-
theo
Eγώ το βρίσκω τσάμπα εδώ και πολλά χρόνια γι' αυτό δεν έψαξα να βρω κάποιον που έχει. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
theo
Eγώ το βρίσκω τσάμπα εδώ και πολλά χρόνια γι' αυτό δεν έψαξα να βρω κάποιον που έχει.αυτο ρωταει ο ανθρωπος!
Για να το βρουμε τσαμπα, που θα παμε ??!!?!? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
theo
Eγώ το βρίσκω τσάμπα εδώ και πολλά χρόνια γι' αυτό δεν έψαξα να βρω κάποιον που έχει.αυτο ρωταει ο ανθρωπος!
Για να το βρουμε τσαμπα, που θα παμε ??!!?!?Λόγω επαγγέλματος φαντάζομαι....και δεν θα είναι για όλο τον κόσμο..
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
theo
Για να το βρουμε τσαμπα, που θα παμε ??!!?!?Λόγω επαγγέλματος φαντάζομαι....και δεν θα είναι για όλο τον κόσμο..
Σωστά !!!! δεν μπορώ να το φωνάζω κι' όλας !!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
theo
Σωστά !!!! δεν μπορώ να το φωνάζω κι' όλας !!
τσ τσ τσ!
Σιγα ρε σεις, γιατι, τι θα γινει, δηλαδη, αν για 10 μερες πηγαινει με διαφορετικο αμαξι καθε φορα ???
(τ' ειν' τουτοι ρε... τ' ειν' τουτοι!!) -
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ, ΚΑΙ ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΖΩΤΟΥ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ....ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ!!!
Γιατί δεν το γράφετε;;;
Τόσο μυστικό είναι ή νομίζετε πως θα του κάνετε την σούπερ ντούπερ διαφήμιση;;; (Αν είναι καλός την αξίζει, αν δεν είναι δεν θα πηγαίνατε ούτως ή άλλως).
Στη Λάρισα,οδός Ηρώων Πολυτεχνείου λίγο πριν τη Στρατιά...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Παιδιά,καλή η θεωρία αλλά ας το δοκιμάσει κανείς σας για να πέι αν άλλαξε κάτι στο αυτοκίνητό του.
.........Δεν είναι θεωρία αλλά μακροχρόνια δοκιμή (εύκολη και ανέξοδη εύρεση λόγω επαγγέλματος). Στα τόσα χρόνια χρήσης οι παρατηρήσεις είναι:
Το ελαστικό δε χάνει εύκολα πίεση,
οι βαλβίδες όντως παραμένουν σε άψογη κατάσταση,
αργεί να ζεσταθεί το ελαστικό και μικρότερες μεταβολές πίεσης μετά από σκληρή χρήση, (που δικαιολογεί μια συνολικά καλύτερη συμπεριφορά) αλλά καμμιά αισθητή μεταβολή στο κράτημα ή στην άνεση τέτοια που να αξίζει επισήμανση.Γιάννης
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Παιδιά,καλή η θεωρία αλλά ας το δοκιμάσει κανείς σας για να πέι αν άλλαξε κάτι στο αυτοκίνητό του.
Εγω,δυό μέρες μετά την έναρξη του topic το δοκίμασα και έχω να πω μόνο καλά λόγια.Εγώ είχα βάλει πριν την έναρξη του topic, αλλά επαναλαμβάνω ότι έβαλα άζωτο στα καινούρια λάστιχα κατευθείαν, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ποιες από τις αλλαγές στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου οφείλονται στα άλλα λάστιχα (είχα Michelin Pilot Sport, έβαλα Yokohama A539, ίδια διάσταση, 195/55/R15V).
-
επαναφέρω το θέμα 'άζωτο' (αφού έκανα μια ώρα να το βρώ )
για να μη γράψω καινούργιο
εδώ και 3 εβδομάδες είμαι κάτοχος ενός smart roadster coupe, στο οποίο έσπευσα αμέσως (στα 300 χλμ) να βάλω άζωτο
ο κατασκευαστής δίνει 2 bar εμπρός και πίσω(νομίζω 29 psi).
ο....αζωτάς μου έβαλε 32 psi γιατί , λέει , το άζωτο δε ζεσταίνεται, ενώ οι πιέσεις του κατασκευαστή μιλάνε για κρύο αέρα.
η ερώτηση μου είναι εάν όντως οι πιέσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερες και άν ναι, τότε είναι σωστή η διαφορά 3 psi...;
ευχαριστώυ.γ. off topic
τώρα που δεν είμαι πια stratospuma , μπορώ να αλλάξω το username..; -
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
υ.γ. off topic
τώρα που δεν είμαι πια stratospuma , μπορώ να αλλάξω το username..;Δυστυχώς όχι!!Αλλά ετσι θα θυμάσαι και το προηγούμενο σου!!
-
αν το θυμάμαι λέει...
ξεχνιούνται τέτοια αυτοκίνητα; -
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
επαναφέρω το θέμα 'άζωτο' (αφού έκανα μια ώρα να το βρώ )
για να μη γράψω καινούργιο
εδώ και 3 εβδομάδες είμαι κάτοχος ενός smart roadster coupe, στο οποίο έσπευσα αμέσως (στα 300 χλμ) να βάλω άζωτο
ο κατασκευαστής δίνει 2 bar εμπρός και πίσω(νομίζω 29 psi).
ο....αζωτάς μου έβαλε 32 psi γιατί , λέει , το άζωτο δε ζεσταίνεται, ενώ οι πιέσεις του κατασκευαστή μιλάνε για κρύο αέρα.
η ερώτηση μου είναι εάν όντως οι πιέσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερες και άν ναι, τότε είναι σωστή η διαφορά 3 psi...;
ευχαριστώυ.γ. off topic
τώρα που δεν είμαι πια stratospuma , μπορώ να αλλάξω το username..;Η αλήθεια είναι ότι ο κατασκευαστής δίνει τις προβλεπόμενες πιέσεις με γνώμονα ότι το ελαστικό θα δουλέψει με ζεστό αέρα που θα έχει σίγουρα αυξήσει την πίεση μερικά psi. Δεν μπορώ όμως να πω αν είναι σωστό ή λάθος τα τρία παραπάνω που σου έβαλε. Εξάλλου λίγο πάνω ή κάτω δεν έχει διαφορά και είναι εν τέλει στο χέρι σου να πειραματιστείς για να βρεις τις πιέσεις που σου ταιριάζουν περισσότερο.
-
15 ευρώ για ένα φούσκωμα στα λάστιχα; Μπα, δεν θα πάρω...
-
ClioDriver που ν'ακούσεις και 20 ευρώ για να βάλεις άζωτο στα λάστιχα!!! Αντε το πολύ 10 ευρώ να δώσω και πολλά θα τους είναι!!! Ξέρει κάποιος κανα βουλκανιζατέρ για τοποθέτηση αζώτου στο Περιστέρι με τιμές λογικές???
-
AZΩΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΖΕΛΙΤΣ ΛΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ PRACTIKER ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ.
-
Όταν βάλατε άζωτο στα λάστιχα, πώς εξασφαλίσατε πως δεν έμεινε αέρας μέσα;
Γιατί όσο και να το αδειάσεις το λάστιχο, θα μείνει μέσα του αέρας, ίσος με τον όγκο του ελαστικού. Και αν το φουσκώσεις στα 2 μπαρ κατόπιν, θα έχεις 2 μέρη άζωτο για ένα μέρος αέρα, οπότε τζάμπα τα λεφτά...
Από την άλλη ο ατμοσφαιρικός αέρας αν θυμάμαι καλά τη φυσική του δημοτικού ( ) αποτελείται από 75% από άζωτο.
Οπότε θα βάλεις 2 μέρη 100% (έστω) άζωτο και 1 μέρος 75% άζωτο.
Τελικά θα έχεις 91-92% άζωτο, που είναι μια πολύ καλή αναλογία, αλλά ΑΞΙΖΕΙ τόσα λεφτά για να ανεβάζεις το ποσοστό του αέρα στα λάστιχά σου από 75% σε 92%;17 ευρώ για 17%, τη στιγμή που το άλλο 75% είναι ΤΣΑΜΠΑ πολύ δεν είναι; (το 17 ευρώ το έβαλα για να κάνει... ρίμα!!! )
Πιστεύω πως πιο αποτελεσματική θα ήταν μια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση λίγο πιο συχνά... Άσε που αν χάσω αέρα ή θα τρέχω να τα σκάω τα μπικικίνια πάλι, ή θα βάλω στον βενζινά και θα έχω και ανομοιόμορφο αέριο στα λάστιχά μου (που υποτίθεται πως με νοιάζει πολύ, αφού για την 'τελειότητα' έδωσα τόσα λεφτά...) -
Το άζωτο αξίζει μόνο στη δική μου περίπτωση. Μου το έβαλε τσάμπα ο λαστιχάς μου.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όταν βάλατε άζωτο στα λάστιχα, πώς εξασφαλίσατε πως δεν έμεινε αέρας μέσα;Γιατί όσο και να το αδειάσεις το λάστιχο, θα μείνει μέσα του αέρας, ίσος με τον όγκο του ελαστικού. Και αν το φουσκώσεις στα 2 μπαρ κατόπιν, θα έχεις 2 μέρη άζωτο για ένα μέρος αέρα, οπότε τζάμπα τα λεφτά...
Από την άλλη ο ατμοσφαιρικός αέρας αν θυμάμαι καλά τη φυσική του δημοτικού ( ) αποτελείται από 75% από άζωτο.
Οπότε θα βάλεις 2 μέρη 100% (έστω) άζωτο και 1 μέρος 75% άζωτο.
Τελικά θα έχεις 91-92% άζωτο, που είναι μια πολύ καλή αναλογία, αλλά ΑΞΙΖΕΙ τόσα λεφτά για να ανεβάζεις το ποσοστό του αέρα στα λάστιχά σου από 75% σε 92%;17 ευρώ για 17%, τη στιγμή που το άλλο 75% είναι ΤΣΑΜΠΑ πολύ δεν είναι; (το 17 ευρώ το έβαλα για να κάνει... ρίμα!!! )
Πιστεύω πως πιο αποτελεσματική θα ήταν μια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση λίγο πιο συχνά... Άσε που αν χάσω αέρα ή θα τρέχω να τα σκάω τα μπικικίνια πάλι, ή θα βάλω στον βενζινά και θα έχω και ανομοιόμορφο αέριο στα λάστιχά μου (που υποτίθεται πως με νοιάζει πολύ, αφού για την 'τελειότητα' έδωσα τόσα λεφτά...)Α, ρε Ταμπς με τις πράξεις σου
Λοιπόν, επειδή έβαλα πριν 2 μήνες περίπου.
Το έβαλα τζάμπα αλλά ο συνγκεκριμένος το χρεώνει 30Ε
Πριν μπεί άζωτο στο λάστιχο, το ιδιο μηχάνημα κομπρεσερ που το βάζει, έχει και αναρόφηση. Οποτε τραβάει όλον τον άερα που έχει μέσα. Το λάστιχο πέρνει σχήμα ζαρωμένου και κολλημένου στη ζάντα. Όταν έχει βγεί όλας ο αέρας και αν όχι όλος, τουλάχιστον το 98-99%, ρίχνει το άζωτο και το λάστιχο επανέρχεται στο φυσιολογικό του σχήμα. -
Ο χρήστης STAX έγραψε:
AZΩΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΖΕΛΙΤΣ ΛΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ PRACTIKER ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ.Θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία για ευννόητους λόγους.
Τιμές ξέρουμε σε αυτό το μαγαζί που αναφέρεις??? Κάτι ποιο κοντά στο Περιστέρι υπάρχει?
Πναντού υπάρχουν αλλά ψάχνουμε και για καλές τιμές! Εχω βρεί με 20 ευρώ αλλά θέλω να δώ αν υπάρχουν φθηνότερα. -
Cmarin τι πιέσεις σου έβαλε??? Ισχύει αυτό που αναφέρθηκε οτι το φουσκώνουν περισσότερο ώστε να εξισώνει την κατάσταση όταν είναι με αέρα το ελάστικο και ζεσταίνεται????
Κάθε πότε τα ελέγχεις??? Γιατί έχω ακούσει απο δίμηνο και πάνω γιατί δεν χάνουν τα ελαστικά.
Άζωτο... αντι για αέρα στα λάστιχα!!!!!!!!