-
Το κακό είναι ότι η τράπεζα δεν ασχολείται αλλά έχει μεταβιβάσει την ευθύνη του κυνηγητού σε εταιρεία που η δουλειά της είναι να σου τα πρήζει ή να σε απειλεί μέχρι να τους πληρώσεις. Φυσικά έχουν μάθει να μην πιστεύουν ότι έκαναν λάθος (υποθέτω ότι όλοι αυτό θα λένε) και θα συνεχίσουν να σου τα πρήζουν και η τράπεζα θα συνεχίσει να μην ενδιαφέρεται.... Άστα, έμπλεξες....
-
Συγνώμυξ, αλλά δεν είχε απαγορευτεί η λειτουργία τέτοιων εισπρακτικών εταιρειών;
-
Την επόμενη φορά που θα σου τηλεφωνήσουν δήλωσε απευθείας ότι ηχογραφείς τη συνομιλία. Στη συνέχεια πες τους ότι εάν σε ξαναενοχλήσουν θα προχωρήσεις σε μήνυση με στοιχεία την ηχογραφημένη συνομιλία. Θέλω να πιστεύω ότι, αν όχι με την πρώτη, με τη 2η-3η φορά που θα τους αναφέρεις ότι τους ηχογραφείς (και άρα μαζεύεις στοιχεία για παρενόχληση), θα φοβηθούν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συγνώμυξ, αλλά δεν είχε απαγορευτεί η λειτουργία τέτοιων εισπρακτικών εταιρειών;Από ότι θυμάμαι, 'τεθηκε νέο πλαίσιο' λειτουργίας τους. Μάλιστα, σε κάποιο τηλεφώνημα, μου αποκάλυψαν και την επωνυμία της εταιρίας.
Την επόμενη φορά που θα σου τηλεφωνήσουν δήλωσε απευθείας ότι ηχογραφείς τη συνομιλία. Στη συνέχεια πες τους ότι εάν σε ξαναενοχλήσουν θα προχωρήσεις σε μήνυση με στοιχεία την ηχογραφημένη συνομιλία. Θέλω να πιστεύω ότι, αν όχι με την πρώτη, με τη 2η-3η φορά που θα τους αναφέρεις ότι τους ηχογραφείς (και άρα μαζεύεις στοιχεία για παρενόχληση), θα φοβηθούν.
Τους έχω απειλήσει, χωρίς το 'όπλο' της ηχογράφησης. Κατά τα φαινόμενα, δεν πτοούνται.
Το θέμα είναι ότι, από την επικοινωνία που είχα με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, δε φάνηκε να βγαίνει άκρη, μια και μου είπαν ότι αυτοί έχουν εικόνα μόνο για τις πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι αν αρχίσω και το ψάχνω θα με στέλνει ο ένας στον άλλο και δεν πρόκειται να βγάλω άκρη. Οτι πρέπει να τους ζητήσω τα στοιχεία τους, στη συνέχεια να τα περάσω με φαξ στην τράπεζα, προκειμένου αυτοί να επιληφθούν του θέματος.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Και μια ερώτηση από μενα.
Εδώ και πολύ καιρό (2 χρόνια?) με καλούν στο κινητό, ζητώντας μου τον κ. Τάδε. ...
...
Τι μπορώ να κάνω??Αν σε παίρνει γυναίκα την ρωτάς τι χρώμα στρινγκάκι φοράει.
Αν σε παίρνει άντρας τον ρωτάς πόσο τον έχει και αν γουστάρει να την βρείτε.Του πούστη!
-
Κάνε οτι εισαι οντως ο περι ου ο λογος και οτι δεν πληρώνεις και να κάνουν κατασχεση , ετσι και αλλιως δεν έχεις μια. Ετσι, θα αρχίσουν να παιρνουν τους συγγενεις, γνωστους ή αλλους του πραγματικου φταιχτη και θα σε αφήσουν ήσυχο.
-
Αν γνωριζει καποιος:Επιτρεπεται η εγκατασταση φιαλης υγραεριου σε μπαλκονι πολυκατοικιας και το μαγειρεμα στον ιδιο χωρο?
ευχαριστω
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν σε παίρνει άντρας τον ρωτάς πόσο τον έχει και αν γουστάρει να την βρείτε.Και αν σου κάτσει;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Συγνώμυξ, αλλά δεν είχε απαγορευτεί η λειτουργία τέτοιων εισπρακτικών εταιρειών;
Από ότι θυμάμαι, 'τεθηκε νέο πλαίσιο' λειτουργίας τους. Μάλιστα, σε κάποιο τηλεφώνημα, μου αποκάλυψαν και την επωνυμία της εταιρίας.
Τους έχω απειλήσει, χωρίς το 'όπλο' της ηχογράφησης. Κατά τα φαινόμενα, δεν πτοούνται.
Το θέμα είναι ότι, από την επικοινωνία που είχα με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, δε φάνηκε να βγαίνει άκρη, μια και μου είπαν ότι αυτοί έχουν εικόνα μόνο για τις πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι αν αρχίσω και το ψάχνω θα με στέλνει ο ένας στον άλλο και δεν πρόκειται να βγάλω άκρη. Οτι πρέπει να τους ζητήσω τα στοιχεία τους, στη συνέχεια να τα περάσω με φαξ στην τράπεζα, προκειμένου αυτοί να επιληφθούν του θέματος.
dirtoulie έχω μπλέξει και εγώ παρομοίως, το έχω γράψει και εδώ.
εγώ έκανα καινούρια σύνδεση και μετά απο λίγο άρχισαν τα σμσ και τα τηλ. φυσικά την παράτησα την υπόθεση και έκραξα και τη κοσμό που δεν μου άλλαζε αριθμό.
η μεγάλη πλάκα είναι να οτι απο την άλλη πλευρά είναι πολύ ειρωνικοί.
μια φορά που θα το σηκώσεις βάλε να ηχογραφεί και παίξτο ο άνθρωπος που ζητάνε. ρώτα τους διάφορα προφανή και αποκαλυπτικά προσωπικά στοιχεία και μετά στείλτο τους με υποσημείωση για προώθηση στην ΕΕΤΤ και αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. θα τους ταρακαουνήσει για τα καλά ώστε να διαγράψουν το νούμερο απο τις λίστες. γιατί όσο είναι σε μια λίστα μπαίνει μπροστά απο ένα κοριτσάκι με ημιαπασχόληση και αυτό παίρνει αριθμούς με τη σειρά. -
Yπάρχει νομικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες και λειτουργούν κάτω από προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Το να ηχογραφήσεις δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα.
Σου επαναλαμβάνω να μιλήσεις με την Τράπεζα. Αυτό το δεν είμαι εγώ κάνετε λάθος το λένε 10 στους 100... οι 9 για να κρυφτούν και ο ένας (εσύ) γιατί οι Τράπεζες έχουν λάθος βάση δεδομένων. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν σε παίρνει άντρας τον ρωτάς πόσο τον έχει και αν γουστάρει να την βρείτε.
Και αν σου κάτσει;
του πούστη...
-
Καλησπερα ηθελα να ρωτησω αν μπορω ως φοιτητης να αγορασω αυτοκινητο στο ονομα μου? Δεν εχω εισοδημα απλα ενα ικανοποιητικο κομποδεμα που με πολυ κοπο εχω μαζεψει..Υπαρχει καποια οριο σε οτι αφορα την τιμη αγορας? Ακομα το ποθεν εσχες εχει καταργηθει ετσι?αρα δε μπορει να μου καποιος που τα βρηκα τα χρηματα που μαζεψα? Επισης ΑΦΜ εχω.
Ευχαριστω προκαταβολικα -
Για να αγοράσεις ΙΧ πρέπει να δικαιολογήσεις πού βρήκες τα χρήματα.
Όριο στην τιμή αγοράς δεν υπάρχει, απλά για όσα χρήματα τελικά δώσεις, πρέπει να δικαιολογήσεις την προέλευσή τους.
Αν έκανες φορολογική δήλωση τα τελευταία χρόνια και τα ποσά που δήλωνες ως εισόδημα επαρκούν, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
Αν δεν έκανες φορολογική δήλωση τότε θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο - π.χ. να κάνουν οι γονείς σου μια δήλωση στη ΔΟΥ ότι σου κάνουν γονική παροχή κάποιο ποσό (εφόσον βέβαια και αυτοί μπορούν να το δικαιολογήσουν από τα δικά τους δηλωθέντα εισοδήματα). Η γονική παροχή είναι αφορολόγητη ως ένα αρκετά μεγάλο όριο (νομίζω 93.000 €), οπότε δεν θα έχετε κάποια επιβάρυνση (εκτός αν αλλάξει κάτι ο ΓΑΠ!). Επίσης αφορολόγητη ως κάποιο όριο είναι π.χ. και η δωρεά από γιαγιά/παππού σε εγγόνι..
Με αυτή τη δήλωση μπορείς να 'δικαιολογήσεις' που βρήκες τα χρήματα που τόσα χρόνια μάζεψες, στα μάτια της εφορίας πάντα..
Τέλος επειδή θεωρητικά δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης αν έχεις ετήσιο εισόδημα κάτω από 3000 ευρώ και μη προερχόμενο από ακίνητα, για ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσε να υπάρξει ανοχή αφού δεν ήσουν υποχρεωμένος να το δηλώσεις..
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση ηταν κατατοπιστικοτατη.
-
Στο δρομο απεναντι απο το σπιτι μου, καταλαμβανονται 3 θεσεις σταθμευσης με τη μεθοδο 'βγαζω το ενα βαζω το αλλο'. Ετσι, οι 3 θεσεις ειναι μονιμως κατηλημμενες απο συγκεκριμενους 'εξυπνους'.
Μπορει να γινει καποια καταγγελια ή δεν υπαρχει θεμα? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Στο δρομο απεναντι απο το σπιτι μου, καταλαμβανονται 3 θεσεις σταθμευσης με τη μεθοδο 'βγαζω το ενα βαζω το αλλο'. Ετσι, οι 3 θεσεις ειναι μονιμως κατηλημμενες απο συγκεκριμενους 'εξυπνους'.
Μπορει να γινει καποια καταγγελια ή δεν υπαρχει θεμα?Καταγγελία για ποιο πράγμα ; Δεν βλέπω κάτι παράνομο και στην τελική ΑΝ (που ΔΕΝ) υπήρχε κάτι θα βασιζόταν στην αδιάκοπη και συνεχή καταχρηστική αυτή πρακτική, την οποία όμως δεν μπορείς ουσιαστικά να αποδείξεις, δεδομένου ότι θέλεις απτά στοιχεία συνεχούς παρατήρησης 1-2 εβδομάδων.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καταγγελία για ποιο πράγμα ;
Δεν ξερω, γι'αυτο ρωταω.
Ισως για την 'καταχρηστικη πρακτικη' που αναφερεις και εσυ.
Ισως γιατι εχουν καταλαβει 3 θεσεις με το 'ετσι θελω', οπως θα γινοταν εαν βαζαν κολωνακια.Εσυ βρισκεις λογικη αυτη την τακτικη? Τι θα εκανες στη θεση μου?
-
Επισήμως - νομικά τίποτα...Δυστυχώς η λογική δε φτάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, δε βλέπω να παραβιάζουν κάτι από την κείμενη νομοθεσία...
-
+1
-
Αυτο φοβομουν...
Γενικα, ολοι στα @@ ειναι και αρχιζει και μου τη βαραει...
Νομικές ερωτήσεις