-
Χρειαζομαι μια βοηθεια,μια γνωμη,κατι..Λοιπον,βρισκομαι στη ρωμα για σπουδες και ειχα φερει το αμαξι μου εδω.ελληνικες πινακιδες,ενα golf gt ηταν.Το αμαξι το εβαζα σε garage,φυλασσομενο,με πληρωμη ανα μηνα.Χτες το πρωι ομως,το αμαξι εκανε φτερα.Καποιος πηρε τηλ το φυλακα,του ειπε ερχομαι το πρωι να παρω ενα γκολφ κτλ κ το ζωο ενω τον εβλεπε πρωτη φορα,του δινει το κλειδι και γεια σασ το αμαξι.Πηγαμε carabinieri με τον φυλακα και τον ιδιοκτητη του γκαραζ,καναμε δηλωσεις κτλ..ο ιδιοκτητης του γκαραζ απο οτι μου ειπαν οι καραμπινιερι ειναι υποχρεωμενος να με αποζημιωσει και το ειπε και ο ιδιος μπροστα τους και σε μενα.Σημερα που τον πηρα ειναι εκτος πολης,γυρναει μαλλον τεταρτη οποτε ισως βρεθουμε πεμπτη.Σημερα στο τηλ επεμενε πως τα λεφτα θα μου τα δωσει αυτος εντος 2 μηνων.Βεβαια μετα μπορει να μου πει αλλα(η μηπως οχι?).Κοιταμε την αισιοδοξη μερια..Τι κανω???Παω σε δικηγορο πριν τον δω,μιλαω πρωτα μαζι του μου λεει ενα ποσο κι αν τα βρουμε καλως αλλιως παω μετα σε δικηγορο,τι??Επισης,αν το αμαξι εχει τωρα τιμη ως μεταχειρισμενο στην Ιταλια 18000πχ και στην Ελλαδα 20000,βαση ποιων τιμων πρεπει να γινει η συζητηση??Βοηθεια,εχω πελαγωσει...
-
Αν ισχύουν ίδια πράγματα με την Ελλάδα (πράγμα πολύ πιθανό), εκτός του φύλακα ευθύνεται ΕΞΙΣΟΥ και η επιχείρηση με δικό σου δικαίωμα επιλογής κατά τίνος θα στραφείς. Μην σου πούνε δηλαδή ότι δεν έχουν ευθύνη και βρες άκρη με τον ανθρωπάκο. Ρώτα βέβαια κανένα ντόπιο δικηγόρο (ή Έλληνα φοιτητή νομικής εκεί που είναι τζάμπα). Στην Ελλάδα οι τιμές βγαίνουν από τις ασφαλιστικές που.....διαβάζουν την AutoTriti Ρώτα σε ασφαλιστική εταιρεία πόσο το εκτιμά για να έχεις ένα μπούσουλα.
-
Το σημαντικό είναι να έχεις χαρτί καταγραφής από την αστυνομία που να επιβεβαιώνει το όλο συμβάν και τις μαρτυρίες του φύλακα και του ιδιοκτήτη του γκαραζ. Αν έχεις κάποιο επίσημο έγγραφο ή μια υπεύθυνη δήλωσή τους με υπογραφή για το τι συνέβη και ότι αναλαμβάνουν να σε αποζημιώσουν, πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο περαιτέρω πρόβλημα και δεν θα είσαι ξεκρέμαστος μέχρι να γίνει αυτό.
-
Ένα χρήσιμο link:
-
Απορία!!!
Υπάρχουν κάτι διασταυρώσεις - κάποιες με φανάρια και κάποιες χωρίς - όπου η διαγράμμιση του δρόμου είναι με ένα βέλος διπλό, που δείχνει ευθεία και ένα αριστερο ή δεξιό. Δεν υπάρχει ξεχωριστη λωρίδα - για τη διαγράμμιση μιλάω πάντα - για αυτούς που θέλουν να πάνε ευθεία και για αυτούς που θέλουν να πάνε αριστερα ή δεξιά.
Παρατηρώ σχεδόν πάντα το 'φαινόμενο' να γίνονται απο τους οδηγούς 2 γραμμές για ευννόητους λόγους το οποίο εκτός των άλλων μικραίνει κατα πολύ τις ουρες!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που 2 αμάξια, το ένα δίπλα στο άλλο τρακάρουν τί γίνεται? Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο?
Ξέρει κανείς? -
Για να εχει 2 λωριδες για στροφη θα εχει τουλαχιστον 2 λωριδες και ο δρομος που θα στριψουν. Συνεπως θα φταιει αυτος που δεν ακολουθησε τη λωριδα του.
Εαν δεν καταλαβα καλα και εχει μια λωριδα για στροφη αλλα κανουν δυο, τοτε φταιει αυτος που στριβει παρανομα.
-
Δεν είμαι νομικός, εκφράζω το λογική μου ως οδηγός, από την στιγμή που το όχημα που καταλαμβάνει χώρο οσοδτρώματος που προλέπεται δεν παράγεται αδίκημα. Απεναντίας μπορεί να θεωρηθείς και ως υπαίτιος ατυχήματος σε περίπτωση σύγκρουσης αν ακολουθείς, διότι υποχρεούσαι να κρατάς απόσταση από τον μπροστινό της λωρίδας σου. Ρόλο στην τελική απόφαση θεωρώ ότι θα έπαιζε ποιος προυπήρχε του άλλου. Γενικά θέλει πολύ προσοχή όταν κυκλοφορεί κάποιος σε τέτοιες διασταυρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση αν η ασφαλιστική σου είναι στο δίκτυο φιλικού διακανονισμού θα έχεις λιγότερο τρέξιμο, θα τα βρουν μεταξύ τους. -
Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το αυτοκίνητο, αλλά δεν έβρισκα αντίστοιχο θέμα στον Αντίλογο.
Η αφισσοκόλληση είναι παράνομη παντού;
Γιατί έχουμε θέμα με τους γκασμάδες άπλυτους αφισσοκολλητές που έρχονται και κολλάνε αφίσσες στο κτήριο που είναι η θεατρική (πως τους έχει ξεφύγει η λέσχη στη Ιπποκράτους ) και ασχημαίνουν απίστευτα το χώρο.
Ένας απο τους γκασμάδες δε, όταν του είπαμε να μη κολλήσει αφίσσες μας λέει 'γιατί, αστυνομία είσαι;' 'Όχι, απλά ασχημαίνει το χώρο και βρωμίζει' 'Τα λες αυτά γιατί είσαι από άλλη παράταξη'. Κόλλησε και έφυγε.
Ένας άλλος κόλλαγε αφίσσα αντιφασιστικής πορείας και όταν του είπαμε να μη κολλάει κλπ κλπ μας λέει 'Ότι και να γίνει, η αφίσσα θα κολληθεί', ο ορισμός της φασιστικής νοοτροπίας δηλαδή . Έφαγε ένα κράξιμο απο τα παιδιά, οπότε μετά γύρισε με τα μισά Εαακ της νομικής οπότε και ανοίξαμε μία ηλίθια συζήτηση, συμπέρασμα αυτής οτι ότι και να γίνει, αυτοί θα τις κολλάνε και εμείς θα τις ξεκολλάμε. -
Η απαγόρευση της αφισοκόλλησης εδράζεται στο νόμο 3023/2002 .
Απο το google.
Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει και αλλος παλιοτερος νομος. -
Ο παλιός νόμος για την απαγόρευση της αφισοκόλλησης είναι ο Ν. 1491/1984
-
Αυτος πρεπει να ειναι.Ακομα θυμαμαι τις κολωνες σε πολυκατοικιες να γραφουν 'απαγορευεται η αφισσοκολληση ,νομος ταδε' .
-
Κι εγώ σε κάτι κουτιά της ΔΕΗ στο δρόμο το είχα προσέξει..
-
Καλησπέρα σας για άλλη μια φορά,
τελευταία φορά που έκανα ποστ ψαχνόμουν για νέο αυτοκίνητο χωρίς όμως να έχω λύσει τις εκκρεμότητες με το παλιό και θα ήθελα τη συμβούλή σας για το ποιές πρέπει να είναι οι κινήσεις μου. Πριν ένα μήνα είχα ένα τροχαίο, πάτησα ένα ψοφίμι στο δρόμο και σε συνδυασμό με λάθος χειρισμούς μου το honda jazz που είχα μόλις 15 μήνες σταμάτησε μετωπικά-από τη μερία του οδηγού- σε μια ελιά. Φορούσα ζώνη και έτσι δε χτύπησα, μελανιές μόνο και εκδορές στα σημεία της ζώνης και από το τζάμι του παραθύρου μου.
Όμως δεν άνοιξαν οι αερόσακοι, οι οποίοι δεν ήταν απενεργοποιημένοι.Ο πραγματογνώμονας κατέληξε ότι δεν λειτούργησε ο εγκεφαλος. Οτι δηλαδή ήταν ελλαττωματικός και αποκαλύφθηκε αυτό λόγω της σύγκρουσης. Το θέμα είναι ότι οι δικηγόροι που έχω ρωτήσει κρίνουν ότι το θέμα μου είναι χρονοβόρο και με αβέβαιο αποτέλεσμα και διστάζουν να αναλάβουν . Το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος ύψους 6μιση χιλιάδων(μιλάω μόνο για τα ανταλλακτικα) και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αξιζει να φτιαχτεί. Μου λένε ότι εφόσον δε χτύπησα δε μπορώ να διεκδικήσω κάτι, και ότι κρίμα που δεν είχα πάρει είδηση το ελλάττωμα πριν το τρακάρισμα για να έκανα αναστροφή πώλησης. Κριμα και αν και τι και πως. Η ουσία είναι ότι ήδη έχει περάσει ένας μήνας και θέλω αυτή η ιστορία να πάρει ένα δρόμο.
Απλώς, δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορώ τελικά να διεκδικήσω κάτι;Ποιά η συμβουλή σας; -
Με τι ταχύτητα τράκαρες; Γιατί θεωρείς δεδομένο ότι έπρεπε να ανοίξουν οι αερόσακοι;
-
Αφού δεν έπαθες τίποτα άναψε ένα κερί και άσε τα μπλεξίματα με δικαστήριο. Νομικός δεν είμαι αλλά η λογική μου αυτό μου λέει.
-
Aντε παλι το θεμα με τους αεροσακους.........
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αφού δεν έπαθες τίποτα άναψε ένα κερί και άσε τα μπλεξίματα με δικαστήριο. Νομικός δεν είμαι αλλά η λογική μου αυτό μου λέει.Στην Αμερικη θα επαιρνε 100.000 δολαρια αποζημιωση ,αλλα στο Ελλαντα λεμε ''δεν βαριεσαι μωρε''
ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. Ακρη θα βρεις και θα κονομησεις κιολας
-
To βασικό είναι: πώς κατέληξε ο πραγματογνώμωνας ότι είναι ελαττωματικός ο εγκέφαλος; Έτσι υποθέτει από τα γεγονότα ή το είδε σε διαγνωστικό μηχάνημα;
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Αφού δεν έπαθες τίποτα άναψε ένα κερί και άσε τα μπλεξίματα με δικαστήριο. Νομικός δεν είμαι αλλά η λογική μου αυτό μου λέει.
Στην Αμερικη θα επαιρνε 100.000 δολαρια αποζημιωση ,αλλα στο Ελλαντα λεμε ''δεν βαριεσαι μωρε''
ΦΙΛΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. Ακρη θα βρεις και θα κονομησεις κιολας
Στο Ελλαντα ομως προσπαθουμε με το παραμικρο να ριξουμε σε αλλους το δικο μας λαθος μπας και μας καλυψουν τη ζημια.
Δεν το λεω για τον φιλο ποιο πανω γιατι δεν ξερω με τι ταχυτητα εγινε (και μιας και το ειδε πραγματογνωμονας ισως να χει δικιο),αλλα γενικα γιατι εδω και τοσα χρονια αυτο εχω καταλαβει,οταν δεν φταιμε και δεν υπαρχει μικτη προσπαθουμε να βρουμε τροπο να μας πληρωσουν. -
αφου δεν έπαθες τίποτα χωρίς να ανοίξουν οι αερόσακοι, τότε μάλλον δεν έπρεπε να ανοιξουν
Νομικές ερωτήσεις