Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
για όποιον ενδιαφέρεται εγώ τις πήρα 115...
Ποιες?? (Μάρκα,μοντέλο)
Έχεις αλλάξει λάστιχα (μάρκα, τύπο)? Λάστιχα διαφορετικού κατασκευαστή με την ίδια ονομαστική διάσταση μπορεί να διαφέρουν λίγο στις πραγματικές διαστασεις.
Φορούσε P7000 και τελευταία 3 χρόνια φοράει S-Drive, στα οποία οι χιονοκάλτσες αρχικά έμπαιναν όσο εύκολα έμπαιναν και στα Pirelli...
Καλησπέρα στο forum,
Σκέφτομαι φέτος να αγοράσω κάτι για τα λάστιχα ώστε να μπορώ να κινούμε στο χιόνι/πάγο όταν παρουσιαστεί η ανάγκη.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο νετ, βρήκα τις Υφασμάτινες αλυσίδες / κουβέρτες οι οποίες μου φαίνονται για μια καλή λύση για κάποιες λογικές κινήσεις σε χιόνι. Υπάρχουν κάποια πολύ κατά μιας τέτοιας λύσης;
Και πάλι κοιτώντας στο νετ, βρήκα 3 μάρκες, MultiGrip, Autosock και Weissenfels, RUD-matic Soft Spike με τιμές σχετικά κοντά, και με σειρά που τις έχω αναφέρει από την πιο φθηνή από την πιο ακριβή. Έχετε κάποια να προτείνετε ως καλύτερη λύση;
Το αυτοκίνητο είναι Nissan Juke με λάστιχα 215/55/17
Ευχαριστώ
Ο χρήστης IPL έγραψε:
Καλησπέρα στο forum,Σκέφτομαι φέτος να αγοράσω κάτι για τα λάστιχα ώστε να μπορώ να κινούμε στο χιόνι/πάγο όταν παρουσιαστεί η ανάγκη.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο νετ, βρήκα τις Υφασμάτινες αλυσίδες / κουβέρτες οι οποίες μου φαίνονται για μια καλή λύση για κάποιες λογικές κινήσεις σε χιόνι. Υπάρχουν κάποια πολύ κατά μιας τέτοιας λύσης;
Και πάλι κοιτώντας στο νετ, βρήκα 3 μάρκες, MultiGrip, Autosock και Weissenfels με τιμές σχετικά κοντά, και με σειρά που τις έχω αναφέρει από την πιο φθηνή από την πιο ακριβή. Έχετε κάποια να προτείνετε ως καλύτερη λύση;
Το αυτοκίνητο είναι Nissan Juke με λάστιχα 215/55/17
Ευχαριστώ
Δες το manual σου τι αναφέρει για αλυσίδες.
Παίζει να μην χωράνε.
Γιατί στο δικό μου π.χ που φοράει θερινά 225/45/17 δεν επιτρέπεται να μπεί αλυσίδα βάσει του manual.
Μέγιστο βάση του manual για μένα είναι 205/55/16.
Αυτό ισχύει και για τύπου κουβέρτα; Η μόνο για τις κλασικές;
Ο χρήστης IPL έγραψε:
Αυτό ισχύει και για τύπου κουβέρτα; Η μόνο για τις κλασικές;
Ισχύει μόνο για τις κλασσικές αλυσίδες νομίζω. Στις κουβέρτες δεν έχει τέτοιο θέμα.
Ωραία γιατί περισσότερο για κουβέρτα ενδιαφέρομαι
Οι κουβέρτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, τουλάχιστον οι autosock που χρησιμοποιούσα για 4 χρόνια περίπου πριν περάσω σε χιονολάστιχα.
Ενδέχεται να χρειαστείς γρύλο για να τις βάλεις αν δεν χωρούν τα χέρια σου στον θόλο.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι κουβέρτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, τουλάχιστον οι autosock που χρησιμοποιούσα για 4 χρόνια περίπου πριν περάσω σε χιονολάστιχα.Ενδέχεται να χρειαστείς γρύλο για να τις βάλεις αν δεν χωρούν τα χέρια σου στον θόλο.
τις ιδιες χρησιμοποιουσα κ εγω παλιοτερα.εξαιρετικες.
συμφωνω ομως απολυτα σε αγορα τετραδας χειμερινων ελαστικων.ειναι η καλυτερη λυση.
Καλησπέρα.
Σε πισωκίνητο αυτοκίνητο πού τοποθετούνται οι αλυσίδες; Στους κινητήριους τροχούς (πίσω) ή στους κατευθυντήριους (εμπρός);
Ποιες αλυσίδες θα προτείνατε, οι οποίες να μην ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα λάστιχα, αλλά ούτε τον οδηγό στο βάλε-βγάλε;
Οι αλυσίδες τοποθετούνται στον άξονα που μεταδίδεται η κίνηση. Οι λεγόμενες κουβέρτες ταλαιπωρούν λιγότερο το αυτοκίνητο, τα λάστιχα και τον οδηγό, αλλά είναι πιο ευαίσθητες.
Ευχαριστώ.
Στο skroutz βρήκα τις εξής μάρκες για κουβέρτες: Autoshock, Arexons, Bottari, Goodyear, Michelin, MultiGrip, OEM, Siepa, Trendy κλπ, με τιμές από 30 ως 130€.
Ποια μάρκα θεωρείτε αξιόπιστη;
Καλες γιορτες!
Ψαχνω αλυσιδες για το Ford Kuga 2.5T 2010 με διασταση ελαστικων 235/55/17....στο βιβλιαρακι κατι αναφερει για 14mm αλλα οτι αλυσιδα βρισκω για 4X4 ειναι 16mm...εχω μπερδευτει..
Ευχαριστώ πολύ!
Επειδή το έψαξα αρκετά το ζήτημα να αναφέρω και μια εναλλακτική λυση για ζάντες αλουμινίου: πρόκειται για χιονοδεστρες που αποτελούν ίσως την ευκολότερη και ταχύτερη λύση για το χιόνι. Ακόμη δεν τις δοκίμασα σε χιόνι - δοκίμασα μόνο τοποθέτηση και είναι πανευκολες - αλλά υπάρχουν στο δίκτυο βιντεάκια και για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι μεν ακριβές αλλά εχουν το θετικό πως ακομη και να αλλάξεις ζάντες ή αυτοκίνητο κάνουν για κάθε διάσταση, αρκεί να είναι αλουμινίου.
Επειδή το έψαξα αρκετά το ζήτημα να αναφέρω και μια εναλλακτική λυση για ζάντες αλουμινίου: πρόκειται για χιονοδεστρες που αποτελούν ίσως την ευκολότερη και ταχύτερη λύση για το χιόνι. Ακόμη δεν τις δοκίμασα σε χιόνι - δοκίμασα μόνο τοποθέτηση και είναι πανευκολες - αλλά υπάρχουν στο δίκτυο βιντεάκια και για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους. Είναι μεν ακριβές αλλά εχουν το θετικό πως ακομη και να αλλάξεις ζάντες ή αυτοκίνητο κάνουν για κάθε διάσταση, αρκεί να είναι αλουμινίου.
Σ ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
Να σου πω την αληθεια ψαχνω κάτι οικονομικό οπότε κοιταω για απλες αλυσιδες.
Ποιες?? (Μάρκα,μοντέλο)
δεν έγραψα όνομα μήπως θεωρηθεί διαφήμιση
εάν ψάξεις για coverstyle click to go θα σου βγάλει αποτελέσματα και video
Μπορεις να βαλεις ενα link να καταλάβω για τι πράγμα μιλάς;
Νομίζω ότι ένας τύπος υπάρχει