-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τελικά, έληξαν όλα σχεδόν καλώς...
Του αφαίρεσαν 600€ , του έδωσαν γραπτή εγγύηση ένα χρόνο , του έδωσαν και ένα σετ χειμερινά ζαντολάστιχα , του έδωσαν και τις αναρτήσεις της μάνας του και έληξε το θέμα...Δηλαδή ο έμπορας τσίμπησε ~6000€ στο αμάξι επειδή έπεσε σε άσχετο καψούρη και απλώς σας έκοψε 600+350+μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Καλή μπάζα γι αυτόν, που είναι το 'σχεδόν καλώς';
Η πλάκα είναι ότι προσπαθούσε να μου εξηγήσει γιατί το αυτοκίνητο αξ'ιζει τα λεφτά του ...και όταν του είπα ότι δεν το κατέχω το άθλημα με τα μπενβε (έτσι δεν το έγραψες?)** μου είπε στα μούτρα ότι είμαι άσχετος και ότι δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ. **:lipsealed:
Και δεν έπαιρνε καμιά Mercedes W201, το συλλεκτικό μοντέλο, το ίδιο ακριβώς (όχι 'σαν', το ίδιο!) μέσα στο οποίο πέθανε η Diana;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δηλαδή ο έμπορας τσίμπησε ~6000€ στο αμάξι επειδή έπεσε σε άσχετο καψούρη και απλώς σας έκοψε 600+350+μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Καλή μπάζα γι αυτόν, που είναι το 'σχεδόν καλώς';\
Καλώς ,κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Απο την στιγμή που το όνειρό του, επείσθη ότι **μπορεί **και να μην είναι απατηλό , ή τουλάχιστον του μπήκε η αμφιβολία ότι μπορεί και να μην είναι κορόϊδο
Και δεν έπαιρνε καμιά Mercedes W201, το συλλεκτικό μοντέλο, το ίδιο ακριβώς (όχι 'σαν', το ίδιο!) μέσα στο οποίο πέθανε η Diana;
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Παντως εφοσον δεν το πηγατε μεχρι το τελος το μονο σιγουρο ειναι οτι ο εμπορος θα ξανακανει το ιδιο στο μελλον.Μεχρι να του την φορεσει καποιος και να ηρεμισει λιγοΔεν έπεσε στον κατάλληλο Αλβανό, γιατί αν το έκανε σε κανέναν άλλον, δεν θα είχε μαγαζί τώρα...
Η πλάκα είναι οτι πλέον οι τράπεζες έχουν κλείσει τις βρύσες για καταναλωτικά μετ/νων αυτοκινήτων και οι Ελληνες, όπως είναι γνωστό και θα γίνει χειρότερο, δεν διαθέτουν τέτοια ποσά σε μετρητά...και αν έχουν να τα διαθέσουν, θα πρέπει να δουν ξεβράκωτο και πρόθυμο κώλο...
Αρα οι μόνοι πελάτες που τους μένουν είναι οι Αλβανοί...και η πλειοψηφία τους δεν συγχωρεί...και καλά κάνει στην τελική...μήπως και συνέλθουν, γιατί το κράτος μας δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον του πολίτη.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Παντως εφοσον δεν το πηγατε μεχρι το τελος το μονο σιγουρο ειναι οτι ο εμπορος θα ξανακανει το ιδιο στο μελλον.Μεχρι να του την φορεσει καποιος και να ηρεμισει λιγο
Δεν έπεσε στον κατάλληλο Αλβανό, γιατί αν το έκανε σε κανέναν άλλον, δεν θα είχε μαγαζί τώρα...
[...]
Το πρώτο που σκέφτηκα (είμαι λίγο ρατσιστής ) είναι το να φέρει κανά γνωστό να 'πείσει' τον έμπορο.
Όπως λέει και το άσμα του Κονταρού με τίτλο 'ΕΚΑΜ': '... γιατί έχω φίλους του κακού και τσι δουλειές μου κάνω...'
-
Γενικά μακριά απο μαντράδες που φέρνουν μεταχειρισμένα γερμανικά. Πάνε φέρνουν όλη τη σαβούρα της γερμανίας κοψοχρονιά και έρχονται εδώ και τα πουλάνε σαν κελεπούρια.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εφόσον τα περιστατικά που αναφέρεις είναι αληθινά γεγονότα (πλεονασμός, αλλά you get the point) δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οποιουδήποτε απατεώνα.Οταν αποκαλείς κάποιον 'απατεώνα' τότε μπορείς να κατηγορηθείς ότι διαπράττεις ποινικό αδίκημα (= συκοφαντική δυσφήμιση) και αν είναι σε κάποιο ΜΜΕ (και, διασταλτικά μιλώντας, το forum είναι ΜΜΕ) τότε είναι ακόμα χειρότερα (= ...δια του Τύπου). Στην περίπτωση αυτή το 'εφόσον είναι αληθινά γεγονότα' δεν κρίνεται από εμάς αλλά από Δικαστήρια. Επειδή δεν είναι ευχάριστο να μπλέξουμε όλοι μαζί (χρήστες, mods, ιδιοκτησία του forum κτλ.) με τη Δικαιοσύνη, καλό θα είναι να προσέχουμε και τους χαρακτηρισμούς μας και τη δημοσιοποίηση ονομάτων σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις. [Mod]
-
Συμφωνώ και θα το γενίκευα, λέγοντας ότι, αυτό για πολύ μεγάλο αριθμό εμπόρων, δεν λέγεται απατεωνιά, αλλά εμπόριο. Και επιτέλους θα πρέπει και εμείς να γίνουμε σοβαροί καταναλωτές....και δεν είμαστε.
Τίποτα απο αυτά δεν θα γινόταν, αν αφού δεν ήξερε ο ίδιος...και πριν λειτουργήσει ο παρορμητισμός του ή η καψούρα του, μου το έλεγε και πηγαίναμε μαζί να κάνουμε την αγορά.
Παρέθεσα, αυτά που παρέθεσα, για να πάρω γνώμες και για να έχουν μία ιδέα; οι ανυποψίαστοι συμφορουμίστες, για το τι μπορούν να πάθουν, αν όταν δεν ξέρουν, δεν ρωτούν.
Ξέρεις και ο συγκεκριμένος (βοηθός μου) ποτέ δεν θα πει ότι πιάστηκε κορόϊδο, αλλά λέει ότι τον έπιασε κορόϊδο.
Αμα έχεις τα οπίσθια σου σε κοινή θέα...δεν θα το κάνουν όλοι, αλλά όλο και κάποιος θα τα ληγουρευτεί...γιαυτό πρέπει να τα κρύβουμε. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και επιτέλους θα πρέπει και εμείς να γίνουμε σοβαροί καταναλωτές....και δεν είμαστε.+oo
-
Ερωτηση:
Εστω οτι ερχεται φωτο στο σπιτι με 180. Το αυτοκινητο που οδηγω εγω ειναι στο ονομα του πατερα μου. Σεβασμιος κυριος ετων 69, παει κ δηλωνει στο τμημα 'δηλωνω υπευθυνα οτι οδηγος την ωρα της παραβασης ηταν ο γιος μου Kacey'.
Κ οταν καλουν εμενα να παραδωσω διπλωμα, λεω 'λεει ψεμματα εγω δεν ξερω τιποτα'. Τι συμβαινει τοτε κ γιατι?
-
Λογικά θα την πληρώσει αυτός που έχει στο όνομά του την άδεια του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λογικά θα την πληρώσει αυτός που έχει στο όνομά του την άδεια του αυτοκινήτου.Προφανώς.
ΕDit: Μήπως οταν σε δούν ομως και έχοντας υπόψη τους οτι τους απεχθάνεσαι, πιστέψουν το σεβάσμιο κύριο και μπουζουριάσουν τον 'αμαρτωλό' υιό? -
Μα ειναι ο λογος του εναντιον του δικου μου.
Να το πω αλλιως:
Αν για οποιοδηποτε λογο* ο ιδιοκτητης δεν παραδωσει τα χαρτια του, τι γινεται μετα? Του κανει μηνυση η αστυνομια?
-
Ενδιαφέρουσα δικαστική απόφαση σχετικά με αναστροφή πώλησης: viewtopic.php?p=1879081#p1879081
-
Ερώτηση:
Έστω επαγγελματικό όχημα που το οδηγεί οδηγός-υπάλληλος. Προκαλεί ατύχημα και ο οδηγός του άλλου αυτοκινητου τραυματίζεται κ κάνει αγωγή για αποζημιώσεις κτλ κτλ. Το αναλαμβάνει η ασφαλιστική στην οποία είναι ασφαλισμένο το επαγγελματικό όχημα. Έλα όμως που η ασφαλιστική πλέον είναι υπο εκκαθάριση και βγαίνει δικαστική απόφαση για αποζημίωση. Τι γίνεται? Ποιος πληρώνει ? -
Ποια ασφαλιστική είναι? Ανακλήθηκε η άδειά της ή πτώχευσε? Και στις δύο περιπτώσεις πληρώνει το επικουρικό κεφάλαιο.
-
Αν το ατύχημα είχε συμβεί όταν η ασφαλιστική ήταν κανονικά σε λειτουργία (άρα το αυτοκίνητο καλυπτόταν κανονικά), η αποζημίωση πάει μέσω επικουρικού ταμείου όπως έγραψε και ο Κωνσταντίνος.
-
Commercial value.
Το συμβάν είναι από το 2005 κ η απόφαση βγήκε το 2010. Άρα επικουρικό.
Thanks. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ερωτηση:Εστω οτι ερχεται φωτο στο σπιτι με 180. Το αυτοκινητο που οδηγω εγω ειναι στο ονομα του πατερα μου. Σεβασμιος κυριος ετων 69, παει κ δηλωνει στο τμημα 'δηλωνω υπευθυνα οτι οδηγος την ωρα της παραβασης ηταν ο γιος μου Kacey'.
Κ οταν καλουν εμενα να παραδωσω διπλωμα, λεω 'λεει ψεμματα εγω δεν ξερω τιποτα'. Τι συμβαινει τοτε κ γιατι?
Καταρχην δεν πας στο τμημα οσες φορες και αν σε παρουν τηλεφωνο,τους αφηνεις να χαιρονται την κληση τους και να εκσπερματώνουν οταν την βλεπουν.
Αν κρινεις οτι πρεπει να πας στο τμημα,εκει παιζουν αλλα κολπα τα οποια ουτε τα ξερω καλα ουτε τα εχω εφαρμοσει,αλλα εχουν να κανουν με το οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις ποιος οδηγουσε το αυτοκινητο και ισως μπαινει λιγο στην υποθεση το οτι αν ειναι συζυγος δεν εισαι υποχρεωμενος να καταθεσεις εναντιον του κτλ
-
το είχαμε ξανασυζητήσει αυτό [αρχικά είχα την ίδια εντύπωση με 'σένα], αλλά τελικά φαίνεται πως βάσει ενός ψιλοαρχαίου νόμου (η αρίθμησή του περιείχε και το σούπερ σύγχρονο γράμμα 'σαμπί' γάμμα-σαμπί-νι ) δυστυχώς 'τεκμαίρεται' ευθύνη στον ιδιοκτήτη και αν δεν υποδείξει άλλον υπαίτιο τότε θεωρείται αυτομάτως ο ίδιος υπαίτιος.
Επίσης, από τότε που άλλαξε από ποινικό σε διοικητικό (or smthng) δεν παίζει και το ζήτημα του να μην μπορείς να καταθέσεις εναντίον μέλους οικογενείας και εαυτού.
Οπότε, ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην δηλώσει, να δηλώσει άγνοια κλπ, αλλά τότε θα θεωρηθεί ο ίδιος υπέυθυνος χωρίς να χρειάζεται να αποδειχτεί ότι όντως αυτός ήταν ο οδηγός.
-
Ναι έτσι ειναι. Το οποίο ισχύει πχ και στη περίπτωση που σου κλέψουν το αμάξι και αν δεν εχεις δηλώσει κλοπή θεωρείσαι υπευθυνος για οποιαδήποτε παράβαση ή ζημιά κάνει αυτός που οδηγάει το όχημα. Σαν ιδιοκτήτης εισαι υπέυθυνος για το οχημα σου και αυτόν που τον οδηγει....
Νομικές ερωτήσεις