-
Έχεις αλλάξει λάστιχα (μάρκα, τύπο)? Λάστιχα διαφορετικού κατασκευαστή με την ίδια ονομαστική διάσταση μπορεί να διαφέρουν λίγο στις πραγματικές διαστασεις.
-
Φορούσε P7000 και τελευταία 3 χρόνια φοράει S-Drive, στα οποία οι χιονοκάλτσες αρχικά έμπαιναν όσο εύκολα έμπαιναν και στα Pirelli...
-
Καλησπέρα στο forum,
Σκέφτομαι φέτος να αγοράσω κάτι για τα λάστιχα ώστε να μπορώ να κινούμε στο χιόνι/πάγο όταν παρουσιαστεί η ανάγκη.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο νετ, βρήκα τις Υφασμάτινες αλυσίδες / κουβέρτες οι οποίες μου φαίνονται για μια καλή λύση για κάποιες λογικές κινήσεις σε χιόνι. Υπάρχουν κάποια πολύ κατά μιας τέτοιας λύσης;
Και πάλι κοιτώντας στο νετ, βρήκα 3 μάρκες, MultiGrip, Autosock και Weissenfels, RUD-matic Soft Spike με τιμές σχετικά κοντά, και με σειρά που τις έχω αναφέρει από την πιο φθηνή από την πιο ακριβή. Έχετε κάποια να προτείνετε ως καλύτερη λύση;
Το αυτοκίνητο είναι Nissan Juke με λάστιχα 215/55/17
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης IPL έγραψε:
Καλησπέρα στο forum,Σκέφτομαι φέτος να αγοράσω κάτι για τα λάστιχα ώστε να μπορώ να κινούμε στο χιόνι/πάγο όταν παρουσιαστεί η ανάγκη.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο νετ, βρήκα τις Υφασμάτινες αλυσίδες / κουβέρτες οι οποίες μου φαίνονται για μια καλή λύση για κάποιες λογικές κινήσεις σε χιόνι. Υπάρχουν κάποια πολύ κατά μιας τέτοιας λύσης;
Και πάλι κοιτώντας στο νετ, βρήκα 3 μάρκες, MultiGrip, Autosock και Weissenfels με τιμές σχετικά κοντά, και με σειρά που τις έχω αναφέρει από την πιο φθηνή από την πιο ακριβή. Έχετε κάποια να προτείνετε ως καλύτερη λύση;
Το αυτοκίνητο είναι Nissan Juke με λάστιχα 215/55/17
Ευχαριστώ
Δες το manual σου τι αναφέρει για αλυσίδες.
Παίζει να μην χωράνε.
Γιατί στο δικό μου π.χ που φοράει θερινά 225/45/17 δεν επιτρέπεται να μπεί αλυσίδα βάσει του manual.
Μέγιστο βάση του manual για μένα είναι 205/55/16. -
Αυτό ισχύει και για τύπου κουβέρτα; Η μόνο για τις κλασικές;
-
Ο χρήστης IPL έγραψε:
Αυτό ισχύει και για τύπου κουβέρτα; Η μόνο για τις κλασικές;Ισχύει μόνο για τις κλασσικές αλυσίδες νομίζω. Στις κουβέρτες δεν έχει τέτοιο θέμα.
-
Ωραία γιατί περισσότερο για κουβέρτα ενδιαφέρομαι
-
Οι κουβέρτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, τουλάχιστον οι autosock που χρησιμοποιούσα για 4 χρόνια περίπου πριν περάσω σε χιονολάστιχα.
Ενδέχεται να χρειαστείς γρύλο για να τις βάλεις αν δεν χωρούν τα χέρια σου στον θόλο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι κουβέρτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, τουλάχιστον οι autosock που χρησιμοποιούσα για 4 χρόνια περίπου πριν περάσω σε χιονολάστιχα.Ενδέχεται να χρειαστείς γρύλο για να τις βάλεις αν δεν χωρούν τα χέρια σου στον θόλο.
τις ιδιες χρησιμοποιουσα κ εγω παλιοτερα.εξαιρετικες.
συμφωνω ομως απολυτα σε αγορα τετραδας χειμερινων ελαστικων.ειναι η καλυτερη λυση. -
Καλησπέρα.
Σε πισωκίνητο αυτοκίνητο πού τοποθετούνται οι αλυσίδες; Στους κινητήριους τροχούς (πίσω) ή στους κατευθυντήριους (εμπρός);
Ποιες αλυσίδες θα προτείνατε, οι οποίες να μην ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα λάστιχα, αλλά ούτε τον οδηγό στο βάλε-βγάλε; -
Οι αλυσίδες τοποθετούνται στον άξονα που μεταδίδεται η κίνηση. Οι λεγόμενες κουβέρτες ταλαιπωρούν λιγότερο το αυτοκίνητο, τα λάστιχα και τον οδηγό, αλλά είναι πιο ευαίσθητες.
-
Ευχαριστώ.
Στο skroutz βρήκα τις εξής μάρκες για κουβέρτες: Autoshock, Arexons, Bottari, Goodyear, Michelin, MultiGrip, OEM, Siepa, Trendy κλπ, με τιμές από 30 ως 130€.
Ποια μάρκα θεωρείτε αξιόπιστη; -
Καλες γιορτες!
Ψαχνω αλυσιδες για το Ford Kuga 2.5T 2010 με διασταση ελαστικων 235/55/17....στο βιβλιαρακι κατι αναφερει για 14mm αλλα οτι αλυσιδα βρισκω για 4X4 ειναι 16mm...εχω μπερδευτει..
Ευχαριστώ πολύ! -
Επειδή το έψαξα αρκετά το ζήτημα να αναφέρω και μια εναλλακτική λυση για ζάντες αλουμινίου: πρόκειται για χιονοδεστρες που αποτελούν ίσως την ευκολότερη και ταχύτερη λύση για το χιόνι. Ακόμη δεν τις δοκίμασα σε χιόνι - δοκίμασα μόνο τοποθέτηση και είναι πανευκολες - αλλά υπάρχουν στο δίκτυο βιντεάκια και για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι μεν ακριβές αλλά εχουν το θετικό πως ακομη και να αλλάξεις ζάντες ή αυτοκίνητο κάνουν για κάθε διάσταση, αρκεί να είναι αλουμινίου.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Επειδή το έψαξα αρκετά το ζήτημα να αναφέρω και μια εναλλακτική λυση για ζάντες αλουμινίου: πρόκειται για χιονοδεστρες που αποτελούν ίσως την ευκολότερη και ταχύτερη λύση για το χιόνι. Ακόμη δεν τις δοκίμασα σε χιόνι - δοκίμασα μόνο τοποθέτηση και είναι πανευκολες - αλλά υπάρχουν στο δίκτυο βιντεάκια και για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι μεν ακριβές αλλά εχουν το θετικό πως ακομη και να αλλάξεις ζάντες ή αυτοκίνητο κάνουν για κάθε διάσταση, αρκεί να είναι αλουμινίου.Σ ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
Να σου πω την αληθεια ψαχνω κάτι οικονομικό οπότε κοιταω για απλες αλυσιδες. -
για όποιον ενδιαφέρεται εγώ τις πήρα 115...
-
για όποιον ενδιαφέρεται εγώ τις πήρα 115...Ποιες?? (Μάρκα,μοντέλο)
-
δεν έγραψα όνομα μήπως θεωρηθεί διαφήμιση
εάν ψάξεις για coverstyle click to go θα σου βγάλει αποτελέσματα και video -
Επειδή το έψαξα αρκετά το ζήτημα να αναφέρω και μια εναλλακτική λυση για ζάντες αλουμινίου: πρόκειται για χιονοδεστρες που αποτελούν ίσως την ευκολότερη και ταχύτερη λύση για το χιόνι. Ακόμη δεν τις δοκίμασα σε χιόνι - δοκίμασα μόνο τοποθέτηση και είναι πανευκολες - αλλά υπάρχουν στο δίκτυο βιντεάκια και για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι μεν ακριβές αλλά εχουν το θετικό πως ακομη και να αλλάξεις ζάντες ή αυτοκίνητο κάνουν για κάθε διάσταση, αρκεί να είναι αλουμινίου.Μπορεις να βαλεις ενα link να καταλάβω για τι πράγμα μιλάς;
-
Νομίζω ότι ένας τύπος υπάρχει
Αντιολισθητικές Αλυσίδες