Σήμερα έκανα σε ιδιαίτερες συνθήκες test-drive στο Hyundai Tucson 2.0 καθώς και στο SantaFe 2.7Auto
Οι ιδιαίτερες συνθήκες ήταν ο πολύ δυνατός αέρας που φυσούσε στη Θεσσαλονίκη.
Εντυπώσεις:
SanteFe:
Πάρα πολύ άνετο. Ξεπερνά τις λακούβες και ανωμαλίες για πλάκα. Ο ήχος του κινητήρα ευγενικός. Μέσα στο αυτοκίνητο πολιτισμός και ησυχία. Το κιβώτιο όπως γράφουν και τα περιοδικά είναι όντως λίγο αργό. Δεν δοκίμασα δυστυχώς το σειριακό.
Οταν βγήκε σε ανοιχτό δρόμο με αέρα όμως έιχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στα 110-120 Km. Κουνούσε σαν βάρκα σε τρικυμία!
Τα φρένα καλά. Το τιμόνι αδιάφορο=καλό.
Tucson:
Το περίμενα αργό. Δεν είναι. Στην εθνική με αέρα ήταν ανετότατο αν εξαιρέσουμε έναν θόρυβο στα 140-160 αλλά έτσι κι αλλιώς ο αέρας ήταν πολύ δυνατός οπότε πιστεύω ότι είναι οκ.
Η μηχανή κάνει αρκετό θόρυβο ο οποίος περνά στην καμπίνα. Τα φρένα πολύ καλά. Ισως στο χώμα να μπαίνουν λίγο νωρίς. Σε λάσπες λακούβες κτλ είναι πιο σκληρό απο τον SantaFe αλλά οκ. Το τιμόνι θα έλεγα καλύτερο απο το SantaFe και ίσως ένα απο τα καλύτερα για SUV.
Η τετρακίνησή του δεν μπαίνει άμεσα αλλά δεν προβληματίζει κι όλας. Απλά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια καθυστέρηση. Σε άμμο, λάσπες λακούβες (απλά πράγματα - ότι βρήκα χειρότερο εκεί γύρω σε κάτι εργοτάξια) πέραε άνετα. Μάλλον καίει πολύ. στο trip computer έλεγε 13.6!! Βέβαια το ζόρισα αλλά .....
Δεν μου άρεσε ότι στα 3500Km άκουσα και 2-3 τριγμούς. - Οχι ότι τα άλλα δεν θα έχουν -.
**To Tucson δεν έχει ESP σε αντίθεση με το ΚΙΑ Sportage. Η ΚΙΑ επίσης δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε αντίθεση με τη Hyundai που δίνει 3.
Σε γενικές γραμμές ενώ δεν το έβλεπα με καλό μάτι, μπορώ να πω με άνεση ότι μου άρεσε. To SantaFe με αέρα ήταν τραγικό οπότε δεν θα το αγόραζε μόνο και μόνο γι'αυτό.
Νομίζω ότι εύκολα θα βάλει κάποια άλλα SUV σε δύσκολη θέση (CRV,X-Trail)
Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι η αξία μεταπώλησης (αν και αυτό είναι σχετικό τελικά) καθώς και η μάλλον αυξημένη κατανάλωση. Προσωπικά θα διάλεγα το Tucson 2.7 στα 32.500 ψιλοάνετα.
Τα υποψήφια αυτοκίνητα είναι πλέον τα :
- Forester X (~32000 με δέρμα) ή XT (~37000 full extra)
- ΚΙΑ Sportage / Hyundai Tucson 2.0 (~29500 full extra) ή 2.7 (~33000 full extra)
Ουσιαστικά δηλαδή η επιλογή είναι ανάμεσα σε Sportage/Tucson 2.0 & Forester 2.0 X ή Sportage/Tucson 2.7 & Forester 2.0 XT
Μόλις λοιπόν ξαναοδηγήσω το Forester X καθώς και το Sportage 2.7 νομίζω ότι θα έχω καταλήξει επιτέλους.
Εκτός είναι τα:
-
RaV4 λόγω του ότι είναι αφενός ακριβό, αφετέρου οι χώροι του είναι περιορισμένοι. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο πάντως.
-
X-Trail καθαρά λόγω κόστους. Προτιμώ το Tucson που διαθέτει λίγο-πολύ την ίδια συμπεριφορά με 4-5000