-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τους έχουμε μοιάσει σε όλα τα υπόλοιπα και μόνο στις εξατμίσεις ξεφεύγουμε λίγο, γι αυτό το συζητάμε.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στις 10 ημέρες που ήμουν Γερμανία σε διάφορες πόλεις δεν είδα, ούτε άκουσα εξάτμιση πέραν της εργοστασιακής. Μόνο μια φορά αντίκρυσα ένα αρουραίο με εξάτμιση και ήταν μαυριδερός ή έλληνας ή τούρκος θα ήταν.Γιατί άκουσες κανένα ηχοσύστημα;;;;
Μήπως είδες πουθενά κανένα μαγαζί βελτιώσεων ή με αξεσουάρ;
Ή μήπως είδες πουθενά μαγαζί με ηχητικά αυτοκινήτου;Τίποτα...πουθενά...
Εγώ ένα χρόνο ήμουν εκεί και είδα ένα μόνο 'φτιαγμένο' BMW και ήταν ενός Έλληνα ομογενή...
Στο άλλο άκρο του Ατλαντικού (USA) είναι ακριβώς το αντίθετο. Όλα τα αυτοκίνητα 'φτιαγμένα' και παντού μαγαζιά με αξεσουάρ και βελτιώσεις.Ακόμα και στα σούπερ μάρκετ πουλούν προϊόντα βελτιώσεων.
Εμείς (ως γνωστόν) κάνουμε Copy Paste τους Αμερικάνους...
-
οντως σε εμας βλεπεις παντου μαγαζια με ζαντες,εξατμισεις,
συνεργεια που σχεδον ολα γραφουν βελτιωση κινητηρα.
και γερμανια υπαρχουν βεβαια μεν αλλα τα βλεπεις σπανια.ειναι συνηθως σε κατι χωρια η εξω απο τις πολεις.
και συνηθως ειναι οικοι βελτιωσεων ειδικευμενα σε καθε μαρκα αυτοκινητου,με πολλα χρονια εμπειριας,
αλλα και με την αναλογη τιμη βεβαια.βεβαια οι καγκουρες υπαρχουν σε καθε χωρα.απλα βλεπω οτι στην ελλαδα ειναι πολλοι αναλογικα με τον πληθυσμο της χωρας μας.
-
2 oι λόγοι κατά την γνώμη μου που γίνεται αυτό:
α. έχουν αναλογικά καλύτερα αυτοκίνητα
β. φταίει και το μεσογειακό ταμπεραμέντο... -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
2 oι λόγοι κατά την γνώμη μου που γίνεται αυτό:α. **έχουν αναλογικά καλύτερα αυτοκίνητα **
β. φταίει και το μεσογειακό ταμπεραμέντο...Ή γιατί μπορούν από την αρχή να αγοράσουν το αμάξι που θέλουν με τα άλογα που θέλουν και δεν κάνουν μετατροπές γιατί όταν χρειαστούν το πιο δυνατό αμάξι, πουλάνε το δικό τους και αγοράζουν (ακόμα και το ίδιο) αμάξι με μεγαλύτερη μηχανή-ιπποδύναμη
'Εδώ' αυτή η κίνηση είναι κάπως δύσκολη κι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα αυτή, είναι ελάχιστοι (τουλάχιστον στην Ελλάδα ).
Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δώθηκε και από άτομα-γνωστοί μου που μένουν έξω και από την γενικότερη φιλοσοφία ατόμων που γνώρισα όταν είχα πάει έξω (Ελβετία-Γερμανία τουλάχιστον).Επίσης αν η εξάτμιση είναι 'καλής' μάρκας και μόνο για το δικό 'σου' μοντέλο, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά...Εκτός κι αν δεις τον κώλο του δικού 'σου' με ενός μαμίσιου δίπλα-δίπλα... (πχ διπλή απόληξη στην aftermarket ενώ στη μαμά είναι μονή)
Α!ΟΚ...θα φανεί κι αν το σηκώσεις, αλλά στο δρόμο δεν θα το καταλάβεις.
Αν επίσης το θελήσει και ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει και λιγότερο (ή ίδιο ο.κ.) θόρυβο από την εργοστασιακή. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα (και όχι μόνο) προσπαθούμε όλοι να φανούμε 'έξυπνοι' (πώς θα χαλάσω τα λιγότερα λεφτά και θα είμαι ο πιο μούρης του χωριού?), οπότε και γίνεται αυτό το...χάλι(?) στο δρόμο. -
Γιατί είναι φθηνότερο, πιο αξιόπιστο και έχεις πολύ περισσότερα άλογα όταν άγοράζεις το μεγαλύτερο κινητήρα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επίσης αν η εξάτμιση είναι 'καλής' μάρκας και μόνο για το δικό 'σου' μοντέλο, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά...Ακριβώς. Στην Γερμανία υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις το καινούριο αυτοκίνητο έτοιμο βελτιωμένο. Υπάρχουν εξειδικευμένοι βελτιωτικοί οίκοι που προσφέρουν προϊόντα απ'ευθείας στον κατασκευαστή. Που σημαίνει ότι όλα είναι custom fit, μελετημένα και όχι universal.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις εξατμίσεις. Θα δεις πολλά αυτοκίνητα με 'μπούκες' αλλά με θόρυβο εργοστασιακό.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα (και όχι μόνο) προσπαθούμε όλοι να φανούμε 'έξυπνοι' (πώς θα χαλάσω τα λιγότερα λεφτά και θα είμαι ο πιο μούρης του χωριού?), οπότε και γίνεται αυτό το...χάλι(?) στο δρόμο.Διαφορετικός τρόπος ζωής.
Διαφορετικό επίπεδο διαβίωσης και επιβίωσης
Διαφορετική καθημερινότητα και συνθήκες εργασίας
Διαφορετικό κράτος-πολιτεία
Διαφορετική ποιότητα ζωής.Αρκούν για να κάνουν την διαφορά ...
Όσο για τις εξατμίσεις θεωρώ ότι οι περισσότεροι τις εγκαθιστούν γιατί κάπου εκεί στο βάθος του μυαλού τους πιστεύουν ότι ξεχωρίζουν μέσα στο κοπάδι, από τα υπόλοιπα πρόβατα.
Καλό ή κακό, αυτό προσφέρει αυτή η χώρα. Σε όλα τα άλλα έχει επιβάλει με το τρόπο της τον ΣΚΑΣΜΟ σε όλους τους τομείς.
-
Ψάχνω τελικό καζανάκι για Toyota corolla E12 1.4 5d το αποίο να έχει διακριτικό μπάσο θόρυβο και να βοηθάει και στη συμπίεση αν γίνετε. Θέλω τις απόψεις και τις γνώσεις σας..
-
Ο χρήστης Bill_corolla έγραψε:
Ψάχνω τελικό καζανάκι για Toyota corolla E12 1.4 5d το αποίο να έχει διακριτικό μπάσο θόρυβο και να βοηθάει και στη συμπίεση αν γίνετε. Θέλω τις απόψεις και τις γνώσεις σας..Πεταμένα λεφτά....
-
Πως είναι δυνατόν να βοηθάει στην συμπίεση ? άμα έχει μεγάλο back pressure δεν θα καθαρίζει ο θάλαμος καύσης από τα καυσαέρια ( δεν θα γίνεται καλή σάρωση από την εισαγωγή επειδή τα καθημερινά αυτοκίνητα έχουν μικρό overlap ) μέρος των οποίων θα παραμένουν στο θάλαμο καύσης, οπότε θα έχεις πτώσης της απόδοσης.
-
Εξάτμιση που να βελτιώνει τη συμπίεση(!!!) χλωμό.... Εκτός αν εννοεί να βελτιώνει την απόδοση ΣΑΝ να είχε αυξημένη συμπίεση αλλά αυτό ισχύει μόνο σε συγκεκριμένο και περιορισμένο εύρος στροφών. Μεγάλο backpressure όντως μπορεί να βελτιώνει την απόδοση στις χαμηλές στροφές με τα αντίθετα βέβαια αποτελέσματα στις υψηλές... Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ελαττώσεις τη διάμετρο του σωλήνα (με λίγα απλά εργαλεία το κάνεις και μόνος σου!) ή φράζεις λίγο το στόμιο....
-
Έχω το νέο mazda 6. Θέλω να του προσθέσω 2ο καζανάκι. Πρέπει να αλλαχτεί όλο το σύστημα εξάτμησης μετά τον καταλύτη; Θα έχω κάποιο πρόβλημα ή θα κερδίσω σε κάτι πέραν του αισθητικού αποτελέσματος; ευχαριστώ.
-
Σε αγωνιστικό Peugeot 16v έχει αφαιρεθεί ο καταλύτης (όπως επιτρέπει άλλωστε η ΕΘΕΑ). Πρόσφατα, όμως, προέκυψε κακό συναπάντημα με 'όργανο', οπότε τέθηκε το θέμα. Η ερώτηση είναι η εξής: Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος αγωνιστικός καταλύτης που να μην κόβει σε απόδοση ή απλά δεν αξίζει τον κόπο σε σχέση με έναν κοινό καταλύτη εμπορίου;
-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Έχω το νέο mazda 6. Θέλω να του προσθέσω 2ο καζανάκι. Πρέπει να αλλαχτεί όλο το σύστημα εξάτμησης μετά τον καταλύτη; Θα έχω κάποιο πρόβλημα ή θα κερδίσω σε κάτι πέραν του αισθητικού αποτελέσματος; ευχαριστώ.Καλορίζικο Φίλε μου! Πολύ καλή επιλογή!
Αυτο που θα σου πρότεινα εγω να κάνεις είναι μια τρυπούλα στον προφυλακτήρα απο την άλλη κ να πετάξεις μια μπούκα (ίδια με την υπάρχουσα), όμως διακοσμητική χωρίς 2ο καζανάκι κλπ μπερδέματα, διαμέτρους, σκατούλες, πιεσούλες, λεφτάκια κ λεφτάκια κ... θα είσαι Jet!!!!Πάρε ενα δώρο στην κοπέλα σου με ό,τι σου περισσέψει.. ή βάλε προγραμματάκι.. ή ας κάνουμε υπομονή για το MPS...
Σωστά? -
Και την συνδρομή στο http://www.kagourious.gr μπορεί να πληρώσει με τα περισσευούμενα.
Υ.γ.: Καλώς ήρθες!
-
Ο χρήστης i10kate έγραψε:
Έχω το νέο mazda 6. Θέλω να του προσθέσω 2ο καζανάκι. Πρέπει να αλλαχτεί όλο το σύστημα εξάτμησης μετά τον καταλύτη; Θα έχω κάποιο πρόβλημα ή θα κερδίσω σε κάτι πέραν του αισθητικού αποτελέσματος; ευχαριστώ.
Καλορίζικο Φίλε μου! Πολύ καλή επιλογή!
Αυτο που θα σου πρότεινα εγω να κάνεις είναι μια τρυπούλα στον προφυλακτήρα απο την άλλη κ να πετάξεις μια μπούκα (ίδια με την υπάρχουσα), όμως διακοσμητική χωρίς 2ο καζανάκι κλπ μπερδέματα, διαμέτρους, σκατούλες, πιεσούλες, λεφτάκια κ λεφτάκια κ... θα είσαι Jet!!!!Πάρε ενα δώρο στην κοπέλα σου με ό,τι σου περισσέψει.. ή βάλε προγραμματάκι.. ή ας κάνουμε υπομονή για το MPS...
Σωστά?αυτο ομως φαινεται παααρα πολυ ασχημο απο πισω...και παει με τη μια το ματι σου επανω,γιατι ενω η μια εξατμιση εχει μαυριλα πανω η αλλη ειναι γυαλιστεροτατη...Ετσι μετα αρχιζεις και τη περιεργαζεσαι και μολις καταλαβεις τη μουφια ξενερωνεις...μονο απο πλαι φαινεται ωραιο αυτο το τρικ..
θα μπορουσες βεβαια να μαυρισεις ψευτικα και την αλλη εξατμιση...
εχω σπρει πισσας λες να κανει??? -
Εναλλακτικά μπορεί να καθαρίζει καθε 1 ώρα την πραγματική απο την μαυρίλα. Με ένα πανάκι μονιμα στο αμάξι δε νομίζω να ειναι πρόβλημα.
-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Έχω το νέο mazda 6. Θέλω να του προσθέσω 2ο καζανάκι. Πρέπει να αλλαχτεί όλο το σύστημα εξάτμησης μετά τον καταλύτη; Θα έχω κάποιο πρόβλημα ή θα κερδίσω σε κάτι πέραν του αισθητικού αποτελέσματος; ευχαριστώ.Ασε τις τσιγγουνιές και βάλε αλλα 3......Θα δείξει πιο εντυπωσιακό....!!!! Εξάλλου, μη παραβλέπεις οτι στις 4 μπούκες η μία μαυρισμένη θα χάνεται κι ετσι δε θα έχεις τα προβλήματα με πανάκια, σπρέυ κλπ που είπαν οι άλλοι...!!
-
Ο χρήστης i10kate έγραψε:
Καλορίζικο Φίλε μου! Πολύ καλή επιλογή!
Σωστά?Εγω θα προτεινω αλλη λυση.Βαλε αλλη μια εξατμηση αλλα αποσυνδεσε και την κανονικη απο τον κινητηρα.Επισης μαυρισε τες λιγο (παρε ενα κερι και ασ το να καπνισει λιγο στις εξατμησεις) για να μην το παρουν χαμπαρι οτι δεν βγαζουν καθολου και εισαι ΟΚ.Με αυτη τη μοντιφια θα εισαι τριπλα κερδισμενος,και θα βγαζει και γ@μω τους ηχους το αυτοκινητο,και θα εχει καλυτερες επιδοσεις καθως δεν θα περναει το καυσαεριο απο τον καταλυτη και επισης το καυσαεριο θα μπορει να εισερχεται στην καμπινα και να εχεις τζαμπα μαστουρα.Ακομα οταν πας να το περασεις ΚΤΕΟ μπορει αν πεσεις σε χαιβανι ελεγκτη να το περασει για οικολογικο(καθως δεν θα βγαζει καυσαεριο η εξατμηση) και να σου σβηστουν και τα τελη.Πολλα πλεονεκτηματα δηλαδη.
Περι εξατμισεων...