-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Στο RAV4 εν στάση χτυπούσα το κεφάλι μου στον 'ουρανό' του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν? Φανταστείτε δηλαδή στο χώμα τι θα συμβεί...
Ευχαριτώ για την βοήθειά σας,
Τι υψος εχεις?Εγω ειμαι 1.80 και δεν εχω προβλημα.Το δικό μου ειναι το παλιο αλλα και το καινουριο που οδηγησα ειναι πιο ανετο.
Μηπως το κάθισμα ήταν ρυθμισμένο ψηλά?Φίλε μου είχες απόλυτο δίκιο. Η θέση ήταν ρυθμισμένη εντελώς 'ψηλά' .
Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου η οποία με βοήθησε να ξαναδώ το RAV το οποίο κατα τ'άλλα κα αφού είδα και άλλα μοντέλα νομίζω ότι ξαναέγινε 'υποψήφιο'!
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Στο Cherokee μην παρασυρεσαι απο την καπως χαμηλη τιμη του για το ονομα που κουβαλαει(η εκδοση των 2.4 lt.).Εχω την εντυπωση οτι ειναι ψιλογυμνο σε οτι αφορα τον εξοπλισμο του.Προσεξε το.Κανε συγκριση.
Επισης φιλε vasdari θα ηταν καλο να μας ελεγες και για τι χρηση θελεις το SUV.Gνωρίζω για το Cherokee. H 'φτηνή' έκδοση δεν έχει καν ABS! Φανταστείτε 2t με ψηλό κέντρο βάρους και 2.4 lt χωρίς ABS σε βροχή!!
Τέλος πάντως σήμερα που πήγα στην αντιπροσωπία φανταστείτε ότι η εν΄λόγω έκδοση δεν συμπεριλαμβάνεται στον τιμοκατάλογο. Βγήκε προφανώς μόνο σαν κράχτης.... -
Φίλε animar όσον αφορά στη χρήση του SUV, δίνω προτεραιότητα σίγουρα στην χρήση σε άσφαλτο με σοβαρές προδιαγραφές, αλλά απο την άλλη δεν θα το άντεχα να 'κολλήσω' σε λάσπη , χιόνι και άμμο.....
Ειδικά στα λεφτά αυτά.Η εκτός δρόμου χρήση θα αφορά κυρίως βουνίσιες χωμάτινες διαδρομές καθώς και περιήγηση σε νησιά καθώς και στους γεμάτους τρύπες και παγίδες δρόμους της Θεσσαλονίκης!!
Δεν έχω εμπειρία κατ'αρχήν για σκαρφάλωμα σε βράχια κτλ οπότε δεν περιμένω θαύματα.
Γενικώς βαρέθηκα στα 17 χρόνια που οδηγάω το να φοβάμαι να στρίψω σε κάποιο χωματόδρομο κάποια Σαββατοκύριακα ή στις διακοπές.
Γενικά δεν μου αρέσει να νοικιάζω αυτοκίνητα στις διακοπές μου γιατί ξεβολεύομαι αφενός ,δεν τα εμπιστεύομαι αφετερου λόγω ελλιπούς συντήρησης.Η φιλοσοφία μου βέβαια είναι ότι με τις επιλογές μας αλλάζουμε τα δεδομένα γύρω μας οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αύριο. Μπορεί να γίνω και άρρωστος off-roader!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όταν πατηθεί ή/και παγώσει το χιόνι τότε αρχίζουν τα δύσκολα, χωρίς κανένα μπλοκέ και ηλεκτρονικά αρκεί να σπινάρει μία ρόδα για να μείνεις ακίνητος!Γιαυτο ακριβως ανεφερα το περιστατικο που μου συνεβη σε καθαρο παγο(τζαμι σαν πετρα)για να δειξω στο φιλο καποιες απο τις δυνατοτητες του Outlander(που δεν εχει μπλοκε).Σταματησα και ξεκινησα στην ανηφορα σαν να ηταν καθαρη ασφαλτος.Φυσικα βοηθησαν τα μεγιστα και τα ελαστικα(Michelin Alpin 4x4).Οσο για το κατεβασμα στον ιδιο δρομο ηταν επισης πολυ ασφαλες.Δεν γλιστρησε ουτε εκατοστο.
Δε σπιναρισε ουτε κατα διανοια.Μπροστα απο μενα ηταν 2 RAV με αλυσιδες.(Ο ενας φορουσε ηδη και ο αλλος τις εβαζε γιατι γλιστρουσε.)
Αντιπροσωπος της Mitsubishi δεν ειμαι,ουτε ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι το αυτοκινητο τους ειναι το καλυτερο του κοσμου.Απλως λεω τις εμπειριες μου ωστε να βοηθησω καποιον που αμφιταλαντευεται αναμεσα σε διαφορα μοντελα.Εξαλλου τονισα οτι αν ηταν πιο ομορφο-νεανικο το Subaru εκεινο θα παιρνα.Δεν το μετανιωσα ομως καθολου.
Πιστευω πως το Outlander δεν ετυχε της προβολης-διαφημισης που εχουν αλλα μοντελα(RAV4 π.χ) και γι αυτο δεν 'περπατησε' ακομα.Τι να κανουμε Σαρακακης ειναι αυτος!!!!
Αν ηθελα περισσοτερες εκτος δρομου δυνατοτητες θα κατεφευγα στο Pinin το 2.0 που πραγματικα παει παντου.Προτιμησα ομως οπως προειπα σε κατι πιο ασφαλτινο
Καλη επιλογη φιλε. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όταν πατηθεί ή/και παγώσει το χιόνι τότε αρχίζουν τα δύσκολα, χωρίς κανένα μπλοκέ και ηλεκτρονικά αρκεί να σπινάρει μία ρόδα για να μείνεις ακίνητος!Γιαυτο ακριβως ανεφερα το περιστατικο που μου συνεβη σε καθαρο παγο(τζαμι σαν πετρα)για να δειξω στο φιλο καποιες απο τις δυνατοτητες του Outlander(που δεν εχει μπλοκε).Σταματησα και ξεκινησα στην ανηφορα σαν να ηταν καθαρη ασφαλτος.Φυσικα βοηθησαν τα μεγιστα και τα ελαστικα(Michelin Alpin 4x4).Οσο για το κατεβασμα στον ιδιο δρομο ηταν επισης πολυ ασφαλες.Δεν γλιστρησε ουτε εκατοστο.
Δε σπιναρισε ουτε κατα διανοια.Μπροστα απο μενα ηταν 2 RAV με αλυσιδες.(Ο ενας φορουσε ηδη και ο αλλος τις εβαζε γιατι γλιστρουσε.)Το παραπάνω που αναφέρω είναι μεν σωστό αλλά μόνο στην περίπτωση που όλα (και τα 3) διαφορικά είναι απλά. Τότε μόνο μπορείς να ακινητοποιηθείς αν σπινάρει έστω και μία ρόδα.
Αν έστω κι ένα διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης τότε πρέπει να σπινάρουν 2 ρόδες για να μείνεις.
Αν 2 από τα 3 διαφορικά είναι ελεγχόμενα τότε πρέπει να σπινάρουν 3 ρόδες για να ακινητοποιηθείς.
Μόνο αν και τα 2 από τα 2 ή τα 3 από τα 3 διαφορικά είναι ελεγχόμενα μπορείς να εξασφαλίσεις την κίνηση έστω και με μία ρόδα.
Βέβαια το τι κατευθυντική ικανότητα μπορείς να έχεις σε πάγο με εναλλάξ πρόσφυση από 1 ή 2 από τις ρόδες είναι μια επίσης λυπητερή ιστορία που παρακάμπτεται με αλυσίδες.Στην περίπτωση που αναφέρεις νομίζω ότι τα λάστιχά σου σου προσφέραν αυξημένη πρόσφυση και traction ώστε να μην σπινάρει καμιά ρόδα οπότε να αρχίσουν να παίζουν ρόλο τα διαφορικά. Η σύγκριση για μένα είναι ατυχής εκτός αν και οι άλλοι είχαν ίδια λάστιχα με τα δικά σου.
Εφόσον χαθεί η πρόσφυση από μερικές ρόδες τότε αρχίζουν να παίζουν ρόλο τα διαφορικά. Αν είχες τα δικά τους λάστιχα και εαν και εφόσον το Outlander (διορθώστε με δεν είμαι καθόλου σίγουρος) υστερεί σε σχέση με το RAV4 του 2004 που προσφέρει 2 από τα 3 διαφορικά ελεγχόμενα (κεντρικό διαφορικό με viscous coupling και πίσω torsen ή κάτι τέτοιο) δεν θα μπορούσες καν να τα φτάσεις.
Επειδή είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι διαφορές σε ικανότητες που προσφέρουν λάστιχα, ελεγχόμενα διαφορικά, ύψος κλπ θα αρχίσω μια νέα ενότητα για να ακούσουμε απόψεις κυρίως αυτών που ξέρουν περισσότερα επί του πρακτικού μέρους! -
Και εγώ πιστεύω οτι στο συγκεκριμένο παράδειγμα τα χειμερινά ελαστικά έκαναν την διαφορά. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, κατ' αρχήν δεν ξέρουμε καν αν αυτοί με τα RAV4 έβαλαν αλυσίδες επειδή κόλλησαν, ή επειδή ήθελαν να είναι σίγουροι οτι δεν θα πάθουν ζημιά.
Πρόσφατα σε χιονοδρομικό έβλεπα 4κίνητα με αλυσίδες, και ταυτόχρονα δικίνητα χωρίς αλυσίδες αλλά με χιονολάστιχα να πηγαίνουν μια χαρά. Γλίστραγε τραγικά και δεν αδικώ αυτούς με τα 4x4 που είχαν βάλει αλυσίδες.
Εγώ δεν είχα βάλει και σταματώντας σε μικρή ανηφόρα δεν ξεκινούσα με τίποτα. Δίπλα μου ήταν Vitara που έβαζε αλυσίδες. Γύρισα λίγο πιό πίσω που ήταν ίσιωμα, ξεκίνησα, και πέρασα από το ίδιο σημείο με 5-10χλμ ταχύτητα. Προσπέρασα Forester σταματημένο, δεν είδα όμως αν κόλλησε ενώ ήταν σε κίνηση, ή σταμάτησε και δεν μπορούσε να ξεκινήσει, όπως εγώ πριν.Μια φορά πριν αρκετά χρόνια είχα χιονολάστιχα σε Golf I. Μπροστά μου Feroza που δεν μπορούσε να ξεκινήσει, γλίστραγε πραγματικά πολύ ο δρόμος. Οι τύποι στο Feroza λοιπόν (είχαν βγεί έξω) λένε 'βάλε κοντό να τελειώνουμε'. Και φυσικά μόλις πατάει γκάζι, το αυτοκίνητο φεύγει αμέσως στο πλάι. Εγώ από πίσω ξεκινάω με 2α και φεύγω κανονικά.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
....λένε 'βάλε κοντό να τελειώνουμε'. Και φυσικά μόλις πατάει γκάζι, το αυτοκίνητο φεύγει αμέσως στο πλάι. Εγώ από πίσω ξεκινάω με 2α και φεύγω κανονικά.Είναι τελικά πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν το κοντό τελείως λανθασμένα, για λάθος λόγο σε λάθος κατάσταση....
-
Γλίστραγε τραγικά και δεν αδικώ αυτούς με τα 4x4 που είχαν βάλει αλυσίδες.Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η κίνηση σε επικλινή εδάφη με πάγο ακόμα και με 4χ4.
Λόγω βάρους 4χ4 που δεν μπορεί να ξεκινήσει σε ανηφόρα ή 4χ4 που δεν μπορεί να σταματήσει σε κατηφόρα μπορεί να παρασυρθεί ανεξέλεγκτα λόγω βάρους.
Εγώ είχα τέτοια οδυνηρή εμπειρεία με δικίνητο 1,300 κιλών.
Και τα 4χ4 θεωρώ πρέπει να φοράνε αλυσίδες στο πάγο αν δεν έχουν καλά ελαστικά γιατί δεν μπορείς να ξέρεις που θα χρειαστεί να σταματήσεις.
Η λογική κάποιων εντάξει μωρέ ξεκινάω και θα σταματήσω πχ στο Parking του χιονοδρομικού είναι λανθασμένη. -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Στο RAV4 εν στάση χτυπούσα το κεφάλι μου στον 'ουρανό' του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν? Φανταστείτε δηλαδή στο χώμα τι θα συμβεί...
Ευχαριτώ για την βοήθειά σας,
Τι υψος εχεις?Εγω ειμαι 1.80 και δεν εχω προβλημα.Το δικό μου ειναι το παλιο αλλα και το καινουριο που οδηγησα ειναι πιο ανετο.
Μηπως το κάθισμα ήταν ρυθμισμένο ψηλά?Φίλε μου είχες απόλυτο δίκιο. Η θέση ήταν ρυθμισμένη εντελώς 'ψηλά' .
Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου η οποία με βοήθησε να ξαναδώ το RAV το οποίο κατα τ'άλλα κα αφού είδα και άλλα μοντέλα νομίζω ότι ξαναέγινε 'υποψήφιο'!
αν κανεις ταξίδια με ταχύτητα πανω από 140 το rav ειναι μονόδρομος κατα την γνωμη μου.επίσης αν θέλεις να το τρέχεις σε στροφιλικια κτλ.
επίσης μην ξεχνάς την 3+3 χρονια εγγύηση.
Σε αντιπροσωπία οδήγησες την πρώτη φορά το rav?
Aν ναι, τότε είναι πολύ άσχετοι οι πωλητές.Έπρεπε να σου ρυθμίσουν το κάθισμα στην χαμηλή θέση. Αν είσαι γκαζιάρης πάντως θα σου πρότεινα το φορεστερ το τουρμπο.Εμένα δεν μου έφταναν τα λεφτά να το παρω, 14 μυρια γαρ.
Καλή τύχη ότι και αν διαλέξεις πάντως! -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
αν κανεις ταξίδια με ταχύτητα πανω από 140 το rav ειναι μονόδρομος κατα την γνωμη μου.επίσης αν θέλεις να το τρέχεις σε στροφιλικια κτλ.
Aν ναι, τότε είναι πολύ άσχετοι οι πωλητές.Έπρεπε να σου ρυθμίσουν το κάθισμα στην χαμηλή θέση. Αν είσαι γκαζιάρης πάντως θα σου πρότεινα το φορεστερ το τουρμπο.Εμένα δεν μου έφταναν τα λεφτά να το παρω, 14 μυρια γαρ.
Καλή τύχη ότι και αν διαλέξεις πάντως!Με το Passat όπως καταλαβαίνεις πάω πολύ περισσότερο και μάλιστα χαλαρά.
Το Forester XT είναι εκτός συναγωνισμού λόγω της υψηλής τιμής του.
Μέχρι στιγμής ξεχωρίζω τα Cherokee, RAV4, Forester X,X-Trail.
Τα Cherokee & RAV4 είναι ακριβά αλλά μετά απο αρκετές συγκρίσεις και αναζήτηση έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Το Cherokee έχει αισθητά υψηλότερο κόστος συντήρησης.
Το Forester είναι πολύ ποιοτικό με καλή τετρακίνηση αλλά όπως και το X-Trail το οποίο είναι παρα πολύ προσεγμένο , είναι άσχημα.
Το κόστος του Forester είναι το χαμηλότερο ενώ έχει και πάρα πολλούς χαρούμενους χρήστες/οδηγούς.Προς το παρόν ΔΕΝ έχω κάνει test drive σε κανένα. Αυτό θα γίνει αφού καταλήξω περίπου στο οικονομικό θέμα γιατί αλλιώς μπορεί να έχω δυσάρεστες εκπλήξεις και να ψάχνω χρήματα απο δω κι απο κεί...
Πάντως εάν πάω σε 'υψηλή' κλίμακα μάλλον παίζει το Cherokee ενώ εαν μείνω στα 'χαμηλά' , μάλλον παίζει το Subaru.
Μάλιστα με καποιον που συναντήθηκα σε αντιπροσωπεία μου παρομοίασε το X-Trail με 'περιπτερο'!!
Θα επανέλθω με νεώτερες εξελίξεις!
-
Καλή τύχη ότι και αν διαλέξεις πάντως!Με το Passat όπως καταλαβαίνεις πάω πολύ περισσότερο και μάλιστα χαλαρά.
Το Forester XT είναι εκτός συναγωνισμού λόγω της υψηλής τιμής του.
Μέχρι στιγμής ξεχωρίζω τα Cherokee, RAV4, Forester X,X-Trail.
Τα Cherokee & RAV4 είναι ακριβά αλλά μετά απο αρκετές συγκρίσεις και αναζήτηση έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Το Cherokee έχει αισθητά υψηλότερο κόστος συντήρησης.
Το Forester είναι πολύ ποιοτικό με καλή τετρακίνηση αλλά όπως και το X-Trail το οποίο είναι παρα πολύ προσεγμένο , είναι άσχημα.
Το κόστος του Forester είναι το χαμηλότερο ενώ έχει και πάρα πολλούς χαρούμενους χρήστες/οδηγούς.Προς το παρόν ΔΕΝ έχω κάνει test drive σε κανένα. Αυτό θα γίνει αφού καταλήξω περίπου στο οικονομικό θέμα γιατί αλλιώς μπορεί να έχω δυσάρεστες εκπλήξεις και να ψάχνω χρήματα απο δω κι απο κεί...
Πάντως εάν πάω σε 'υψηλή' κλίμακα μάλλον παίζει το Cherokee ενώ εαν μείνω στα 'χαμηλά' , μάλλον παίζει το Subaru.
Μάλιστα με καποιον που συναντήθηκα σε αντιπροσωπεία μου παρομοίασε το X-Trail με 'περιπτερο'!!
Θα επανέλθω με νεώτερες εξελίξεις!
εγώ θα σου πρότεινα πρώτα να κάνεις test drive σε όλες τις υποψήφιες νύφες και μετά να διαλέξεις.στο φορεστερ πάντως βοηθάει πολύ το κοντό κιβώτιο αν έχεις σκάφος να σύρεις στην παραλία.στο rav το πιο ακριβό σέρβις ειναι στα 100000χλμ και ειναι στα 300 εύρω.αλλαγή λαδιών κάθε 5000χλμ κοστίζει 44 εύρώ και άμα θες τους πας τα δικά σου λάδια και στα αλλάζουν δωρεάν.για το φόρεστερ δεν ξέρω κόστος συντήρησης αλλα αυτό που ξέρω είναι ότι στην περίοδο που έψαχνά για μένα (1998) η αντιπροσωπία στη θεσσαλονίκη δεν είχε οργανωμένο σέρβις. επίσης το rav είναι οικονομικό σε βενζίνη.αυτά....
-
Forester και ξερό ψωμί!
Για εκτός δρόμου δεν το συζητώ, μόνο το X-Trail & Freelander συγκρίνονται , αν και το ατμοσφαιρικό Forester έχει και αργά οπότε υπερτερεί. Υπερτερεί και στο κρήμα στο χώμα όντας με την καλύτερη συμπεριφορά, τόσο χάρη στην 4κίνησή του , όσο και χάρη στις αναρτήσεις του. Δείτε τα αποτελέσματα στο Ride Ξυλοκάστρου στο off-road.gr και θα καταλάβετε. Βγήκα 2ος όχι από έλειψη ταχύτητας, αλλά από έλειψη εμπειρίας και ενός καλού χασίματος. Επιπροσθέτως ο φίλος Νίκος Νίκας που με πέρασε (με X-Trail ), έχει δεκάδες Trail ride στο ενεργητικό του, με μοτοσυκλέτα.Για ταχύτητες και γκάζια, το τουρμπινάτο Forester συγκρίνεται με το Touareg και τη μικρή Cayenne, στις επιδόσεις!
Δεν τα λέω εγώ, διαβάστε τα τεστ και συγκρίνετε... -
Τελικά, πως ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύει η τετρακίνηση στο Forester? (το ατμοσφαιρικό έχεις αν κατάλαβα καλά?)
-
Σήμερα οδήγησα το RAV4 με αρκετό πλευρικό άνεμο, στεγνό δρόμο και κάτω απο 10.000 Χλμ στο αμάξι....
Εντυπώσεις:
α. 'Ελαφρύ' τιμόνι το οποίο βοηθάει στο παρκάρισμα αλλά στο δρόμο δεν βοηθά ιδιαίτερα.
β. Αρκετές κλίσεις στις στροφές
γ. Πολύ καλά φρένα όπου το ABS δεν μπαίνει πολύ νωρίς
δ. Πολύ φωνακλάδικος κινητήρας ο οποίος δημιουργεί μια κουραστική ατμόσφαιρα στο ταξίδι με πάνω απο 120 Χλμ
ε. Καθόλου τριγμοί
στ. Καλό Clima
z. Τα 150 άλογα δεν ήταν ταισμένα?
η. Με 150 Χλμ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον άνεμο. Καλό αυτό.Κακιστη εντύπωση μου έκαναν οι υπεύθυνοι για την χρηματική διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή με το παλιό μου αυτοκίνητο.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι εαν έχουν στη βιτρίνα ένα Passat 1.8T 02/2001, ποιός θα πάρει με 21.000€ το νέο Avensis καινούργιο? Αρα μου δίνουν μόνο 16.500 € για το Passat.... Επίσης προσπαθούσαν να με πείσουν και για άλλα πράγματα θεωρώντας ότι είμαι ηλίθιος προφανώς. Αυτοί έχασαν. Ακόμα και να πάρω RAV4 δεν θα το πάρω απο αυτούς.-Στις επόμενες ημέρες θα οδηγήσω το Forester X και το X-Trail και θα δω τι
άλλο. -
Σήμερα οδήγησα το RAV4 με αρκετό πλευρικό άνεμο, στεγνό δρόμο και κάτω απο 10.000 Χλμ στο αμάξι....Εντυπώσεις:
α. 'Ελαφρύ' τιμόνι το οποίο βοηθάει στο παρκάρισμα αλλά στο δρόμο δεν βοηθά ιδιαίτερα.
δ. Πολύ φωνακλάδικος κινητήρας ο οποίος δημιουργεί μια κουραστική ατμόσφαιρα στο ταξίδι με πάνω απο 120 Χλμ
ε. Καθόλου τριγμοί
στ. Καλό Clima
η. Με 150 Χλμ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον άνεμο. Καλό αυτό.Κακιστη εντύπωση μου έκαναν οι υπεύθυνοι για την χρηματική διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή με το παλιό μου αυτοκίνητο.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι εαν έχουν στη βιτρίνα ένα Passat 1.8T 02/2001, ποιός θα πάρει με 21.000€ το νέο Avensis καινούργιο? Αρα μου δίνουν μόνο 16.500 € για το Passat.... Επίσης προσπαθούσαν να με πείσουν και για άλλα πράγματα θεωρώντας ότι είμαι ηλίθιος προφανώς. Αυτοί έχασαν. Ακόμα και να πάρω RAV4 δεν θα το πάρω απο αυτούς.-Στις επόμενες ημέρες θα οδηγήσω το Forester X και το X-Trail και θα δω τι
άλλο.Μην ανησυχείς....
Οι περισσότεροι έτσι αντιμετωπίζουν τον κάτοχο μεταχειρισμένου που πάει για ανταλλαγή....
Όταν όμως πάει άλλος να αγοράσει το δικό σου , που στο έφαγαν για ενα κομμάτι ψωμί, το πουλάνε για χρυσό!!!
Ένα ΜΑΤΙΖ, προ 2ετίας το πήρα 1.800.000 από έμπορο λόγω βιασύνης...
Τυχαία μετά από 6 μήνες βρήκα στο δρόμο τον παλιό ιδιοκτήτη. Το γνώρισε και με σταμάτησε. Το είχε δώσει 1.200.000.
Έβγαλε λοιπόν ο έμπορος 600.000 από το αυτοκινητάκι, σε 1 εβδομάδα!
Γι αυτό ψάξε να δώσεις το Πασσάτ μόνος σου!
Όσο για τη δοκιμή που θες να κάνεις, σου λέω ότι τα SUV είναι πάνω από 1500 κιλά, πλην FORESTER που είναι 1360. (τιμές αντιπροσωπειών)
Εκεί χάνονται και οι επιδόσεις που περίμενες από 150 άτια.....
Να καταλάβεις το αδύναμο ατμοσφαιρικό FORESTER έχει τις ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις από όλα, πλην CRV! -
Τελικά, πως ΑΚΡΙΒΩΣ δουλεύει η τετρακίνηση στο Forester? (το ατμοσφαιρικό έχεις αν κατάλαβα καλά?)Δουλεύει ως εξής:
- 3 διαφορικά
- την ροπή από το κιβώτιο ταχυτήτων την παίρνει το μεσαίο (συνεκτικής σύζευξης με σιλικόνη), και την μοιράζει μπρος πίσω 50-50. Ανάλογα με την διαφορά στην περιστροφή, κλειδώνει προοδευτικά (αφού από κάποια τιμή και πάνω -στη διαφορά περιστροφής- ζεστένεται η σιλικόνη και 'σφίγκει'.
Άρα έχουμε τον επιθυμητό διαφορισμό σε νορμάλ συνθήκες, στροφές λακούβες κλπ και όταν υπάρχει σπινάρισμα 1 τροχού-άρα και του άξονά του- έχουμε προοδευτικό μπλοκάρισμα, που μας σώνει συνήθως. Όχι πάντα γιατί δεν κλειδώνει 100%.(σε x-treme off road συνθήκες) - Στα ατμοσφαιρικά μοντέλα προ 2003, τα εμπρός και πίσω διαφορικά είναι απλά.
- Στα υπερτροφοδοτούμενα είναι μπλοκέ το πίσω, εξ αρχής, ενώ στα μοντέλα 2003 και μετά είναι μπλοκέ και στα απλά.
Από αυτή τη διάταξη έχουμε το πλεονέκτημα της συνεχώς μεταβαλλόμενης μοιρασιάς της ροπής, χωρίς εσύ (ο οδηγός) να προλάβει να το αντιληφθεί.
Φαίνεται μόνο όταν μπεις γρήγορα σε στροφή, και μείνεις απάνω στο γκάζι αρχικά υπάρχει μια υποψία από μουτρα και χωρίς διόρθωση, γίνεται ελαφρύ γύρισμα της ουράς- τοποθέτηση, και ξαφνικά ΙΣΙΩΝΕΙ!
Τόσο απλά... κι όλα αυτά σε σαθρά εδάφη που με άλλο τουτου, θα είμασταν για αγορές οικοπέδων....
Επίσης βοηθάει τα μέγιστα -η παραπάνω διάταξη- σε λάσπη, χιόνι κλπ.
Ένα άλλο πλεονέκτημα του FORESTER είναι η ανάρτησή του. Φοβερή ποιότητα κύλησης, υπαρκτές αλλά όχι υπερβολικές κλίσεις, κράτημα που παραμιλάς κλπ. Τονίζω ότι το στήσιμο του αυτ/του, βοηθάει την με μία τιμονιά τοποθέτηση με απλό άφημα του γκαζιού πριν από τη στροφή.
Και αμέσως σανίδα.....
Τι να σας πω, στο ΄χωμα είναι σκέτη απόλαυση!
Για την άσφαλτο , μόνο σε κατηφόρια....
Στις ανηφόρες δε με φτάνουν τα.... άλογα
Αλλά καθόλου δε με πειράζει, γιατί ο αδερφός μου έχει IMPREZA με περίπου 300ps, και βγάζω το άχτι μου
-
Φίλε boxer2003 ευχαριστώ πολύ γιά όλη την πηροφόρηση. 2-3 πραγματάκια ακόμη όμως εαν μπορέσεις ?
α. Κόστος για Ανταλλακτικά / Service ?
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν το 600ράκι της subaru και θυμάμαι ότι ήταν λίγο ακριβοί.
β. Τα φρένα? (Πίσω ταμπούρα) Ta ABS είναι σωστά ή μπαίνουν νωρίς?Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης boxer2003 έγραψε:
Σήμερα οδήγησα το RAV4 με αρκετό πλευρικό άνεμο, στεγνό δρόμο και κάτω απο 10.000 Χλμ στο αμάξι....
Εντυπώσεις:
ε. Καθόλου τριγμοί
στ. Καλό Clima
άλλο.Μην ανησυχείς....
Οι περισσότεροι έτσι αντιμετωπίζουν τον κάτοχο μεταχειρισμένου που πάει για ανταλλαγή....
Όταν όμως πάει άλλος να αγοράσει το δικό σου , που στο έφαγαν για ενα κομμάτι ψωμί, το πουλάνε για χρυσό!!!
Ένα ΜΑΤΙΖ, προ 2ετίας το πήρα 1.800.000 από έμπορο λόγω βιασύνης...
Τυχαία μετά από 6 μήνες βρήκα στο δρόμο τον παλιό ιδιοκτήτη. Το γνώρισε και με σταμάτησε. Το είχε δώσει 1.200.000.
Έβγαλε λοιπόν ο έμπορος 600.000 από το αυτοκινητάκι, σε 1 εβδομάδα!
Γι αυτό ψάξε να δώσεις το Πασσάτ μόνος σου!
Όσο για τη δοκιμή που θες να κάνεις, σου λέω ότι τα SUV είναι πάνω από 1500 κιλά, πλην FORESTER που είναι 1360. (τιμές αντιπροσωπειών)
Εκεί χάνονται και οι επιδόσεις που περίμενες από 150 άτια.....
Να καταλάβεις το αδύναμο ατμοσφαιρικό FORESTER έχει τις ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις από όλα, πλην CRV!Να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί μας διαβάζουν πολλοί και δεν είναι σωστό να δημιουργουνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Το rav4 είναι 1250 κιλά.Ο λόγοι που ίσως σου φάνηκε αργό είναι οι εξής-
πρώτα από όλα το rav δεν είναι τουρμπο όπως το passat oπότε δεν έχουν το ίδιο 'τραβηγμα'. Δευτερον το rav δουλεύει πάντα την τετρακίνηση που σημαίνει ότι έχει πολλές απώλειες και άρα μικρότερη γραμμική επιτάχυνση.
Να εξηγήσω εδώ τι σημαίνει γραμμική επιτάχυνση. Έκανα κόντρα με δύο φιλούς-ο ένας με ένα αccent 1300 και ο άλλος με ένα punto sporting. Aπό στάση τους έφυγα πάρα πολύ λόγω καλύτερης πρόσφυσης.¨Οταν όμως μετά κάναμε ρεπρίζ μαζί με το accent τότε αυτός με περνούσε!
Τρίτον η αεροδυναμική. Το πασατ έχει Cx 0.27 και το ραβ 0.35. Επίσης το ραβ έχει μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια. Το παλιό το ραβ σου δίνει πιο πολύ την αίσθηση της επιτάχυνσης γιατί σηκώνεται η μούρη. Το καινούριο μου έδωσε πιο πολύ την αίσθηση οδήγης ΒΜW 520 δηλ. είναι πιο πολιτισμένο.Στο παλίο νιώθεις ένα τράβηγμα όταν επιταχύνεις ενώ στο καινούριο ένα σπρώξιμο. Το crv είναι πιο γρήγορο γιατί είναι δικίνητο και άρα έχει λιγότερες απώλειες μετάδοσης. Το ραβ είναι πιο γρήγορο από το φόρεστερ. Αμα σ'αρέσουν τα γκάζια πάρε το φορεστερ το τουρμπο πάντως.[/img] -
Να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί μας διαβάζουν πολλοί και δεν είναι σωστό να δημιουργουνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Το rav4 είναι 1250 κιλά.Ο λόγοι που ίσως σου φάνηκε αργό είναι οι εξής-
πρώτα από όλα το rav δεν είναι τουρμπο όπως το passat oπότε δεν έχουν το ίδιο 'τραβηγμα'. Δευτερον το rav δουλεύει πάντα την τετρακίνηση που σημαίνει ότι έχει πολλές απώλειες και άρα μικρότερη γραμμική επιτάχυνση.
Να εξηγήσω εδώ τι σημαίνει γραμμική επιτάχυνση. Έκανα κόντρα με δύο φιλούς-ο ένας με ένα αccent 1300 και ο άλλος με ένα punto sporting. Aπό στάση τους έφυγα πάρα πολύ λόγω καλύτερης πρόσφυσης.¨Οταν όμως μετά κάναμε ρεπρίζ μαζί με το accent τότε αυτός με περνούσε!
Τρίτον η αεροδυναμική. Το πασατ έχει Cx 0.27 και το ραβ 0.35. Επίσης το ραβ έχει μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια. Το παλιό το ραβ σου δίνει πιο πολύ την αίσθηση της επιτάχυνσης γιατί σηκώνεται η μούρη. Το καινούριο μου έδωσε πιο πολύ την αίσθηση οδήγης ΒΜW 520 δηλ. είναι πιο πολιτισμένο.Στο παλίο νιώθεις ένα τράβηγμα όταν επιταχύνεις ενώ στο καινούριο ένα σπρώξιμο. Το crv είναι πιο γρήγορο γιατί είναι δικίνητο και άρα έχει λιγότερες απώλειες μετάδοσης. Το ραβ είναι πιο γρήγορο από το φόρεστερ. Αμα σ'αρέσουν τα γκάζια πάρε το φορεστερ το τουρμπο πάντως.Σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνω το Turbo και το τράβηγμα που κάνει, με οποιοδήποτε άλλο.
Απλά η αίσθηση που μου έδωσε το RAV4 δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.Αντίθετα σήμερα που οδήγησα το Forester X μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Τα άλογά του είναι 'ζωντανά' και νε 22000 Χλμ δεν είχε τριγμούς κτλ.
Επειδή και το Forester είναι μονιμα τετρακίνητο όπως και το RAV μεταξύ τους προσωπικά θα προτιμούσα το Forester άνετα. Για μένα η διαφορά ήταν εμφανής. Ισως να είναι πιο κοντά το στήσιμό του σε αυτό που εγώ θέλω απο ένα αυτοκίνητο.
Αλλωστε υπάρχουν χιλιάδες χαρούμενοι ιδιοκτήτες RAV...
Τα φρένα του Forester δεν μου άρεσαν και πολύ.Η συνέχεια έχει X-Trail και βλέπουμε μετά....[/quote]
-
Φίλε boxer2003 ευχαριστώ πολύ γιά όλη την πηροφόρηση. 2-3 πραγματάκια ακόμη όμως εαν μπορέσεις ?α. Κόστος για Ανταλλακτικά / Service ?
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν το 600ράκι της subaru και θυμάμαι ότι ήταν λίγο ακριβοί.
β. Τα φρένα? (Πίσω ταμπούρα) Ta ABS είναι σωστά ή μπαίνουν νωρίς?Ευχαριστώ πολύ.
Συντήρηση δεν κάνω στην αντιπροσωπεία. Σε κανένα αυτοκίνητο μου δεν έκανα, ακόμα και σε όσα είχα καινούρια. Πόσο μάλλον αυτό που είναι μεταχειρισμένο.
Με την Οπελ, είχα χειρότερες εμπειρίες.
Σ' αυτό, επισκευή σαζμάν, αλλαγή δίσκου, αλλαγή εμπρός αμορτισέρ, δίσκοι και τακάκια εμπρός, συν καμιά δεκαριά μικροπράγματα, μου στοίχισαν 1800€.
Αυτά αμέσως μετά την αγορά του.
Τα φρένα του χωρίς να είναι τα καλύτερα δυνατά, δεν προβληματίζουν και κυρίως δεν κουράζονται τόσο, ώστε να μην είναι αποτελεσματικά. Σίγουρα με δίσκους και πίσω θα είναι πολύ καλύτερα.
Πάντως σε κατάβαση από Αράχωβα-Δελφούς-Ιτέα-Δεσφίνα, ζεστάθηκαν, μύρισαν λίγο, αλλά φρενάρανε ακόμα. 4 άτομα και ο εξοπλισμός τους για σκι μέσα, και ο ρυθμός.... άσε γιατί θα μας δέσουνε... Στα πέταλα προς Δελφούς κατηφορικά, έμπαινα με 80 (μετά τα φρένα) και έβγαινα με 90+. Το IMPREZA εκεί, μπαίνει με 90+ και βγαίνει με 130-135+ και κρατημένο σχετικά. Πάει κι άλλο αλλά ποιος το βάζει και ειδικά με τους απέναντι να έρχονται... Θέλω απλά να δείξω, πόσο κοντά είναι σε στήσιμο.
Το ABS είναι σωστό. Πιάνει εκεί που πρέπει.
Μην ξεχνάς ότι από φρένα ταιριάζουν του IMPREZA και βάζεις ότι αγαπάς....Αν βάλεις και 16'' ζάντες, χωράνε και άγκυρες.
Αν τελικά το επιλέξεις, θα κάνεις μια αγορά που θα την χαίρεσαι για χρόνια, κάθε στιγμή που θα το οδηγείς!
Εγώ είμαι ξετρελαμένος , αν και είναι το πιο αργό αυτοκίνητο που είχα ποτέ μου! Πάντα σε απόλυτες επιδόσεις, γιατί όταν μαζέψει χιλιόμετρα το Forester και αρχίσει το στροφιλίκι...Ε ρε γλέντια!!!!!
Θα σε ψάχνουνε τα GTI!!!!
Αγορά SUV!