-
Αν κάνεις τη διαίρεση και δεις πόσες λάμπες των Ε10 παίρνεις τότε για Ε600 οφείλουν να κάνουν το λιγότερο αυτά που θα υπόσχονται...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Για τις OSRAM Silver Star +50% Η7 σε Golf IV 1.6 Mod.99 χρειάζονται ρελέδες;Αυτό που κάνω εγώ για να βεβαιωθώ αν με το ρελέ θα έχω καλύτερο φωτισμό είναι το εξής: προσεκτικά (γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια) τραβάω ένα προσωρινό καλώδιο από το + της λάμπας στο θετικό πόλο της μπαταρίας. Έτσι φαίνεται αν έχει μεγάλη αύξηση στο φωτισμό της λάμπας και αν αυτή η αύξηση δικαιολογεί σε σένα τη τοποθέτηση του ρελέ (ενισχυτή φώτων).
Εξαιρετική εξήγηση για ρελέ στα φώτα
http://www.danielsternlighting.com/tech ... elays.html -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν κάνεις τη διαίρεση και δεις πόσες λάμπες των Ε10 παίρνεις τότε για Ε600 οφείλουν να κάνουν το λιγότερο αυτά που θα υπόσχονται...Αν αναλογιστείς ότι το αντίστοιχο σύστημα στις Mercedes κάνει 2000ευρώ η τιμή είναι καλή(μπορείς να το βρεις και 500ευρώ). Στο κάτω κάτω είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τα φώτα σου χωρίς να κάνεις ζημιά. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να βάλει ρελέ και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει λάμπες 100/110w αλλά θα υπάρχει και το πρόβλημα του θερμικού φορτίου στο φανάρι.Βέβαια αυτό παίζει και με την κατασκευή του.
Το σημαντικότερο όλων νομίζω είναι ότι δεν καίγονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τις έχεις για μια ζωή και αν κάποτε πουλήσεις το αυτοκίνητό σου απλά τις βγάζεις και τις βάζεις στο καινούργιο. Η σύνδεση είναι απλούστατη. Απλά βάζεις + και -, στο φισάκι της προηγούμενης λάμπας, τα καλώδια του inverter αφού το βολέψεις κάπου και περνάς την αντικατάσταση της λάμπας στο φανάρι. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Αν κάνεις τη διαίρεση και δεις πόσες λάμπες των Ε10 παίρνεις τότε για Ε600 οφείλουν να κάνουν το λιγότερο αυτά που θα υπόσχονται...
Αν αναλογιστείς ότι το αντίστοιχο σύστημα στις Mercedes κάνει 2000ευρώ η τιμή είναι καλή(μπορείς να το βρεις και 500ευρώ). Στο κάτω κάτω είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τα φώτα σου χωρίς να κάνεις ζημιά. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να βάλει ρελέ και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει λάμπες 100/110w αλλά θα υπάρχει και το πρόβλημα του θερμικού φορτίου στο φανάρι.Βέβαια αυτό παίζει και με την κατασκευή του.
Το σημαντικότερο όλων νομίζω είναι ότι δεν καίγονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τις έχεις για μια ζωή και αν κάποτε πουλήσεις το αυτοκίνητό σου απλά τις βγάζεις και τις βάζεις στο καινούργιο. Η σύνδεση είναι απλούστατη. Απλά βάζεις + και -, στο φισάκι της προηγούμενης λάμπας, τα καλώδια του inverter αφού το βολέψεις κάπου και περνάς την αντικατάσταση της λάμπας στο φανάρι.Δεν έχω καταλάβει, για τί πράγμα μιλάτε? Ξένον?
Δώστε πιο πολλές πληροφορίες! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν έχω καταλάβει, για τί πράγμα μιλάτε? Ξένον?
Δώστε πιο πολλές πληροφορίες!Για τις λάμπες που έχουν ηλεκτρονική διάταξη που τις ελέγχει.Σαν αυτές που έχουν τα μεγάλα ακριβά αυτοκίνητα. Χωρίς νήμα.
Στην αρχή παίρνουν περι τα 10000volt που σταδιακά μειώνεται στα 80volt αφού η λάμπα έρθει στη θερμοκρασία λειτουργίας.
Από εβδομάδα θα έχω προσπέκτους. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Από εβδομάδα θα έχω προσπέκτους.Αν είναι σε ηλεκτρονική μορφή στείλε πμ για να σου πω το e-mail.
Αν δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δε βαριέσαι να το κάνεις scan let us know... -
Για ενημέρωσε και εμάς, γιατί θέλει και ο πατέρας μου καλύτερο φωτισμό στο Peugeot 307.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φίλε μου δεν έχεις φώτα ξένον αλλά λάμπες που μιμούνται (στο χρώμα της δέσμης υποθέτω) τα φώτα ξένον, φέγγουν όμως όπως όλες οι λάμπες. Και εγώ Corsa C έχω!
Πήρα πριν λίγες μέρες στην Opel και μου είπαν ότι για Ξένον θέλει 1 εκατομμύριοΆνοιξα θέμα ειδικά για ξένον που είναι προς το παρόν κλειδωμένο. Ελπίζω να ξεκλειδωθεί
nickolas και εγω κορσα C, εχω του 2003.. εχει και το δικο μου τετοια φωτα;; παντως ειμαι ευχαριστημενος απο τα φωτα του, καμια σχεση με αλλα οχηματα που εχουμε στην οικογενεια...
Nα σου πω την αλήθεια το τί έχουμε στο Corsa δεν το έχω ψάξει. Λογικά λάμπες αλογόνου σίγουρα πάντως όχι Ξένον. Ο Pmavros υπέθεσα ότι είχε βάλει aftermarket λάμπα που έλεγε ότι είναι Xenon (χωρίς να είναι βέβαια)
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα φώτα του Corsa. Αν ισχύουν όμως όσα λένε για τα ξένον αξίζει να δώσει κανείς αρκετά λεφτά για αυτά...Εψαξα στο βιβλιο του corsa και λεει οτι οι λαμπες ειναι xenon. Και φαινεται αφου δεν εχει λαμπες αλλα ματια.Πανως τα xenon φωτα δεν μπαινουν σε ολα τα corsa μονο στα σπορ και cosmo. Υποθετω οτι ειναι xenon αλλά λειτουργουν με σχετικα χαμηλη ταση γιάυτο δεν εχουν εντονο ασπρο φως.
-
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
Φίλε μου δεν έχεις φώτα ξένον αλλά λάμπες που μιμούνται (στο χρώμα της δέσμης υποθέτω) τα φώτα ξένον, φέγγουν όμως όπως όλες οι λάμπες. Και εγώ Corsa C έχω!
Πήρα πριν λίγες μέρες στην Opel και μου είπαν ότι για Ξένον θέλει 1 εκατομμύριοΆνοιξα θέμα ειδικά για ξένον που είναι προς το παρόν κλειδωμένο. Ελπίζω να ξεκλειδωθεί
nickolas και εγω κορσα C, εχω του 2003.. εχει και το δικο μου τετοια φωτα;; παντως ειμαι ευχαριστημενος απο τα φωτα του, καμια σχεση με αλλα οχηματα που εχουμε στην οικογενεια...
Nα σου πω την αλήθεια το τί έχουμε στο Corsa δεν το έχω ψάξει. Λογικά λάμπες αλογόνου σίγουρα πάντως όχι Ξένον. Ο Pmavros υπέθεσα ότι είχε βάλει aftermarket λάμπα που έλεγε ότι είναι Xenon (χωρίς να είναι βέβαια)
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα φώτα του Corsa. Αν ισχύουν όμως όσα λένε για τα ξένον αξίζει να δώσει κανείς αρκετά λεφτά για αυτά...Εψαξα στο βιβλιο του corsa και λεει οτι οι λαμπες ειναι xenon. Και φαινεται αφου δεν εχει λαμπες αλλα ματια.Πανως τα xenon φωτα δεν μπαινουν σε ολα τα corsa μονο στα σπορ και cosmo. Υποθετω οτι ειναι xenon αλλά λειτουργουν με σχετικα χαμηλη ταση γιάυτο δεν εχουν εντονο ασπρο φως.
δεν ξερω για το δικο σου, αλλα σιγουρα τα δικα μου δεν ειναι ξενον....
-
Τελικά παρέλαβα και εγκατέστησα τις Osram Silver Star H7.
(κάτι λιγότερο από Ε10 η μία, πάνε ζευγάρι).
Χωρίς να μπορώ να συγκρίνω με τον ανταγωνισμό γιατί δοκιμάζω για πρώτη φορά κάτι τέτοιο, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση. Το value for money είναι φανταστικό... Ειδικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι φωτίζεται πιο μακρυά και καλύτερα η δεξιά πλευρά...
Το μόνο που μένει είναι να δω και τη διάρκεια ζωής...
(μάλλον θα παραγγείλω και για τους προβολείς...)
-
Ολες τα ιδια σκατα ειναι! τουλαχιστον για 106
εχω βαλει και ψευτο ξενον...και silverstar! και σε απόδωση δεν ειναι και κατι τρομερό ισως δεν υπαρχει και καθολου διαφορά! δεν ξέρω σε εργαστηριακες μετρήσεις τι βρηκε η Osram και η Philips αυτο που έχω να πω εγω ειναι οτι ΟΛΕΣ οι Η4 Αλογονου 50% και 30% η οτι αλλη βλακεια...αποδιδουν τα ιδια μέσα στην πολη με μια -μικρη- διαφορα σχεδον ασημαντη εκτος πολης.Οσο για της ψευτο-χενον...εχω να πω οτι ειναι μια κοινη λαμπα σε αποδοση με διαφορα στο χρωμα του φωτισμου και μονο! και ισως μικροτερη διαρκεια ζωης αναλογα τον κατασκευαστη.Την
διαφορα την κάνουν μονο τα πραγματικα ΧΕΝΟΝ φωτα...ομως το κοστος ειναι πολυ μεγαλο...ΜΑΚΡΙΑ απο τα ενχρωμα λαμπακια που ξεβάφουν και
πηθανος αφηνουν υπολυματα στα φανάρια,εκτος και αν ειναι τεχνολογιας LED (οπως τα λαμπακια του PC σας που ΔΕΝ καιγονται και ειναι και οικονομικα στην κατανάλωση) -
Εγώ μιλάω για τις λάμπες Ξένου που πωλούνται ΜΑΖΙ με την ηλεκτρονική διάταξη(INVERTER) που τις ελέγχει έχουν κατανάλωση 35W η μία και δεν καίγονται ποτέ!Κοστίζουν κάτι πολύ παραπάνω αλλά μπροστά στα πλεονεκτήματα και τη διάρκεια ζωής(πετάω το αμάξι κρατάω τις λάμπες) είναι ένα σημαντικότατο upgrade πραγματικής ασφάλειας που μπορεί και οφείλει να κάνει ο καθένας.
Επ ευκαιρείας ο πωλητής που μου τις έδειξε υποσχέθηκε να μου φέρει προσπέκτους οπότε θα 'ανεβάσω' καμιά φωτογραφία όταν το κάνει για να δείτε περι τίνος πρόκειται. -
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
Ολες τα ιδια σκατα ειναι! τουλαχιστον για 106
εχω βαλει και ψευτο ξενον...και silverstar
...
ΔΕΝ καιγονται και ειναι και οικονομικα στην κατανάλωση)Κρίμα που δεν είδες καμιά διαφορά...
Τη συγκεκριμένη 'βελτίωση' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΛΑΜΠΑΣ, την προτείνω πλέον ανεπιφύλακτα όποτε τύχει να συζητήσω περί αυτοκινήτων..
Ίσως και ένα συγκριτικό για κάποια αυτοκίνητα από τους 4Τ να πληροφορούσε καόμα περισσότερο κόσμο (που ίσως και να αγνοεί το θέμα)...Εγώ μιλάω για τις λάμπες Ξένου που πωλούνται ΜΑΖΙ με την ηλεκτρονική διάταξη(INVERTER) που τις ελέγχει έχουν κατανάλωση
...
για να δείτε περι τίνος πρόκειται.Περιμένουμε...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τελικά παρέλαβα και εγκατέστησα τις Osram Silver Star H7.(κάτι λιγότερο από Ε10 η μία, πάνε ζευγάρι).
Απο που τις πηρες??Πολυ καλη τιμη.
-
Τις philips Blue Vision τις έχει δοκιμάσει κανείς ?
-
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
Τις philips Blue Vision τις έχει δοκιμάσει κανείς ?Πολυ καλές!
-
Παρεπιπτόντως σήμερα μου κάηκε η δεξια λαμπα απο τα μεσαια εμπρος φωτα στο κορσα...
(Στο ξαντια μετα απο 200.000κμ δεν εχει καει ποτε καμια λαμπα!!!!ουτε καν φρενων!!!!)))
-
anemar έχεις ΠΜ με τα στοιχεία του καταστήματος που αγόρασα τις λάμπες. (δε τα ανέφερα δημοσίως μπας και θεωρηθεί διαφήμιση)...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
anemar έχεις ΠΜ με τα στοιχεία του καταστήματος που αγόρασα τις λάμπες. (δε τα ανέφερα δημοσίως μπας και θεωρηθεί διαφήμιση)...Αν το πεις φανερά, εγώ δεν θα το θεωρήσω διαφήμιση!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τις philips Blue Vision τις έχει δοκιμάσει κανείς ?
Πολυ καλές!
Δηλαδή;
Τα βλέπεις όλα μπλέ;
Ή όλα πιό φωτεινά μπλέ;
Βελτίωση στα φώτα;