-
Σήμερα έκανα σε ιδιαίτερες συνθήκες test-drive στο Hyundai Tucson 2.0 καθώς και στο SantaFe 2.7Auto
Οι ιδιαίτερες συνθήκες ήταν ο πολύ δυνατός αέρας που φυσούσε στη Θεσσαλονίκη.
Εντυπώσεις:
SanteFe:
Πάρα πολύ άνετο. Ξεπερνά τις λακούβες και ανωμαλίες για πλάκα. Ο ήχος του κινητήρα ευγενικός. Μέσα στο αυτοκίνητο πολιτισμός και ησυχία. Το κιβώτιο όπως γράφουν και τα περιοδικά είναι όντως λίγο αργό. Δεν δοκίμασα δυστυχώς το σειριακό.
Οταν βγήκε σε ανοιχτό δρόμο με αέρα όμως έιχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στα 110-120 Km. Κουνούσε σαν βάρκα σε τρικυμία!
Τα φρένα καλά. Το τιμόνι αδιάφορο=καλό.Tucson:
Το περίμενα αργό. Δεν είναι. Στην εθνική με αέρα ήταν ανετότατο αν εξαιρέσουμε έναν θόρυβο στα 140-160 αλλά έτσι κι αλλιώς ο αέρας ήταν πολύ δυνατός οπότε πιστεύω ότι είναι οκ.
Η μηχανή κάνει αρκετό θόρυβο ο οποίος περνά στην καμπίνα. Τα φρένα πολύ καλά. Ισως στο χώμα να μπαίνουν λίγο νωρίς. Σε λάσπες λακούβες κτλ είναι πιο σκληρό απο τον SantaFe αλλά οκ. Το τιμόνι θα έλεγα καλύτερο απο το SantaFe και ίσως ένα απο τα καλύτερα για SUV.
Η τετρακίνησή του δεν μπαίνει άμεσα αλλά δεν προβληματίζει κι όλας. Απλά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια καθυστέρηση. Σε άμμο, λάσπες λακούβες (απλά πράγματα - ότι βρήκα χειρότερο εκεί γύρω σε κάτι εργοτάξια) πέραε άνετα. Μάλλον καίει πολύ. στο trip computer έλεγε 13.6!! Βέβαια το ζόρισα αλλά .....
Δεν μου άρεσε ότι στα 3500Km άκουσα και 2-3 τριγμούς. - Οχι ότι τα άλλα δεν θα έχουν -.**To Tucson δεν έχει ESP σε αντίθεση με το ΚΙΑ Sportage. Η ΚΙΑ επίσης δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε αντίθεση με τη Hyundai που δίνει 3.
Σε γενικές γραμμές ενώ δεν το έβλεπα με καλό μάτι, μπορώ να πω με άνεση ότι μου άρεσε. To SantaFe με αέρα ήταν τραγικό οπότε δεν θα το αγόραζε μόνο και μόνο γι'αυτό.
Νομίζω ότι εύκολα θα βάλει κάποια άλλα SUV σε δύσκολη θέση (CRV,X-Trail)
Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι η αξία μεταπώλησης (αν και αυτό είναι σχετικό τελικά) καθώς και η μάλλον αυξημένη κατανάλωση. Προσωπικά θα διάλεγα το Tucson 2.7 στα 32.500 ψιλοάνετα.Τα υποψήφια αυτοκίνητα είναι πλέον τα :
- Forester X (~32000 με δέρμα) ή XT (~37000 full extra)
- ΚΙΑ Sportage / Hyundai Tucson 2.0 (~29500 full extra) ή 2.7 (~33000 full extra)
Ουσιαστικά δηλαδή η επιλογή είναι ανάμεσα σε Sportage/Tucson 2.0 & Forester 2.0 X ή Sportage/Tucson 2.7 & Forester 2.0 XT
Μόλις λοιπόν ξαναοδηγήσω το Forester X καθώς και το Sportage 2.7 νομίζω ότι θα έχω καταλήξει επιτέλους.
Εκτός είναι τα:
-
RaV4 λόγω του ότι είναι αφενός ακριβό, αφετέρου οι χώροι του είναι περιορισμένοι. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο πάντως.
-
X-Trail καθαρά λόγω κόστους. Προτιμώ το Tucson που διαθέτει λίγο-πολύ την ίδια συμπεριφορά με 4-5000
-
Eννοείται ότι οι επιλογές οχημάτων για σύγκριση είναι προσωπικό σου θέμα αλλά για μένα εφόσον δεν μοιάζει να ψάχνεις για εκτός δρόμου εργαλείο από αυτά που αναφέρεις η λύση είναι μονόδρομος..... Subaru.
Eίναι το μόνο ιαπωνικό ανάμεσα σε κορεάτικα κλπ και το μόνο με 3 διαφορικά και μόνιμη τετρακίνηση και επιπλέον προσφέρει αποδεδειγμένη ποιότητα κατασκευής, συμπεριφοράς παντού, σχετικά πιο ανεβασμένο image κλπ κλπ.
Και αφού αναφέρεις και το turbo στη λίστα ακόμα καλύτερα (αν είσαι ζωηρός, αλλιώς αρκεί και το απλό). Επίσης ας μην ξεχνάμε το Outlander.
Και αυτό έχει 3 διαφορικά και μόνιμη τετρακίνηση και επίσης είναι από τα χαμηλά οπότε με το Forester πλεονεκτούν σε κίνηση με ταχύτητα και αέρα....
Ενδιαφέρουσα βρήκα και τη δοκιμή με αέρα που θέτει νέα δεδομένα που μερικοί δεν σκέφτονται όταν παίρνουν ψηλό αυτοκίνητο!
Σε τέτοιες συνθήκες όπως διαπίστωσα πρόσφατα είναι αστείο το πως κόβουν ρυθμό και οδηγούν φοβισμένα μερικά ψηλά τζιπ και τζιποειδή ενώ τους προσπερνάω χαλαρά με το αρχαίο βαρύ πισωκίνητο (καλοσυντηρημένο και όσο γίνεται ασφαλές όμως) σαραβαλάκι μου 35ετίας που δεν καταλαβαίνει μία από αέρα! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες όπως διαπίστωσα πρόσφατα είναι αστείο το πως κόβουν ρυθμό και οδηγούν φοβισμένα μερικά ψηλά τζιπ και τζιποειδή ενώ τους προσπερνάω χαλαρά με το αρχαίο βαρύ πισωκίνητο (καλοσυντηρημένο και όσο γίνεται ασφαλές όμως) σαραβαλάκι μου 35ετίας που δεν καταλαβαίνει μία από αέρα!Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω πάντως στο rav4 (mkI,mkII) δεν καταλαβαίνεις τον πλευρικό άνεμο,ακόμα και αν αφήσεις το τιμόνι αποκλίνει με πολυ αργό ρυθμό από την πορεία του. Σε σχέση με άλλα 'κανονικά' αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια είναι πολυ πιο σταθερό. Αυτό είναι και το clue της υπόθεσης-δηλαδή είσαι σε ταξίδι και ξαφνικά αρχίζει να βρέχει και να φυσάει πολύ, ενώ με τις άλλες κουρσες μειώνεις αμέσως ταχύτητα, με τα suv και ακόμη καλύτερα με κανένα land cruiser, αυξάνεις ταχύτητα τον καθαριστήρων,την ένταση στο στερεοφονικό,ανάβεις και τα μεσέα και συνεχίζεις με την ταχύτητα που πήγαινες πιο πριν.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες όπως διαπίστωσα πρόσφατα είναι αστείο το πως κόβουν ρυθμό και οδηγούν φοβισμένα μερικά ψηλά τζιπ και τζιποειδή ενώ τους προσπερνάω χαλαρά με το αρχαίο βαρύ πισωκίνητο (καλοσυντηρημένο και όσο γίνεται ασφαλές όμως) σαραβαλάκι μου 35ετίας που δεν καταλαβαίνει μία από αέρα!
Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω πάντως στο rav4 (mkI,mkII) δεν καταλαβαίνεις τον πλευρικό άνεμο,ακόμα και αν αφήσεις το τιμόνι αποκλίνει με πολυ αργό ρυθμό από την πορεία του. Σε σχέση με άλλα 'κανονικά' αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια είναι πολυ πιο σταθερό. Αυτό είναι και το clue της υπόθεσης-δηλαδή είσαι σε ταξίδι και ξαφνικά αρχίζει να βρέχει και να φυσάει πολύ, ενώ με τις άλλες κουρσες μειώνεις αμέσως ταχύτητα, με τα suv και ακόμη καλύτερα με κανένα land cruiser, αυξάνεις ταχύτητα τον καθαριστήρων,την ένταση στο στερεοφονικό,ανάβεις και τα μεσέα και συνεχίζεις με την ταχύτητα που πήγαινες πιο πριν.
Οντως! ΤΟ RAV πλαι με αέρα το οδήγησα. Πήγαινε πολύ καλά αλλά ήταν λίγο θορυβώδες. Δεν νομίζω ότι είχε μεγάλη διαφορά απο το Tucson.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Eννοείται ότι οι επιλογές οχημάτων για σύγκριση είναι προσωπικό σου θέμα αλλά για μένα εφόσον δεν μοιάζει να ψάχνεις για εκτός δρόμου εργαλείο από αυτά που αναφέρεις η λύση είναι μονόδρομος..... Subaru.
Eίναι το μόνο ιαπωνικό ανάμεσα σε κορεάτικα κλπ και το μόνο με 3 διαφορικά και μόνιμη τετρακίνηση και επιπλέον προσφέρει αποδεδειγμένη ποιότητα κατασκευής, συμπεριφοράς παντού, σχετικά πιο ανεβασμένο image κλπ κλπ.
Και αφού αναφέρεις και το turbo στη λίστα ακόμα καλύτερα (αν είσαι ζωηρός, αλλιώς αρκεί και το απλό). Επίσης ας μην ξεχνάμε το Outlander.
Και αυτό έχει 3 διαφορικά και μόνιμη τετρακίνηση και επίσης είναι από τα χαμηλά οπότε με το Forester πλεονεκτούν σε κίνηση με ταχύτητα και αέρα....Η σύγκριση έχει να κάνει εδώ που φτάσαμε αφενός με την τιμή, αφετέρου με την κατηγορία. Σωστά αναφέρεις ότι δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα μεγέθη. Απλά πρέπει να πάρω την απόφαση σε σχέση με το ποσό με το οποίο μου αγοράζουν το παλιό μου αυτοκίνητο, και με τις προτεραιότητες που πρέπει τελικά να ορίσω. Δεν κρύβω ότι θα προτιμούσα το XT (εαν τελικά αποφασίσω να δώσω τα παραπάνω χρήματα) αλλά απο την άλλη το tucson στα χρήματα που ζητάει και αναλόγως με όσα προσφέρει πιστεύω ότι είναι ουσιαστικά ευκαιρία! Απο Δευτέρα που θα οδηγήσω τα 2.7 tucson και (ξανά) το Forester Χ, πιστεύω να πάρω την απόφασή μου.
-
--
@dimitrios
Το RAV4 Turbo δηλαδή πόσο θα κοστίζει εαν βγεί στην επόμενη έκδοση?Και όχι δεν πήρα τίποτα ακόμη λόγω του ότι για αρκετούς μήνες δεν μπόρεσα καθόλου να ασχοληθώ αφού μετακόμισα, παντρεύτηκα, πήγα διακοπές κτλ
Τώρα είμαι πάλι έτοιμος να δω τι θα κάνω.
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής'όταν αγοράστηκε το ραβ το 98 είχε περίπου 9.5 εκατομύρια ενώ το forester turbo ειχε τότε 14.προφανώς τα λεφτά δεν έφταναν και πήραμε το ραβ.Στα 36000 χιλιάρικα που έχει το τωρινο ραβ4 executive μου φαίνεται ακριβό.Προσωπικά ,στη σύγκριση XT και ραβ4 νικάει το XT.Aν θα βγει ραβ4 τούρμπο δεν το γνωρίζω.Ελπίζω όμως ότι θα βγει για να αντιμετωπισει τον ανταγωνισμό-ΧΤ και Οutlander turbo. Aν βγει ελπίζω να μην έχει πάνω από 36 χιλιάρικα.
Mην συγκρινεις υπερυψωμενα station με SUV
-
Ο χρήστης discoman έγραψε:
Mην συγκρινεις υπερυψωμενα station με SUVΘα σε στενοχωρήσω discoman αλλά το RAV είναι άμεσα συγκρίσιμο με το Forester. Στο μόνο που υστερεί το forester είναι οι μεγαλύτεροι πρόβολοι. Κατά τα άλλα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χίλιοστά σε σχέση με το RAV και είναι πιο γρήγορο παντού. Τώρα με τη μείωση τιμής του forester είναι ο νικητής στο συγκριτικό με το RAV και ο μόνος λόγος να μην το προτιμήσει κάποιος βασίζεται σε αισθητικά κριτήρια.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θα σε στενοχωρήσω discoman αλλά το RAV είναι άμεσα συγκρίσιμο με το Forester. Στο μόνο που υστερεί το forester είναι οι μεγαλύτεροι πρόβολοι. Κατά τα άλλα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χίλιοστά σε σχέση με το RAV και είναι πιο γρήγορο παντού. Τώρα με τη μείωση τιμής του forester είναι ο νικητής στο συγκριτικό με το RAV και ο μόνος λόγος να μην το προτιμήσει κάποιος βασίζεται σε αισθητικά κριτήρια.
Δεν στεναχωριεμαι καθολου .Αυτο που ξερω ειναι οτι στις εκδρομες που παμε ερχονται RAV και τα καταφερνουν στα δυσκολα περασματα ενω το forester oxi. Εχω δει forester ενος φιλου εδω μεσα στο site να φευγουν πινακιδες προφυλακτηρες και να χτυπα και απο κατω .Μην το συζητας ειναι τελειο για πατημενο χωμα και μονο.Το rav ειναι πιο χωματινο και στημενο για αυτο.Το σχημα ειναι υποκειμενικο στον καθενα .Την στιγμη που βγαινεις στο βουνο θα σου τυχουν και τα δυσκολα τοτε το φορεστερ δεν θα σε βοηθησει .
Οι προβολοι ειναι πολυ σημαντικο θεμα και το κυριωτερο μην υποτιμας αυτη την σημαντικη λεπτομερεια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και αυτό έχει 3 διαφορικά και μόνιμη τετρακίνηση και επίσης είναι από τα χαμηλά οπότε με το Forester πλεονεκτούν σε κίνηση με ταχύτητα και αέρα....
Ενδιαφέρουσα βρήκα και τη δοκιμή με αέρα που θέτει νέα δεδομένα που μερικοί δεν σκέφτονται όταν παίρνουν ψηλό αυτοκίνητο!
Σε τέτοιες συνθήκες όπως διαπίστωσα πρόσφατα είναι αστείο το πως κόβουν ρυθμό και οδηγούν φοβισμένα μερικά ψηλά τζιπ και τζιποειδή ενώ τους προσπερνάω χαλαρά με το αρχαίο βαρύ πισωκίνητο (καλοσυντηρημένο και όσο γίνεται ασφαλές όμως) σαραβαλάκι μου 35ετίας που δεν καταλαβαίνει μία από αέρα!Πες μου για αυτο το αρχαιο oxημα με ενδιαφερει τι ειναι?
-
--
@dimitrios
Το RAV4 Turbo δηλαδή πόσο θα κοστίζει εαν βγεί στην επόμενη έκδοση?Και όχι δεν πήρα τίποτα ακόμη λόγω του ότι για αρκετούς μήνες δεν μπόρεσα καθόλου να ασχοληθώ αφού μετακόμισα, παντρεύτηκα, πήγα διακοπές κτλ
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής'όταν αγοράστηκε το ραβ το 98 είχε περίπου 9.5 εκατομύρια ενώ το forester turbo ειχε τότε 14.προφανώς τα λεφτά δεν έφταναν και πήραμε το ραβ.Στα 36000 χιλιάρικα που έχει το τωρινο ραβ4 executive μου φαίνεται ακριβό.Προσωπικά ,στη σύγκριση XT και ραβ4 νικάει το XT.Aν θα βγει ραβ4 τούρμπο δεν το γνωρίζω.Ελπίζω όμως ότι θα βγει για να αντιμετωπισει τον ανταγωνισμό-ΧΤ και Οutlander turbo. Aν βγει ελπίζω να μην έχει πάνω από 36 χιλιάρικα.
Το νικαει ειναι στα χαρτια αποφασισε για τι χρηση off road το θες και μετα πραξε αναλογα.Το θεμα με το βουνο ειναι οτι τρωγοντας ανοιγει η ορεξη κατσε να μπουμε και στηνλιμνουλα και στο ποταμακι και στο υψωματακι αα α να κανουμε και αυτο το τραιλακι κτλπ .Θα απογοητευτης με το xt και θα το πεταξης μονος σου .Που εισαι ρε forester comado να τους πεις τι επαθες στην παρνηθα και μετα ζηταγες το νιβα για να την βρεις και απο την κα...λα σου το εσπασες και αυτο
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
@discomanΣε ευχαριστώ για τις ευστοχες παρατηρήσεις σου όσον αφορά την Toyota. Οπως θα παρατήρησες, θεωρώ ότι το RAV4 είναι μαζί με το Subaru ότι καλύτερο υπάρχει. Φυσικά και έχει πολυ΄καλό service & αξιπιστία. Αλλά στα λεφτά του:
Είναι το πιο γρήγορο? Οχι! Χάνει απο CR-V, XT
Είναι το πιό 'μεγάλο'? Οχι! μάλλον είνα κάτω του μέσου όρου!
Είναι το πιο 'όμορφο'? Σχετικό! Περι ορέξεως...
Είναι το πιό αξιόπιστο? ΝΑΙ!
Είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ? ΝΑΙ!
Το πιό ασφαλές? Μάλλον όχι σύμφωνα με μελέτες...Για μένα 'χρυσή μετριότητα' σημαίνει με άλλα λόγια ιδανική ισοροπία.
Προσωπικά στα ~36000 δεν θα συζητούσα καν ανάμεσα σε Forester XT & Rav4 Executive!
--
@dimitrios
Ισως να πρέπει να αλλάξω το nickname μου σε 'αναποφάσιστος αγοραστής'Ολα καλα τι θες να κανεις με αυτο που θα παρεις δεν μας λες .Πες μας και θα σου απντησουμε τι σου ταριαζει.Και επιτελους παρε κατι μας εχεις παπαρωσει τοσο καιρο που ψαχνεις .Δεν παιρνεις πολυκατοικια .
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
XAXAXAAXXAXAXAAXXAXA!!!!!!Μιλάμε για απίστευτο αυτοκίνητο!
Θα αναφέρω μόνο κάποια 'αρνητικά'. ΟΛΑ τα υπόλοιπα που μπορείτε να φανταστείτε είναι ΘΕΤΙΚΑ!!
α. Σχετικά ελαφρύ τιμόνι που παραδέχθηκε και ο πωλητής
β. Σχετικά σκληρή ανάρτηση (αυτό όπως το δει κανείς)
γ. Οταν κατεβαίνεις στη γη ζαλίζεσαι λίγο!!Το απλό X είχε λίγο πιό μαλακή ανάρτηση και υποθέτω ότι σε χώμα θα είναι λίγο καλύτερο.
Τυχεροί οι κατέχοντες...
Εχεις ρωτησει κατεχοντες subaru να σου πουν την γνωμη τους για την αντιπρωσοπεια και τα turbo τους? Ρωτα αυτους και μετα πες μας οτι θες .
-
Οι προβολοι ειναι πολυ σημαντικο θεμα και το κυριωτερο μην υποτιμας αυτη την σημαντικη λεπτομερεια.Δεν τους υποτιμώ αλλά για μένα το μήκος των προβόλων του forester δεν με προβληματίζει. Όταν το έκανα test drive πήγα σε μέρη που δεν έχω σκοπό να βάλω το δικό μου όταν και αν το αγοράσω. . Αν μιλάμε για ακραίο 'τζιπινγ' τότε φυσικά και έχεις δίκιο αλλά ΟΥΤΕ το RAV κάνει για αυτή τη δουλειά.
Για τέτοια δουλειά το καλύτερο αυτοκίνητο είναι το Jimny. Μικρό ελαφρύ ευέλικτο με ανύπαρκτους προβόλους είναι ότι καλύτερο για τον extreme 'τζιπά' που δεν έχει ή δεν θέλει να διαθέσει τα λεφτά να αγοράσει ένα Land Cruiser ή ένα Land Rover. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θα σε στενοχωρήσω discoman αλλά το RAV είναι άμεσα συγκρίσιμο με το Forester. Στο μόνο που υστερεί το forester είναι οι μεγαλύτεροι πρόβολοι. Κατά τα άλλα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χίλιοστά σε σχέση με το RAV και είναι πιο γρήγορο παντού. Τώρα με τη μείωση τιμής του forester είναι ο νικητής στο συγκριτικό με το RAV και ο μόνος λόγος να μην το προτιμήσει κάποιος βασίζεται σε αισθητικά κριτήρια.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΦΟΡΕΣΤΕΡ ΧΤ 2.0 (ΚΑΙ ΟΧΙ 2.5) ΚΑΙ ΜΑΒ 3.0 ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οι προβολοι ειναι πολυ σημαντικο θεμα και το κυριωτερο μην υποτιμας αυτη την σημαντικη λεπτομερεια.
Δεν τους υποτιμώ αλλά για μένα το μήκος των προβόλων του forester δεν με προβληματίζει. Όταν το έκανα test drive πήγα σε μέρη που δεν έχω σκοπό να βάλω το δικό μου όταν και αν το αγοράσω. . Αν μιλάμε για ακραίο 'τζιπινγ' τότε φυσικά και έχεις δίκιο αλλά ΟΥΤΕ το RAV κάνει για αυτή τη δουλειά.
Για τέτοια δουλειά το καλύτερο αυτοκίνητο είναι το Jimny. Μικρό ελαφρύ εβέλικτο με ανύπαρκτους προβόλους είναι ότι καλύτερο για τον extreme 'τζιπά' που δεν έχει ή δεν θέλει να διαθέσει τα λεφτά να αγοράσει ένα Land Cruiser ή ένα Land Rover.περι ορεξεως κολοκυθοπιτα .Το RAV το εχουμε δει στα δυσκολα και με υπογραφη κανει περισοτερα απο το forester .kai τελος περιμενε και το καινουριο και μετα πες μας. Σου θυμιζω οτι απο αυτα που λες τωρα τιποτα δεν θα υποστηριζεις μετα τρωγοντας ανοιγει η ορεξη γιατι απο οτι καταλαβα και απο την κουρσα που εχεις ψαχνεσαι Το λοιπον το μελλον θα δειξει και θα τα ξαναπουμε
-
Ο άνθρωπος μοιάζει να θέλει SUV και όχι τζίπ. Ναι μπορεί μερικοί να παρασυρθούν και να μπούνε σε off road τριπάκι αλλά πάνω από 80% των SUV αγοράζονται για μούρη, χώρους, ασφάλεια και μάλλον μέχρι απλό χωματόδρομο και κανένα πεζοδρόμιο θα φτάσουν... Οι εδώ μέσα μάλλον ανήκουν οι περισσότεροι στο υπόλοιπο 20%. Αν λοιπόν ξέρει ότι θέλει SUV δεν έχουμε λόγο να τον πείσουμε να πάρει το πιο ικανό εκτός δρόμου αρκεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν διαφορές ικανοτήτων on και off και περιορισμοί πράγμα που νομίζω το αντιλαμβάνεται.
discoman:Το αρχαίο θηρίο που δεν καταλαβαίνει από αέρα είναι Mercedes 200/8 του 1969, αυτή η συνηθισμένη με τα τετράγωνα όρθια φανάρια στην οποία πρόσφατα έβαλα καινούργια λάστιχα και αμορτισέρ (μεγάλη δουλειά τα αμορτισέρ σίγουρα παίζουν ρόλο και στον αέρα).
Μην τον αποπαίρνεις, και για μένα η απόφαση για το ποιο αυτοκίνητο να πάρω είναι πολύ δύσκολη και την τραινάρω πάρα πολύ. Οι σκέψεις μου έχουν κυμανθεί από ανοιχτά διθέσια, ανοιχτά τετραθέσια, SUV, τζιπ, μικρά ζωηρά και κουπέ (RX8) περιλαμβάνοντας όλους τους συνδυαμούς μετάδοσης κίνησης, αμαξώματος και τώρα τελευταία αρχίζω να σκέφτομαι Focus II..... Με ολίγον γνώθι σαυτόν όμως καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρω τετρακίνητο (για ασφάλεια), ψηλό από κάτω (για τις αηδίες που κάνω και τα μέρη που πάω τα αυτοκίνητα), χαμηλό από πάνω (γιατί δε μου αρέσουν οι μαούνες και θέλω να είμαι διακριτικός) και με υπερστροφικές τάσεις (λόγω σχετικής προϋπηρεσίας). Γιατi όμως το Forester να μην είναι λίγο ομορφότερο και να μην το βγάζει η Τoyota...? Νομίζω ότι μάλλον πιο εύκολα θα αγόραζα πολυκατοικία! -
Το RAV το εχουμε δει στα **δυσκολα **και με υπογραφη κανει περισοτερα απο το forester .kai τελος περιμενε και το καινουριο και μετα πες μας.Το καινούργιο ποιο? RAV ή Forester? Νέο μοντέλο η facelift? Ποιος πού πότε?
Το τί ειναι τα δύσκολα συζητιέται, υπάρχουν πολλών ειδών δύσκολα... Δύσκολα για το ένα αυτοκίνητο είναι εύκολα για άλλο και αντιστρόφως ανάλογα με αναρτήσεις, προβόλους, διαφορικά, εμπλοκές, λάστιχα, οδηγό κλπ. Στην Αγγλία πχ σε συγκεκριμένη δοκιμή το Xtrail βγήκε καλύτερο (πέρασε) από δυσκολία που το RAV δεν πέρναγε. Το θεωρώ τυχαίο και ειδική περίπτωση/συνθήκη. Δεν είναι εύκολο να γίνουν πλήρεις συγκρίσεις σε όλων των ειδών τις δυσκολίες....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο άνθρωπος μοιάζει να θέλει SUV και όχι τζίπ. Ναι μπορεί μερικοί να παρασυρθούν και να μπούνε σε off road τριπάκι αλλά πάνω από 80% των SUV αγοράζονται για μούρη, χώρους, ασφάλεια και μάλλον μέχρι απλό χωματόδρομο και κανένα πεζοδρόμιο θα φτάσουν... Οι εδώ μέσα μάλλον ανήκουν οι περισσότεροι στο υπόλοιπο 20%. Αν λοιπόν ξέρει ότι θέλει SUV δεν έχουμε λόγο να τον πείσουμε να πάρει το πιο ικανό εκτός δρόμου αρκεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν διαφορές ικανοτήτων on και off και περιορισμοί πράγμα που νομίζω το αντιλαμβάνεται.discoman:Το αρχαίο θηρίο που δεν καταλαβαίνει από αέρα είναι Mercedes 200/8 του 1969, αυτή η συνηθισμένη με τα τετράγωνα όρθια φανάρια στην οποία πρόσφατα έβαλα καινούργια λάστιχα και αμορτισέρ (μεγάλη δουλειά τα αμορτισέρ σίγουρα παίζουν ρόλο και στον αέρα).
Μην τον αποπαίρνεις, και για μένα η απόφαση για το ποιο αυτοκίνητο να πάρω είναι πολύ δύσκολη και την τραινάρω πάρα πολύ. Οι σκέψεις μου έχουν κυμανθεί από ανοιχτά διθέσια, ανοιχτά τετραθέσια, SUV, τζιπ, μικρά ζωηρά και κουπέ (RX8) περιλαμβάνοντας όλους τους συνδυαμούς μετάδοσης κίνησης, αμαξώματος και τώρα τελευταία αρχίζω να σκέφτομαι Focus II..... Με ολίγον γνώθι σαυτόν όμως καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρω τετρακίνητο (για ασφάλεια), ψηλό από κάτω (για τις αηδίες που κάνω και τα μέρη που πάω τα αυτοκίνητα), χαμηλό από πάνω (γιατί δε μου αρέσουν οι μαούνες και θέλω να είμαι διακριτικός) και με υπερστροφικές τάσεις (λόγω σχετικής προϋπηρεσίας). Γιατi όμως το Forester να μην είναι λίγο ομορφότερο και να μην το βγάζει η Τoyota...? Νομίζω ότι μάλλον πιο εύκολα θα αγόραζα πολυκατοικία!Kalaτο καταλαβα η μεγαλη μου αγαπη η αμερικανα τωρα σε συμπαθησα πολυ.Ποτε θα παμε βολτα?Εχω δοκιμασει 12 τετοιες απο χαλια ως ντρεπομε να ανοιξω το καπω. 200000 ενα φτερο καινουριο .Αυτοματα η οχι με τιμονι ελεφαντοδοντο ταχυτητες στο χερι ορθια παραληλογραμα φαναρια ο ερωτας μου θα ρθει η στιγμη που θα το παρω .ενα προβλημα μεχρι να βγεις στο στενο να δεις αν ερχετε κανεις εχει περασει το μισο αυτοκινητο. χα χ α χ α χ α
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην Αγγλία πχ σε συγκεκριμένη δοκιμή το Xtrail βγήκε καλύτερο (πέρασε) από δυσκολία που το RAV δεν πέρναγε. Το θεωρώ τυχαίο και ειδική περίπτωση/συνθήκη. Δεν είναι εύκολο να γίνουν πλήρεις συγκρίσεις σε όλων των ειδών τις δυσκολίες....Μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίο, γιατί και στο Drive, στη δοκιμασία της αναρρίχισης το Χ-trail ανέβηκε, το RAV4 έμεινε.
-
@discoman
Το όλο thread έχει τίτλο 'Αγορά SUV' και όχι monster truck ή κι εγώ δεν ξέρω τι.Εαν ήθελα απο την αρχή ένα άγριο όχημα εκτός δρόμου θα έψαχνα διαφορετικα. Μπορεί αργότερα εαν θέλω 'τρέλες' να πάω σε μεταχειρισμένο καθαρό εκτός. Οχι τώρα.
Ζητώ συγνώμη εαν 'έπρηξα' κάποιους, αλλά επειδή το θέμα ενδιαφέρει αρκετούς όπως φαίνεται, τελικά όλες αυτές οι πληροφορίες μένουν για επεξεργασία και απο άλλους επισκέπτες του forum και άρα προσθέτουν αξία σε αυτό. Τώρα εαν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για το θέμα δεν το διαβάζει και δεν συμμετέχει. Οπως εγώ για παράδειγμα δεν συμμετέχω σε θέμα για βελτιώσεις και χταπόδια και chipάκια κ.α. ...
Τώρα γενικότερα απο όσα έχω διαβάσει γιατί δεν μπορώ να έχω οδηγήσει τα πάντα κι αν τα οδήγησα αυτό ήταν για 20-30 Mins έχω αναφέρει διάφορα συμπεράσματα. Ολα είναι προσωπικές απόψεις και αφορούν τη δική μου τσέπη και επιδιώξεις. Φυσικά οποιος δεν συμφωνεί με αυτές μπορεί να διαφωνήσει στο πλαίσιο του διαλόγου και του σεβασμού σε εμένα και όλους όσους θα διαβάσουν μετά απο εμένα αυτά τα μυνήματα.
Αγορά SUV!