-
Κοιταχτε, εγω δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι για παραπέρα, οταν ομως ακόμα και ο μηχανικός με το που βλέπει το αυτοκίνητο το πρωτο πράγμα που λεει είναι δικηγόρο έχεις...ε, όσο να ναι, ατομα που έχουν δει τα μάτια τους τα ακους. Δεν υπάρχει άτομο που να μου είπε αστο,αλλά η αρνηση των δικηγόρων με προβληματίζει...
Έπρεπε να έχουν ανοιξει, γιατι πρόκειται για μετωπική σύγκρουση και με ταχύτητα τουλαχιστον 60 χλμ (από 80 ξεκίνησε το σκηνικό με το φρενο και τους ελιγμους τόσο υπολογίζω.Μιλάμε για υπόθεση δευτερολέπτων). Εδώ ανοίγουν για πλάκα, όχι σε τέτοια σύγκρουση αλλά τεσπα, για αυτό θα αποφανθούν οι ειδικοί. Υπολογίζω η honda θα πει ότι όλα έγιναν καλά αλλά για να μου λέει ο πραγματογνώμονας ελλαττωματικός εγκεφαλος.. δεν έχω κάποιο δικιο και εγώ;φίλε Πάνο,σαφέστατα και ευθύνομαι εγώ δε βγηκε το αυτοκίνητο απο μόνο του, το θέμα είναι ότι παίρνεις κάτι ακριβό για να σε διασφαλήσει σε μερικους τομεις. Αλλιώς πήγαινα και εγώ σε άλλο αυτοκίνητο να μην κλαίω και τα λεφτά μου. και να μην έχω και απαιτήσεις.Το ελλάττωμα φανηκε εκ των υστέρων, εγώ όμως δεν πρεπει να κάνω κάτι;Τι έτσι θα τα δέχομαι όλα μοιρολατρικά;Κιαν είναι όλη η παρτίδα έτσι;
Δεν είναι μια απόφαση που την παίρνεις έτσι απλά, και επειδη δεν έχω γνωριμίες και άτομα να βοηθήσουν απευθυνθηκα εδώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ξερει ο διπλανός σου. -
Ο χρήστης stormy έγραψε:
Κοιταχτε, εγω δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι για παραπέρα, οταν ομως ακόμα και ο μηχανικός με το που βλέπει το αυτοκίνητο το πρωτο πράγμα που λεει είναι δικηγόρο έχεις...ε, όσο να ναι, ατομα που έχουν δει τα μάτια τους τα ακους. Δεν υπάρχει άτομο που να μου είπε αστο,αλλά η αρνηση των δικηγόρων με προβληματίζει...
Έπρεπε να έχουν ανοιξει, γιατι πρόκειται για μετωπική σύγκρουση και με ταχύτητα τουλαχιστον 60 χλμ (από 80 ξεκίνησε το σκηνικό με το φρενο και τους ελιγμους τόσο υπολογίζω.Μιλάμε για υπόθεση δευτερολέπτων). Εδώ ανοίγουν για πλάκα, όχι σε τέτοια σύγκρουση αλλά τεσπα, για αυτό θα αποφανθούν οι ειδικοί. Υπολογίζω η honda θα πει ότι όλα έγιναν καλά αλλά για να μου λέει ο πραγματογνώμονας ελλαττωματικός εγκεφαλος.. δεν έχω κάποιο δικιο και εγώ;φίλε Πάνο,σαφέστατα και ευθύνομαι εγώ δε βγηκε το αυτοκίνητο απο μόνο του, το θέμα είναι ότι παίρνεις κάτι ακριβό για να σε διασφαλήσει σε μερικους τομεις. Αλλιώς πήγαινα και εγώ σε άλλο αυτοκίνητο να μην κλαίω και τα λεφτά μου. και να μην έχω και απαιτήσεις.Το ελλάττωμα φανηκε εκ των υστέρων, εγώ όμως δεν πρεπει να κάνω κάτι;Τι έτσι θα τα δέχομαι όλα μοιρολατρικά;Κιαν είναι όλη η παρτίδα έτσι;
Δεν είναι μια απόφαση που την παίρνεις έτσι απλά, και επειδη δεν έχω γνωριμίες και άτομα να βοηθήσουν απευθυνθηκα εδώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ξερει ο διπλανός σου.Δε νομίζω πως έπεσες με 60 στην ελιά.
Δες εδώ τί καταστροφή συμβαίνει όταν ένα αυτοκίνητο πέσει με 30 σε στύλο και αναλογίσου ότι με 60 η ενέργεια πρόσκρουσης, η καταστροφή δηλαδή, είναι 4πλάσια!http://www.euroncap.com/results/honda/jazz/358.aspx
(κάτω από τη φωτογραφία κάνε κλικ στο films)Το πρόβλημα είναι ότι όταν τρακάρεις ένα αντικείμενο με μικρή μετωπική επιφάνεια όπως δέντρο ή στύλος, αυτό εισχωρεί στο αυτοκίνητο με μεγάλη ευκολία οπότε αφενός υπάρχει μεγάλη ζημιά και κίνδυνος τραυματισμού, αφετέρου η επιβράδυνση είναι σχετικά χαμηλή οπότε πολύ πιθανό (και ορθά) να μην ενεργοποιηθεί ο αερόσακος.
Όλα αυτά δε σημαίνουν υποχρεωτικά βέβαια ότι καλώς δεν άνοιξε ο αερόσακος.
Στη θέση σου, εφόσον δεν έπαθες τίποτα, δε θα το κυνηγούσα.
edit: Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφίες να δούμε τη ζημιά
-
Οπως τα λέει ο nicolas απο πάνω.
Δές σε αυτό το σαιτ την προτελευταία φωτό: http://www.cartechhome.com/2007/12/air- ... ition.html
-
Παιδιά το σκίσατε...
1ον) Η ελιά συνήθως είναι πιο χοντρή από έναν στύλο.
2ον) Ο άνθρωπος είπε ότι χτύπησε από τη μεριά του οδηγού. Αυτό σημαίνει ότι δε χτύπησε στο κέντρο όπως τα παραδείγματα που αναφέρετε. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δε θα εισχωρήσει η ελιά μέσα, αλλά θα δημιουργηθεί μια ροπή που θα περιστρέψει το όχημα και θα απορροφήσει ενέργεια, και δε θα ειχωρήσει μέχρι τον χώρο των επιβατών. Αν χτύπαγε κέντρο τότε ναι θα είχε πάρει αγκαλιά το μοτέρ του με 60χλμ, αλλά όταν χτυπήσεις στη μια άκρη το όχημα περιστρέφεται λίγο. Το ξέρω γιατί πολύ απλά το χω κάνει αυτο το crash test μόνος μου.
3ον) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.
Ο αερόσακος δεν ανοίγει αν δεν χτυπηθούν οι αισθητήρες που είναι πίσω από τον προφυλακτήρα, αν υπάρχει κλίση και μρικές τέτοιες υποπεριπτώσεις. Συγνώμη αλλά σε μετωπική με δέντρο και 60 χλμ σίγουρα έπρεπε να ανοίξουν.
Μήπως ήταν θέλημα Θεού να μην ανοίξουν...
4ον) Και φυσικά είναι λογικό να διεκδικείς ότι μπορείς, ώστε να κερδίσεις κάποια λεφτά ακόμα και αν έχεις κάνει λάθος εσύ. Όπως είπαμε στην αμερική θα χε αποζημιωθεί.Φίλε βρες κάποιον δικηγόρο που να μην ασχολείται μόνο με διαζύγια και ελαφρά τροχαία και προσπάθησε το. Αν ο εμπειρογνώμονας είπε ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων είχε πρόβλημα, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσεις.
-
Μα να κερδίσει τι; Στην Ελλάδα η αποζημίωση σκοπό έχει αυτό που λέει το όνομά της, την αποκατάσταση της ζημίας (θετικής και διαφυγόντος κέρδους) που κάποιος υπέστη. Αν δεν έπαθε τίποτα, τι να ζητήσει, έστω και αν κακώς δεν άνοιξαν οι αερόσακοι;
Τιμωρητικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα δεν έχουμε..από 'κει και πέρα, εφόσον το αυτοκίνητο ήταν ελαττωματικό υπάρχουν κάποιες δυνατότητες...αλλά δεν βρίσκω πώς μπορούν να καλύψουν την αξία του..το αυτοκίνητο δεν καταστράφηκε εξαιτίας του ελαττώματος, όπως θα είχε γίνει αν π.χ. ήταν ελαττωματικό το σύστημα πέδησης.
-
Το θέμα είναι να αποδεικνύεται κι όλας από κάποιο διαγνωστικό πχ. και ακόμα περισσότερο να μην αποδεικνύεται το αντίθετο από διαγνωστικό. Έχω δει και γω εμπειρογνώμωνες να βγάζουν... οπτικά συμπεράσματα.
-
Αν ειχαν προβλημα οι αεροσακοι δεν θα αναβε λαμπακι στο καντραν;
-
Υπηρχε ενα site με ανακλησεις αυτοκινητων αλλα δεν θυμαμαι πως λεγοταν.Οποιος το ξερει ας το βαλει για να δουμε μπας και υπηρχε καμια ανακληση.Θυμαμαι καποια Audi(νομιζω Α6) ειχαν ανακληθει γιατι ειχαν προβλημα στου πλευρικους,υπηρχε πιθανοτητα να μην ανοιξουν και τα ζητησαν για επανεξεταση.Αν ισχυει κατι τετοιο και στη δικη σου περιπτωση τοτε εχεις ολα τα δικια με το μερος σου.
Βαλε αν μπορεις και καμια φωτο να δουμε τη ζημια. -
Στις ΗΠΑ δεν παίζει το jazz αλλά το Honda FIT (δεν ξέρω αν είναι κοινή πλατφόρμα) αλλά είχε TSB για airbags και recall για το airbag του συνοδηγού καθώς κάποιο γυμνό καλώδιο κάτω από την μοκέτα του συνοδηγού ήταν πιθανό απο βρεγμένα παπούτσια να κάνει βραχυκύκλωμα και να μην ανοίξουν οι αερόσακοι
http://www.allworldauto.com/tsbs/NHTSA_ ... 11454.html
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ειχαν προβλημα οι αεροσακοι δεν θα αναβε λαμπακι στο καντραν;Ακριβώς. Αφού κάνει έλεγχο το όχημα μόλις γυρίσεις το κλειδί.
-
http://img190.imageshack.us/gal.php?g=1003850y.jpg
3 xaraktiristikes foto.
H porta tou synodihou den epathe kati, tou odigou strabose kai espase thelei allagma..
lampakia kai tetoia den eida na anavoun, alla to theoro logiko kai ta service tou ola kanonika.
Sta matia mou fainetai kalytero apo oti to perigrafoun oi eidikoi.. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Παιδιά το σκίσατε...1ον) Η ελιά συνήθως είναι πιο χοντρή από έναν στύλο.
2ον) Ο άνθρωπος είπε ότι χτύπησε από τη μεριά του οδηγού. Αυτό σημαίνει ότι δε χτύπησε στο κέντρο όπως τα παραδείγματα που αναφέρετε. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δε θα εισχωρήσει η ελιά μέσα, αλλά θα δημιουργηθεί μια ροπή που θα περιστρέψει το όχημα και θα απορροφήσει ενέργεια, και δε θα ειχωρήσει μέχρι τον χώρο των επιβατών. Αν χτύπαγε κέντρο τότε ναι θα είχε πάρει αγκαλιά το μοτέρ του με 60χλμ, αλλά όταν χτυπήσεις στη μια άκρη το όχημα περιστρέφεται λίγο. Το ξέρω γιατί πολύ απλά το χω κάνει αυτο το crash test μόνος μου.
3ον) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.
**Ο αερόσακος δεν ανοίγει αν δεν χτυπηθούν οι αισθητήρες που είναι πίσω από τον προφυλακτήρα, **αν υπάρχει κλίση και μρικές τέτοιες υποπεριπτώσεις. Συγνώμη αλλά σε μετωπική με δέντρο και 60 χλμ σίγουρα έπρεπε να ανοίξουν.
Μήπως ήταν θέλημα Θεού να μην ανοίξουν...
4ον) Και φυσικά είναι λογικό να διεκδικείς ότι μπορείς, ώστε να κερδίσεις κάποια λεφτά ακόμα και αν έχεις κάνει λάθος εσύ. Όπως είπαμε στην αμερική θα χε αποζημιωθεί.Φίλε βρες κάποιον δικηγόρο που να μην ασχολείται μόνο με διαζύγια και ελαφρά τροχαία και προσπάθησε το. Αν ο εμπειρογνώμονας είπε ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων είχε πρόβλημα, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσεις.
Έχω παρατηρήσει ότι έχεις έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων για την λειτουργία των αερόσακων.
-
Ο χρήστης stormy έγραψε:
http://img190.imageshack.us/gal.php?g=1003850y.jpg3 xaraktiristikes foto.
H porta tou synodihou den epathe kati, tou odigou strabose kai espase thelei allagma..
lampakia kai tetoia den eida na anavoun, alla to theoro logiko kai ta service tou ola kanonika.
Sta matia mou fainetai kalytero apo oti to perigrafoun oi eidikoi..Πιστευω οτι πρεπει να παρεις την αποζημιωση σου και να το διεκδικησεις μεχρι τη τελευταια στιγμη.Απο τη ζημια που βλεπω η μπαρα μπροστα εχει στραβωσει αρα σιγουρα επρεπε να ειχαν ανοιξει.Το αμαξι υπεστη σοβαρη ζημια αλλα δουλεψε σωστα αν και χωρις τους αεροσακους.Βρες εναν δικηγορο και πηγαινε το μεχρι το τερμα!!!!!!!
-
'Αποζημειωση' σημαινει οτι απαιτω απο καποιον που μου ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ζημια, να μου την πληρωσει. Το οτι δεν ανοιξαν οι αεροσακοι, ουδεμια σχεση ειχε με την προκληση του ατυχηματος, με τις ζημιες του αυτοκινητου, κ αφου δεν τραυματιστηκες απο την μη λειτουργια τους, τελικα ουδεμια σχεση εχει με οτιδηποτε.
Ακομα κ αν ειναι ελλατωματικοι οι αεροσακοι ή ο εγκεφαλος τους (πραγμα που δεν προκεται να αποδειξεις που να χτυπιεσαι κατω), απο την στιγμη που ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ουδεμια ζημια σου προκαλεσε, δεν μπορεις να ζητησεις τιποτα. Τ
ο να ζητας αντικατασταση του αυτοκινητου που εχεις ηδη διαλυσει με το επιχειρημα οτι ηταν ελλατωματικο (που δεν ηταν, μονο κομματια του οποτε αναστροφη πωλησης δεν κολλαει με την καμμια - ΑΝ το αποδειξεις...) κ για αυτο θα επρεπε να το παρουν πισω ετσι κι αλλιως πριν το ατυχημα, μονο ως (κακο) ανεκδοτο μπορουμε να το συζηταμε.
Σου ξαναλεω, ακομα κ αν προ ατυχηματος ειχες αποδειξει οτι οι αεροσακοι ειχαν προβλημα, το μονο που θα μπορουσες να αξιωθεις - ειδικα απο την στιγμη που ειναι αλλαζομενα κομματια του αυτοκινητο - ειναι να σου τα αλλαξουν. Δηλαδη καινουριοι αεροσακοι+εγκεφαλακια. Και probem solved...
Οποτε σταματα να κυνηγας φαντασματα κ την επομενη φορα να κανεις μεικτη...
ΥΓ Ασε που σε γλιτωσε κ απο ΠΟΛΛΑ εξοδα (αεροσακοι, τιμονι, ταμπλω, εγκεφαλακια).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Παιδιά το σκίσατε...
Έχω παρατηρήσει ότι έχεις έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων για την λειτουργία των αερόσακων.
Mπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιες στοιχειώδεις γνώσεις αγνοώ στη λειτουργία των μπαλονιών?
Και από πότε έχουν αλλάξει οι βασικές αρχές λειτουργίας τους?
Καθώς επίσης το πως βρίσκεται λογικό να μη λειτουργήσει ένα μέσο προστασίας το οποίο το χετε πληρώσει για να λειτουργήσει και να σας προστατέψει.
Μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο και θεωρώ ότι αυτά τα μπαλονάκια πρέπει να ανοίγουν?
(Άσχετο αν πραγματικά δε θα τα ήθελα στο αμάξι μου.)
Ξέρω βγήκε σώος οπότε δεν έπρεπε να ανοίξουν. Ήταν θέλημα Θεού να μην ανοίξουν. Είχανε άμεση επικοινωνία με τον Ύψιστο...Kacey μπερδεύτηκες. Δεν λέμε να κερδίσει την αξία όλου του αυτοκινήτου. Απλά να βγάλει κάτι επειδή το όχημα δε λειτούργησε σωστά. Και το να ανοίξουν οι αεροσακοι είναι σημαντικό για την παθητική ασφάλεια του οχήματος. Οπότε αφού δεν άνοιξαν μια αποζημίωση δεν είναι άσχημη.
Ο ArrowsFA1 με κάλυψε σε αυτό με τρελαίνει.
'Τιμωρητικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα δεν έχουμε...' -
Τα μπαλονακια δεν 'πρεπει να ανοιγουν' ΠΑΝΤΑ. Το οτι το καρφωσε δεν σημανει απαραιτητα οτι θα ανοιξουν οι αεροσακοι. Ταχυτητα, γωνια προσκρουσης, ολα εχουν σημασια. Οι αεροσακοι σαφως κ δεν ανοιγουν ΠΑΝΤΑ.
Κ δεν μπερδευτηκα καθολου, εσυ μπερδευεις αυτα που σου λεω. Τι σημαινει 'να βγάλει κάτι επειδή το όχημα δε λειτούργησε σωστά. Και το να ανοίξουν οι αεροσακοι είναι σημαντικό για την παθητική ασφάλεια του οχήματος. Οπότε αφού δεν άνοιξαν μια αποζημίωση δεν είναι άσχημη'.
αποΖΗΜΙΩΣΗ νοειται μονο αν το οτι δεν ανοιξαν οι αεροσακοι ειχε ως αποτελεσμα να ζημιωθει, πχ με το να χτυπησει (κ εννοειται μονο αν μπορει να αποδειξει οτι θα ειχε αποτραπει ο τραυματισμος του με τους αεροσακους). Απο την στιγμη που η μη λειτουργια τους δεν προκαλεσε ζημια, δεν νοειται αποΖΗΜΙΩΣΗ. Το να πληρωσουν 'για το γαμωτο' της πιθανης δυσλειτουργιας δεν στεκει.
-
Οι αισθητηρες των αεροσακων που βρισκονται;
-
BILL33 στο σχήμα στο pdf που παραθέτω φαίνεται που ακριβώς είναι.
http://www.ideea.gr/newspaper/ta/TA0004-NEWS-820.pdfΡε παιδιά ο άνθρωπος είπε ότι δεν απογειώθηκε για να σκάσει στο δέντρο.
Ούτε κάποια ιδιαίτερη κλίση είχε.
Πήγαινε με αρκετά.(Σίγουρα πάνω από 30χλμ/ωρα)
Και χτύπησε ακριβώς στον αισθητήρα.
Οπότε τι ακριβώς έπρεπε να γίνει για να ανοίξουν?http://auto.howstuffworks.com/airbag1.htm
Τι να σας πω.
Προσωπικά όταν παίρνω κάτι θέλω να δουλεύει και ας μου είναι άχρηστο.
Τώρα αν μπορεί να αποδειχτεί από εμπειρογνώμονα δεν το γνωρίζω.
Αλλά φαντάζομαι αν είναι προβληματικός ο εγκέφαλος θα μπορεί να τσεκαριστεί.
Ηλεκτρονικό κύκλωμα είναι.Όσο για το λαμπάκι στο ταμπλό ένα θα πω.
Πολλές φορές μπορεί να ανάψει το check engine δίχως προφανή λόγο.
Είναι ηλεκτρονικά.
Μπορεί απλά να είναι καμένο.
Όσο για το tester επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για τα service που γίνονται σε αρκετές εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπίες.(Εννοώ τους ανθρώπους και όχι το μηχάνημα φυσικά.)Κοίταξα πολλές φορές τις φωτό και δε βρήκα ούτε κάτι να είναι παράταιρο στις συνθήκες τις σύγκρουσης (ίσως λίγολιγότερα χιλιόμετρα αλλά σίγουρα πάνω από 30-40χλμ/ωρα), αλλά ούτε και κάτι που να δείχνει αυξημένη κλίση προσκρουσης. Το μόνο παράταιρο είναι ότι δεν υπάρχουν τα λευκά υφάσματα πάνω στο ταμπλό και το τιμόνι.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Παιδιά το σκίσατε...
Mπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιες στοιχειώδεις γνώσεις αγνοώ στη λειτουργία των μπαλονιών?
Και από πότε έχουν αλλάξει οι βασικές αρχές λειτουργίας τους?
Καθώς επίσης το πως βρίσκεται λογικό να μη λειτουργήσει ένα μέσο προστασίας το οποίο το χετε πληρώσει για να λειτουργήσει και να σας προστατέψει.
Μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο και θεωρώ ότι αυτά τα μπαλονάκια πρέπει να ανοίγουν?
(Άσχετο αν πραγματικά δε θα τα ήθελα στο αμάξι μου.)
Ξέρω βγήκε σώος οπότε δεν έπρεπε να ανοίξουν. Ήταν θέλημα Θεού να μην ανοίξουν. Είχανε άμεση επικοινωνία με τον Ύψιστο...Ευχαρίστως.
Αναφέρεις:
Ο αερόσακος δεν ανοίγει αν δεν χτυπηθούν οι αισθητήρες που είναι πίσω από τον προφυλακτήρα
Έτσι πως το διατυπώνεις, είναι σαν να υπάρχουν επικρουστήρες πίσω από τον προφυλακτήρα. Δεν ενεργοποιούνται έτσι απλά οι αερόσακοι, χρειάζεται να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες συνθήκες όπως ανέφερε και ο kacey.
Ακόμα χειρότερα, αισθητήρες δεν βρίσκοτναι πίσω από τον προφυλακτήρα. Στο 307 και στο 406 μου πχ οι αισθητήρες βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα πίσω από τον λεβιέ. Στα περισσότερα αυτοκίνητα εκεί γύρω βρίσκεται από όσο ξέρω καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο 'προστατευμένα' μέρη του αμαξώματος.
Η ημιμάθεια είναι το χειρότερο πράγμα. Ναι, πλήρωσα για ένα ακόμα μέσο προστασίας αλλά ξέρω πως λειτουργεί και δεν απαιτώ την ενεργοποίησή του σε κάθε σύγκρουση όπως δεν απαιτώ από το ABS να με βοηθήσει ενώ τρώω υποστροφή αδράνειας.
Οι αερόσακοι είναι σύστημα συμπληρωματικής (ως προς τη ζώνη) συγκράτησης. Αν άνοιγαν τι παραπάνω πιστεύεις θα προσέφεραν; Τι ακριβώς θα συγκρατούσαν παραπάνω;
-
1ον) Στο ASTRAκι που έκανα τροπέτο οι αισθητήρες αν δεν κάνω λάθος είναι πίσω από τον προφυλακτήρα. Επίσης πάλι αν δεν κάνω λάθος οι αισθητήρες πρέπει να βρίσκονται κοντά στο σημείο ελέγχου.
Από εδώ:
http://www.nissantuners.gr/forum/index.php?topic=3605.0'Αισθητήρες πρόσκρουσης
Οι αισθητήρες πρόσκρουσης είναι οι συσκευές που λειτουργούν σε συνεργασία με την υπομονάδα ελέγχου για να κάνουν τη διάκριση μεταξύ των στοιχείων σύγκρουσης και μη-σύγκρουσης. Αυτοί οι αισθητήρες μετρούν τη δριμύτητα της πρόσκρουσης. Ρυθμίζονται έτσι ώστε η ξαφνική 'αρνητική επιτάχυνση' να προκαλέσει το κλείσιμο των επαφών τους, στέλνοντας ένα σήμα στην υποομάδα ελέγχου που ελέγχει για ένα δεύτερο σήμα από ένα ακόμη αισθητήρα προτού αποφασίσει να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του αερόσακου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 2 από αυτούς τους αισθητήρες πρέπει να επισημάνουν την περίπτωση πρόσκρουσης πριν από την ενεργοποίηση των αερόσακων.
Τύποι αισθητήρων
Από λειτουργικής άποψης, υπάρχουν 2 τύποι αισθητήρων. Οι μπροστινοί αισθητήρες πρόσκρουσης και οι αισθητήρες Safing. Οι μπροστινοί αισθητήρες βρίσκονται σε διάφορες θέσεις μπροστά από την καμπίνα των επιβατών. Μερικοί βρίσκονται μέσα στους προφυλακτήρες, μερικοί στο καπό, άλλοι συνδεμένοι στη μετώπη, μπροστά από το ψυγείο.
Οι πίσω αισθητήρες είναι επίσης γνωστοί όπως αισθητήρες safing δεδομένου ότι η λειτουργία τους είναι να καθορίσουν (επιβεβαιώσουν) αν έχει γίνει πραγματικά μια σύγκρουση. Οι πίσω αισθητήρες safing βρίσκονται σε διάφορες θέσεις στο χώρο των επιβατών, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Μερικοί ενσωματώνονται στην Υπομονάδα Ελέγχου/Διάγνωσης.
Ο πίσω αισθητήρας safing πρέπει να κλείσει πριν από τους μπροστινούς αισθητήρες για να αποφύγει την επέκταση των αερόσακων σε περιπτώσεις όπου η πρόσκρουση δεν είναι αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει την επέκτασή τους. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο και με το σύστημα εκκίνησης εκτός λειτουργίας το φούσκωμα των αερόσακων είναι πολύ απίθανο να ενεργοποιηθεί αφού δεν υπάρχει ηλεκτρική ισχύς στα κυκλώματα των αερόσακων για την επέκτασή τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να χτυπήσει το αυτοκίνητό σας και να ηχήσει ο συναγερμός, αλλά να μην ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι.
Τυπική διαδικασία λειτουργίας αερόσακου οδηγού
Όταν εμπλακείτε σε μια μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα πάνω από 25 χλμ./ώρα, διάφορα πράγματα συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Η ξαφνική επιβράδυνση του οχήματος αναγκάζει δύο αισθητήρες να στείλουν ένα ηλεκτρικό σήμα στη διαγνωστική υπομονάδα. Η διαγνωστική υπομονάδα κάνει έναν αυτόματο έλεγχο για να επιβεβαιώσει ότι το γεγονός πρόσκρουσης συμβαίνει στην πραγματικότητα, και στη συνέχεια επιτρέπει στο ηλεκτρικό σήμα να προκαλέσει την επέκταση των αερόσακων.'Νομίζω ότι είναι αρκετά κατανοητό ότι μιλάμε για διαφορετικούς αισθητήρες και ότι αυτοί συνηπάρχουν και δεν αντικαθιστούν...
Επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν το άνοιγμα τους είναι η ταχύτητα, και η οποιαδήποτε κλίση που οδηγεί σε ντελαπάρισμα.Αυτές είναι οι συνθήκες. Ταχύτητα, ορμή, κλίσεις. Επίσης νομίζω όλες οι ακριβές εταιρείες πλέον (και όχι μόνο) έχουν αισθητήρες για να ελέγχουν αν κάθεται κάποιος ως συνοδηγός για να μην ανοίξει του συνοδηγού αν δεν κάθεται κάποιος.
Ένα απλό σχετικα λογισμικό είναι. (Σε λειτουργίες πάντα, όχι ότι το φτιάχνει ο οποιοσδήποτε...)2ον) Όταν πληρώνεις απαιτείς. Όχι να σε βοηθήσει, αλλά τουλάχιστον να λειτουργήσει.
3ον) Τη χρησιμότητα των αερόσακων την ξέρω πολύ καλά. Έχω κάνει crash test με πολλά και αρκετά εντυπωσιακό και δε με βοηθήσανε καθόλου. Οι ζώνες μου σώσανε τη ζωή. Και οι προεταντήρες. Όχι τα άθλια μπαλονάκια που ούτε καν τα πλησίασα. Αφού όμως δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε ας λειτουργούν...
4ον) Το ABS στο αμάξι μου εντός μήνα βγαίνει off γιατί μου χει σπάσει τα νεύρα. Και αυτά τα χαζοηλεκτρονικοάχρηστα βοηθήματα είναι βασικός λόγος που δεν παίρνω καινούργιο αυτοκίνητο.
Οπότε ναι η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο.
Να ενημερώσω βέβαια ότι σπουδάζω Μηχανολόγος Μηχανικός και τελειώνω.
Δε τα μαθαίνω από περιοδικά...
Νομικές ερωτήσεις