-
Να κάνω μια ερώτηση.
Δεν ξέρω βέβαια αν την κάνω στο σωστό θέμα.Έχουν διακίωμα ειδικοί φρουροί να μου κόψουν κλήση για τροχαία παράβαση?
Ή πρέπει να καλέσουν τροχαία? -
Oι ειδικοί φρουροί έχουν πλέον ενσωματωθεί στο αστυνομικό σώμα και, ως εκ τούτου, έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε αστυνομικό. Άρα, η ερώτηση (για την οποία δεν έχω την απάντηση) είναι αν ο οποιοσδήποτε αστυνομικός μπορεί να κόψει κλήση για τροχαία παράβαση.
-
Για να εχει μπλοκ κλησεων......
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση.
Δεν ξέρω βέβαια αν την κάνω στο σωστό θέμα.Έχουν διακίωμα ειδικοί φρουροί να μου κόψουν κλήση για τροχαία παράβαση?
Ή πρέπει να καλέσουν τροχαία?Κανονικοτατα κι αν δεν εχουν μπλοκ φωναζουν καποιον της τροχαιας και στην χωνει
-
Xθες γράψανε φίλο στην επαρχία για διπλή διαχωριστική γραμμή.
Επιστρέφανε από μπάνιο, από έναν δρόμο που έχει στροφές και σε κάποιο σημείο μια πολύ μεγάλη ευθεία.
Στην καμπή πριν την ευθεία έχει διακεκομένες γραμμές, και συνεχίζεται και στην ευθεία αυτό. Όμως για 50μ στην ευθεία,(για αδιανόητο λόγο) έχει παράλληλα ΚΑΙ διπλή διαχωριστική.
Και χθες είχανε πάει τα παιδιά και κόβανε κλήση στους πάντες που αντί να προσπεράσουν στις στροφές τους 'ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ', αποφασίσανε να το κάνουν με ασφάλεια στην ευθεία.Αύριο θα πάει να μιλήσει στο τμήμα μπας και δεν την πληρ'ωσει τελικά, αλλά ένας οικογενειακός φίλος και δικηγόρος μου είπε ότι είναι άδικος κόπος.
Θα μπορούσε να γίνει κάτι?
Δεν είναι θέμα τα λεφτά (μετροιτής βγαίνουν στα 100Ε περίπου) αλλά το γαμώτο. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
.......
Άσχετο αλλά ήθελα να σε ρωτήσω: Αυτόν τον οδηγό του Subaru Forester 2.5XT ασημι/σαμπανιζε, ΙΒΙ-4759 (ή 4579), τον έχεις βρεί? Τι σου έκανε??
Βασικα αυτον τον φουστη τον ψαχνω και εγω, τον πετυχαινα παλια στην Βαρης-Κορωπιου, και πηγαινε σαν τρελος κανοντας σφηνες (με την κυριολεκτικη εννοια της λεξης.....δεν χωρουσε στο κενο....σφηνωνε) και λοιπες μαλακιες, νομιζω του πουλουσε κιολας τοτε....
-
Μπορεί κάποιος να διώξει κάποιον μέσα σε μια μέρα;
Είπαν σήμερα σε μια φίλη που δούλευε σε κάποια εταιρία οτι η θέση της δεν είναι παραγωγική και από αύριο είναι άνεργη.. -
Μπορεί, αρκεί να δοθεί η κατάλληλη αποζημίωση (για ιδιωτικούς υπαλλήλους με σύμβάση αορίστου χρόνου, εφόσον αυτή διήρκησε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα)..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μπορεί κάποιος να διώξει κάποιον μέσα σε μια μέρα;
Είπαν σήμερα σε μια φίλη που δούλευε σε κάποια εταιρία οτι η θέση της δεν είναι παραγωγική και από αύριο είναι άνεργη..Ναί, μπορούν, δυστυχώς...
Και προσωπικά καλύτερα είναι έτσι, τί διάθεση σου φτιάχνει δηλαδή αν σου πούν κάτσε μια εβδομάδα και την Παρακσευή το απόγευμα πέρνα από το λογιστήριο να αποζημιωθείς και αντίο.
Με τί καρδιά θα δουλέψεις ;;;; -
Ναι, με έγγραφη κοινοποίηση της απόλυσης και καταβολή της αποζημίωσης (τα προβλεπόμενα συν επίδομα άδειας που δεν έχει λάβει) επιτόπου (με μετρητά ή επιταγή άμεσα εισπρακτέα). Μπορεί ο εργοδότης να προαναγγείλει την απόλυση (ο χρόνος προαναγγελίας ποικίλει), ώστε να της δώσει μετά τη μισή αποζημίωση, αλλά είναι κάτι που δεν συνηθίζεται για ευνόητους λόγους.
Υποχρεούται ο εργοδότης, εφόσον του ζητηθεί, να της δώσει συστατική επιστολή.
Η εργαζόμενη, εφόσον δικαιούται επίδομα ανεργίας, πρέπει να απευθυνθεί το ταχύτερο στον ΟΑΕΔ.
Επίσης, ας βεβαιωθεί ότι οι ασφαλιστικές της εισφορές έχουν καταβληθεί κανονικά. -
Στις ηνωμενες πολιτειες αυτο ειναι πολυ κοινη πρακτικη ιδιως τις Παρασκευες!!!!! Απο Δευτερα δεν εχεις ουτε πιστωτικη καρτα και ορια στιην τραπεζα αν ειχες τετοιες διευκοληνσεις λογω θεσεως στην εταιρια..... Αν θυμουνται καποιοι ενα εργο της δεκατιας 90 το WALL STREET μια τετοια περιπτωση.......
-
Έτσι απέλυσαν φίλο (Παρασκευή απόγευμα) μετά από πολλά χρόνια στην εταιρεία.
Βέβαια πήρε 39 χιλιάρικα αποζημίωση φεύγοντας για το σπίτι του. -
Εξαρτάται βέβαια απο το μισθό που θα είχα, αλλά δε θα με χάλαγε να'ναι πέμπτη απόγευμα και να'χω 39 χιλιάρικα να ξοδεψω για το ΠΣΚ..
Μετέφερα τις απαντήσεις σας στη φίλη μου, ευχαριστώ.
-
Κ δεν υπογραφει καμμια απολυση-λυση συμβασεως αν δεν της δωσουν στο χερι (εγω λεω και 'μονο μετρητα') την αποζημειωση της. Αλλιως ειναι ακυρη.
-
http://www.kairatos.com.gr/apozimiosiergaton.htm
http://apasxolisi.wordpress.com/α% ... %B7%CF%82/
Κ να μεταφερθει στο 'εργασια κλπ'.
-
Δυστυχώς η φίλη μου είπε οτι δεν είχε ένσημα κλπ κλπ, οπότε όλα αυτά δεν ισχύουν..
Ευχαριστώ και πάλι! -
Αν σου αναγγειλουν την απολυση 1 μηνα πιο πριν, τοτε σου καταβαλλουν τη μιση αποζημιωση, οποτε καλυτερα μια μερα.
Παντως, χαμος με τις απολυσεις αυτον τον καιρο! Σε τεντωμενο σκοινι ακροβατουμε... Βρηκαν ολοι πατημα με την κριση. Και το θεμα ειναι οτι αν μια εταιρια απολυσει ατομα, για 2 χρονια δε δικαιουται να προσλαβει καινουριους για την ιδια θεση, γι' αυτο το ριχνουν πολλοι στην εθελουσια... -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δυστυχώς η φίλη μου είπε οτι δεν είχε ένσημα κλπ κλπ, οπότε όλα αυτά δεν ισχύουν..
Ευχαριστώ και πάλι!Μα καλά που πάνε και δουλέυουν χωρίς ένσημα?
Ας παει να του κάνει τουλαχιστον μια καταγγελία στο ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ευχαριστώ και πάλι!Μα καλά που πάνε και δουλέυουν χωρίς ένσημα?
Ας παει να του κάνει τουλαχιστον μια καταγγελία στο ΙΚΑ και την Επιθεώρηση ΕργασίαςΦίλε ccp, μάλλον ζείς σε κάποια άλλη Ελλάδα σε παράλληλο σύμπαν
Πάνε και δουλεύουν γιατί πολύ απλά οι μόνες επιλογές είναι ή δουλειά χωρίς ΙΚΑ ή καθόλου δουλειά. Οι μικρές επιχειρήσεις που δίνουν ΙΚΑ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
-
Είναι οι ψηφοφόροι που λέμε στο άλλο θέμα περί εκλογών. Οι πτωχοί και καταφρονεμένοι, που επειδή δεν μπορούν 'ελέω κρίσης' να ξεπληρώσουν το mini cooper της φοιτήτριας κόρης, κόβουν κάτι κατοσταρικάκια από τα ένσημα της υπαλλήλου που απασχολούν (και που χάρη της κάνουν δηλαδή, τη λυπήθηκαν που δεν είχε δεύτερο τζινάκι να βάλει).
Άμα τους κάνουν έλεγχο οι (ελάχιστοι) υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας και τους φορέσουν κουστουμάκι 5.000 ευρώ (τουλάχιστον), θα φταίει το κακό κράτος που αφήνει τους 'άλλους' να κάνουν ό,τι γουστάρουν και ξεσπάει σ' αυτούς.αρκεί και ανώνυμη καταγγελία στην επιθ. εργασίας
Νομικές ερωτήσεις