-
Ο χρήστης mkleanthis έγραψε:
Μονιμη τετρακινηση (Audi Q5 Quattro) και Χιονοαλυσιδες?
Γιατι οι κατασκευαστες προτεινουν τη χρηση χιονοαλυσιδων μονο στον πισω αξονα??
Εχω διαβασει σε διαφορα forum οτι εχοντας αλυσιδες μονο στον πισω αξονα δεν ειναι και οτι το πιο ασφαλες, ειδικα σε κατηφορες και στροφες. Γιαυτο το λογο πολλοι προτεινουν εκτος απο τις αλυσιδες στον πισω αξονα να βαζουμε και χιονοκουβερτες στα μπροστα λαστιχα. Αυτο σιγουρα ειναι η ιδανικη και ασφαλεστερη λυση.
Η ερωτηση μου ειναι γιατι να μην φοραμε τις αλυσιδες μονο μπροστα?
Εννοειται οτι για μπροστα λογω περιορισμενου χωρου (αναρτηση) μιλαμε για χρηση μονο αλυσιδων τυπου Spikes, Centrax, Farad etc. και οχι κλασικων αλυσιδων.Πολύ σωστά λες ότι θα ήθελες να έχεις και εμπρός και πίσω. Το πού προτείνει ο κατασκευαστής εξαρτάται από το πού πάει κυρίως η κίνηση ή ποια μεριά είναι πιο ισχυρή. Το ότι είναι τετρακίνητο έστω και με μόνιμη ή 'μόνιμη' δεν σημαίνει ότι είναι όλα τα ίδια.
Αν βάλεις μόνο εμπρός σε κατηφόρα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου θα γλυστράει άρα θα πάει πιο γρήγορα από το εμπρός και θα έχεις μεγαλοπρεπές τετακέ.
Μην ξεχνάτε μερικοί ότι με κάποιες διαστάσεις ελαστικών πολύ φαρδιών ο κατασκευαστής λέει ότι δεν προβλέπονται αλυσίδες (γιατί δεν χωράνε, θα βρούν κάπου). Εκεί μόνο κάλτσες κλπ κι αυτά με προσοχή... -
σημερα πανικος στο ωραιοκαστρο. προσπαθουσα συνεχως να αποφυγω τους μ@λ@κες που πεφταν ο ενας πανω στον αλλο. δεν μπορουσα να βγαλω το subaru απο το παρκινγκ διοτι κολλησε ο γειτονας στην εξοδο και θελαμε 3-4 ατομα να το βγαλουμε και πηρα το yaris χωρις χιονολαστιχα. με 1η και πολυ προσοχη κατεβηκα ολο το Ωραιοκαστρο αλλα δεινοπάθησα με τους 'γρηγορους' που πεφταν αριστερα δεξια....
στον γυρισμο θα φορεσω αλυσιδες (πηγα αγορασα) γιατι το να μεινει μεσα το μεγαλο λογο κολληματος αλλου δεν το περιμενα...
Παντως ολη η θεσσαλονικη ειναι καταλευκη...
-
Ψαχνω να βρω καποιο βιντεο ή image για την σωστη εγκατασταση χιονοκουβερτας και δεν μπορω να βρω κατι. εχει κανεις κατι να βοηθησει?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Ψαχνω να βρω καποιο βιντεο ή image για την σωστη εγκατασταση χιονοκουβερτας και δεν μπορω να βρω κατι. εχει κανεις κατι να βοηθησει? -
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Ψαχνω να βρω καποιο βιντεο ή image για την σωστη εγκατασταση χιονοκουβερτας και δεν μπορω να βρω κατι. εχει κανεις κατι να βοηθησει?
ευχαριστω. καμια συμβουλη για την τοποθετηση και τροπο οδηγησης?
-
Φίλος που τις έβαλε λίγο στραβά τις κατέστρεψε μετά από μερικά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φίλος που τις έβαλε λίγο στραβά τις κατέστρεψε μετά από μερικά χιλιόμετρα.οποτε πρεπει να παταει καλα το πελμα?
-
δεν είναι και καμιά επιστήμη Θα το καταλάβεις μια χαρά εύκολα αν πας να τις βάλεις.
[Επειδή αυτά τα μεγάλα γάντια είναι μάλλον μιας χρήσης, απλώς μην ξεχνάς να σηκώνεις τα μανίκια σου μέχρι τον αγκώνα, γιατί θα γίνει μαύρο ό,τι φοράς ]Α! Και μην ακούς το Λεωνίδα, είναι καταστροφολόγος
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν είναι και καμιά επιστήμη Θα το καταλάβεις μια χαρά εύκολα αν πας να τις βάλεις.
[Επειδή αυτά τα μεγάλα γάντια είναι μάλλον μιας χρήσης, απλώς μην ξεχνάς να σηκώνεις τα μανίκια σου μέχρι τον αγκώνα, γιατί θα γίνει μαύρο ό,τι φοράς ]Α! Και μην ακούς το Λεωνίδα, είναι καταστροφολόγος
Για τα χιόνια, τοπ επιλογή το δερμάτινο μπουφάν που δεν λερώνει!
Τα γάντια που έρχονται με τις κουβέρτες, είναι απαραίτητα σε όσους δεν έχουν χώρο στον θόλο για...κανονικό γάντι σαν κι εμένα!
Ο μγιάκοβος δεν έχει πρόβλημα, πάει παντού χωρίς αλυσίδες, μπας και καταστρέψει επιτέλους το χρέπι που έχει γι' αυτοκίνητο!
-
για να γυρισω σπιτι θα περασω απο δρομους καθαρους με αλατι και απο δρομους με χιονια. οι κουβερτες εαν τις φοραω στην ασφαλτο χαλανε? γιατι να σταματαω καθε τρεις και λιγο να τις μπαινοβγαζω δεν παιζει
-
αν δεν έχει έντονες ανηφόρες/κατηφόρες/στροφές (όπου δλδ θα δέχεται έντονες δυνάμεις) δεν έχει πρόβλημα, προφανώς οδηγώντας ήρεμα. Το βάλε είναι 2 λεπτών υπόθεση. Το βγάλε λίγο παραπάνω, αλλά δεν είναι και τπτ φοβερό.
ΆκαΈφε εγώ σηκώνω το μανίκι, δεν φοβάμαι μη χαλάσει το μανικιούρ μου και βρωμιστεί ο πήχης μου
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια ,ξερουμε τι δυνατοτητες υπαρχουν σε αλυσιδες ή καλτσες για porsche cayman s με 265 πελμα σε 18αρες ζαντες?Αν υπαρχουν...
Τη λυση των χειμερινων ελαστικων τη σκεφτομαστε.Πού θα κινηθείς και πόσο συχνά?
Βασικά θα γίνει ταξίδι στην κεντρική ευρώπη .
σκέψου σοβαρά τα χειμερινά, θα σου μείνουν και καβάτζα για τα επομενα χρόνια στην ελλάδα.
Οι αλυσίδες είναι λύση ανάγκης και δεν λέει να κάνεις 200 χλμ με δαύτεςτώρα είδα τα κακεντρεχή σχόλια του γκέυ:
λίγα τα λόγια σου για την χοντάρα -
Προσωπικά βρίσκω τις κουβέρτες πιό δύσκολες στο βάλε-βγάλε απο τις αλυσίδες. Ειδικά στο βγάλσιμο οι κουβέρτες είναι σκέτο μαρτύριο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παιδια ,ξερουμε τι δυνατοτητες υπαρχουν σε αλυσιδες ή καλτσες για porsche cayman s με 265 πελμα σε 18αρες ζαντες?Αν υπαρχουν...
Τη λυση των χειμερινων ελαστικων τη σκεφτομαστε.Πού θα κινηθείς και πόσο συχνά?
Βασικά θα γίνει ταξίδι στην κεντρική ευρώπη .
σκέψου σοβαρά τα χειμερινά, θα σου μείνουν και καβάτζα για τα επομενα χρόνια στην ελλάδα.
Οι αλυσίδες είναι λύση ανάγκης και δεν λέει να κάνεις 200 χλμ με δαύτεςτώρα είδα τα κακεντρεχή σχόλια του γκέυ:
λίγα τα λόγια σου για την χοντάραΛίγα όντως, τα πολλά τα κρατάω για την μαούνα σου!
-
Χειμερινά αν το αντέχει η τσέπη είναι η καλύτερη λύση.
Από εκεί και πέρα προσωπικά μόνο μια φορά με έχουν δυσκολέψει οι χιονοκάλτσες ('κουβέρτες') στο βάλε-βγάλε, στο S3 ενός φίλου. Στο δικό μου μπαινοβγαίνουν πανεύκολα, και μια και ο κατασκευαστής μου απαγορεύει να βάλω κλασικές αλυσίδες την έχω καταβρεί, ούτε κραδασμοί ούτε τίποτα, μέχρι τα 60 πάω σαν κύριος. Απλά αν βγω σε 'γυμνή' άσφαλτο φροντίζω να πάω όσο πιο στρωτά μπορώ να μην της ταλαιπωρήσω.
-
Καλησπερα
Ειμαι αναμεσα σε autosock-weissock,βρηκα τιs autosock με 59 απο 89 που τις ειχε,παιζει η πιθανοτητα απομιμησης? Γιατι παλιοτερα οι συγκεκριμενες ειχαν 90-120 η και παραπανω... -
http://www.car.gr/parts/view/1741163/
πολυ φτηνα γενικά...
αλλος με φτηνες αλυσίδες ποιον προτείνετε?
-
Πωλείται autosock alisides san kainoyries
Μτχ δηλαδή?Σημερα πήρα αλυσίδες απο το Praktiker. Εχει και φτηνές και ακριβές και επώνυμες και άγνωστες.
Με 29 ευρώ για περιστασιακή χρήση ή για να υπάρχουν στο πορτμπαγκαζ ... μια χαρα! -
17 τις εχει στο πρακτικερ είδα
-
Αγορασα για καβατζα 9μμ αλυσίδες για να τις εχω στο πορτπαγκάζ... Αν και τελικά θερμός με καφέ χρειάζεσαι για να είσαι πιο σίγουρος... To praktiker τελικά εχει μεγάλη ποικιλία
Ακόμη και προσφορές λίγο πάνω από 50 ευρω με κουβερτουλες
Αντιολισθητικές Αλυσίδες