-
Το θέμα είναι τι δέσμη βγάζουν και αν μπαίνουν σωστά στο φανάρι..., με κάποιες που είχα πάρει (όχι τέτοιες) είχα καλό φως στο πλάι αλλά και σχετικά σκοτεινά σημεία στο κέντρο (είχα αυτές https://contestimg.wish.com/api/webimage/5de667a751fe45eb47c3ef25-large.jpg?cache_buster=4b6b93e9770371833bd339923eb38c3b )
-
Το θέμα είναι τι δέσμη βγάζουν και αν μπαίνουν σωστά στο φανάρι..., με κάποιες που είχα πάρει (όχι τέτοιες) είχα καλό φως στο πλάι αλλά και σχετικά σκοτεινά σημεία στο κέντρο (είχα αυτές https://contestimg.wish.com/api/webimage/5de667a751fe45eb47c3ef25-large.jpg?cache_buster=4b6b93e9770371833bd339923eb38c3b )
Μου ειπαν οτι σε αυτες δεν υπαρχουν σκιες καθολου και γι αυτο ειναι και ακριβες..Αυτες που ειχες βαλει ενοχλουσαν τους απεναντι?Οι samsung ειναι 2600lumens,ειναι αρκετα?
-
Δεν φαινόταν να ενοχλούσαν τους απέναντι (ήταν τοποθετημένες σε Avensis T27 που έχει προτζέκτορα, ίσως γι' αυτό).
Αυτή τη στιγμή φοράω Philips White Vision ή Diamond Vision (δεν θυμάμαι ποιες ακριβώς) και έχω καλύτερο φως από τις μαμα Osram τις απλές
-
Δεν φαινόταν να ενοχλούσαν τους απέναντι (ήταν τοποθετημένες σε Avensis T27 που έχει προτζέκτορα, ίσως γι' αυτό).
Αυτή τη στιγμή φοράω Philips White Vision ή Diamond Vision (δεν θυμάμαι ποιες ακριβώς) και έχω καλύτερο φως από τις μαμα Osram τις απλές
Καταλαβα..το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δεν εχει προτζεκτορα το φαναρι και δεν θελω να ενοχλω τους απεναντι..
-
Σιγουρα το Kuga εχει καθρεφτες και οχι προτζεκτορα? Σε αυτην την περιπτωση τα xenon ηταν σχεδον σιγουρο οτι θα στραβωνουν.
Χρησιμη ισως σου φανει η παρακατω ιστοσελιδα https://www.bulbfacts.com/led-kits/chart/, δυστυχως βεβαια τα περισσοτερα μαγαζια του amazon δεν στελνουν ελλαδα αλλα ολο και κατι θα βρεις.
-
Σιγουρα το Kuga εχει καθρεφτες και οχι προτζεκτορα? Σε αυτην την περιπτωση τα xenon ηταν σχεδον σιγουρο οτι θα στραβωνουν.
Χρησιμη ισως σου φανει η παρακατω ιστοσελιδα https://www.bulbfacts.com/led-kits/chart/, δυστυχως βεβαια τα περισσοτερα μαγαζια του amazon δεν στελνουν ελλαδα αλλα ολο και κατι θα βρεις.
Ναι φιλε μου το Mk1 που εχω εγω δεν εχει προτζεκτορα.Η αληθεια ειναι οτι εχω βρει αυτες που ανεβασα πιο πανω στην μιση τιμη καινουργιες και το σκεφτομαι να τις παρω απο ελλαδα...
-
Αν δες θες να ενοχλεις και εχεις καθρεφτη...μην αλλαζεις. Δυστυχως, οτι και να βαλεις πιο πανω σε lum απο το εργοστασιο θα ενοχλεις και θα στραβωνεις τον απεναντι, και αυτο λογω καθρεφτη...
Οτι και αν σου λενε οι τυπαδες που τα πουλανε...αυτη ειναι η αληθεια.
Και εγω σκεφτομουν να αλλαζα σε ενα μικρο τουτου και εβαλα τελικα ιδια απλα σε πιο λευκο χρωμα και ο λογος διοτι δεν μπορω να γραφω στα @@@ μου τους αλλους.
Υ.γ Να βρισω επι της ευκαιριας λιγο τους μαλακες που αγοραζουν νεα αυτοκινητα των 25-30.000 ευρω και τσιγκουνευονται τα led εργοστασιακα φωτα και σκεφτονται σαν τσομπανοβλαχοι οτι θα γλυτωσουν λεφτα με το να τα βαλουν ως aftermarket. Αποτελεσμα να τυφλωνουν τους παντες.
-
Εφοσον δεν μιλαμε για φαναρια και καλωδια μαπα η λυση ειναι πιο πολλα watt λαμπα.Ουτε osram βελτιωμενες ουτε αλλες πρωτοτυπιες.Το μερκ με καθρεφτη κραταει δεσμη σε τρομακτικη αποσταση.Κοστος λαμπας 2-3€......
-
Αν δες θες να ενοχλεις και εχεις καθρεφτη...μην αλλαζεις. Δυστυχως, οτι και να βαλεις πιο πανω σε lum απο το εργοστασιο θα ενοχλεις και θα στραβωνεις τον απεναντι, και αυτο λογω καθρεφτη...
Και εγω σκεφτομουν να αλλαζα σε ενα μικρο τουτου και εβαλα τελικα ιδια απλα σε πιο λευκο χρωμα και ο λογος διοτι δεν μπορω να γραφω στα @@@ μου τους αλλους.
Υ.γ Να βρισω επι της ευκαιριας λιγο τους μαλακες που αγοραζουν νεα αυτοκινητα των 25-30.000 ευρω και τσιγκουνευονται τα led εργοστασιακα φωτα και σκεφτονται σαν τσομπανοβλαχοι οτι θα γλυτωσουν λεφτα με το να τα βαλουν ως aftermarket. Αποτελεσμα να τυφλωνουν τους παντες.
Όντως τσιπια να παίρνεις αυτοκίνητο 25-30Κ χωρίς led.
Από την άλλη θεωρώ ότι η αποψη σου έχει σχηματιστεί από κόσμο που έχει βάλει xenon σε φανάρια τύπου καθρέφτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων aftermarket led και ιδιαίτερα αν μιλάμε για φανάρι τύπου projector δεν τυφλώνουν.
-
Εφοσον δεν μιλαμε για φαναρια και καλωδια μαπα η λυση ειναι πιο πολλα watt λαμπα.Ουτε osram βελτιωμενες ουτε αλλες πρωτοτυπιες.Το μερκ με καθρεφτη κραταει δεσμη σε τρομακτικη αποσταση.Κοστος λαμπας 2-3€......
Δηλαδη για ποσα watt αναφερεσαι?65?Φοβαμαι οτι θα χαλασουν τα φαναρια απο τισ θερμοκρασιες...
-
Lap wrote:
Όντως τσιπια να παίρνεις αυτοκίνητο 25-30Κ χωρίς led.
Από την άλλη θεωρώ ότι η αποψη σου έχει σχηματιστεί από κόσμο που έχει βάλει xenon σε φανάρια τύπου καθρέφτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων aftermarket led και ιδιαίτερα αν μιλάμε για φανάρι τύπου projector δεν τυφλώνουν.
Ισχυει εν μερη αυτο που λες..αν δεις την μορφη της λαμπας samsung μοιαζει πιο πολυ σε απλα λαμπα πυρακτωσεως παρα στα φτηνα led aftermarket και σκεφτομουν οτι με μια καλη ρυθμιση δεν θα ενοχλουν..
-
W202 AMG wrote:
Δηλαδη για ποσα watt αναφερεσαι?65?Φοβαμαι οτι θα χαλασουν τα φαναρια απο τισ θερμοκρασιες...
80 watt εχω τωρα.Ειχα βαλει και 100watt στο παρελθον.Ειναι φαναρια γαιδουρια και ειναι φαναρια αστα να πανε.Μεγεθος,υλικο και γυαλι vs πλαστικο σημαντικα για οποιο ρισκο.Επισης προσοχη απαιτειται στο ρελε κ τα καλωδια.Προσωπικα εβαλα και πρωτη μερα το παρακολουθησα στενα.Δεν εχω δει καμια επιπτωση τοσα χρονια.
-
Αναβεις και aircodition και δεν εχει θεμα το δυναμο;
-
Αναβεις και aircodition και δεν εχει θεμα το δυναμο;
Οχι κανενα θεμα.Βασικα με αντιστασεις,ολα τα φωτα ανοιχτα κ καλοριφερ τερμα δεν υπαρχει καμια διαφορα στο φως ή κατι αλλο παραξενο.Θελω να βαλω και στο golf αν και προς το παρον κατι με προβληματιζει.
-
+1.000!!!
ΥΓ: Και να βρίσω με την σειρά μου και τα εργοστάσια, που σε αυτοκίνητα αυτής της αξίας βάζουν στάνταρ μπλιμπλίκια και ζάντες για Λαμπορκγίνι και χρεώνουν έξτρα τα LED.
-
Σωστές led και σωστή τοποθέτηση μας δίνουν ΠΑΝΤΑ καλύτερο αποτέλεσμα ειτε σε projector είτε σε καθρέπτη
Απλά ο καθρέπτης θέλει πολύ ποιοτική λαμπα και σωστή ρυθμιση!
Οχι μαλακίες από το ali και τοποθέτηση μόνοι μας και φυσικά φανάρια ρυθμισμένα και καθαρά!
Προσωπικά σε αμάξι ακόμα και αυτής της αξίας αν μου έδιναν projector με αλογόνου θα κράταγα τα λεφτά για κάτι αλλο εξοπλιστικα!
Αν έχεις projector ανετά αλλάζεις λαμπες με led!
Απλά οι εταιριες σε αμαξια τέτοιας αξίας και για να στα παρουν σου δίνουν είτε καθρέπτη με αλογόνου είτε led σε προτζέκτορα..
-
Εδώ δεν έχουν βάλει δωρεάν τα xenon που μιλάμε για τεχνολογία 30+ χρόνων και θέλετε δωρεάν led που αναπτύσεται ενεργά τα τελευταία 10 χρόνια;
-
Aikibill wrote:
Δεν ξέρω για τις συγκεκριμένες λάμπες αλλά η διάταξη των διόδων δεν είναι η κλασική που έχει επικρατήσει (γιατί καλύτερη ) ούτε είναι της Samsung,είναι κινεζικής εταιρείας που χρησιμοποιεί διόδους Samsung.
Μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια της samsung οτι ετσι οπως ειναι σχεδιασενη η λαμπα ειναι για να μην τυφλωνει καθολου...Δεν ξερω ποιοσ τα κατασκευαζει αλλα δινει εγγυηση η samsung.Λες να τυφλωνει οπωσ τα ξενον?
Παιδια εκανα λαθος δυστυχως με πληροφορησαν οτι δεν ειναι γνησιες οι συγκεκριμενες samsung και δεν θελω να μπλεξω με αυτες απο θεμα αξιοπιστιας..Βρηκα καποιες που νομιζω κατασκευαζονται στην ελλαδα και μου ειπαν οτι ειναι κορυφαιες σε δεσμη φωτος και ποιοτητα κατασκευης.Ειναι αυτες εδω:https://eshop.heleco.gr/autokinito-mixani/led-poreias-provoleis/heleco-vl-2-h7-led-detail.html
-
ενδιαφερον τεστ στα φωτα σουπερμινι αυτοκινητων, η εκπληξη ειναι οτι παροτι στις μικρες αποστασεις 15,18μ τα led ειναι σαφως δυνατοτερα των αλογονων στις μεγαλυτερες αποστασεις 21,24μ τα αλογονα σε προτζεκτορα παιρνουν το προβαδισμα.
-
Εξαιρετικο τεστ.
Μπραβο στο autoτιρη
Το yaris σαν αυτοκινητο 20ετιας φωτιζει/..
Τα matrix led του Corsa ολα τα λεφτα...
Στο i20 αν αναψεις τα προβολακια ομιχλης (παρανομο μεν) εχεις το καλυτερο φωτισμο.
Χαμηλα μπροστα και μακρια...ενδιαφερον.
Βελτίωση στα φώτα;