is upto perfect opperating temp and let the car cool down. Its the expansion and contraction of the metals when new is what can cause stress fractures and seals to both let go. Also it desirable to avoid lots of short trips. As far as revs and being gentle or hard, drive as per normal - no different.
**Originally posted by GaryD
mate, what do you define as a 'short trip' just wondering cuz my car usually only gets driven 20 mins to and from work. i assume this is ok? **Like secoh said, its the 10 min bursts several times a day because the engine is contract and expanding all the time which is not desirable when new.
http://www.performanceforums.com/forums ... t=67152538
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
να ρωτήσω κάτι;γιατί βάζουν αποτρεπτικό να φτάνουν οι στροφές στα κόκκινα;
δε θέλω την απάντηση 'για να μη κάνεις ζημιά στο μοτέρ', υποτίθεται ότι ξέρουμε τι μας γίνεται... εξ'άλλου αμα είναι να το κάνεις μπίλιες το μοτέρ, τι να τον κάνεις τον κόφτη όταν από γεμάτη τρίτη βάλεις δευτέρα;
ξαναρωτώ... γιατί βάζουν αποτρεπτικό μόλις το μοτέρ φτάσει στο κόκκινο;
σε κάποια σημεία, μπορεί να θες, αντί να βάλεις μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο και αμέσως μετά ξανά μικρότερη σε μια στροφή, να ακουμπήσεις κόκκινα για 1-2 δευτερόλεπτα. τόσο ζημιά θα πάθει πια;
μπορεί να λέω και βλακείες, δε ξέρω, αλλά η απορία μου παραμένει
Esy file exeis kapia euaisthisia kai tha to pas sta kokkina gia liga deuterolepta kai den tha exeis provlhma, o kathe tsopanos/asxetos pou nomizei oti einai pilotos omws ama to spasei tha zhtaei ta resta apo thn kathe antiproswpia. H texnikoi logoi tou kofth einai oti o kinhthras otan exei mapping gia mexri 6500rpm kai esy ton doulepseis stis 7000 tote tha stegnwsei apo kausimo kai tha yperthermanthei. Den yparxei kanenas logos otan to moter apodidei megisth roph stis4000rpm kai megisth isxh stus 6000rpm na to pas me 8000.
-
Also the other important thing is to avoid hard drving untill the engine is upto perfect opperating temp and let the car cool down. Its the expansion and contraction of the metals when new is what can cause stress fractures and seals to both let go.
Αυτά με το ζέσταμα/κρύωμα είναι παρατραβηγμένα. Το μόνο που αλλάζει όταν βάζεις μπρος το κινητήρα είναι η τάση στα δακτυλίδια/ελατήρια. Μόλις ζεσταθούν πρώτη φορά κανονικά φτάνει, μετά δεν αλλάζει τίποτα όσες φορές να τα ζεστάνεις/κρυώσεις.
-
Ενα ταξίδι 1100 χλμ μονοκοπανιά (μεταβάλλοντας τις στροφές του κινητήρα, αλλάζοντας και καμιά σχέση και ψιλοφρενάροντας που και που) θα ήταν καλό στρώσιμο;
Η δεν πρέπει να δουλέψει ο κινητήρας με το καλημέρα τόσες ώρες (σχεδόν) αδιάκοπα; -
Οι κινητήρες φτιάχνονται για να λειτουργούν!!! Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το μόνο που ταλαιπωρεί είναι οι πολλές κρύες εκκινήσεις. Για τις πολλές στροφές δεν λέω μια και όλοι έχουν ποια κόφτες.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ενα ταξίδι 1100 χλμ μονοκοπανιά (μεταβάλλοντας τις στροφές του κινητήρα, αλλάζοντας και καμιά σχέση και ψιλοφρενάροντας που και που) θα ήταν καλό στρώσιμο;
Η δεν πρέπει να δουλέψει ο κινητήρας με το καλημέρα τόσες ώρες (σχεδόν) αδιάκοπα;Στο ταξίδι ο κινητήρας δουλεύει χαλαρά και αργεί να στρώσει. Κάνε κι άλλα ήσυχα χιλιόμετρα πριν τον σκίσεις.
Λεπτομέρειες (αν δεν βαριέσαι): Τα πρώτα 50 χιλιόμετρα (αφού ζεσταθεί καλά) κάνε που και που μερικά ανοίγματα με 2α και τέρμα γκάζι από 2.500 -> 5.500 σαλ. Προηγουμένως να έχεις φρενάρει με το κινητήρα από 4.000 στροφές για να έχει ρουφήξει λάδι στο κύλινδρο. Στο υπόλοιπο ταξίδι να οδηγάς κανονικά, να παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι κάθε 2-3 λεπτά (να ρουφάει λάδι) και να μην βάλεις το cruise. Φυσικά μη δεις τη τελική ταχύτητα - περίμενε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η δεν πρέπει να δουλέψει ο κινητήρας με το καλημέρα τόσες ώρες (σχεδόν) αδιάκοπα;Στο ταξίδι ο κινητήρας δουλεύει χαλαρά και αργεί να στρώσει. Κάνε κι άλλα ήσυχα χιλιόμετρα πριν τον σκίσεις.
Λεπτομέρειες (αν δεν βαριέσαι): Τα πρώτα 50 χιλιόμετρα (αφού ζεσταθεί καλά) κάνε που και που μερικά ανοίγματα με 2α και τέρμα γκάζι από 2.500 -> 5.500 σαλ. Προηγουμένως να έχεις φρενάρει με το κινητήρα από 4.000 στροφές για να έχει ρουφήξει λάδι στο κύλινδρο. Στο υπόλοιπο ταξίδι να οδηγάς κανονικά, να παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι κάθε 2-3 λεπτά (να ρουφάει λάδι) και να μην βάλεις το cruise. Φυσικά μη δεις τη τελική ταχύτητα - περίμενε.
Λεωνίδα θερμά ευχαριστώ για τις λεπτομερέστατες οδηγίες, αλλά δεν το πήρα ακόμη - ούτε καν απόφαση!
Απλώς εξετάζω όλες τις παραμέτρους εκ των προτέρων (ψυχαναγκαστικός - compulsive τύπος γαρ) και σκεφτόμουν για το ότε/αν το παραγγείλω, σε ποια χώρα να ζητήσω να μου παραδοθεί... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ενα σωληνακι των 10 ευρω μου δημιουργησε ζημια των 700 ευρω...
συμβουλη μου ειναι να τα αλλαξεις προληπτικα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... 30 ευρω κανουνε...Τι λάδια είχες μέσα;
Εγώ έπαθα κάτι ανάλογο πριν 3 χρόνια καθαρά από δικιά μου ανοησία και το μοτέρ δεν κατάλαβε τίποτε. Μαλιστα με άδειο εντελώς ψυγείο έκανα 2,5 + 2,5 χιλιόμετρα ( με ενδιάμεσο διάλειμμα μισής ώρας) έως το συνεργείο .
Ήξερα οτι αν η απόσταση είναι μικρή γίνεται και το έκανα , από λάδια φορούσα τα 5W30 της γερμανικής fuchs ( PAO based , με χίλιες δυο προδιαγραφές) .Μια που το συνάντησα ξανά σήμερα , παραθέτο το παρακάτω thread από το BITOG. Η κόρη του Terry(ένας είναι ο Terry..) , έκανε 18 μίλια παρακαλώ με 0 αντιψυκτικό ... και η μηχανή απλά κάποια στιγμή μύρισε καμένο , όμως άντεξε.link εδώ
-
ναι αλλα αυτη ειχε μοτερ vag...
-
Το καημένο το αμάξι το αγόρασαν γυναίκες.
Η πρώτη, αφού χτύπησε το κάρτερ (σε τσιμεντάκι πάρκινγκ!!!!) δεν συμπλήρωνε λάδι που χανόταν από το χτυπημένο κάρτερ (αφού όπως είπε στον πατέρα της 'γιατί να συμπληρώνω λάδι αφού έτσι κι αλλιώς χάνεται') ΕΚΑΨΕ το πρώτο κινητήρα.
Το αμάξι το πήρε δεύτερη γυναίκα και απέκτησε νέο κινητήρα. Ο δεύτερος ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ κινητήρας, έμεινε χωρίς νερό, για 18 μίλια (συνολικά) ψωνίζοντας ανάμεσα σε καταστήματα. Χτυπάει ένας δυνατός βομβητής όταν δεν έχει νερό το αμάξι αλλά μάλλον αγόρασαν οι κοπέλες ωτοασπίδες αντί να συμπληρώσουν νερό. Ο κινητήρας επέζησε της υπερθέρμανσης αλλά δεν θα αντέξει πολύ γιατί τα κουζινέτα έπαθαν ζημιά από την υπερθέρμανση (φαίνεται στην ανάλυση λαδιού που κάνει ο πατέρας της - ειδικός σε θέματα λίπανσης/ανάλυσης).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το καημένο το αμάξι το αγόρασαν γυναίκες.Η πρώτη, αφού χτύπησε το κάρτερ (σε τσιμεντάκι πάρκινγκ!!!!) δεν συμπλήρωνε λάδι που χανόταν από το χτυπημένο κάρτερ (αφού όπως είπε στον πατέρα της 'γιατί να συμπληρώνω λάδι αφού έτσι κι αλλιώς χάνεται') ΕΚΑΨΕ το πρώτο κινητήρα.
Το αμάξι το πήρε δεύτερη γυναίκα και απέκτησε νέο κινητήρα. Ο δεύτερος ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ κινητήρας, έμεινε χωρίς νερό, για 18 μίλια (συνολικά) ψωνίζοντας ανάμεσα σε καταστήματα. Χτυπάει ένας δυνατός βομβητής όταν δεν έχει νερό το αμάξι αλλά μάλλον αγόρασαν οι κοπέλες ωτοασπίδες αντί να συμπληρώσουν νερό. Ο κινητήρας επέζησε της υπερθέρμανσης αλλά δεν θα αντέξει πολύ γιατί τα κουζινέτα έπαθαν ζημιά από την υπερθέρμανση (φαίνεται στην ανάλυση λαδιού που κάνει ο πατέρας της - ειδικός σε θέματα λίπανσης/ανάλυσης).
Μηπως να κανει ενα τεστ DNA ο μπαμπας?Αποκλειεται να ειναι δικια του κορη!!!!!
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....