-
Ενα αρθρο σ ενα περιοδικο δεν νομιζω οτι αρκει για να το κρινει σαν καλο ή κακο. Μπορει να ηταν ατυχες ή κ κακοπροαιρετο αλλα στην μαζα των αναγνωστων δεν αρκει μονο κατι τετοιο. Παντως εαν γραφει κακοηθειες νομιζω οτι υπαρχουν κ αλλα μεσα ωστε οι υπευθυνοι να απολογηθουν επι της ουσιας.
Απ οσο εχω δει αυτα τα περιοδικα ακολουθουν την 'μοδα' του εξωτερικου κατα καποιον τροπο. Σ ενα εξωφυλλο ειδα μια Celica τουμπανο που μου θυμισε την ταινια (για οσους την εχουν δει) Fast and the Furious κ ενα παιχνιδι που εχω στο PC, Need for Speed underground που τουμπανιαζεις τ αυτοκινητο σου κ κανοντας κοντρες διχως αυριο (ωραιο το συνιστω!).
Ολα αυτα που εχω δει κ στην ταινια αλλα κ στο παιχνιδι εχουν ερθει κ στην Ελλαδα ολο κ περισσοτερο (κ πιο προσιτα). Σε πολλους αρεσει να στολιζουν τ αυτοκινητα τους με καλουδια εξωτερικα αλλα κ εσωτερικα. Μετροπες επι μετατροπων με NOS κλπ κλπ κλπ. Δεν μ αρεσει προσωπικα αλλα δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει κ να μαζευτει με την παρεα του κ μ οποιους αλλους. Εκει που εναντιωνομαι ειναι στην κοντρα κ στο περναω τεζα απο λιμανακια βουτα κλπ. Θες να τρεξεις στα λιμανακια γιατι σ αρεσει η διαδρομη; Πηγαινε Δευτερα Τριτη Τεταρτη 3 4 το πρωι αν το εχεις τοσο μεγαλη καψα. Εγω, ο αλλος, ο παραλλος δεν φταιμε να μας ερθει κανας πιλοτος αγκαλια οταν περναμε απο εκει.
Κανονικα δεν πρεπει να μπαινουν ολοι στο ιδιο καλουπι αλλα οταν πας εκει οπως κ να ναι τους παιρνει ολους η μπαλα. Γιατι κ απλα να βλεπω σημαινει οτι επικροτω ή θελω τσπ να βλεπω αυτους που πανε μαλλιοκουβαρα. Σιγουρα σε πολλους αρεσει η ολη αυτη ιστορια αλλα κακα τα ψεματα ειναι ρισκο πολλες φορες μονο το να περασεις απλα πηγαινοντας στην δουλεια σου! Αυτο κ μονο ειναι πολυ κακο κ καταδικαστεο. Τις ωρες που μαζευονται εκει οι πολλοι πρεπει ν αφαιρουνται διπλωματα κ πινακιδες συστηματικα κ με συνοπτικες διαδικασιες σ οσους υπερβαινουν καποια ορια ταχυτητας!
Ουτε λυση θεωρω για καποια αυτοκινητα κ ανω να υπαρχει μικτη ασφαλιση. Δεν σκοτωνουν τ αυτοκινητα αλλα οι ανθρωποι που τα οδηγουν. Ολα ειναι θεμα της κακης νοοτροπιας που εχουμε σαν Ελληνες οδηγοι γενικοτερα απο την στιγμη που εχουμε συνηθισει ν ακουμε για τους 15 20 του ΣαββατοΚυριακου (κ ποσους αλλους) χωρις ομως ποτε να γινεται τιποτα κ χωρις ποτε να εχει γινει μια πορεια, μια σταση εργασιας, κατι τελος παντων μια διαμαρτυρια γι αυτα τα χαλια, που εχει εξελιχθει σε εθνικη μαστιγα! Σκοτωνονται 2 Αμερικανοι στο Ιρακ πρωτη ειδηση. Σκοτωνονται 10 σε καποια εξοδο σιγα κ τι εγινε στερεοτυπα νεα τα ξανακουσαμε, μονο αν παιζει καμια καλη καραμπολα μπορει κ να το δειξει καποιο κορακοκαναλο.
Οσο δεν υπαρχει οδηγικη παιδεια κ νοοτροπια δεν νομιζω οτι θα δουμε ασπρη μερα. Τα λιμανακια κ τα χ λιμανακια παντα θα υπαρχουν (σε καθε χωρα της υφηλιου) το θεμα ειναι γιατι να πρεπει να κινδυνευει κ ο διερχομενος αμαχος πληθυσμος.
Anyway sorry για το μεγαλο post κ για το οτι ξεφυγα του αρχικου θεματος αλλα... με πηρε η κατηφορα...!
Τα ειπαμε τα ξαναειπαμε τα ξαναλεμε... καταληξαμε ομως πουθενα;;;!!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Υ.Γ. Πες μου οτι δεν το εγραψες σοβαρα αυτο!!Το έγραψα πολύ σοβαρά.
Συνειδητοποιημένος δεν σημαίνει πλούσιος, αλλά άτομο με γνώση, υπευθυνότητα και νοοτροπία που ταιριάζει με το σπορ αυτοκίνητο.
Αλήθεια, γιατί είναι ρατσισμός το να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες σπορ αυτοκινήτων σε μικτή ασφάλιση (να προστατεύουν και την τσέπη τους σε περίπτωση δικού τους σφάλματος) και δεν είναι ρατσισμός να υπάρχουν εταιρείες που δεν ασφαλίζουν σαξόραλλα ή που χρεώνουν τρελά ασφάλιστρα σε ο,τιδήποτε είναι γρηγορότερο από κουρασμένο γάιδαρο;
-
1)Βασικα , δεν σας κανει εντυπωση που για να αποκτησει καποιος διπλωμα για 125αρι μηχανακι πρεπει να ειναι πανω απο 18 και για μηχανη μεγαλου κυβισμου πανω απο 21?
Δηλαδη ο νομος εξησωνει το 125αρι με οποιοδηποτε αυτοκινητο; Η γιατι πρεπει να εισαι 21 για να παρεις μηχανη μεγαλου κυβισμου, που αν κανεις την πατατα σου υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να την πληρωσεις μονο εσυ ενω στο πειραγμενο η μη αμαξι να την πληρωσουν και οι υπολοιποι;
2)Αν μπει ενα οριο στα κυβικα και στην ιπποδυναμη αναλογα με την ηλικια δε θα εχουμε λιγοτερα ατυχηματα? Ειδικα στην αναλογια κιλα/ιππο. Μετα τα 23-24 αρχιζει να πειζει το μυαλο σε τετοια θεματα.
Και οποιος θελει να τρεχει να να στριβει κλπ κλπ να μπαινει μεσα σε μια πιστα να διαλεγει ενα αμαξι και να το τρεχει. Αμα παλι ειναι πιο 'του δρομου' να δινει κατι παραπανω να πηγαινει σε μια σχολη ασφαλους οδηγησης και απο κει να του παρεχεται ενα 'αγωνιστικο διπλωμα' το οποιο θα του δινει την δυνατοτητα να τρεχει σε αγωνες απο τα 18 του και μετα τα 24 του να μπορει να παρει και αμαξι με μικροτερη αναλογια στα κιλα/ιππο και μεγαλυτερα κυβικα.
Το 1) βασικα ειναι ενα γεγονος ενω το 2) ειναι μια απλη σκεψη που εκανα τωρα...
Βαγγελης -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
2)Αν μπει ενα οριο στα κυβικα και στην ιπποδυναμη αναλογα με την ηλικια δε θα εχουμε λιγοτερα ατυχηματα? Ειδικα στην αναλογια κιλα/ιππο. Μετα τα 23-24 αρχιζει να πειζει το μυαλο σε τετοια θεματα.
Και οποιος θελει να τρεχει να να στριβει κλπ κλπ να μπαινει μεσα σε μια πιστα να διαλεγει ενα αμαξι και να το τρεχει. Αμα παλι ειναι πιο 'του δρομου' να δινει κατι παραπανω να πηγαινει σε μια σχολη ασφαλους οδηγησης και απο κει να του παρεχεται ενα 'αγωνιστικο διπλωμα' το οποιο θα του δινει την δυνατοτητα να τρεχει σε αγωνες απο τα 18 του και μετα τα 24 του να μπορει να παρει και αμαξι με μικροτερη αναλογια στα κιλα/ιππο και μεγαλυτερα κυβικα.
Το 1) βασικα ειναι ενα γεγονος ενω το 2) ειναι μια απλη σκεψη που εκανα τωρα...
ΒαγγεληςΣωστο κ αυτο!
Συστημα Αγγλιας! Παιρνεις γρηγορο στα 18-20 η ασφαλεια ερχεται κ σου παιρνει το κεφαλι. Ηθελα ν αγορασω Renault 5turbo μεταχειρισμενο οταν ημουν Αγλλια (21 χρονων) κ ηθελαν ασφαλιστρα 600-650 λιρες για 6 μηνες πριν 10 χρονια περιπου που η λιρα ειχε 400-450 δρχ.
Δεν εβγαινε!
Το 96 που αγορασα Starlet του 81 το πηρα 270λιρες κ πληρωσα ασφαλεια 350!!! -
Καλημερα!
Να μην θελεις να συμμετέχεις σε αγώνες δεκτό και σεβαστό! Να μην μπορείς πάλι λόγω κόστους κατανοητό και βέβαια ουδείς πεταει απο πάνω του την όποια ευθύνη σε σχέση με το υψηλό κόστος των ελληνικών αγώνων. Αντίστοιχα τα ίδια και ακόμα περισσότερα με πολλά εύγε σε όσους περνώντας από τα λιμανάκια ή κατηφορίζοντας προς το Σούνιο, ή ταξιδεύοντας στη δική της τέλεια ή ειδική διαδρομή, πατάνε τέρμα το γκάζι και ψάχνουν τα όρια τα δικά τους και του εργαλείου τους, έχοντας στο νου τους και τον απέναντι. Αντίστοιχα, απόλυτη σεβαστή είναι η επιλογή των παιδιών που συμμετέχουν σε οραγανωμένα ντραγκστερ ή σαιντ σοου η οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο με ή χωρίς λολ μπαρ. Αν μάλιστα η συμμετοχή είναι υψηλή και το κόστος προπόνησης για τέτοιες εκδηλώσεις υψηλό, εδώ είμαστε για ακόμα καλύτερες προσφφορες σε οικονομικό επίπεδο.
Ομως το να στήνεσαι στα διάφορα σημεία επ ευθείας, ή να ξενυχτας στα λιμανάκια για να δεις και να απολαύσεις τον κάθε έναν προβληματικό που πιστεύει πως δημιουργεί διεκδικώντας χειροκρότημα, μάλλον κάτι άλλο σημαίνει. Και βέβαια όσο προβληματικοί είναι οι πρωταγωνιστές, αλλο τόσο σε σκεψη βάζει η παρουσία των θεατών! Οι ίδιοι δεν πανε μερα μεσημερι σε έναν κλειστό και οραγνωμένο χώρο να παρακολουθήσουν την όποια μορφή αγώνα, αλλά στήνονται για να δουν το όποιο αμφισβητούμενο ανάποδο τιμονι αναμεσα σε περαστικούς... Φοβερή επιλογή. θα σεβόμουν βέβαια την αρχή περί ορέξεως αν η συγκεκριμένη επιλογή δεν κρύβει κινδύνους και δεν προσβαλει άλλους νέους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά εξελίσοντας με προσοχή και δοκιμάζοντας αυτό που έφτιαξαν με κόπο και μεράκι κάτω απο ιδανικές συνθήκες.Αν όμως βρε παίδες δεκτούμε πως ο ΚΚ το παρακανε και δεν διευκρήνισε
πως η αποψη του δεν συμπεριλαμβανει όλους όσους, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν σας βάζει σε σκέψεις η απάντηση του περίπου δ/ντη, δηθεν ειδικού περιοδικού όπου το τιμόνι και ο επιλογέας έχουν μπερδευτεί με το αιδείο και βέβαια με τα στήθη πυγμένα στη σιλικόνη. Πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους.
Για άλλη θεωρεία γύρω από τον τρόπο ζωής, για όσους βέβαια από εμάς η αυτοκίνηση είναι τρόπος ζωής. Δεν διαφωνώ πως πρόκειται για περιοδικά αυτοκινήτου. Τίμια μάλιστα προς τους αναγνώστες τους που ευτυχώς δεν είναι και δικοί μας. Ουτε βέβαια θα σχολιάσω πόσοι είναι οι μεν και πόσοι ειναι οι δε... Δεν είναι αυτό το ζητούμενο!
θα επαναλάβω πως δεν μας ενδιαφέρει ο χώρος, πως ΠΟΤΕ δεν θα βγάλουμε περιοδικό όπου μπερδεύονται τα μηχανικά μέρη με άλλα του γυναικείου σώματος (μας αρέσει και δαύτο, αλλά σε άλλους ρόλους), ενώ θα πρέπει να ομολογήσω πως σε άλλο περιοδικό που περιορίζεται σε βελτιώσεις σαφέστατα βρίσκεις άρθρα που σε κάνουν και ζηλεύεις σαν επαγγελματίας και σε ικανοποιούν τα μέγιστα ως αναγνώστη.ΝΑΙ λοιπόν στις βελτιώσεις χωρίς περιορισμούς, ΝΑΙ σε εκδηλώσεις κάθε τύπου σε κλειστούς χώρους όπως τα Μέγαρα αλλά και όχι μόνο,,,
ΟΧΙ όμως στο παντιλίκι για το χειροκρότημα σε δημόσιους δρόμους (δεν ε΄χει και αρχωντιά το S στα λιμανάκια γμτ... πολύ φτωχό... ) και βέβαια όχι σε στημένες κόντρες με ή χωρίς στοίχημα σε φανάρια στη Βουλιαγμένης, η στην Εθνική ή όπου αλλού!
Τα κείμενα τώρα του καθενός μας απλά είναι και καθρεπτης όποιων μας διαβάζουν και βέβαια ουδείς από εμάς δεν θα μπεί στη λογική της απάντησης σε κάθε έναν που ουδέποτε έχει αισθανθεί να αυξάνεται η ανδρεναλίνη του, αλλά και όχι μόνο....Ας τους χάιρονται και ας τους καμαρώνουν όσοι τους διαβάζουν και βέβαια όσοι τους πληρώνουν και δήθεν δεν ξέρουν και δεν άκουσαν. Ειναι κάτι σαν του ψήλου το πήδημα...., τον αχυράνθρωπο, τον ξεφτιλα-επαγγελματία οδηγό αγώνων κ.λπ, κ.λπ, άμεσα συνδεδεμένα πάντως με την αντικειμενική κάλυψη προσπάθειας αθλητών που έκαναν το λάθος να ξεκινήσουν την καριέρα τους με τα δικά μας χρώματα...
Να είσαστε όλοι καλά...
ΕΙΠΑΜΕ¨¨ διαφορετικός κόσμος, άλλοι άνθρωποι, που δεν ε΄χουν καμία σχέση μαζί μας σε κανένα επίπεδο.
ΣΧ
-
Να καταθέσω την διαφωνία μου τόσο για τη μικτή ασφάλιση που προτάθηκε όσο και για το όριο ηλικίας των 20/21 στις μοτοσυκλέτες.
Πιστευω είναι ηλίθιο σαν μέτρο αντιμετώπισης της έλλιψης ευθήνης και ωριμότητας για ενα οδηγό αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας η χρέωση με Χ ευρώ σε ασφάλιστρα τον χρόνο ή η υποχρεωτική αποχή για 2 χρόνια (λες και δεν υπάρχουν ανώριμοι 30, 40 , 50 κλπ ετών) .Επίσης αυτός που ούτως ή άλλως θα είναι ασφαλισμένος με μικτή ασφάλεια πιστευετε θα έχει μικρότερο φόβο να κάνει ζημιά σε εαυτό ή προς τρίτους όταν ξέρει πως δεν θα πληρώσει τίποτα μετά?
Το μόνο μέτρο που βλέπω εγώ είναι η θέσπιση κατηγοριών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με βάση τις ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και το δικαίωμα στην οδήγηση για το όχημα κάθε κατηγορίας να παρέχεται μετά απο αυστηρότατες και ουσιώδεις εξετάσεις Ασχέτως ηλικίας η ασφάλειας.
Σήμερα μπορεί κάποιος να μάθει οπισθογωνία/οχτάρια με 10χλμ και μόνο αυτό και να πάει να αγοράσει ενα S2000/ R1 και να σκοτώσει και να σκοτωθεί.
Προσωπική μου γνώμη είναι πως εκεί είναι το πρόβλημα και η μόνη λύση που είπα και πιο πάνω είναι αυστηρές εξετάσεις , προφανώς με διαφάνεια (όχι όπως σήμερα με την παράδοση διπλώματος κατ'οίκον) και με ουσιώδη εξεταζόμενη ύλη.Το παραπάνω θα έπρεπε να το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ σαν πολίτες και σαν οδηγοί.
-
Εγώ πάντως δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Να τα κατηγοριοποιήσουμε με τις επιδόσεις; ΟΚ, τότε θα κάνουμε το κόστος αγοράς τους απλησίαστο. Άσε που μπορεί να βρουν την ευκαιρία και οι ασφαλιστικές να βάλουν τρελά ασφάλιστρα... Όπως γίνεται στην Αγγλία, που για ένα χρόνο ασφάλιση (μικτή) ένας νέος οδηγός με GTI πληρώνει κάπου 1500 λίρες.
Το μέτρο της υποχρεωτικής μικτής ασφάλισης είναι πολύ ελαφρύ οικονομικά σε σχέση με άλλα που ουσιαστικά απαγορεύουν στους νέους οδηγούς να πάρουν ένα γρήγορο και καλό αυτοκίνητο.
Απλά, με την υποχρεωτική μικτή ασφάλιση, ο μπαμπάς του κάθε πιτσιρικά θα το ξανασκεφτεί λιγάκι πριν του πάρει για πρώτο αυτοκίνητο ένα S2000 ή ένα σαξόραλλο.
Γιατί δε νομίζω ότι τα σαξόραλλα ή τα κάθε λογής σπορ αυτοκίνητα είναι κατάλληλα για κάποιον που μόλις πήρε δίπλωμα... Τα αυτοκίνητα αυτά είναι εργαλεία, που κάνουν μεν ό,τι τους πει ο οδηγός, αλλά δε συγχωρούν και πολλά λάθη και θέλουν οδηγό συνειδητοποιημένο, με κάποια εμπειρία και αποφασισμένο να μάθει κι άλλα πράγματα.
-
Εγω μίλησα για τα διπλώματα, να βάλουμε κατηγορίες έστω 2-3 που να ορίζουν τι ικανότητες και κατ'επέκταση τι δίπλωμα θα πρέπει να έχει αυτός που θα μπορεί να το οδηγέι. Νομίζω είναι απόλυτα λογικό και δεν βλέπω τι σχέση έχει με το κόστος αγοράς και τα ασφάλιστρα.Ειδικά για τα τελευταία κανονικά θα έπρεπε να μειωθούν επειδή αυτός που θα οδηγεί ενα 'επικύνδυνο' όχημα θα είναι -πολύ- περισσότερο καταρτισμένος απ'οσο (δεν) είναι σήμερα.
Ειδικά αυτό με την μικτή ασφάλεια δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω που θα βοηθήσει. Αν υπάρχει σήμερα ενας ανασταλτικός παράγοντας στον τύπο με το σαξόραλο ο οποίος φοβάται μήν το διαλύσει σε καμια μπαριέρα , τί θα φοβάται αν ξέρει πως δεν πρόκειται να πληρώσει παρα 50χιλιάρικα αν το λιώσει και λιώσει και αλλα 10 αυτοκίνητα ταυτόχρονα (πέραν το κόστος σε ανθρώπινες ζωες) ???
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
...ΕΙΠΑΜΕ¨¨ διαφορετικός κόσμος, άλλοι άνθρωποι, που δεν ε΄χουν καμία σχέση μαζί μας σε κανένα επίπεδο.ΣΧ
'Δεν έχουν σχέση μαζί μας..'
Εμείς ποιοι είμαστε;Οι αναγνώστες και οι συντελεστές των 4Τ;
Εμείς είμαστε τα καλά παιδιά και οι άλλοι οι περίεργοι;
-
Να εκφερω και εγω την γνωμη μου επι του θεματος...
Το να ακριβινεις ασφαλιστρα η το καθεαυτο αυτοκινητο δεν ειναι κατι το οποιο θα δωσει λυση αφου απλα θα λιγοστεψουν οι αγοραστες αλλα δεν θα αποκλειστουν! Αλλωστε με το να πληρωνεις παραπανω δεν κρινεται και το οδηγικο σου επιπεδο.. Η ακομα και αυτοι με τις 520 κλπ των 30-40 ετων παει να πει οτι ειναι ωριμοι??? Εχω γλυτωσει αρκετα κ απο αυτους..
Το καλυτερο ειναι διπλωμα με κατηγορια απο τα προτεινομενα αν και παλι στην Ελλαδα ειμαστε και μολις δινεις το φακελακι θα παιρνεις το διπλωμα για το VTS....Περι λιμανακιων, βουτας κλπ να πω οτι αν θελανε καποιοι να σταματησουν θα ειχαν σταματησει μια για παντα. Το να γραφεις στην εισοδο της Βαρκιζας γιατι πηγαινα με 65κμ αντι για 50 η γιατι εχω ληγμενο πυροσβεστηρα δεν θα λυσει κατι... Μια απλη λυση για τα λιμανακια>
Τοιχειο στο παρκινκ και τελος.Οταν οι 'καφροι' δεν θα εχουν κοινο δεν θα στριβουν πλεον.. Πρωσοπικα μπορει να περναω και να καθομαι με παρεα στα λιμανακια οποτε τυχει αλλα δεν θα στριψω ποτε εκει...
Υπαρχει και Διονυσος, Παρνηθα, Σουνιο κλπ .. Τα λιμανακια ειναι καθαρα επιδειξη σε αλλους οτι 'να κοιτα πως στριβω με τον τσιγκο...'Τωρα περι Λαινοπουλου και λοιπων ευθειων σιγουρα δεν ειναι σωστα και εδω θα επρεπε να υπηρχε το Ελληνικο αλλα δεν δημιουργουν τιποτα επικυνδινα προβληματα... Εχω φιλους κολημενους με τον Λαινοπουλο συγκεκριμενα και ποτε δεν ακουσα για κανενα ατυχημα εξαιτιας καποιας κοντρας... Σε καμια περιπτωση δεν επικρινω οτι γινεται εκει αλλα ειναι απο τα τελευταια σημεια επικυνδινοτητας...
Περι τους νεκρους του Σ/Κ δεν μπορουμε να δινουμε ευθυνες μονο στα σαξοραλα (δεν εχω τπτ απο τα 2) η τους εκαστοτε πιλοτους αφου αν παρατηρησετε το τι ατυχηματα προκαλουνται κ απο ποιους θα καταλαβετε.
Οταν ο παππους με το toledo πηγαινει στην μεσαια με 160 και δεν καταλαβαινει τι γινεται φυσικο ειναι να γινει το κακο.
Η μηπως εχουμε και το αψογο οδικο δικτυο.???Καποτε θα πρεπει να μαθαινει ο κοσμος να οδηγαει με ρεαλιστικες και extreme συνθηκες και οχι με 10κμ σε στενα.
Γιατι να μην εδινε ο καθενας (οχι οι γρηγοροι αλλα ολοι) εξετασεις για κλασσικο διπλωμα σε μια πιστα? Πρεπει πρωτα να μαθεις τα δυσκολα και μετα να βγεις εξω.Οχι να τα μαθεις αφου παρεις το διπλωμα στον δρομο και να πειραματιζεσαι στην Κηφησιας....Οδηγικη παιδια χρειαζεται οχι ακριβα οχηματα και ασφαλειες...
Θα σ αρεσε να πληρωνεις 600Ε ασφαλεια το 6μηνο ενω μπορει να ησουν μια χαρα οδηγος με το VTS σου επιδη καποιοι αλλοι το παιζουν χεραδες?
Δεν νομιζω.. Το να σου λεγανε ομως οτι αν θες διπλωμα πρεπει να σου βγει το λαδι στα στροφιδια και τα αναποδα θα ηταν μια χαρα...
Και οσοι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν απλα δεν θα οδηγουν..
Τι φταιει ο καθενας να εχει το χαρο διπλα του???Το κουρασα πολυ το θεμα... Στοπ...
-
Αν και είμαι από εκείνους που θεώρησαν ευθείς εξαρχής το άρθρο του Pilot (Η “βούτα” της βούτας, 4T Μαρ. 2004) ιδιαιτέρως άστοχο και μεροληπτικό, νομίζω ότι η εξαιρετικά ισορροπημένη τοποθέτηση του sx επαναφέρει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.
Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι τα σχόλια αυτά προέρχονται από έναν δημοσιογράφο-οδηγό με πολυετή και διακεκριμένη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, τότε οι σχετικές διευκρινήσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Τώρα για το άθλιο κατά την γνώμη μου επίπεδο αυτοκινητιστικής “δημοσιογραφίας” και “κριτικής” που ασκήθηκε από το εν λόγω περιοδικό με αφορμή το (ατυχέστατο πιστεύω) άρθρο του Pilot καθώς και την όποια σύγκριση του με τους 4Τ, νομίζω ότι η οποιαδήποτε συζήτηση περιττεύει. Θα ήταν σαν να προσπαθούσε να συγκρίνει κανείς τους αγγλικούς “Financial Times” με την εγχώρια “Espresso” …
Ευτύχης
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ πάντως δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Να τα κατηγοριοποιήσουμε με τις επιδόσεις; ΟΚ, τότε θα κάνουμε το κόστος αγοράς τους απλησίαστο. Άσε που μπορεί να βρουν την ευκαιρία και οι ασφαλιστικές να βάλουν τρελά ασφάλιστρα... Όπως γίνεται στην Αγγλία, που για ένα χρόνο ασφάλιση (μικτή) ένας νέος οδηγός με GTI πληρώνει κάπου 1500 λίρες.Για μενα το πιο ευκολο μετρο να εφαρμοστει σε συνδυασμο με σωστες εξετασεις αποκτησης διπλαματως αυτοκινητου κ μηχανης.
Τα ασφαλιστρα πεφτουν αναλογα την ηλικια αλλα τα SaxoRalla, klp GTI, S2000 κ τα λοιπα ειναι πολυ πιο δυσκολο να οπλισουν τα χερια των πιτσιρικαδων. Τουλαχιστον δεν βλεπεις γενικα 20αρι με οπλο στα χερια του.
Το να υπαρχουν κατηγοριες διπλωματων κ εξετασεων ή υποχρεωτικη μικτη ειναι νομιζω οτι ειναι ανουσιο γιατι ειναι πολυ πιο δυσκολο να εφαρμοστουν. Οχι οτι επιθυμω κ να τα χωνω στις ασφαλιστικες αλλα τελος παντων κατι πρεπει να γινει να μην οπλιζονται τα χερια των πιτσιρικαδων με αυτοκινητα πυροβολα. Ουτως ή αλλιως πια κ τα 1200αρια 1400αρια με τους 80+ ιππους 160ριζουν για πλακα!
-
:-)))
Στρ
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
....Τώρα για το άθλιο κατά την γνώμη μου επίπεδο αυτοκινητιστικής “δημοσιογραφίας” και “κριτικής” που ασκήθηκε από το εν λόγω περιοδικό .....Επειδή είμαι στο σκοτάδι, βοηθείστε με, αδέλφια: Για ποιο περιοδικό και άρθρο μιλάμε; Μπορεί κανένας να το παραθέσει;
-
Το περιοδικο ειναι το burn out(το λεει αλλωστε και ο τιτλος του θεματος )...
Δεν το εχω παρει ποτε,συνεπως δεν εχω διαβασει το αρθρο και ουτε μπορω να εκφερω γνωμη.... -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Το περιοδικο ειναι το burn out(το λεει αλλωστε και ο τιτλος του θεματος )...
Δεν το εχω παρει ποτε,συνεπως δεν εχω διαβασει το αρθρο και ουτε μπορω να εκφερω γνωμη....Α, ναι, τώρα θυμάμαι, το είδα μια φορά στα χέρια 16χρονου ανεψιού μου και απόρησα, υπάρχουν και μεγαλύτερα παιδιά που το παίρνουν ανελλιπώς; Κι εμείς εδώ, άρθρο από αυτό το περιοδικό σχολιάζουμε; Για πείτε, ποιος είναι ο συγγραφέας, ηλικία, είναι παλιός μας γνώριμος; Για να κάνουμε λίγο κουτσομπολιό.
-
Συγχωρήστε με αλλά κάπου νομίζω ότι αντιφάσκουμε όταν δηλώνουμε λάτρεις της γρήγορης οδήγησης και την ίδια στιγμή καταδικάζουμε τις κόντρες. Όταν εγώ καβαλάω το κουρέλι μου και πηγαίνω μία γρήγορη (εώς πολύ γρήγορη) βόλτα, τότε δεν είμαι επικίνδυνος για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου; Ακόμα και όταν κινούμαι σε δρόμο που δεν έχει σοβαρή κίνηση, δε γίνεται να είμαι μόνος παρά μόνο αν έχω 10 κολλητούς που έχουν κλείσει τη διαδρομή. Εσείς έτσι κάνετε; Γιατί εγώ το αμελώ. Ως εκ τούτου, δείξτε λίγη περισσότερη επιείκια σε όσους κατακρίνετε. Μπορείτε φαντάζομαι να καταλάβετε την κάψα που νιώθουν που σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας τους, τους οδηγεί στα παράνομα αθλήματα.
Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την κατακραυγή για τα Λιμανάκια, όχι όμως και με τις κόντρες. Μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να πετυχαίνω συναδέλφους τις πρώτες πρωινές ώρες και να πραγματοποιούμε μερικά ανοίγματα, από στάση ή εν κινήσει. Ποιος δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο; Δεν πρόκειται για σφήνες μέσα στην κίνηση, αφού η κυκλοφορία εκείνες τις ώρες είναι ελάχιστη και επιτρέπει την υψηλή ταχύτητα, ειδικά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Με ελάχιστη κοινή λογική και σεβασμό για τους υπόλοιπους, δε νομίζω ότι υφίσταται κάποιος τραγικός κίνδυνος, σίγουρα απείρος μικρότερος απ' ότι στα Λιμανάκια.
Πάντως, πριν κατακεραυνώνετε δεξιά και αριστερά, σκεφτείτε μήπως πράτετε κάτι αντίστοιχο και οι ίδιοι, κάθε φορά που βυθίζετε το δεξί πεντάλ στο πάτωμα. -
Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, η κατάσταση είναι γκρί και μάλιστα σε αρκετά σημεία.
Μπορείς να είσαι επικίνδυνος πηγαίνοντας με νόμιμες ταχύτητες στη σωστή λωρίδα, μπορείς να πηγαίνεις με χίλια και να είσαι λιγότερο επικίνδυνος.
Κακές οι κόντρες και τα φανάρια και η επιδεικτική οδήγηση, κακή και η γρήγορη οδήγηση που μας αρέσει για τον εαυτό μας όλα είναι κακά εφόσον μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμάς και τους συνανθρώπους μας. Άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο και είναι δύσκολο να τα κρίνουμε σωστά και είναι λάθος να τα βάζουμε όλα μαζί στο ίδιο τσουβάλι αλλά δεν είναι δυνατόν και να τα ξεχωρίσουμε.... Έτσι καταλήγουμε στις παρανοήσεις, παρεξηγήσεις και μαλώματα....Οι στατιστικές που θα μπορούσαν να διαχωρίσουν τον κίνδυνο δεν είναι δυνατόν να γίνουν λόγω ελλείψεων σωστών στοιχείων. Με βάση την κοινή λογική οι κόντρες (αγώνες) είναι πιο επικίνδυνες από απλό τρέξιμο και αυτό είναι πιο επικίνδυνο από την ήρεμη υπεύθυνη οδήγηση. Αυτό που έχει αποδειχτεί στατιστικά και το πληρώνουν επιπλέον στην ασφάλεια (πληρώνεις κάτι παραπάνω για να οδηγάει άτομο μέχρι 25 νομίζω ετών) είναι ότι οι νεότεροι είναι πιο 'ευπαθείς' (είτε λόγω απειρίας, άγνοιας, ανικανότητας είτε λόγω επιθετικότητας). Εννοείται όμως ότι υπάρχουν νέοι άψογοι και μεγαλύτεροι τραγικοί....
Ας θεωρήσουμε τον ιδανικό από πλευράς ασφάλειας δικής του και των γύρω του οδηγό, με εμπειρία και αντανακλαστικά, που κινείται με ένα σύγχρονο, καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο τηρώντας όλες τις διατάξεις του ΚΟΚ και με κοινή λογική σαν να περιέχει κίνδυνο εμπλοκής σε ατύχημα 1.
Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε δεν ικανοποιεί τις παραπάνω συνθήκες έχει κίνδυνο εμπλοκής πολλαπλάσιο. Δύσκολα όμως να υπολογιστεί όπως δύσκολο είναι να αποφασιστεί και όριο αποκοπής πάνω από το οποίο κάποιος θεωρείται λάθος ή παράνομος και πρέπει να τιμωρηθεί ή αναμορφωθεί κλπ.
Οι νόμοι και οι διαδικασίες προσπαθούν να προλάβουν όλες τις πιθανές αποκλίσεις από το ιδανικό μοντέλο. Αν τηρούντο δεν θα είχαμε άχρηστους και επικίνδυνους οδηγούς γιατί είτε δεν θα είχαν πάρει το δίπλωμα είτε θα το είχαν χάσει μετά..... Το ίδιο ισχύει για παράνομα, παραποιημένα κλπ αυτοκίνητα.Η ιδέα της αναβάθμισης των εξετάσεων ή των εξετάσεων σε πίστα ώστε να περιοριστεί η χορήγηση των διπλωμάτων μόνο σε ικανούς και συνειδητοποιημένους αν και δεν είναι κακή δεν είναι εφικτή και επειδή δεν υπάρχουν πίστες και επειδή ήδη υπάρχει πολλή διαφθορά στο σύστημα αλλά κυρίως επειδή δύσκολα μπορείς να περιορίσεις τη δυνατότητα του πολίτη να χρησιμοποιεί το χρήσιμο καθημερινό εργαλείο 'αυτοκίνητο'. Επίσης όπως έχω ξαναϋποστηρίξει η συμπεριφορά μας στο τιμόνι (και στο μεθύσι, στα χαρτιά, στα σκυλάδικα, στην ταβέρνα, στη δουλειά μας, στην δημόσια υπηρεσία κλπ) εξαρτάται όχι από την οδηγική μας παιδεία και εκπαίδευση αλλά από την συνολική μας παιδεία και καλλιέργεια.... Μονομερείς προσπάθειες δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν άρα ούτε και να αποδώσουν.....
Στην Αγγλία αν έχεις δίπλωμα από σχολή advanced οδήγησης πληρώνεις λιγότερα ασφάλιστρα.
Φοβάμαι πως σύντομα και στην Ελλάδα τα ασφάλιστρα θα είναι αντίστοιχα ακριβά....ας ελπίσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε τη φτηνότερη βενζίνη.... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..... η κυκλοφορία εκείνες τις ώρες είναι ελάχιστη και επιτρέπει την υψηλή ταχύτητα, ειδικά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.Ψιλοάσχετο, αλλά πριν δυο - τρία χρόνια πέτυχα εκεί ξημερώματα μεθυσμένο, καθιστό στη μέση του δρόμου.
-
Εγώ σκέφτομαι το εξής. Η χώρα μας έχει διάσπαρτα στρατιωτικά αεροδρόμια, ενώ υπάρχουν και ένα σωρό τσαΐρια που θα μπορούσαν μια χαρά να ασφαλτοστρωθούν, να μπει κι ένα σύστημα με μπεκ να βρέχουν την άσφαλτο, να αγοραστούν και οι μικρές ή μεγάλες αράχνες...
Άρα, τις βάσεις για να γίνει στην πρωτεύουσα τουλάχιστον κάθε νομού μια τουλάχιστον (πιθανόν κρατικώς ελεγχόμενη) σχολή ασφαλούς οδήγησης τις έχουμε. Τι μας εμποδίζει να το κάνουμε;
Το οικονομικό; Μα η σωστή λειτουργία τέτοιων σχολών, σε συνδυασμό με ΕΤΗΣΙΟ ΚΤΕΟ και ανά πενταετία επανεξέταση των οδηγών θα γλιτώσει το κράτος πολλαπλάσια χρήματα σε:
- Φθορά δρόμων, καθώς οι ακατάλληλοι οδηγοί θα πάψουν να οδηγούν.
- Επιβαρύνσεις ασφαλιστικών ταμείων (νοσήλεια, συντάξεις αναπηρίας κλπ)
- Έξοδα τροχαίας και δικαστηρίων (τα μεθεόρτια των ατυχημάτων...)
- Φόρους. Γλιτώνει το κράτος τα διαφυγόντα κέρδη από τους φόρους που δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος που σκοτώθηκε σε τροχαίο.
Απλή λογική χρειάζεται. Και μάλιστα, ούτε καν πανεπιστημιακή λογική! Καθαρή μπακαλική!
BURN OUT H ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ