-
Μιλώντας για parking. Νομίζω ότι βάσει νόμου κάθε οίκημα (μονοκατοικία, πολυκατοικία) έχει δικαίωμα για μια (1) είσοδο/έξοδο parking. Γι αυτό και καινούριες πολυκατοικίες φτιάχνουν υπόγεια για να ικανοποιούν όλους τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.
Η γνωστή εξυπνάδα που κάνουν οι παλιότερες πολυκατοικίες βάζοντας 3-4 εισόδους για να χωρέσουν όσο το δυνατό περισσότερα αμάξια στην πυλωτή δεν είναι παράνομη;
Ειδικότερα κάποιοι άλλοι που κλείνουν ολόκληρο κομμάτι πεζοδρομίου, κοτσάρουν και ένα απαγορεύεται το parking για να φτιάξουν το δικό τους υπαίθριο δεν είναι παράνομοι επίσης;
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο;
Σε περιοχές όπως πχ Ζωγράφου/Γουδί η κατάσταση είναι αηδιαστική. Βλέπεις σε κάθε πολυκατοικία 3-4 τρούπες. Υπάρχει και πολυκατοικία που έχει πρόσβαση από όλες τις πάντες, έχουν κοτσάρει και κολωνάκια και δεν βλέπεις παρκαρισμένο απ' έξω ούτε για δείγμα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μιλώντας για parking. Νομίζω ότι βάσει νόμου κάθε οίκημα (μονοκατοικία, πολυκατοικία) έχει δικαίωμα για μια (1) είσοδο/έξοδο parking. Γι αυτό και καινούριες πολυκατοικίες φτιάχνουν υπόγεια για να ικανοποιούν όλους τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.
Η γνωστή εξυπνάδα που κάνουν οι παλιότερες πολυκατοικίες βάζοντας 3-4 εισόδους για να χωρέσουν όσο το δυνατό περισσότερα αμάξια στην πυλωτή δεν είναι παράνομη;
Ειδικότερα κάποιοι άλλοι που κλείνουν ολόκληρο κομμάτι πεζοδρομίου, κοτσάρουν και ένα απαγορεύεται το parking για να φτιάξουν το δικό τους υπαίθριο δεν είναι παράνομοι επίσης;
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο;
Σε περιοχές όπως πχ Ζωγράφου/Γουδί η κατάσταση είναι αηδιαστική. Βλέπεις σε κάθε πολυκατοικία 3-4 τρούπες. Υπάρχει και πολυκατοικία που έχει πρόσβαση από όλες τις πάντες, έχουν κοτσάρει και κολωνάκια και δεν βλέπεις παρκαρισμένο απ' έξω ούτε για δείγμα.Νομίζω δεν λέει πουθενά ο νόμος για 1 είσοδο/έξοδο... Καθορίζει το ποστοστό % της πρόσοψης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς είσοδος/έξοδος
Έχει ξανασυζητηθεί http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=35066
-
Νομιζω υπαρχει θεμα. Αν θυμαμαι καλα στις νεωτερες πολυκατοικιες (χτισμενες μετα το 19χχ) πρεπει να υπαρχει μονο ΜΙΑ εισοδος/εξοδος, με μεγιστο πλατος το Χ%, εκτος αν η προσοψη της πολυκατοικιας ειναι μικροτερη απο ενα Ψ μεγεθος οποτε τοτε μπορει να εχει μια εισοδο κ μια εξοδο, επισης με περιορισμους μεγεθους. Κατι τετοιο περιεργο παιζει.
σε λαθος μερος ρωτας, πολεοδομια. Για αυτες που λες με 3-4 εισοδους ή ολοκληρη την προσοψη, εγω το εχω σιγουρο οτι ειναι παρανομη, το θεμα ειναι ποσο θες να ασχοληθεις.
-
Να ρωτησω κατι καπου διαβασα μαλλον εδω δε ξερω οτι μπορει να αλλαξει αυτο για τα διλιτρα δηλαδη τι ο χαμηλομισθος θα μπορει παλι να δικαιολογισει 2λιτρο οπως παλια.Ξερετε αν θα γινει αυτο το πραγμα??Δηλαδη να ειναι οπως παλια και οχι οπως τωρα στα 1925 κυβικα.
-
Αν και δεν ταιριάζει στην αυτοκίνηση...
Για να διασφαλίσω πως όταν πεθάνω θα με κάψουν και δεν θα γίνει ταφή, τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Κάποια συμβολαιογραφική πράξη;
-
Θα σε τσουρουφλήσει εν ζωή καμιά λάμια οπότε μην ανησυχείς
Δεν έχω ιδέα ρε συ . Εγώ πάντως θα διακτινιστώ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν και δεν ταιριάζει στην αυτοκίνηση...Για να διασφαλίσω πως όταν πεθάνω θα με κάψουν και δεν θα γίνει ταφή, τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Κάποια συμβολαιογραφική πράξη;
Αν υπήρχε γραφείο που αναλαμβάνει αποτέφρωση στην Ελλάδα, θα αρκούσε προσυνενόηση με το γραφείο με υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδότησής τους να αναλάβουν την αποτέφρωση, αφήνοντας προκαταβολή ή προεξοφλώντας. Οι συγγενείς αν διαφωνούσαν θα έπρεπε να κινηθούν νομικά για να προσβάλουν τη συμφωνία και θα έμενες στο ψυγείο καιρό διαφορετικά αν προέβαιναν σε ταφή θα τους έκανε μήνυση το γραφείο. Γενικώς αν το αναθέσεις σε γραφείο, αναλαμβάνουν τα πάντα
Επειδή όμως δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι τέτοιο απ όσο ξέρω θα πρέπει να το αναγράφεις στη διαθήκη σου που θέλει δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να επικυρωθεί.Έχω μελετήσει το θέμα στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας στο πανεπιστήμιο
-
Aπό όσο ξέρω (τουλάχιστον για Σαλόνικα) όσοι θέλουν να αποτεφρωθούν τους πηγαίνουν Βουλγαρία.
Οπότε πρέπει να συντάξω διαθήκη και να αναφέρεται αυτό εκεί μέσα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aπό όσο ξέρω (τουλάχιστον για Σαλόνικα) όσοι θέλουν να αποτεφρωθούν τους πηγαίνουν Βουλγαρία.Οπότε πρέπει να συντάξω διαθήκη και να αναφέρεται αυτό εκεί μέσα;
Για να είσαι καλυμμένος όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ναι
-
Πρέπει να βρω συγκεκριμένο δικηγόρο ή συμβολαιογράφο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να βρω συγκεκριμένο δικηγόρο ή συμβολαιογράφο;Έχω την εντύπωση ότι για να είναι νόμιμη, χρειάζεσαι συμβολαιογραφική πράξη διαθήκης (με αριθμό και επικύρωση δλδ). Οι περισσότεροι αναγράφουν ως όρο την τήρηση της αποτέφρωσης για να λάβουν την κληρονομιά οι κληρονόμοι. Αυτό μπορείς να το συντάξεις σε συνενόηση με συμβολαιογράφο Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το νομικό μέρος.
Νέος άνθρωπος είσαι πως σου ήρθε βραδιάτικα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πρέπει να βρω συγκεκριμένο δικηγόρο ή συμβολαιογράφο;
Έχω την εντύπωση ότι για να είναι νόμιμη, χρειάζεσαι συμβολαιογραφική πράξη διαθήκης (με αριθμό και επικύρωση δλδ). Οι περισσότεροι αναγράφουν ως όρο την τήρηση της αποτέφρωσης για να λάβουν την κληρονομιά οι κληρονόμοι. Αυτό μπορείς να το συντάξεις σε συνενόηση με συμβολαιογράφο Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το νομικό μέρος.
Νέος άνθρωπος είσαι πως σου ήρθε βραδιάτικα
Ολραιτ, θα παρω ενα τηλ αύριο και βλέπουμε.
Έλα ντε, την ίδια απορία είχε μια πρώην μου όταν την πήρα πριν από μερικές ώρες να την ρωτήσω. Δεν χάρηκε και πολύ που ο λόγος που χτύπησε το τηλ ήταν αυτός.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να διασφαλίσω πως όταν πεθάνω θα με κάψουν και δεν θα γίνει ταφή, τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Κάποια συμβολαιογραφική πράξη;
Nα εχεις μαζι σου προσαναματα και να εισαι στεγνος.
Για ποτε το υπολογιζεις?Συγγνωμη αλλα δεν αντεξα, γουσταρω πολυ black humor.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Eναλλακτικα μπορεις να οδηγεις ιταλικο αυτοκινητο,δεν θα αργησει το μοιραίο
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για ποτε το υπολογιζεις?Συγγνωμη αλλα δεν αντεξα, γουσταρω πολυ black humor.
Και βρεγμένος να είμαι, υπάρχουν λύσεις. Όσο μεγαλύτερο το fireball, τόσο καλύτερα.
-
Είναι σύννομη η παρακάτω απόφαση του δημάρχου Αθηναίων; Έχει το δικαίωμα να διαγράψει μαζικά κλήσεις χωρίς συγκεκριμένο σκεπτικό ξεχωριστά για κάθε μία από αυτές; Αυτός που παρκάρει και κλείνει ράμπα αναπήρων, ιδιωτικό πάρκινγκ, πεζοδρόμιο συγχωρείται επειδή υπήρχαν σκουπίδια που είχαν αχρηστεύσει 50-100-200 θέσεις;;;
10-12-2009: “Διαγραφή κλήσεων Δημοτικής Αστυνομίας που αφορούν το διάστημα απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα”
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέα Παπαδάκη, να διαγραφούν οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, που αφορούν το χρονικό διάστημα από 3 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα, αφού πολλά σημεία των δρόμων έχουν κατακλυσθεί από τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να υποχρεώνονται να παρκάρουν παράνομα.Από την απόφαση εξαιρούνται οι κλήσεις, που αφορούν θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από τους δικαιούχους.
Ποια η γνώμη των νομικών συμφορουμιτών;
-
Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει κάνει.
Η, μεταφρασμένο. Τον έκραξαν για τους σωρούς σκουπιδιών που κοντεύουμε να πάθουμε χολέρα και προσπαθεί να κατευνάσει την κοινή γνώμη με μικροπολιτικές ...χάρες. Αμ δεν μασάει η κατσίκα... -
Την Πέμπτη κάποιος έκανε ζημιά στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του πατέρα μου: Ξεκουμπωμένος προφυλακτήρας, σπασμένο φλασάκι, στραβωμένο φτερό και ένα πολύ μεγάλο βούλωμα στην πόρτα. Ο πατέρας μου υποψιαζόταν ένα σκούρο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο πάνω στο απέναντι πεζοδρόμιο και μάλιστα ανάποδα.
Σήμερα το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο σε άλλο κοντινό σημείο στην περιοχή και (τι έκπληξη!) έχει ένα μεγάλο λευκό σημάδι στον προφυλακτήρα, που οπτικά ταιριάζει με τις ζημιές στο λευκό αυτοκίνητό μας. Εφόσον δεν ήμασταν μπροστά την ώρα που έγινε το συμβάν και δεν υπάρχουν μάρτυρες, πως μπορούμε να κινηθούμε; Μπορεί πραγματογνώμονας να πιστοποιήσει ότι η ζημιά των δύο αυτοκινήτων έχει προέλθει από το ίδιο συμβάν; Από Δευτέρα θα ρωτήσουμε και στην ασφάλειά μας, αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει;
PS. Προφανώς πήραμε φωτογραφίες από το υπαίτιο όχημα!
-
Θελω να ρωτησω σχετικα με το ως τεκνο πολυτεκνης οικογενιας αν μπορω να οδηγαω το πολυτεκνικο μας αυτοκινητο με κοκκινες πινακιδες και τι θα πρεπει να γνωριζω σχετικα με ελεγχω τις αστυνομιας!!(εγω αυτο που ξερω το ειχα διαβασει καπου ειναι οτι το νομιμο δικαιομα το εχουν οι γονεις και τα τεκνα αυτο ισχιεει η αλαξε?)
Νομικές ερωτήσεις