-
ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απανησεις τους.
Και εγω ειχα παντα αυτοκινητα γυρω στα 200 αλογα, αλλα τωρα λογω του γεγονοτος οτι εγινα μπαμπας αλλαξαν οι προτεραιοτητες μου, και ψαχνω για καλο οικογενειακο πενταπορτο(!!!!) να χωραει αρκετη απο την παιδικη προικα με συγχρονα συστηματα παθητικης ασφαλειας αλλα και να να κανει μια προσπεραση με ασφαλεια.
Η πλαστιγγα γερνει υπερ του νεου RAV-4 executive(34,646 euro) - Luxury (37,100)
Το βλέπω σαν την καλυτερη επιλογή αν και τσιμπημένο -
Το RAV-4 καλώς ή κακώς είναι η ΧΡΥΣΗ μετριότητα όπως έχω ξαναπεί. Η αλλιώς ο θρίαμβος του marketing. Σε κανέναν τομέα δεν είναι το καλύτερο απο τον ανταγωνισμό του. Σε κανέναν τομέα δεν είανι το χειρότερο. Εχει συμπαθητική μουρίτσα. Εχει αρκετά μειονεκτήματα. Για μένα το σημαντικότερο είναι η έλλειψη πληροφόρησης απο το τιμόνι και το υψηλό επίπεδο θορύβου.
Πάντως δεν μπορείς να το αγνοήσεις.
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Και εγω ειχα παντα αυτοκινητα γυρω στα 200 αλογα, αλλα τωρα λογω του γεγονοτος οτι εγινα μπαμπας αλλαξαν οι προτεραιοτητες μου, και ψαχνω για καλο οικογενειακο πενταπορτο(!!!!) να χωραει αρκετη απο την παιδικη προικα με συγχρονα συστηματα παθητικης ασφαλειας αλλα και να να κανει μια προσπεραση με ασφαλεια.
Το βλέπω σαν την καλυτερη επιλογή αν και τσιμπημένοΠαντως φροντισε η 'προικα' να ειναι μικρη γιατι το πορτ-μπαγκαζ του RAV δεν ειναι και απο τα πλεον ευρυχωρα.
Κοιτα καλυτερα κατι σε Laguna ή C5,στα οποια φορτωνεις,φορτωνεις και δεν γεμιζουν.... -
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Το βλέπω σαν την καλυτερη επιλογή αν και τσιμπημένοΜήπως θα σε βόλευε ένα Octavia 4x4 Combi? οδηγική συμπεριφορά καλύτερη από SUV, δύναμη, πολύ καλή κίνηση σε χιόνια, και τιμή καθόλου τσιμπημένη (26.000). Αυτό αν δεν σε ενδιαφέρει πολύ το εκτός δρόμου...
-
Στο καινουριο τευχος των 4Τ εχει:
Συγκριτικη δοκιμη μεταξυ των FORD MAVERICK 2.3 - MITSUBISHI OUTLANDER 2.4 AUTO - NISSAN X-TRAIL 2.5
και παρουσιαση των:HYUNDAI TUSCON και KIA SORENTO 2.4Πιστευω αρκετα ενδιαφερουσες δοκιμες.Περισσοτερα τις επομενες μερες που θα τα διαβασουμε.
-
Υπαρχει καμια πληροφορια για το ποτε ερχεται στην Ελλαδα το Outlander Turbo?Σε τι τιμη πιστευετε να 'παιζει'?
Ηδη 'ψηνω' τον πατερα μου να αλλαξει το 2λιτρο ατμοσφαιρικο που πηρε περισυ με αυτο που ερχεται.Πιστευω θα ταραξει τα ησυχα νερα της κατηγοριας με την αφιξη του.
-
Είμαι και εγώ στο δίλημα μεταξύ Rav4, Forester XT και Outlander. Οι τιμές που παίζουν είναι 34.771, 34.890 και 31.500 αντίστοιχα. Βρίσκομαι στην φάση του test drive. Με αποσχολεί το θέμα της ανταπόκρισης του service για την Subaru και την Mitsubishi στην Θεσ/νίκη. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τις εντυπώσεις του;
-
Ο χρήστης elvor έγραψε:
Είμαι και εγώ στο δίλημα μεταξύ Rav4, Forester XT και Outlander. Οι τιμές που παίζουν είναι 34.771, 34.890 και 31.500 αντίστοιχα. Βρίσκομαι στην φάση του test drive. Με αποσχολεί το θέμα της ανταπόκρισης του service για την Subaru και την Mitsubishi στην Θεσ/νίκη. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τις εντυπώσεις του;Μεταξυ των 3 ων Θα προτιμουσα το OYTLANDER TURBO!!!!εγκυηση EVOLUTION!!!
-
Οταν το Forester XT 2.0 με Full Extra κοστίζει 36.000
-
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;
cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0Φίλε μου, σε διαβεβαιώ οτι όταν με το καλό αγοράσεις 4κίνητο, όποιο από τα παραπάνω και να πάρεις, άν πραγματικά το παίρνεις για τις δυνατότητές του έξω από τη εθνική, θα αλλάξεις και δεν θα σε απασχολούν καθόλου οι επιταχύνσεις, οι ρεπρίζ και άλλα τέτοια ποταπά, αλλά θα ψάχνεσαι για αναρτήσεις και ψηλώματα, Μ/Τ λάστιχα, λάσπες, εκδρομές στο πουθενά κλπ κλπ. Σε διαβεβαιώ πως σε μένα και την οικογένειά μου ένα ανάλογο αυτοκίνητο (PININ 2.0 GDI), μας άλλαξε τη ζωή.......
Σημ. Πρίν από αυτό είχα πάντα γρήγορα αυτοκίνητα, χαμηλωμένα με 'μπλοκαδούρες' κλπ (το τελευταίο ALFA 2.0 TS) και όμως τα ξεπέρασα.1ο σε ρεμπριζ το Φορςεστερ XT
2o to Μαβερικ 3.0
και τα αλλα να ακολουθουν....
οταν λες ρεμπριζ δεν αναφερεσαι μονο στο 0-100 αλλα στα 60-100 η 80-120 η 80-140 κλπ ....γιαυτο και η σειρα που σου δινω παραπανω ειναι η ακριβης για την ικανοτητα των ρεμπριζ των Φορεστερ 2.0 τουρμπο και Μαβερικ 3.0......
Για δες και το Μαβερικ 3.0 2005 καντου ενα τεστ ντραιβ αμεσως μετα απο το Φορεστερ μιας και μονο αυτο το ανταγωνιζεται, αφου αποκλειεις το ανταγωνιστικο αουτλαντερ. -
φίλε vasdaris τελικά πήρες Suv? Σύντομα πιστεύω θα βγεί το καινουριο rav4.Αφού ήδη βρισκόμαστε στο facelifted rav4 mk2 δεν νομίζω να αργήσει πολύ.Αυτήν τη φορά περιμένω να το βγάλουν με κανα τουρμπάκι για να χρυπήσουν το XT και το oultander turbo.
-
Oταν μιλαμε για suv θα πρεπει να δειχνουμε σεβασμο στο ιδρυτη και ηγετη της κατηγοριας το rav .An και τοσα χρονια στην αγορα καταφερνει να ειναι πανω αποτον ανταγωνισμο .Ολοι οι αλλοι προσπαθουν με τεχνασματα να παρουν μεριδιο της αγορας με ο προκαταβολη και 60 ατοκες .Μονο του μειονεκτημα οι λιγοι χωροι σχετικα με τον ανταγωνισμο. Αν το θεσω και αυτο θα ελεγα οτι στηντιμη που δινουν το χτραιλ ειναι πιο τιμια προταση και στους χωρους .
-
Ο χρήστης discoman έγραψε:
...Μονο του μειονεκτημα οι λιγοι χωροι σχετικα με τον ανταγωνισμο.Δεν διαφωνώ μαζί σου, κι εγώ νομίζω ότι το RAV4 υστερεί σε χώρους αλλά για κάποιους το γεγονός ότι έχει μήκος όσο ένα αυτοκίνητο τύπου Golf, Focus κλπ αποτελεί πλεονέκτημα για την καθημερινή χρήση σε πόλη!
Σχετικά με το δίλημα του elvor: για δρόμο πάρε όποιο σου αρέσει, για χώρους μάλλον χάνει το RAV, για γκάζια πάρε το Forester ΧΤ και μετά το RAV αλλά για εκτός δρόμου αν και όλα έχουν κανονική τετρακίνηση το outlander από όσο ξέρω δεν έχει κανένα περιορισμό ολίσθησης οπότε υστερεί σε σχέση με τα άλλα δύο. Και βέβαια είναι και το θέμα του συνεργείου στη Θεσ/κη για το οποίο δεν μπορώ να σχολιάσω....
Η τιμή που αναφέρεις αν είναι για το Forester turbo ακούγεται υπερβολικά καλή. Αν πρόκειται για πολύ καλά εξοπλισμένο απλό έχεις και κοντές σχέσεις. -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Το RAV-4 καλώς ή κακώς είναι η ΧΡΥΣΗ μετριότητα όπως έχω ξαναπεί. Η αλλιώς ο θρίαμβος του marketing. Σε κανέναν τομέα δεν είναι το καλύτερο απο τον ανταγωνισμό του. Σε κανέναν τομέα δεν είανι το χειρότερο. Εχει συμπαθητική μουρίτσα. Εχει αρκετά μειονεκτήματα. Για μένα το σημαντικότερο είναι η έλλειψη πληροφόρησης απο το τιμόνι και το υψηλό επίπεδο θορύβου.Πάντως δεν μπορείς να το αγνοήσεις.
Δεν εχεις βαρεθει να το λες αυτο .Εχε υποψη σου και αλλα πραγματα που σοθ θυμιζω γιατι ταχεις ξεχασει .Μιλαμε για την τριτη θεση παγκοσμιως που βρισκεται η toyota Το καλυτερο καθε χρονο after sales service βραβευμενο απο to αυτο μοτο sport .ΜΙΑ απο τις μοναδικες αυτονομες εταιριες που παρουσιαζει μονο κερδη .Εχει τις μεγαλυτερες επενδυσεις που εχουν γινει ποτε στην φορμουλα . Τις πιο νεες τεχνολογιες με σεβασμο στο περιβαλλον Το καλυτερο δικτυο service ελλαδα >και τους πιο ευχαριστημενουσ πελατες μετα την αγορα και για πολλα χρονια .την καλυτερη αξια μεταπωλησης .Μπορω να γραφω συνεχεια στοιχεια αποδεδειγμενα αλλα τα κραταω και για μετα Το rav δεν ειναι η χρυση μετριοτητα κτλπ που γραφεις Ειναι Ο ηγετης και ιδρυτης της κατηγοριας και καταφερνει τοσα χρονια να ειναι πρωτο σε πωλησεις και οχι με ο προκαταβολη και 60 ατοκα ουτε και με 26 27 28 χιλιαδες ευρω που κανουν τα αλλα γιατι αλλιως δεν μπορουν να πουλησουν ,Τωρα που θα ερθει και το καινουριο περιμενε και θα δεις πως ο ηγετης των suv θα θεσει τα νεα μετρα και σταθμα ..Δεν εχει συμπαθητικη μουριτσα ειναι σχεδιασμενο στην ευρωπη και εχει το new edge design πολυ μπροστα απο ολα τα suv με αποψη και οχι κουτι .Θεωρειτε το gti της κατηγοριας σε επιδοσεις και εχει το καλυτερο κρατημα απο ολλα στον δρομο Ειναι δηλαδη η Μερσεντες της ιαπωνιας αυτη η εταιρεια αν το εχεις καταλαβει
-
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;
cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0Φίλε μου, σε διαβεβαιώ οτι όταν με το καλό αγοράσεις 4κίνητο, όποιο από τα παραπάνω και να πάρεις, άν πραγματικά το παίρνεις για τις δυνατότητές του έξω από τη εθνική, θα αλλάξεις και δεν θα σε απασχολούν καθόλου οι επιταχύνσεις, οι ρεπρίζ και άλλα τέτοια ποταπά, αλλά θα ψάχνεσαι για αναρτήσεις και ψηλώματα, Μ/Τ λάστιχα, λάσπες, εκδρομές στο πουθενά κλπ κλπ. Σε διαβεβαιώ πως σε μένα και την οικογένειά μου ένα ανάλογο αυτοκίνητο (PININ 2.0 GDI), μας άλλαξε τη ζωή.......
Σημ. Πρίν από αυτό είχα πάντα γρήγορα αυτοκίνητα, χαμηλωμένα με 'μπλοκαδούρες' κλπ (το τελευταίο ALFA 2.0 TS) και όμως τα ξεπέρασα.Ειδες πως εγινε το πινιν σε μετωπικη και τι βαθμο πηρε στο 4 χ4 magazine? Na προσεχεις . γιατι βαζεις και οικογενεια μεσα .Εγω παντως θα το πουλαγα
-
Σε ευχαριστώ για τις ευστοχες παρατηρήσεις σου όσον αφορά την Toyota. Οπως θα παρατήρησες, θεωρώ ότι το RAV4 είναι μαζί με το Subaru ότι καλύτερο υπάρχει. Φυσικά και έχει πολυ΄καλό service & αξιπιστία. Αλλά στα λεφτά του:
Είναι το πιο γρήγορο? Οχι! Χάνει απο CR-V, XT
Είναι το πιό 'μεγάλο'? Οχι! μάλλον είνα κάτω του μέσου όρου!
Είναι το πιο 'όμορφο'? Σχετικό! Περι ορέξεως...
Είναι το πιό αξιόπιστο? ΝΑΙ!
Είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ? ΝΑΙ!
Το πιό ασφαλές? Μάλλον όχι σύμφωνα με μελέτες...Για μένα 'χρυσή μετριότητα' σημαίνει με άλλα λόγια ιδανική ισοροπία.
Προσωπικά στα ~36000 δεν θα συζητούσα καν ανάμεσα σε Forester XT & Rav4 Executive!
--
@dimitrios
Το RAV4 Turbo δηλαδή πόσο θα κοστίζει εαν βγεί στην επόμενη έκδοση?Και όχι δεν πήρα τίποτα ακόμη λόγω του ότι για αρκετούς μήνες δεν μπόρεσα καθόλου να ασχοληθώ αφού μετακόμισα, παντρεύτηκα, πήγα διακοπές κτλ
Τώρα είμαι πάλι έτοιμος να δω τι θα κάνω.
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής' -
XAXAXAAXXAXAXAAXXAXA!!!!!!
Μιλάμε για απίστευτο αυτοκίνητο!
Θα αναφέρω μόνο κάποια 'αρνητικά'. ΟΛΑ τα υπόλοιπα που μπορείτε να φανταστείτε είναι ΘΕΤΙΚΑ!!
α. Σχετικά ελαφρύ τιμόνι που παραδέχθηκε και ο πωλητής
β. Σχετικά σκληρή ανάρτηση (αυτό όπως το δει κανείς)
γ. Οταν κατεβαίνεις στη γη ζαλίζεσαι λίγο!!Το απλό X είχε λίγο πιό μαλακή ανάρτηση και υποθέτω ότι σε χώμα θα είναι λίγο καλύτερο.
Τυχεροί οι κατέχοντες...
-
@discomanΣε ευχαριστώ για τις ευστοχες παρατηρήσεις σου όσον αφορά την Toyota. Οπως θα παρατήρησες, θεωρώ ότι το RAV4 είναι μαζί με το Subaru ότι καλύτερο υπάρχει. Φυσικά και έχει πολυ΄καλό service & αξιπιστία. Αλλά στα λεφτά του:
Είναι το πιο γρήγορο? Οχι! Χάνει απο CR-V, XT
Είναι το πιό 'μεγάλο'? Οχι! μάλλον είνα κάτω του μέσου όρου!
Είναι το πιο 'όμορφο'? Σχετικό! Περι ορέξεως...
Είναι το πιό αξιόπιστο? ΝΑΙ!
Είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ? ΝΑΙ!
Το πιό ασφαλές? Μάλλον όχι σύμφωνα με μελέτες...Για μένα 'χρυσή μετριότητα' σημαίνει με άλλα λόγια ιδανική ισοροπία.
Προσωπικά στα ~36000 δεν θα συζητούσα καν ανάμεσα σε Forester XT & Rav4 Executive!
--
@dimitrios
Το RAV4 Turbo δηλαδή πόσο θα κοστίζει εαν βγεί στην επόμενη έκδοση?Και όχι δεν πήρα τίποτα ακόμη λόγω του ότι για αρκετούς μήνες δεν μπόρεσα καθόλου να ασχοληθώ αφού μετακόμισα, παντρεύτηκα, πήγα διακοπές κτλ
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής'Δεν μου λεει τιποτα αυτα τα στοιχεια που αναφερεις ειναι μεμονομενα .Ενα αυτοκινητο το βλεπεις συνολικα σε τι επιπεδο βρισκεται.Ποσο βαρυ ειναι το ονομα που εχει? Τι συνολικη αισθηση εχει?Το RAV ειναι μαχαιρι σε βουτυρο. Τι νεεες τεχνολογιες παρουσιαζει? Φερνει με τον ερχομο του μια νεα ιδεα? Ποιοτητα πιστοτητα αξια μεταπωλησης ευχαριστημενοι πελατες service δικτυοπωλησεων Ανκυκλωσιμα υλικα κτλπ. Η toyota ειναι ηπρωτη γιαπωνεζικη εταιρια και τριτη στον κοσμο.Και εχει τον μεγαλυτερο και πληρεστερο στολο οχηματων σε ιχ επαγελματικα κφορτηγα.Δεν συγκρινεται σε μεγεθος με τιποτα και σε πωλησεις στον κοσμο και στην ελλαδα .Οταν βγαζειενα LC λες να μην ξερει να βγαζει και suv ?
-
XAXAXAAXXAXAXAAXXAXA!!!!!!Μιλάμε για απίστευτο αυτοκίνητο!
Θα αναφέρω μόνο κάποια 'αρνητικά'. ΟΛΑ τα υπόλοιπα που μπορείτε να φανταστείτε είναι ΘΕΤΙΚΑ!!
α. Σχετικά ελαφρύ τιμόνι που παραδέχθηκε και ο πωλητής
β. Σχετικά σκληρή ανάρτηση (αυτό όπως το δει κανείς)
γ. Οταν κατεβαίνεις στη γη ζαλίζεσαι λίγο!!Το απλό X είχε λίγο πιό μαλακή ανάρτηση και υποθέτω ότι σε χώμα θα είναι λίγο καλύτερο.
Τυχεροί οι κατέχοντες...
Πολυ καλο τεχνολογικα σχεδιστικα αναφερετε σε γιαπωνεζικο της δεκαετιας του 80 .Δυνατοτητες κατω ενος μετριου suv
-
@discoman--
@dimitrios
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής'όταν αγοράστηκε το ραβ το 98 είχε περίπου 9.5 εκατομύρια ενώ το forester turbo ειχε τότε 14.προφανώς τα λεφτά δεν έφταναν και πήραμε το ραβ.Στα 36000 χιλιάρικα που έχει το τωρινο ραβ4 executive μου φαίνεται ακριβό.Προσωπικά ,στη σύγκριση XT και ραβ4 νικάει το XT.Aν θα βγει ραβ4 τούρμπο δεν το γνωρίζω.Ελπίζω όμως ότι θα βγει για να αντιμετωπισει τον ανταγωνισμό-ΧΤ και Οutlander turbo. Aν βγει ελπίζω να μην έχει πάνω από 36 χιλιάρικα.
Αγορά SUV!